Endometru,ovulatie,temperaturi,monitorizari - 27
Raspunsuri - Pagina 14
Costi spune:
Da , cata, si eu sunt pacienta doct. T.
In aprilie am facut laparoscopie si dupa primul ciclu am facut stimulare cu clomifen si monitorizari, noi doua am fost in contratimp,eu am fost prima zi marti, tu miercuri si tot asa.
Nu am deloc rabdare, as face 10 teste....
Elena
szivarvany spune:
Fetele,
in primul rand imi cer scuze ca ma bag in discutiile voastre ... va citesc cu sufletul la gura in fiecare zi. Felicitari celor care ati reusit si succes aspirantelor !
Acum am nevoie de ajutor ... daca puteti sa-mi raspundeti la intrebare: din experienta voastra ... cum imi pot da seama ca am avut ovulatie sau nu ?! ...
Scuzati-mi nesimtirea de a fi scris aici ![]()

Leoaicele Daria &
Giulia (2004 08 16)
"La vita e` una bataglia, la morte un`avventura"
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37099" target="_blank">Povestea-nasterii
utocatalina spune:
Mamagiuliei, daca nu te monitorizezi la doctor sa vezi cind are loc ovulatia, te poate ajuta luatul temp. bazal sau oral si observarea mucusului ori a durerii de ovare,daca este cazul..altfel nu stiu cum ai putea sa-ti dai seama..la un cm de 28 de zile, probabil ca in zilele 13-15 are de regula loc ovulatia...
Sa nu depunem armele si vom reusi!
Cafeluta
Cata
monica_b spune:
Mamagiuliei, Cata ar mai fi o metoda de a verifica daca ovulezi, dar trebuie sa-ti cunosti tare bine corpul. Se poate verifica 'manual' pozitia cervicala. Concret: te pipai intravaginal si daca cervixul e jos (il atingi cu usurinta cu aratatorul) si tare (cam ca virful nasului), atunci nu ai inca ovulatie. Daca e sus (e mai greu sa-l atingi) si moale (consistenta buzelor) atunci urmeaza ovulatia (vezi www.conceivingconcepts.com/learning/articles/monitoringovulation.html).
Daca insa vrei sa stii dupa ovulatie daca aceasta a avut loc... poate cu un echograf transvaginal sa se poata vedea corpul galben (dar eu una nu-s sigura ca medicii nostri stiu sa faca diferenta intre corp galben, folicul si chist doar cu o singura ecografie) sau se poate concluziona din analiza FSH/LH.
Iepurila de ce preferi laparo? Eu am facut histeroscopie si ma bucur (pe de-o parte) ca nu am sarit direct la laparo, care este mult mai invaziva (e cu incizie exterioara). La histero nu te gaureste, ceea ce mi se pare un mare cistig.
Felicitari Florinini, am inteles ca tu esti graviduta sigura luna asta. Pt. Ale nu ma grabesc inca sa trimit pupicii pina nu se semneaza cu "
x+", dar ii tin pumnii sa fie asa. La fel si pt. Cata.
Monica
Aspiranta (azi) optimista 
tania-z spune:
Ale, iubita, cand te citesc parca ma vad pe mine in urma cu o luna: toate fetele ma felicitau, era o bucurie generala, doar eu nu ma puteam bucura si-mi trebuiau CERTITUDINI. Ca si la tine, dupa trei teste, "slab pozitive" a fost o Barza la fel de "slab pozitiva". Asa ca mergi cu incredere pe Ozone si, daca ai posibilitatea mergi la intzepat. Eu in Sibiu nu am avut unde, asa cam bifate 8 teste!!! Iti doresc sa ai un bb sanatos si sa deschizi cu succes un nou capitol la mamici!
Florinini
de cand te asteptam eu in barcutza!! Vezi, exact in luna in care te enerva mai tare graficul tau a fost sa fie cu noroc! Ma bucur tare mult pentru tine 

Laurici
ma gandesc ca nu ti-a fost deloc usor... cu chestiile astea care scapa de sub orice control. Ai discutat cu dr. ta despre Gravibinon?
Cata
si eu simt ca luna asta e ceva "prins" acolo la tine. Ai doua solutii: faci un test - dar nu ClearBlue (stiu ca nu le mai suporti) - sau faci un test - de la Sibiu (fabrikat pt a da rezultate pozitive). Abia astept sa ne spui noutati. Oricum ai un post de carmaci la mine in barcutza!
dulce toate fetele. Ma gandesc la voi!
Tania
& Punctuletz 8+
utocatalina spune:
Mercic de informatii Monicuta...am incercat si eu faza cu pipaitul, dar eu sunt batuta in cap
...mie mi se pare ca mereu este tare ca virful nasului...sau Pinocchio traieste in mine
....mercic pentru sustinere...iar Ale are totusi niste teste slab pozitive, chiar daca nu le-a trecut in grafic...sa vedem maine ce va mai fi la urmatorul ei test
...Taniuta Saniuta as vrea sa fiu eu in barcuta la timona, dar pina atunci mai am de stat citeva zile
...macar sa ajung in barca..indiferent de metoda..ma prind cu dintii
...doar..doar!
E devreme pentru test..abia ziua 10 de DPO..astept cel putin pina joi!![]()
Sa nu depunem armele si vom reusi!
Cafeluta
Cata
Medeea76 spune:
Mai, am inteles eu cum e cu pipaitul asta, dat dupa ovulatie cum trebuie sa fie?
Medeea
monica_b spune:
Ma tem ca dupa ovulatie cervixul revine la pozitia initiala si atunci nu poti sa stii ca esti dupa sau inainte. ![]()
Monica
Aspiranta (azi nu) optimista
Mishulina spune:
Taniuta vreau si eu in barcuta,nu ma uita,chiar daca luna asta sunt la apa!!!! Oi iesi eu cumva la mal si poate va prind in urmatorul port, da? Nu ma uitati pe aici....Eu azi si maine strang hartii pentru internare si miercuri il sun pe T sa vad cand ma taie
,deja am pielea de gaina pe mine...
Ina
thea_m spune:
Laurici, Ariadna tare rau imi pare ca va regasesc aici, preferam sa va citesc la mamici. Dar va veni si vremea voastra!
Florinini felicitari pentru testul pozitiv. Sa iti mearga totul bine pana la sfarsit.
Ale si eu cred ca testele tale sunt pozitive. Tie ti-am rezervat felicitarile maine, cand vei stii cu siguranta.
Salutari tuturor
Teodora