Barbatii nostri, inutili sau indispensabili?!
Raspunsuri - Pagina 3

iulian1969g spune:
Buna Iuliana,
Uite care este parerea mea cu privire la subiectul deschis de tine:
Eu cred ca este bine ca in astfel de situatii sa ai simtul umorului.
Simtul umorului este foarte important intr-o casnicie.
Foarte multe momente tensionate care apar intr-un cuplu se pot elimina prin simtul umorului.
Incearca sa vezi astfel de situatii care mai pot aparea intre tine si sotul tau cu mai mult umor.
Giuliano

SIMONABB spune:
pai daca zici ca sotul are firma, imi imaginez ca e foarte ocupat, dar in schimb stati bine financiar. Atunci de ce nu rogi pe cineva contra cost sa-ti bata covorul, sa-ti faca mincare, curat, etc si sa fii si tu mai relaxata ?
Am impresia ca pe tine te deranjeaza mai mult IDEEA ca sotul tau nu face un luicru decit FAPTUL in sine ca acel lucru nu e facut.
http://community.webshots.com/user/simonabb

florinutza26 spune:
Ei dragelor,pai ai vostri-s harnici foc pe langa al meu!Nimic nu face in casa!Zice ca ajunge ca el merge la lucru si aduce bani in casa!Nu stiu de cate ori ne-am certat pe tema asta si nic un rezultat!Numai ochisorii mei stiu cate lacrimi au stors !acuma vine si bebe 2 si parca vad ce ma asteapta,ca are pretentii de casa luna si dulap plin cu haine calcate si toate pica pe umerii mei,ca n-am pe nimeni aici.Tocmai de aceea i-am zis ca eu astept sa nasc si dupa aceea o tai acasa in romanika mea,daca vrea sa ma urmeze,ca acolo ii cresc 2 copii si ii fac si toate capriciile,mai platesc o femeie sa mai calce din haine,ma mai ajuta sora-mea si mama,daca nu ,sa stea aici si sa ne trimita bani,ca eu n-am d gand s-o iau razna!

IulianaStan spune:
Mersi, Iulian, de incurajari...
Crede-ma ca daca nu as avea simtul umorului as fi luat-o razna...
De aia am si facut gluma cu soacra, care se pare ca a avut efect...

scarmanus spune:
quote:
Originally posted by bruxinha![]()
daca n-as fi maritata deja, acu' ti-as cere nr. lui de telefon !
pai cum naiba sa nu-mi convina, sa vin de la serv si sa ma pun la TV cu ziarul in fatza?? Imi iau si 3 joburi daca trebuie
Lol, Bruxule, lol!

pisici si flori
Jucarele

Rodica spune:
Draga IulianaStan, la noi aceeasi situatie, dar: n-o sa inebunesc io ca nu bate covoarele....vorba lu Scaramus ( pe care abia acum am vazut-o in poze - imi placi, pupici ) si pe ele le doare.
Anul asta decat sa ma milogesc, am vorbit cu o femeie, care mi-a facut treaba pe care i-o lasam scrisa la plecarea in tura. Am platit 500 000 si am mai facut si au ce a mai ramas pe ici pe colo.... Doar muncesc la servici, nu? Am zis ca mai bine ii las menancati pe lenesi decat sa ma chinui mai ales ca am lucrat in timpul Pastelui. Daca n-am grija de mine, cei trei baieti nici atat!
Vezi ca am mai scris si la subiectul cu somnul....vad ca lucrezi in sanatate, poti sa-mi spui bio-melatonina are contraindicatii?
Pe curand...on line,
Ro

mariussimiuc spune:
De felul meu sunt o feminista convinsa,deci banuiesc ca stii care e parerea mea despre barbati.Numai eu stiu cat am luptat pentru drepturile femeii in casa,adica eu.La inceput nu facea nimic,ca nici la mama nu facea.Dar avand in vedere ca amandoi avem servici,ca amandoi aducem bani in casa,avem deci si sarcini egale.Asta de-a lungul timpului.Acum as putea spune ca suntem aproape de egalitate.Mai avem de lucrat un pic la capitolul schimbat garnituri,becuri si daca am sa-l conving sa intre si la bucatarie as putea spune ca am repurtat cea mai mare victorie a vietii mele!
Miha si puiul Robert
Pozele noastre
Uneori cand viata inchide o usa deschide o fereastra.

a2p spune:
Si inutili si indispensabili, pe rind, cind asa cind asa... ;)
ne dam seama de valoarea a ceva/cineva numai atunci cind nu-l mai avem...
Problema cu barbatii e cred eu alta... cred ca pe medie mult mai multi barbati isi stabilesc altfel prioritatile in cap. Nu sint soacrele/mamele de vina, nici colegii si prietenii lor, ci mii de ani de dezvoltare a speciei... aceasta specie umana, si cele din care aceasta se trage etc. (primatele etc.)
Sa ne gindim... in matriarhatul primordial, responsabilitatea intretinerii focului era cea mai importanta responsabilitate in "familia" primordiala... De aici isi trage femeia rolul de conducere a "familiei"... Desigur, in timp barbatii au fost frustrati de acest rol asumat de femei si l-au inlocuit cu forme primordiale de organizare de grup, de la sfatul batrinilor la diverse forme incipiente de religie.
Astazi acel rol al femeii din matriarhatul primordial se traduce in atentia data de femei curateniei, ordinii etc.
Barbatii insa in principal aveau rolul de a vina, mai apoi a lucra pamintul... Odata vinatul adus acasa (la gura pesterii), nu mai era treaba lor, decit poate sa il curete de blana etc... dar apoi se odihneau... dupa treaba si rasplata...
De nicaieri nu vine pe medie la barbati o predispozitie istorica din evolutie de a matura ei pestera sau a scutura blana de pe jos odata intorsi de la vinat... Si nici o atentie sau importanta egala cu a femeii data curateniei zilnice/saptaminale etc... Ah, exista exceptii, dar asta e ce sint ele, exceptii... de fapt si la barbati si la femei...
Atunci, cautind sa acuzam mame/soacre/educatie/crestere, buna sau rea, sau pe barbati in sine, uitam un lucru important: e greu sa lupti cu mii de ani de "traditie" genetico-societala... si sa ne asteptam sa invingem in lupta cu aceasta "traditie" in citiva ani de "educatie" in familie in spiritul unei mai bune intelegeri intre soti si unei mai bune impartiri a sarcinilor in casa...
Lupta grea, asa ca sa continuam lupta... peste citeva mii de ani se vor naste pe medie barbati care se vor scula dimineatza la 5 in fiecare dimineatza si din proprie initiativa vor bate covorul pina ii iese pe nas...;)
Pina atunci... chiar: daca ideea e ca sa fie covorul batut, se gaseste cine sa-l bata pe bani, daca sint destui bani... sau ideea e ca barbatul nu "asculta comanda la mine!"... cind i se spuna sa-l bata? ;) Apropos, valabil si invers... sar tbui sa se gaseasca cine sa faca si toate celelalte chestii din casa, ce le face o nevasta... N-ar trebui sa existe niciodata neveste, ci numai _sotii_. Sotiile nu sint ceea ce sint nevestele... sa nu uitam asta...
Doar doi centii mei...

cinta spune:
Apropos de batutul covoarelor: cred ca am remarcat de mai multe ori in jumatea de an cat am locuit cu parintii lui ca nu mi se pare normal ca intr-o casa de oameni covoarele sa nu fie batute sau spalate. mai ales ca nici nu aveau cine stie ce aspirator superperformant. asa ca al meu a bagat la cap si a luat masuri in momentul in care ne-am separat:
la finalul renovarii a cumparat mocheta. ca tot el a fost cel care a insistat sa ne mochetam ambele camere decats a ne punem laminat.
si-a chemat si un prieten sa il ajute si intre 2 beri au mochetat camerele amandoua cand eu nu eram acasa. SI LE-A BATUT IN CUIE LA PROPRIU. ca sa nu se destearna vezi Doamne. Si uite asa nu avem motiv de cearta pe tema covoarelor. pt ca el e seful la aspirat si saptamanal imprumutam de la tatal sau de la birou un aspirator cu filtru de apa. dar mie tot imi sta pe creier chestia cu spalatul. asa ca mi-am cumparat si eu PERIE si mai stau in genunchi la frecat dupa ce aspira el.
aproposL acum eu scriu pe forum si el aspira in camera alaturata. eu lenevesc pt ca ma doare stomacul de ma usuca.
ca sa raspund la subiect: asa cum m-am descurcat o viata fara el pana acum 2 ani, as putea si de acum inainte. nu avem o familie. insa rusine mi-ar fi sa nu recunosc ca pe de oparte am mai multe preocupari casnice - deh, apartament mai mare, un barbat de hranit pt cina si lunch-box, etc - insa si mai putine indatoriri gospodaresti. este stapanul masinii de spalat - desi are o problema cu separatul rufelor -, isi calca singurel in mare parte, spala vasele in 80% din cazuri. si cand e cu chef se mai apuca si de mesterit altele prin casa.
si ma iubeste cu tot sufletelul lui.
iar de 1 saptamana implinita ieri ma si fugareste cu bicicleta. ca ne-am cumparat cealalta vineri pt a facemiscare in 2. si de atunci mereu suntem "in sa".
mai nasol la capitolul creativitate si spontaneitate. dar nimeni nu e perfect.
e un barbat sensibil pe care stiu ca ma pot baza in chestiunile importante si care ma va sustine mereu. in chestiunile mai putin importante am invatat sa ma bazez pe mine sau pe prieteni.
cinta

mamini spune:
Noi muncim amindoi, deci aia cu "cine aduce banii in casa" ar fi zero. acum e drept ca el cistiga un picut mai mult per total si ca eu muncesc doar 5 ore pe zi( dar sunt mai bine platita la ora, aproape dublu), dar acasa impartim la doi treburile: cumparaturi mari si rufe amindoi, curatenie el si mincare eu sau amindoi( uneori ma ajuta ca sa terminam mai repede, uneori face el ceva mai simplu-omleta, paste sau da fuga si cumpara pizza sau mincare chinezeasca...cel mai simplu).face cafeluta dimineata si ma trezeste cu un pupic. in plus, eu fac cumparaturi mici, in drum de la munca, am grija sa ii cumpar tricouri, camasi, blugi, pantofi, parfumel, spuma de ras, gel de dus, tot- el nu cumpara singur nimic pt el, nu-i place sa bata magazinele, din cind in cind mici rasfaturi si fac listele pt aprovizionare pt casa, platesc facturile( din contul comun) si ma ocup de protocol: cadouri la rude, telefoane, felicitari, vizite etc. e tare bine asa, suntem multumiti amindoi si nu ne certam niciodata pt treburile casnice. avem timp de petrecut impreuna si ne place.
M