Salvati-l pe Mihaita ! (3)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Carmi spune:

Pe TVR International (singurul post romanesc pe care-l vad
aici) tocmai s-a citit povestea lui Mihaita (cineva din America
a trimis scrisoarea). Sa speram ca nu va ramane fara ecou.
Gabriela, vrei sa vorbesc la revista ´Mami´ cu red. sef
despre cazul lui Mihaita? Poate ar ajuta si asta...
Sanatate lui Mihaita !

Carmi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina G spune:

Maria2Mami, nu avem alt nr. de tel. al doamnei Drossu. Asta e singurului tel. al dansei. Mai insistati ca o sa dati de dansa pana la urma. Este destul de in varsta si ma indoiesc ca este plecata de acasa seara.

Lidia, da, a venit check al bancii, nu personal check. Nu e nici cea mai mica problema pt. mine. Il duc azi si il depozitez in banca.

Ioana Danciu, prietena mea, si cu mine am compus o scrisoare (de fapt mai mult Ioana) catre TVR International acum vreo 10 zile (o copiez mai jos). Astazi dimineata (duminica), cazul lui Mihaita a fost difuzat pe TVRI la emisiunea "Scrieti-ne, Va Raspundem". Va fi re-difuzat si maine. Au vorbit despre Mihaita, au citit o mare parte din scrisoarea noastra si au dat adresa de web de la hogas.go.ro pt. mai multe info, conturi, etc.

E FOARTE IMPORTANT CA PERSOANA CARE MENTINE ACEST WEBSITE (hogas.go.ro) SA IL ACTUALIZEZE CU TOATE DATELE NOI (MAI ALES, SA SE MENTIONEZE PE PRIMA PAGINA CA MIHAITA ARE DONATOR COMPATIBIL SI CA S-AU STRANS DEJA O TREIME DIN BANI). VA ROG FRUMOS SA ACTUALIZATI WEBSITE-UL CAT MAI REPEDE POSIBIL. DE ASEMENEA, VA ROG SA POSTATI PE ACEST WEBSITE CONTURILE DIN CANADA SI CEL DIN U.S. (Nu il stiu pe cel din Canada, dar cel din U.S. este deja postat pe acest forum, in pagina 1). Daca lumea a urmarit emisiunea si se va duce pe website, e pacat sa nu il avem actualizat la ultima ora. Multumesc!!!

In alta ordine de idei, azi merg la biserica, unde se pregatesc buletinele lunare ale bisericii, in care vom include flyer-ul cu Mihaita. Sunt 380 de buletine care vor merge la posta maine dimineata, deci avem sperante ca lumea sa le citeasca si sa mai faca donatii catre biserica, in contul lui Mihaita.

Scrisoarea catre TVRI:

Catre redactorul emisiunii “Scrieti-ne, va raspundem!”

Ma numesc Ioana Danciu si locuiesc in Seattle, SUA. Impreuna cu familia, am urmarit cu mare placere emisiunile de pe postul Romania International timp de aproape doi ani. Ma adresez acum dumneavoastra in speranta ca puteti ajuta cu mediatizarea in randurile romanilor de pretutindeni a unei cauze umanitare. Mai precis, v-as ruga fie sa difuzati aceasta scrisoare pe post, fie sa faceti un apel intr-un cadru potrivit cu formatul emisiunilor dumneavoastra. De asemenea, atasez acestui email un fisier care contine un apel al familiei in cauza. In cazul in care considerati ca ar fi mai potrivit sau mai eficient sa afisati pe post chiar apelul familiei, va rog sa nu ezitati.

Cazul pe care as dori sa il aduc la cunostinta comunitatii romanesti implica un foarte tanar compatriot. Ma refer la Mihai Alexandru Hogas care este in varsta de numai 1 an si 3 luni si locuieste in Iasi. Micul Mihai sufera de ciroza hepatica si are nevoie urgenta de un transplant de ficat. Dupa luni de cautare disperata, un donator compatibil a fost in sfarsit gasit in persoana unei doamne din Bucuresti care s-a oferit sa ajute, desi abia a cunoscut aceasta familie. Din pacate, doctorii romani refuza sa intervina de teama unui esec cauzat de varsta prea frageda, greutatea prea mica, precum si o malformatie la inima de care sufera Mihaita. In aceste conditii, singura solutie ramane o operatie in strainate. Conform informatiilor obtinute de parinti, transplantul s-ar putea efectua la o clinica din Belgia (Clinica Saint Luc), costul, insa, depasind cu mult posibilitatile financiare ale familiei. Mai precis, suma pe care ar trebui sa o plateasca se ridica la 85,000 euro.

Desi disperati, parintii nu se dau batuti. Prin bunatatea si generozitatea oamenilor din tara si de peste hotare care au aflat trista poveste a lui Mihaita s-a strans pana acum peste o treime din suma necesara. De exemplu, prin eforturile comunitatii romanesti din Seattle, contributii totalizand peste $8,000 au fost colectate de la romani si americani deopotriva. Acest fapt demonstreaza ca daca fiecare dintre noi ar contribui cu o suma cat de mica si ar incerca sa ii implice si pe cei apropiati, fie ei romani, fie straini, micutul Mihai ar putea fi salvat.

Romani de pretutindeni, ma adresez tuturor cu convingerea ca nu puteti ramane nepasatori la suferinta prin care trece aceasta tanara familie si, mai ales, la lupta cu mult peste puterile lui pe care o duce acest suflet nevinovat zi de zi, clipa de clipa. Unindu-ne fortele putem salva o viata si reda speranta si zambetul incercatei familii Hogas.

Pentru cei interesati, donatii se pot face in conturile:

In Romania:
Banca Comerciala Romana Iasi (cod SWIFT RNCB ROBUIS0) pe numele HOGAS GABRIELA
LEI: RO28RNCB3200000549530001
EURO: RO98RNCB3200000549530002
USD: RO71RNCB3200000549530003

In SUA:
Grigoras, Wells Fargo Bank account no. 3725115418, routing no. 121000248 (pentru electronic transfer sau online bill pay).

Informatii suplimentare privind dosarul medical precum si articole aparute in mass-media romaneasca pot fi gasite la:

Website in romana "salvati-l pe Mihaita": http://www.hogas.go.ro/

Website in romana: http://site.neogen.ro/mihaita.hogas/

Website "vreau sa traisesc": http://www.mihaita.go.ro/

Website in engleza: http://pws.cablespeed.com/~minut/mh/index.html

Plea for help la radio: http://www.rdt.dordetara.ro/article.php?story=20050405000121928

Romanian portal: http://www.romanian-portal.com/us/ro/index.asp

Aparitii in presa:

Jurnalul National (APR 2005): http://www.jurnalul.ro/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=349219&mode=thread&order=0&thold=0

Jurnalul National: http://www.jurnalul.ro/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=144240

Ziarul de Iasi (1): http://www.ziaruldeiasi.ro/arhiva/2004/12/10/local/iasi/02.ro.html

Ziarul de Iasi (2): http://www.ziaruldeiasi.ro/arhiva/2004/12/11/local/iasi/02.ro.html

Ziarul Libertatea: http://www.libertatea.ro/index.jsp?mid=1227&page=archive&aid=97034

Ele: http://www.ele.ro/articol_2557.html

Ziarul Romania Libera: http://www.romanialibera.ro/editie/index.php?url=articol&tabel=z05042005&idx=78

Cu multe multumiri anticipate,

Ioana Danciu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adlemi spune:

Buna seara!
Eu sunt persoana care tb sa ia legatura cu dna Drossu. Intai de toate:eu n-am telefon fix; in al doilea rand: am un baietel de1 an si 3 luni(de varsta cu Mihaita aproape) si n-am cu cine sa-l las si cu atat mai mult cu cat are si el unele pb de sanatate nu puteam sa-l car dupa mine prin oras; si in la treilea rand: sun ca o disperata la un nr de telefon la care nu raspunde nimeni!
Eu chiar voiam s-o ajut pe Gabi si cu atat mai mult nu voiam sa incurc pe nimeni. Dar va rog,inainte de a arunca in cineva cu pietre, luati toate elementele problemei in calcul. Altfel, o sa iasa un calcul gresit!
Va multumesc.
O seara buna tuturor,

Adlemi si Andrei(24.02.2004)
http://community.webshots.com/user/adlemi105

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by aschiutza

quote:
Originally posted by Alina

Ancutelu,
Am inteles ca tu si Aschiuta ati sunat la citeva clinici din Germania?
Pot sa sun eu la cele din München sau la care mai ziceti voi.
Aveti cumva o versiune a povestii lui Mihaita in germana?As putea sa o trimit alaturi de un mail pe la diverse clinici de-aici.

Draga Alina,

noi am sunat la Berlin (Charite), la Hannover si la Hamburg. La toate stiam ca se fac operatii la copii de virsta lui Mihaita. Problema cea mai mare, pe linga pret, e ca la primele doua nu accepta din start donator strain de familie (se accepta numai parinti-bunici). La Hamburg din cite am inteles de la Ancutzelu ni-i s-a dat legatura numai cu administrtia, care a stiut sa zica pretul dar nu si mai departe si doresc sa vada mai intii documentatia. Ei nu au stiut sa ne zica nimica despre acceptarea donatorului.

Daca vrei sa suni, suna mai intii si intreaba: daca accepta copii asa de mici, donator strain de familie si cit costa. Daca raspunsurile sunt pozitive, de abia atunci sa trimitem documentatia.

In afara de cele trei clinici, noi am mai gasit pt copii doar o clinica in Essen.
Universitätsklinikum Essen
Kinderklinik, Päd. Gastroenterologie und Hepatologie
Hufelandstr. 55, 45122 Essen, Tel. 0201 - 723 0 (Zentrale)

Poti sa incerci si la München, si ei au cliniica mare, s-ar putea totusi sa faca si ei transplant la copii. Pe pagina 5 aici e postat de catre mine mai multe informatii pe care le-am primit la telefon.

La adresa asta sunt informatii pt transplant la copii:
http://www.leberkrankes-kind.de/page4.html

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Ajutati un OM sa traiasca!

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43117

Aschiutza dragutza,
Uite,o sa sun marti la clinica de la Essen si aici ,in München pe la clinicile de copii sa intreb daca fac transplant la copii,daca accepta donator strain si pretul estimativ.

Sanatate multa lui Mihaita!

Alina

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Carmi
Gabriela, vrei sa vorbesc la revista ´Mami´ cu red. sef
despre cazul lui Mihaita? Poate ar ajuta si asta...
Sanatate lui Mihaita !

CARMI, cred ca ar fi f. bine sa vorbesti la "Mami" cat de repede cu putinta, daca stii persoana. Sunt sigura ca Gabriela nu ar avea nimic impotriva, ba din contra. Gabriela, saraca, este asa de alergata incat nu poate citi sau scrie zilnic pe forum. Asa ca vorbeste cu incredere la "Mami". Nu mai amana. :) Noi am trimis scrisoare la TVRI fara sa mai intrebam si uite ca au difuzat-o deja si lumea a si vizionat-o (tu!!). Cu cat mai multa lume afla de Mihaita cu atat mai bine.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by adlemi

Buna seara!
Eu sunt persoana care tb sa ia legatura cu dna Drossu. Intai de toate:eu n-am telefon fix; in al doilea rand: am un baietel de1 an si 3 luni(de varsta cu Mihaita aproape) si n-am cu cine sa-l las si cu atat mai mult cu cat are si el unele pb de sanatate nu puteam sa-l car dupa mine prin oras; si in la treilea rand: sun ca o disperata la un nr de telefon la care nu raspunde nimeni!
Eu chiar voiam s-o ajut pe Gabi si cu atat mai mult nu voiam sa incurc pe nimeni. Dar va rog,inainte de a arunca in cineva cu pietre, luati toate elementele problemei in calcul. Altfel, o sa iasa un calcul gresit!
Va multumesc.
O seara buna tuturor,

Adlemi si Andrei(24.02.2004)
http://community.webshots.com/user/adlemi105

Imi pare rau de neintelegere, Adlemi, dar intentia nu a fost sa aruncam cu pietre in nimeni. Nr. care il ai este cel corect, fiindca Gabriela a sunat-o la acelasi nr. pe D-na Drossu si a vorbit cu dansa. Probabil ca o fi fost si dansa plecata in weekend. Dar daca incerci seara o vei gasi cu siguranta. Daca iti este f. greu sa te duci sau sa suni, nu poti sa rogi pe altcineva? Mihaita are nevoie imediata de acest maltodextrin si deja a trecut o sapt. de cand el a fost adus in Romania. Nu e pacat!?

Cine stie, poate acum cand scriu, situatia deja e clarificata si ati si luat pachetul.

Cu multumiri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela hogas spune:

Dragi prieteni,
Hristos a inviat !

Va multumesc inca o data pentru lupta pe care o purtati alaturi de noi pentru a-l salva pe Mihaita. Sper din suflet sa existe un happy-end la toate acestea. Imi pare rau sa creez neplaceri si imi cer scuze pentru incurcaturile provocate. Se pare insa ca la dna Drossu nu raspunde nimeni de 2 zile incoace. Am mai incercat si eu sa sun dar tot nici un raspuns. Eu am reusit o singura data sa vorbesc cu dumneaei acuma cateva zile, imediat dupa ce am primit emailul cu datele ei de contact. Este intr-adevar o doamna deosebita si mi-a facut placere sa discut cu ea.

O sa mai incercam sa dam de ea si Maria2mami mi-a promis ca va incerca pana o va gasi. Sper doar sa inteleaga si dna si sa nu se supere pe noi. Adlemi nu este vinovata de neridicarea coletului. Fiecare dintre noi face tot ce ii sta in putinta si va asigur ca Adlemi a depus si ea multa energie si daruire in ceea ce-l priveste pe Mihaita.

Din punct de vedere medical la vesti bune pot sa va spun ca raceala lui urata a inceput sa cedeze in fata antibioticului extrem de puternic care i-a fost administrat intravenos. A ramas cu un antibiotic pe care o sa i-l dam oral si ne mai luptam acum si cu o diaree pe care o tinem in frau numai cu ceai de menta si prafuri pentru strans la burta. Cum renunt la ele cum iese iar moale. Ceva nu este in regula, dar tind sa cred ca antibioticul asta puternic l-a dat putin peste cap. Este putin umflat la ochisori si la fata, iar energia s-a diminuat din cauza respiratiei greoaie. De ieri incepand a stat mai mult timp treaz si incet incet isi recapata si zambetul. A reinvatat sa ma pupaceasca si mi-am mai revenit putin. Am tras o sperietura destul de mare.

Vestile proaste insa continua din pacate prin faptul ca bilirubina lui a depasit valoarea de 33. Este destul de infricosator. Incercam sa ii facem o dializa hepatica dar deocamdata medicii il refuza si la dializa deoarece este prea mic. Cautam niste filtre speciale care sa se potriveasca greutatii lui. Cine este in domeniu sau poate sa se intereseze va rog spuneti-mi de unde as putea sa iau asemenea filtre. Din pacate nu stiu decat atat: filtre pentru dializa hepatica la o greutate de 7 kg si la 1 anisor si 3 luni, cat are Mihaita acum.

Tot ce ati facut pana acum este demn de tot respectul nostru si toata recunostinta. Sper sa fiti alaturi de noi pana la capat. Carmi, poti sa vorbesti la revista mami si oriunde mai poti vorbi. Spune-mi daca ai nevoie de ceva. Orice usa deschisa poate insemna salvarea lui Mihaita, orice dolar strans poate face diferenta in aceasta lupta contratimp. Nu ezitati sa contactati pe oricine oricand.

In Iasi au fost montate 5 urne pana acum. In alte 5 locatii in schimb nu accepta urnele pe care le avem deoarece sunt putin maricele 40 x 40. Ei cauta niste urne micute ceva de 20 x 20. Poate cineva sa ne ajute imprumut, donatie sau contracost cu niste urne stravezii? Haideti va rog intrebati in stanga si in dreapta. Trebuie sa existe cineva care produce asa ceva sau care a folosit candva asa ceva.

Am urmarit evolutia banilor din SUA si Canada. Sunt uimita de ce au reusit roamnii de acolo si nu numai ei. Reiau rugamintea la Corina si la toti cei care stiu ca au centralizat sume in aceste tari. Ele trebuie sa se regaseasca in conturile din Romania deoarece am mare nevoie de extrasul de cont cu titularul Hogas care sa dovedeasca sumele de care dispunem. Va rog frumos trimiteti tot ce aveti pana acum si incercati sa transformati promisiunile in realitate. Orice alte promisuni sau aprobari, cum ati spus desre Microsoft si Adobe sau despre biserica, o sa fie virate atunci cand vor fi eliberate sumele respective. Haideti sa vedem exact cat avem. Corina, in cat timp ajung banii? Aida, cum stam? Sorin, faci o treaba excelenta alaturi de prietenii de pe romanian-portal. Multumesc din suflet. Astept saptamana aceasta banii in Romania. Vom vedea dupa aceea ce sume se mai aduna si vor fi mai mult decat binevenite.

Eu sper in continuare si lupt cu aceeasi energie si dorinta de a-l vedea pe Mihaita sanatos. Fara voi nu as fi reusit sa imi pastrez acelasi optimism. Va multumesc si sper sa ne auzim cat de curand cu vesti bune.

Doamne ajuta !
Gabriela

Mergi la inceput

Gabriela, multumim pt. noutati. Scumpul de Mihaita, se face el bine... Cam ridicata bilirubina, saracutul. Of doamne!

Ce putem sa facem ca sa mearga totul mai repede?? Ai vreo veste de la minister?? Ce s-a intamplat cu dosarul depus sapt. trecuta?

Uite mai jos raspuns de la trezorierul bisericii. Se va aproba proiectul d-abia duminica, pe 22. Ca urmare, sper sa putem trimite banii luni, pe 23. Mai devreme nu se poate... Pana nu aproba ei tot, nu se poate face nici un transfer (nu conteaza ca e match-ul de la Microsoft sau ca sunt donatiile directe). Asta e... sa nu il maniem pe Dumnezeu ca e bine si asa. Fara ajutorul bisericii nu strangeam atata. Eu o sa pun toti banii care ii am in cont (incluzand pe cei de la Ladybug si de la Lidia) impreuna cu cei ai bisericii si ai Microsoft-ului si o sa ii transferam pe toti deodata. O sa revin mai incolo cu un total, cand primesc cifrele finale de la biserica.

Da, deja am vorbit si eu si Valentin cu membrii consiliului sa ne intalnim Duminica asta sa luam decizia de transfer.
Cand facem transferul avem nevoie de o persoana "garant" (tu si/sau Danut sau o alta persoana/organizatie care e rezidenta in WA) care sa garanteze legal, sub semnatura ca banii transferati in contul din Romania se vor folosi in scopul indicat (project Mihai Hogas) iar daca se aduna peste suma target finala, sumele aditionale se vor folosi intr-un proiect de charity aditional. In cazul extrem in care se descopera ca banii nu s-au folosit in scopul indicat (in cazul unui control financiar care ne poate veni de la IRS de exemplu), persoana "garant" trebuie sa returneze suma respectiva, iar noi vom fi obligati sa o returnam mai departe la donatori si organizatiile de matching. In trecut am avut garant pentru toate proiectele anterioare. Asta e o garantie standard pe care o sa o facem in momentul transferului la banca (exista un notar langa banca si o sa dureze 10 minute, nu va fi o problema).
O sa trimit un update cand termin cu actualizarea tabelului.

Numai bine si multe pupaturi lui Mihaita!

P.S. Ai primit vreo veste de la De Ville? Mie nu mi-a mai raspuns dar spusese ca iti va scrie tie in legatura cu discutiile lui cu directorul spitalului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SimoV spune:

Gabriela draga, vai, a crescut iar bilirubina... Sper din suflet sa reusiti sa gesiti filtrele de care aveti nevoie. Imi pare bine ca trece raceala. Daca antibioticul intravenos a fost atat de puternic, sa stii ca e f. posibil ca diareea sa i se traga de acolo.

Aici va fi greu de strans bani prin intermediul bisericilor si sa va explic de ce. Au strans la biserica Sf. Maria niste bani pt. un baietel Madalin (nu-i stiu numele de familie), care locuieste aici. Tot pt. ceva transplant (nu au stiut sa-mi dea detalii...) si cica pe urma au aflat ca pe baietel de fapt l-au internat la un spital in NJ gratuit (ceea ce, dupa parerea mea, nu inseamna ca parintii au bagat banii in buzunar asa aiurea, poate asa au avut intelegerea cu spitalul: sa plateasca operatia si spitalizarea sa fie gratuita, nu stiu...). Cert e ca lumea, va dati seama, e indignata. Deci nu avem teren propice. Dar incercam...

Astea sunt vestile mele: La biserica Sf. Dumitru din Manhattan (preotul Petrescu) nu sunt de acord sa impart flyere, pe motiv ca majoritatea enoriasilor sunt pensionari si nu au bani. In schimb parintele Petrescu a fost f. binevoitor si s-a oferit sa prezinte cazul la un meeting de-al lor si sa vada daca reusesc sa obtina ceva bani de la parohie. Urmeaza sa ii trimit prin fax toate informatiile care le va prezenta. O sa ma inteleg si cu Corina, sa gasim niste formulari f. convingatoare.

Celalalt preot la care am fost, preotul Musta, de la biserica Sf. Mihail si Gavril mi-a promis ca face anunt la slujba de ieri (eu nu am reusit sa merg), dar inca nu am reusit sa-l gasesc la telefon sa aflu daca a strans ceva. O sa mai incerc si daca aflu ceva, revin.

In schimb am inteles ca s-au strans ceva bani la o intalnire a studentilor romani de la columbia University din NY. Am aplecat la presedinta clubului romanilor de la aceasta universitate (Daita Ciobanu) care a fost extrem de draguta si a trimis mesajul mai departe si la o intalnire a clubului a strans ceva bani (nu stiu cati), dar stiu ca i-a trimis deja Corinei cecul. Inca o prietena de-a mea a mai trimis un cec (Maria Muste).

Imi pare f.f. rau ca nu am mare succes aici...

Multa sanatate lui Mihaita. Daca am noutati, voi reveni.

Simona si gemenii Mia & Lucas (25 Martie 2004)

Mergi la inceput

Revin cu cifra finala la zi:

$11243 (includ cei 1400 de la Lidia si cei 350 de la Ladybug)

Promisiunile de $1200 sunt incluse in acesti 11243 (le-am primit).

Mai raman promisiunile din Romania:
$1000 Dan Ostahie/Altex
$425 D-na Drossu
400 Euro prin Carmen Ciobanu

Gabriela, te rog sa imi confirmi cand primesti acesti bani.

Mergi la inceput