Bebelusi de ianuarie-februarie 2005 (13)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Erica ii dau si Vigantol si Calciu pentru ca el a crescut 18 cm in 4 luni si ca sa prevenim rahitismul. Deocamdata nu ar avea semne de rahitism. Dar sa stii ca am mai citit cred ca in cartea lui Capraru ca exista diferenta asta inca de la nastere si se mentine asa.

Ana Maria si bebe Victor Stefan (15 12 2004)

Succes si s-auzim numai de bine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi.i spune:

Fetelor daca mai are cineva lapte pt Seb al Oanei incercati sa il dati saptamana asta tatalui ei eu am vorbit astazi cu dansul si se pare ca vineri pleaca cumnatul ei si poate ii poate trimite mai mult .

Gabica mamica alaturi de Rebeca(11.12.2002) si Iustin(04.02.2005)
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Gabi, nu e graba, pentru ca, deja, pentru cutiile care i le-ai dat tu sper sa aiba loc ca are si el bagaje. Nu-i nici o problema, de la Patricia si Dana le ia cand poate el si le trimite pruin unchiul si matusa lui George care sunt si ei in vacanta in tara de cateva zile si se intorc la sfarsitul lunii. Merci oricum Gabi!

Oana si Seb
(10.01.2005)
"Si maine mai este o zi..."
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/oana_george14/my_photos
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/georges142004/my_photos
http://community.webshots.com/user/sebastieng10

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catiflo spune:

Oana, ma bucur ca Seb nu mai vomita atit de mult si ca ii este mai bine, presupun ca ia medicamente care ii micsoreaza aciditatea stomacelului, am inteles ca sint cele mai eficace in aceasta situatie. Fii pe pace ca pe masura ce Seb va creste situatia se va imbunatati simtitor.
Adana si celelalte fete ingrijorate de evolutia bebeilor, uitati ce scrie in Child Health Record al lui Gabe si masuratorile sint valabile doar pt baietei:
- circumferinta capului la 3 luni variaza intre 38 si 44 cm, cu media de 41 cm. La 4 luni cresterea e doar de 1 cm fata de 3 luni.
- lungimea corpului intre 56 si 66 cm, cu media de 61 cm. La 4 luni adaugati cam 1.5 cm
- greutatea la 3 luni intre 4.7 si 7.7 kg, cu media 6 kg. La 4 luni e intre 5.3 si 8.5 kg cu media 6.7 kg.
In ceea ce priveste somnul, eu incerc sa il culc de 3 ori in timpul zilei, aprox la o ora si jumatate dupa ce se trezeste si maninca. Daca sint acasa il pun in patut si trag jaluzelele, daca sint pe afara sau in vizite il pun in carut. Chiar daca nu adoarme de la inceput il las in pat, eventual ii pun suzeta inapoi in gurita si il mingii pe frunte, putina muzica la carusel si il las singur sa adoarma. Teoretic trebuie sa doarma pina la masa urmatoare. Daca se scoala si nu face prea mare scandal il las in patut fara sa intru la el.
Sper ca nu v-am facut capul calendar. Numai bine,

Florina & baby Gabe (04 feb 2005 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adana spune:

Neatza mamici si bebici

La noi e o zii duperba,e soare si v-a fi cald azi pina la 20 de grade.Am sa ies cu Sebastian afara si am sa stau mult ca cica miine v-a fi rece si v-a ploua.

M-am uitat la petele lui Sebastian de pe burtica si spate si aproape au disparut,deci concluzia, a facut alergie la morcovi.Saptamina asta nu ii voi da decit lapte si saptamina viitoare am sa incerc sa-i dau cereale si sa introduc laptele pt 4 luni.
Cred ca am sa incerc sa-i dau morcovi din nou peste o luna.Sper sa nu fie nimic.Acum imi aduc aminte ca morcovul care i l-am dat a fost crapat un pic,posibil sa fi intrat ceva in morcov,am sa fiu mai atenta data viitoare ce morcov ii dau

Mi-am probat hainele de vara si imi vin foarte bine,a vazut si sotul si i-am zis sa nu mai imi zic ca-s grasa ca-s dama bine.Adevarul ca hainele de acum 2 veri nu mai intra pe mine,de la masura 40 am ajuns la masura 44.Incet incet am sa slabesc eu,cu putina vointza

Mamica de Sebastian
http://pg.photos.yahoo.com/ph/vrnamo/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corneliaa spune:

Patricia, merci si stai linistita cu blugii ca eu le-am innebunit pe vanzatoarele de pe aici pana au adus blugi si gecuta pe marimea lui fie-mea!!! Iti imaginezi cat de sarita sunt!!!

Adana, A mea bebelina a revenit la colici de la morcov. Dar de o saptamana ii dau piure de la Hipp(mar si morcov) subtiat cu ceai si papa fara probleme.

Alina Maria,din aceleasi motive de mila n-are nici bulina mea cercelusi. Dar probabil ca spre sfarsitul lunii o sa-mi fac curaj si o s-o duc sa-i faca gauri.

Catiflo, si pentru fete?

Aseara fie-mea a avut un acces de plans cu lacrimi inodate sub barba si hohote cand am pus-o in patut sa faca nani. A mai patit cineva asa ceva? N-am putut s-o opresc decat dupa 15-20 min. de urlaturi. De le ce-o fi? Apoi a adormit in 3 min.dar si alea cu suspine de mi se rupea sufletul. Azi dimineata era vesela.

Mi-au venit bucuriile. Alta belea acu ca nu se mai opresc de 4 zile...si curg de parca s-a stricat garnitura!!! Daca nici maine nu se siminueaza ma duc sa-mi iau vitamina K.

Cornelia, Dan si Ioana-Alexandra (01.02.2005)
http://community.webshots.com/user/corneliaa100
http://www.alex.dan-cornelia.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi.i spune:

Cornelia ai grija sa-i faci gaurile pt cercei inainte cu vreo doua trei sapt de vaccin ca dupa aceea nu mai ai voie sa o intepi o luna.

Gabica mamica alaturi de Rebeca(11.12.2002) si Iustin(04.02.2005)
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

Cornelia, eu ii dau morcov de 2 zile, si a plins in astea 2 zile cum nu am auzit-o niciodata pina acum. Sint sigura ca a facut si ea colici de la el, altfel nu imi explic. Nu a tinut-o prea mult, cam 15-20 minute, dupa care face pirtz si caca, dar pina atunci efectiv racnea din toti rarunkii. SA ii mai dau? am zis sa fac o pauza sa vad daca mai face asa.

si mie mi-au venit, tocmai bine sa imi treaca pina la botez, de fapt cred ca azi sint pe terminate. Tare usor a fost de data asta, aproape ca nici nu am simtit nici o durere, doar cantitativ mai mult.

Cit cu hainele, azi tebuie sa merg sa imi caut ceva pt botez. Aveam eu niste chestii dragutze mai de ocazie, dar ce sa fac, nu ma incap cam cu 1 cm sa ma inchei la spate sau in fata, depinde cum sint. Pantalonii m-au incaput imediat dupa nastere, dar bluzele, de la sini, nu le mai pot inchide si nici aceste rokii cu fermoar spate...sper sa gasesc ceva dragutz.

Patricia si Rebecca (05.02.05)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/danana_me/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corneliaa spune:

ok, Gabi....noi facem vaccinul la 3 si 5 luni fara o saptamana ca asa e "politica" pe-aici.

Patricia, eu i-am intrerupt atunci....am stat vreo 5 zile si i-am dat borcanel de la Hipp diluat cu ceai. Acum de 2 zile iar ii dau facut in casa si...astept sa vad reactia, desi de data asta am amestecat morcovul cu marul si vad ca pana acum merge.

Cornelia, Dan si Ioana-Alexandra (01.02.2005)
http://community.webshots.com/user/corneliaa100
http://www.alex.dan-cornelia.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amo2004 spune:

Buna dimineata la mamici si pitici!

Revin si eu dupa o pauza, tot din lipsa de net . Ma bucur ca v-ati simtit bine de Sfintele Sarbatori de Pasti.

Oana, multumesc pentru modificarile din listuta si ma bucur ca varsaturile lui Seb s-au ameliorat in urma tratamentului. Si Mihai regurgiteaza mult, de cate 3-4 ori in cantitate apreciabila, dar acum sunt mai linistita daca am citit ca acelasi lucru fac si Andrei (Kita) si Victor(Ana Maria). Si eu ma intreb ce-i mai ramane in stomacel.

Adana, ti-am admirat cozonacii, arata super (s-au mai bine spus au aratat, ca banuiesc ca i-ati mancat deja )! Iar Seb e un dulce. In poze arata foarte bine si dupa datele prezentate de Florina (Catiflo) este in graficul de dezvoltare normala. Nici noi nu suntem foarte lungi, cum am auzit pe-aici 63-65 cm. Noi abia avem 62cm, insa stam mai bine la kg.

BDana, multumesc pentru informatia referitoare la CIC. Trebuie sa merg zilele astea sa-mi depun cererea. N-am nici un chef de umblat dupa hartii, urasc birocratia din Ro .

Florina si zici ca-l pui in patut si el adoarme de unul singur sau mangaiat pe caput? Cool , esti tare! Eu il leagan in brate pana mi se face mie somn, desi acum am inceput sa intuiesc mai bine momentul in care i se face somn si reusesc sa reduc timpul de tinut in brate la max 5-10 minute, dar si asa, la aproape 8 kg ca are puiul meu, imi rupe spatele.

In ceea ce priveste dormitul si statul in carucior, Mihai doarme daca il plimb, dar rareori mai mult de 30 minute. Asa ca noi iesim la plimbare atunci cand se apropie ora de somn. Dupa ce se trezeste, ma joc cu el, ii povestesc si asa il mai fentez sa stea in carucior. Daca insa incepe sa planga rau, il iau in brate pana se linisteste. Cateodata ii dau sa pape, asta daca stam mai multe ore in parc. Pana acum, cat a fost mai rece era ok, ca reuseam sa maschez alaptatul, dar de-acum va fi mai dificil, ca iesim doar in tricou. Cred ca am sa ma folosesc de o esarfa, altfel mi-e jena...

Mihai are in general 3 perioade de somn pe zi: doua a cate 30-40 minute dimineata si seara si inca una mai lunga, de 1-3 ore dupa pranz.

Va pup ca s-a trezit.

Mona si bebe Mihai (13 ian. 2005)
Poze

Mergi la inceput