Salvati-l pe Mihaita ! (3)
Raspunsuri - Pagina 8
Carmenbr spune:
Aschiuta, Ancutzelu va multumesc din suflet pt ajutor.
Aschiuta, eu zic sa-i contactezi totusi marti pe cei din Hamburg, pt ca in Belgia nu avem o promisiune ferma inca. Hai sa o asteptam si pe Gabriela sa vedem ce zice, dar eu zic ca nu e o idee rea sa-i suni totusi. Mai bine sa avem de unde alege.
Anyway, eu va sarut inca o data pe amandoua si va multumesc pt raspunsul la chemarea mea de a ne ajuta!
Carmen
gabriela hogas spune:
Hristos a inviat !
Dragii nostri prieteni,
Am citit cu sufletul la gura cele scrise pana acum si ma simt neputincioasa ca nu am suficiente cuvinte sa va multumesc. De mii de ori va multumesc la toti care sunteti alaturi de noi si de Mihaita in principal. Va rog din suflet sa ma iertati ca nu am reusit sa scriu nici un cuvant nici pe forum nici pe email. Pur si simplu nu am ajuns la internetul asta din oras unde merg eu. In Iasi au mai ramas cateva interneturi si doar foarte putine mai au cate un CD-ROM sau chiar o unitate de discheta. In rest sunt mai mult pentru jocuri pentru copiii din cartiere. Nu vreau sa ma scuz, dar Mihaita s-a simtit foarte rau din cauza racelii asteia urate. Nu poate sa scuipe ce are de scuipat (expectoratie) si curele de aerosoli sunt pentru el un cosmar. Este foarte somnolent dar nu poate insa sa doarma bine din cauza tusei si a mancarimii pielii. Este asa intr-o stare de somnolenta presarata cu gemete. Nu doresc la nimeni.
Astazi de exemplu am fost de dimineata si am facut rost de 10 urne pentru montarea lor in cateva locatii din Iasi. Le-am dus deocamdata acasa ca sa fugim la spital pentru antibioticul lui Mihaita. Am ajuns abia pe la 9.30 in loc de 8.30 insa durerea de-abia acum incepea. Branula lui Mihaita nu mai mergea. L-au chinuit vreo 2 ore jumatate sa incerce sa ii mai prinda alta vena, dar nu au reusit (venele lui nu sunt inca vindecate de la perfuziile facute la Fundeni, iar din cauza culorii galben intens nu se vad prea binele venele pe sub piele). Antibioticul se face intravenos si branula este pentru ca sa nu il intepe de mai multe ori. Ea ramane acolo cat rezista vena si atunci de fiecare data cand are nevoie de o injectie intravenoasa sau de o perfuzie se foloseste branula. Ei, dupa astea 2 ore jumatate de chin nu au reusit si i-au prins un fluturas (un fel de branula care insa este de unica folosinta in sensul ca nu poate fi fixata ca sa reziste mai multe zile, ci doar o data cand ai nevoie). Cu alte cuvinte il vor intepa de fiecare data cand va avea nevoie de tratament intravenos. Si deocamdata mai are nevoie. In astea 2 ore jumatate l-am mai luat de cateva ori in brate sa il linistim si plangea cu suspine. Am mai facut si un EKG la inima si i-au mai facut perfuzii cu albumina sa il ajute la ficatel. Am plecat de la spital abia pe la 14.00. Fugi acasa, pregateste 2 sandwich-uri lui Dan ca trebuia sa plece la 14.30 din localitate. A ramas Mihaita fara tatic vreo doua zile, pana sambata la amiaza. A venit sora-mea intr-o fuga sa stea cu Mihaita sa ma duc cu Dan la autogara. Nu stiam exact ora de plecare, in fine .. alergatura ca in filme. Maxi taxi pleca la 15.30 spre bucuria noastra care ajunsesem acolo abia la 15.20. Apoi am fugit la banca sa iau un extras de cont si apoi la farmacie sa iau lapte ca mai avea saracu' de Mihaita numai o portie de lapte. In baza mea ... se duce singur sa isi cumpere de mancare. Apoi fugi acasa sa il iei pe Mihaita (schimba-l, hraneste-l, iubeste-l) si sa il duci la aerosoli ca programul este doar pana la 18.00. Am ajuns intr-un final la 17.30 acolo si, spre bucuria mea, a stat cuminte cu masca aia oribila pe fata. Dupa aceea, l-am lasat cu sora mea pe care am rugat-o sa vina cu mine la spital, sa se duca acasa si sa stea putin cu el ca eu sa fug la o firma in oras sa listez niste postere pe care le-am lucrat azi noapte pentru pus pe urne. Corina, sper sa nu te superi ca am facut un alt poster. Este un poster special pentru urne. Am marit foarte tare poza lui Mihaita si am pus mai putin text (inspirat din posterul facut de tine) si mai mare ca sa fie vazut de la distanta. Sper sa se aseze bine pe urne. Ti-l trimit chiar acum si oricine are nevoie de el sa imi scrie ori mie ori Corinei mai degraba ca daca stati dupa mine vine Anul Nou. In fine, am listat posterele si fugi la Internet unde sunt acum. Cand imi era lumea mai draga si citeam cu sufletul la gura ce s-a mai intamplat in lipsa mea hop suna sora-mea sa imi spuna ca Mihaita de vreo 10 minute spune numai tata (dupa cum bine stiti mama nu stie sa zica) si nu vrea nimic, nici ceai, nici lapte, nici joaca, nimic. Asa ca m-am hotarat sa scriu repede ce am mai facut pentru ca deja imi este rusine pentru pauza prea mare pe care am facut-o si pentru care imi cer inca o data scuze. Sper sa ma intelegeti. Apoi voi fugi acasa sa il iau iar pe Mihaita ca trebuie sa mergem iar la spital sa facem tura a doua de antibiotic pe la 21.30. Of, iar intepatura. Apoi vino acasa sterge urnele, monteaza lacatele (sper sa intre alea pe care le-am cumparat noi) pune posterele, fa-le frumusele etc. Si vine iar noaptea in care sper ca Mihaita sa doarma macar 3 ore legate ca nu cred ca il voi auzi de oboseala.
Nu va mai spun ce program sa prevede maine. Sa imi dea Dumnezeu putere! De dimineata la 7.30 trebuie sa merg cu el la analize de sange (Doamne ajuta sa iasa bine), apoi antibiotic, apoi perfuzie, apoi aerosoli si sper ca dupa aceea sa reusesc in sfarsit sa montez urnele astea pe care le am in locatiile unde am primit acceptul. Ca sa nu mai spun ca maine la 10.00 am o intalnire cu un director tot pentru semnarea unui acord cu privire la montarea unei urne. Sper sa ajung la timp. Nu vreau sa ma plang. Sunt foarte recunoscatoare sa am pentru cine sa lupt si ca Mihaita este alaturi de noi. Sper doar sa ma intelegeti. As vrea sa va iau la rand si sa va pup si sa va multumesc personal. Meritati din plin si tot ce ati facut pana acum este inestimabil pentru mine. Sunteti prietenii mei cei mai buni si va iubesc pe toti. Corina, Carmen, Silviu, Lidia, Adlemi, Mihaela, Aschiutza, Aida, Ramba ... Tot am facut-o si cu siguranta am uitat sa trec pe cineva. Iertare! Sunteti toti in sufletul meu si in rugaciunile noastre. Maine vreau, imi propun, nu mai promit nimic, sa fac un calcul cu banii din Romania. Am plecat cu mainile in buzunar doar cu CD-ul lui Mihaita cu toate informatiile pe el, am uitat geanta acasa.
Trimit posterul pentru urne (sau pentru orice altceva folositor) Corinei. Mai trimit fisierul lui Ramba (nu am uitat, sa stii).
Cu asa prieteni Mihaita cu siguranta este cel mai iubit copil din lume. Ma plec in fata voastra a tuturor, sa va dea Dumnezeu numai sanatate si sper ca macar o data, candva, cat de putin, sa ma pot revansa.
Doamne ajuta!
Cu drag, Gabriela
Oana_B spune:
Gabriela, sunteti niste parinti extraordinari si Mihaita un luptator. Dumnezeu sa va dea putere in continuare pentru tot ce indurati
Oana_B
Carmenbr spune:
De cate ori citesc plang. E peste puterile mele sa inteleg de ce Dumnezeu da atatea incercari copilasului asta. Da-i Doamne si putere sa treaca peste tot, ajuta-l sa treaca peste toate pana cand vom reusi sa stabilim pentru el o data a operatiei, o data cand Mihaita se va renaste.
Te sarut dulce pui mic si sa le dea Dumnezeu si parintilor tai putere sa lupte pt tine!
Carmen
Corina G spune:
Doamne, Gabriela! Prin ce poate sa treaca copilasul vostru si voi alaturi de el. Iti scriu printe lacrimi...
Nu trebuie sa ne multumesti (cel putin nu mie): eu o fac din toata inima, nu am nevoie de multumiri. Sper din tot sufletul sa se poata strange restul de bani cat mai repede si intr-o buna zi, cat de curand, sa deschid forumul si sa citesc ca Mihaita a avut operatia si ca e bine. Asta e multumirea de care avem nevoie: sa stim ca am contribuit si noi la insanatosirea lui Mihaita si ca am facut o diferenta in viata lui si a familiei voastre.
Am primit veste de la trezorierul bisericii si se pare ca trebuie sa mai amanam un pic transmiterea banilor (mesajul lui e mai jos). Intr-un fel e bine, fiindca eu mai am promisiuni de $1200 (SIGURE) si as vrea sa le pot trimite si pe acestea odata cu restul care s-a strans deja.
, Vroiam sa iti trimit si eu un email. Am discutat cu ceilalti membri din consiliu si trebuie oricum sa amanam dupa duminica urmatoare (i.e. incepand cu Luni, May 20) pentru ca Consiliul Parohial trebuie sa aprobe proiectul “Mihai Hogas” si transferul asociat. Obtinerea aprobarii este parte din procedura standard pentru toate proiectele caritabile pe care le sustinem.
Apropo, ar fi fost necesar sa obtinem aprobarea inainte de a demara strangerea de fonduri – asa am facut la toate celelalte proiecte. Eu insa sper sa nu fie nici un fel de probleme.
Gabriela si Ladybug, voi reveni mai tarziu cu o cifra clara, la zi.
Cu mult drag si multi pupici pt. Mihaita. Sa va dea Dumnezeu putere, si voua si lui, sa luptati in continuare, fiindca sunt sigura ca va fi bine in final.
Cu drag,
ladybug spune:
Gabriela,
Mesajele tale ne topesc pe toti. Nu-ti risipi timpul multumindu-ne noua.
Noi vrem foarte mult sa ajutam, dar reusim prea putin. Si asa, insa, stim cit ne esti de recunoscatoare, si nu e nevoie de cuvinte. Si tot ce incercam e numai si numai pentru a salva un copilas. Nu pentru a ne cumpara un loc in cer, nu pentru a ne simti noi bine si nu pentru a fi apreciati. Continuam sa incercam pe unde putem.
Sanatate lui Mihaita!
Lidia, daca vorbesti cu doctorul din Israel, nu uita sa mentionezi ca s-a stabilit pe baza de teste ca donorul e compatibil, nu asa ca zicem noi. Also, mai spune-i si ca in Belgia or fi mai multe sanse, dar daca n-ajungi in Belgia din lipsa de fonduri, atunci sansele in Belgia sint zero.
Aida Soare spune:
Scumpa Gabriela,
Ca de obicei, plang cand citesc vestile despre Mihaita. Biet copil si bieti parinti. Mai apoi imi spun ca daca voi sunteti tari si luptati, si noi trebuie sa fim tari.
Saruta-l pe Mihaita de o suta de ori, sa-l pazeasca ingerasul, nu exista zi sa nu ma rog la Dumnezeu pentru el.
Cu drag,
Aida
Corina G spune:
Scriu in legatura cu maltodextrin-ul.
Banuiesc ca Gabriela nu poate sa citeasca emailul si nici chiar forumul zilnic. Are cineva idee cine din Bucuresti se ocupa de acest lucru? Aceasta persoana, (care s-ar putea sa fie un/o forumist/a), din cate am inteles, trebuia sa mearga/sune ca sa ridice pachetul si banii de la D-na Drossu. Din cate stim noi, pana ieri treaba asta nu se intamplase.
1. Mihaita are nevoie urgenta de maltodextrin. Altfel nici nu ingrosam orbazul sa il dau unei doamne pe care nici nu o cunosc si care stiu ca este in varsta si bolnava.
2. Nu e frumos sa o tinem pe D-na Drossu incurcata si legata de casa si telefon.
Daca sunteti aceasta persoana (sau daca stiti cine e) va rog sa luati legatura cat de repede cu D-na Drossu si ori sa luati pachetul imediat, ori sa ii dati o data/ora ferma ca sa nu mai incurcam femeia.
Multe multumiri!!!
ellaalba spune:
Dragele mele & Gabriela
daca nu am mai dat nici un semn nu inseamna ca nu am urmarit ce-ati scris aici.
Eu am trimi un mail asistentei Andreei Marin dar n-am nici un semn. Iata-l:
Draga Andreia,
Nu sunt convinsa ca iti poti aminti de mine. Ne-am cunoscut cu ceva timp in urma prin Marius Ciobotaru. M-am bucurat sa aflu ca lucrurile au evoluat in bine pentru tine din punct de vedere profesional si ca esti in Bucuresti.
Imi permit sa iti cer sprijinul si sfatul in legatura cu ajutorul de care are nevoie un copil sa traiasca. Poate faptul ca e din Iasi si ca parintii lui lupta din toate puterile sa-l salveze va fi un plus pentru el. Stiu ca sunt multi cei care au nevoie de ajutor si ca solicitarile sunt din multe parti. Eu totusi cred in steaua norocoasa a acestui copilas si ma fac purtatoarea de cuvant a rugamintilor parintilor lui si-a altor oameni care s-au implicat in strangerea de fonduri pentru operatia de care are nevoie.
Am sa iti trimit cateva detalii despre cazul lui. Deasemeni, oameni care isi doresc sa salveze aceasta viata, au construit un web-site http://www.hogas.go.ro/ pentru el unde sunt toate informatiile legate de salvarea acestui sufletel.
Pentru a trai, baietelul nostru -
Mihai Alexandru - in varsta de 10
luni (nascut la 24.01.2004), are nevoie urgenta de un transplant
de ficat in strainatate. El este
diagnosticat cu atrezie de cai biliare si
ciroza biliara secundara, care ii pune
viata in pericol cu fiecare zi care
trece fara un nou ficat sanatos.
In Romania aceasta interventie
este foarte dificila la o varsta atat de mica. Medicii spun
ca Mihaita are mari sanse de a trai, cu conditia ca
acest transplant hepatic sa se faca cat mai repede
posibil. Fiecare zi de intarziere reprezinta o grea suferinta
pentru noi si consecinte greu de recuperat pentru copilul
nostru.
La clinica Saint Luc din Bruxelles, unde se poate
face aceasta operatie cu succes, este nevoie de o
suma foarte mare de bani: aprox. 85.000 Euro.
Va rugam din suflet, ajutati-ne sa strangem acesti
bani pentru a ne bucura de copilul nostru.
Va multumim anticipat cu speranta unei contributii cat
mai generoase si va stam la dispozitie pentru orice informatii
la tel. 0232-437334, 0744-678964, 0740-203579 sau la adresa gabriela_hogas@yahoo.com. <mailto:gabriela_hogas@yahoo.com.>
Conturile bancare sunt deschise la BCR Iasi pe
numele Hogas Gabriela, astfel:
pt. LEI: RO28RNCB3200000549530001
pt. EURO: RO98RNCB3200000549530002
pt. USD: RO71RNCB3200000549530003
Multumesc din suflet pentru rabdarea de-a citi acest e-mail si multumesc anticipat pentru sprijin.
Cu bine,
Cu BRD-ul inca astept raspuns. Se pare ca va fi ceva!
La ce suma ati mai ajuns?
Corina G spune:
Ellaalba,
F. frumoasa scrisoarea. Am un comentariu, care de fapt l-as aplica pt. orice corespondenta in care solicitam ajutor pt. Mihaita.
Este f. important sa spunem doua lucruri:
1. Mihaita are deja un donator declarat 99% compatibil care asteapta sa ii dea o bucatica din ficatul ei ca sa ii salveze viata. Este un progress crucial si trebuie mentionat intotdeauna. Este ceva palpabil. Perceptia oamenilor este alta cand le spui ca ai donatorul, totul e pregatit, doar banii iti mai trebuie.
2. S-a strans deja o treime din suma necesara (aprox. 30.000 euro, sau cati sunt acum). Din nou, este ceva palpabil. Nu suntem doar la inceput de drum, suntem la mijlocul lui. Ne mai trebuie doar doua treimi.
Eu sunt de convingerea ca aceste doua lucruri trebuie mentionate fara doar si poate!
A propos de donator, Maria2Mami, ce mai e cu tine? Nu ai mai postat de f. mult timp. Totul e ok? Ne e dor de tine! :)
De asemenea, Laliq, cu tine ce se mai intampla? Si de tine ne e dor!! :)