Endometru, ovulatie, temperaturi, monitorizari (25

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Ariadna,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Catalina, este vorba despre dr. Tutunaru, de la spitalul Elias, Bucuresti. Site-ul unde intrebi si-ti raspunde este reclama. Incearca, se merita. RAspunsul poate sa-ti vina in 2-3 zile.

Poti sa fii dezamagit daca incerci si nu reusesti, dar daca nu mai incerci esti terminat. (Joseph Addison)

Astery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepurila spune:

Dragele mele
Mii de scuze ca nu am dat nici un semn. Am avut vineri o zi..... de groaza. Credeam ca nu se mai termina.
Nu v-am uitat, ma gandesc la voi, va mai citesc printre picaturi dar nu apuc sa scriu.
Mishulina, iubita, nu sunt suparata deloc. Am citit ce mi-ai scris, dar calculatorul meu de acasa a luat-o razna. Nu ma lasa sa raspund la PM. Deci daca pana duminica nu rezolv aceasta problema, cel tarziu luni vorbim. Te pup dulce dulce. (Ai fost o curajoasa- nu stiu cum as fi reactionat in locul tau)
Relya, ma bucur sa te cunosc, dar, asa cum i-am spus si Mishulinei nu pot sa raspund la PM (nu apare optiunea de Reply- cred ca o iau razna).
Deci tot luni cel tarziu iti raspund si tie.
Acum ma apuc sa va citesc. Macar asta mai pot sa fac de pe idiotul asta de calculator)
Va pup pe toate si ne auzim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

Nu trebuie sa va mai spun eu, dar stiti ca sunteti niste fete tare inimoase!

Astery, asta e, ca nu e prima data cand am teste pozitive si nu e sarcina ... O data am facut chiar 3 analize de sange succesiv astfel:

z.27: 16,83
z.31-sangerare
z.33: 44,58
z.35: 28,2

Nimeni n-a stiut sa-mi explice de ce creste si scade asa nivelul BetaHCG. In afara sarcinii trebuia sa fie intre 0 si 5, nu? Pe prospectul testului ozone scrie ca se pozitiveaza la peste 10. Ce se intampla de fapt?

"Cand prezentul va fi trecut, visele vor fi realitate"

Mergi la inceput

Ariadna, draga mea, dar, daca-mi amintesc bine, tu aveai si un endometru insuficient dezvoltat, ca doar tu ai fost initiatoarea acestui subiect... A fost sarcina, dar, din varii motive, nu s-a fixat.

Poti sa fii dezamagit daca incerci si nu reusesti, dar daca nu mai incerci esti terminat. (Joseph Addison)

Astery

Mergi la inceput

Asa este, dar luna asta aveam endometrul de 10 mm in ziua 11. De aia sunt asa intrigata. Daca sunt alte motive pt. care nu se fixeaza sarcina? Imi fac o mie si una de ganduri, daca nu cumva organismul meu respinge sarcina si cum as putea sa-l 'pacalesc'? Off, e tare complicat...

Mergi la inceput

Ariadna, incearca o intrebare d-lui dr. T. Poate reuseste sa te lumineze. Expune situatia cat mai clar si pune-i intrebari.
Ma mai gandeam la ceva, dar nu sunt sigura ca are legatura: un test de anticorpi antispermatici, din sange. Daca este o prostie, va rog sa ma iertati, fetelor.

Astery

Mergi la inceput

Astery nu e deloc o prostie ce spui, am citit si eu acolo unde scrie de anticorpi antispermatici, sunt printre cauzele infertilitatii, se poate sa obtii chiar si o sarcina in conditiile astea, dar din pacate nu e viabila... Problema e ca nu exista tratament pt. asta. Mi-e frica sa ma gandesc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauricipani spune:

Ariadna pui mic si frumos, tare rau imi pare!!! As fi dorit sa te vad fericita din tot sufletul, sper ca data viitoare!

Nu stiu ce sa-ti raspund referitor la endometru, este posibil sa nu se lipeasca bb din mai multe cauze. Stiu si eu ca chestia asta te face sa musti din zid insa....nu uita ca eu am trei sarcini normale duse la bun sfarsit si copii sunt mai sanatosi decat trebuie iar dupa asta....3 avorturi spontane si unul menstrual. Daca io am curaj sa merg mai departe trebuie si tu sa ai.

Si eu cred ca trebuie sa iei legatura cu un medic bun si sa discutzi cam despre ce este vorba.

asteraky, agapi mou! ma gandesc la tine mereu si...asa ca sa fim chit, si io te-am visat aseara!

"Rau e sa dai gres dar mai rau e sa nu fi incercat sa faci ceva. Pe lumea asta, nu obtii nimic fara efort."
-Theodore Roosevelt

laurici

Mergi la inceput

Anticorpi antispermatozoizi

O mica parte dintre femeile cu infertilitate si avort spontan recurent prezinta anticorpi impotriva spermatozoizilor. In mod surprinzator si barbatii pot prezenta anticorpi antisperma, in special dupa vasectomie, leziuni sau infectii testiculare.

Acesti anticorpi sunt molecule proteice din familia imunoglobulinelor ce au tropism pentru o anumita parte a spermatozoidului. In momentul atasarii in zona specifica pot sa interfere cu activitatea spermei in diferite moduri: imobilizarea spermatozoizilor, aglutinarea lor, limitarea capacitatii acestora de a traversa mucusul cervical sau impiedicarea acestora de a penetra ovulul.

In general, cand se vorbeste despre anticorpi antisperma, se aminteste atat clasa de imunoglobuline din care fac parte (IgG, IgM sau IgA) cat si locul specific de legare (capul spermatozoidului, gat sau coada acestuia). IgG sunt gasiti mai ales la barbati pe cand IgA se gasesc in mucusul cervical si in fluidul folicular la femei.

Sindromul acesta trebuie suspectat atunci cand exista un test postcoital anormal (spermatozoizi imobili in mucusul cervical), cand exista anticorpi antifosfolipidici (sindromul antifosfolipidic se asociaza deseori cu prezenta anticorpilor antisperma) sau cand sotul are o spermograma alterata. Testarea pentru anticorpi antisperma la femei se face prin analiza a sangelui. Exista la ora actuala 5 metode de decelare a acestor anticorpi, din pacate nu am date daca la noi in tara se face vreunul dintre ele.

De obicei o femeie cu anticorpi antisperma nu va putea ramane insarcinata cu nici un alt partener (sot sau donor de sperma), solutia in acest caz fiind o tehnica de reproducere asistata denumita ICSI (intra-cytoplasmatic sperm injection), adica femeii i se extrage un ovul in care se injecteaza doar pronucleul continut in capul spermatozoidului si embrionul rezultat se introduce in cavitatea uterina a acesteia. Totusi, datorita asocierii cu alte probleme imune (sindrom antifosfolipidic si populatie uterina de celule B si NK agresiva) si aceasta solutie terapeutica poate fi sortita esecului cu aparitia avortului spontan.

Mergi la inceput