sfaturi inainte si dupa cezariana

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

iris esti geniala, am citit mesajul tau si ba radeam ba ma apuca plansu' nici eu nu mai stiu, oricum nu e chiar asa rau , oricum n-am scapare asa ca trebuie sa o fac si pe asta, si sunt fata mare sper sa ma descurc si sa-mi revin repede ca sa am grija de bebelin

apropo dupa cat timp vine laptele dupa cezariana?

am uitat sa va zic eu nasc la giulesti, daca a mai facut cineva cezariana la giulesti , poate ma ajuta cu un sfat , doua...

pupici si multam mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Adriana,

Cel mai bine este sa nu stii ce si cum te astepata exact pentru ca in asa fel emotiile sunt mult mai mari. Relaxeaza-te la gandul ca in scurt timp iti ve-i tine bebelusul in brate, moment care v-a sterge cu buretele si sondele si taietura si tot.
De mancat prea mult cu o seara inainte de a naste, nu te teme ca nu o sa ai chef, asa ca te poti limita destul de usor.
I-a lucrurile asa cum sunt, ai incredere in doctorita ta , intreab-o la ultimul control tot ce=ti trece prin cap si nu uita ca esti doar la un pas de Marea Intalnire!!!!
Iti doresc multa sanatate, refacere usoara si nu in ultimul rand un bebe sanatos si frumos!Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

uite asa m-a inspaimantat si pe mine iris acum 3 ani cand trebuia sa nasc prin cezariana.
La mine a fost f bine (incerc sa mai "indulcesc" mesajul lui iris)

Eu n-am avut "parte" de clisma (mi-au dat o pastiluta care a rezolvat "situatia"),
-sonda in vezica urinara a fost montata sub anestezie (deci n-am simtit),
-si nu am avut algocalmin intravenos- am avut perfuzie cu un calmant si nici nu am simtit ce si cum!

Laptele dupa cezariana vine ...cand vrea el. Nu are importanta daca nasti natural sau prin cezariana ca sa iti vina laptele.

Dus ai voie chiar a doua zi (cu alte cuvinte cum poti sa te tii pe picioare poti sa faci si dus!). Nu e nici o problema.

Nastere usoara oricum o sa ai . Refacere rapida iti doresc si un bebelus sanatos si mancacios!



Adela , mamica de Julia ***



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

Adriana, nastere usoara si un bebe mare si sanatos!

Cel mai bun sfat este sa ai incredere in doctorul tau, in tine si in bebelushul ce urmeaza sa vina.
Apoi, ca banuiesc ca eshti deja pregatita de intalnire, treci in prijncipiu prin toate etapele ca o mamica obisnuita: ras, tuns frezat, clisma. In plus, daca eshti programata, stii ca nu ai voie sa mananci cam de pe la 5 dupa amiaza cu o zi inainte, iar seara doar un iaurt si suc de ananas, ceai etc.
Sa ai la tine niste fiole de algocalmin si ergomet , sticluta cu ceai si apa plata, eu recomand colac de WC personal.
Eu prima oara cand am incercat sa ma ridic mi-am pierdut cunostinta, deci sa nu faci asta singura. Incearca oricum sa te ridici cat mai repede, fa miscare cat poti de multa, incearca sa iei pozitie normala de mers si nu aplecata.
Prima zi dupa bei numai lichide, apoi treci pe iaurt si supa (nu foarte grasa, ca face bebe colici si ai si tu gaze mai mari), apoi pe mancare de regim (branzica de vaci, piure, chestii moi in general). Vorbeste cu cineva din familie sa fie pregatit cu regimul, altfel risti sa stai nemancata in spital si te stresezi cu laptele. In loc de lichide bea ceai de anason, chimen si fenicul, care stimuleaza lactatia, mergi la alaptat de a doua zi. Daca vezi ca ti se infunda canalele, nu te grabi sa iesi din spital, caci s-ar putea sa faci acasa febra si e mai rau. Evita sa iei antibiotic (sper sa nu fie nevoie) caci reduce foarte mult lactatia, febra de lactatie e normala doar sa nu fie prea mare. Mananca chestii care sa ajute digestia: spanac, putina portocala, paine numai de secara, dar nu exagera ca ti se va parea ca bebe are scune diareice.
Nu uita ca bebe nu plange numai de foame, deci se mai poate ocupa si altcineva de el cate 5 minute din cand in cand. Odihneste-te des, dormi o data cu copilul si lasa curatenia si gatitul pentru mai tarziu sau pentru altii.

Fii optimista si scrie-ne cand te simti depasita de situatie!
Pupici,


Boga, mamica de Mirunica si burtica de bb2- 24 saptamani + (DPN 1 august)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

AD_rianna, si tie felicitari pt. gemeni, sunt grasuti si frumosi foc. Am postat pe forumul de gemeni si chiar am deschis subiecte, daca ai timp sa intri ma vei gasi acolo.
Ai dreptate ca nu-i frumos sa ne suprapunem peste subiectul Adrianei, asa ca nu mai comentez aici, doar citesc pt. ca ma intereseaza.

Numai bine,
Maria sapt.36

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissi spune:

sa nteleg ca fara sonda aia pishacioasa , nu merge? adika cezariana fara sa mi aplice sonda ptr. pipiu' nu se poate?.. nici daca promit sa nu beau nimik 2 zile??
si explicatzi mi , fetelor, va rog, adika ce rau pot sa fac daca mi fac singura clisma acasa??..
Crissi, 34+, Dr. Nayel

crissi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

Clisma iti poti face si acasa, iar sonda este obligatorie, din pacate in marea majoritate a cazurilor te alegi dupa cu infectie urinara, o chestie inexplicabila avand in vedere ca o desigileaza in fata ta.



Boga, mamica de Mirunica si burtica de bb2- 24 saptamani + (DPN 1 august)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iris spune:

revin ca sa mai adaug ca fiecare spital are ritualul lui, dupa cum au invatat medicu-sef sau directoru sau mai stiu cine;
clisma se face din cite am priceput eu inainte de operatie cu citeva ore maxim, nu stiu daca mai esti acasa asa de tirzu, s-ar putea sa te interneze cu o zi inainte; unele spitale vor sa te tina acolo de cu seara de ex sa te mai asculte pe burtica cu trompetica , sa mai auzi si tu cum e in sala de nasteri..., cu o zi inainte ti se face un test de alergie parca la xilina si p-orma te lasa sa te plictisesti o zi intreaga; eu am fugit acasa c-aveam masina dupa colt, in camasa aia crincena, sa imi iau ac de siguranta si sa zac in linistea casei mele nu in salonul de linga sala de travaliu;
clisma nu vad cum ti-ai face singura la gabaritul pe care il ai, poate ca poti, da mai bine lasi profesionistele sa cistige si ele un ban; si poate sa aiba si rezultat zero clisma asa cum am patit eu la prima nastere, nu mincasem mai nimic, si rezolvasem totul natur da cu cine sa te pui, regula e regula si mie imi place sa respect legile...si m-au pus sa ma plimb , cu rezultat zero, litrul de apa s-a pierdut pe colon in sus;
nu va speriati de nici una din manevre, clisma, sonda, ras, sint pur si simplu rutina pt ei, iar noi avem alta treaba acolo;
totusi mie mi se pare mai bine sa stii ce urmeaza, esti si tu mai in tema si nu stai sa vezi daca te baga cineva in seama sa iti spuna care e pasul urmator; pur si simplu te ia cite o asistenta si te duce undeva, apoi te abandoneaza pe mina alteia care isi fac esi ea traba, apoi stai si te intrebi ce tre sa faci; eu m-am plictisit si enervat, imi ziceau sa merg la salonu 18, da unde e ala frate, am facut ture tot spitalul sa il gasesc, apoi m-am dus in curte; cind m-am intors dupa doua ceasuri scandal maaaare...cica trebuia sa intepenesc acolo in salonu 18 sa setpt pe mariile sale, da mi-a zis cineva asa ceva?

eu de ex m-am simtit muuult mai bine in spital la a doua nastere, stiam ce urmeaza si stiam si topografia locului, maare lucru, nu ar strica daca puteti sa faceti macar o vizita inainte cu citeva saptamini sau zile sa cascati gura cum arata sectia, daca puteti;

tare bine e sa stii succesiunea asta a fazelor, zau; chiar ii propusesem directorului de la maternitate sa editeze un ghid al gravidei, sa stie si ele unde tre sa mearga, ce le-asteapta; bineinteles ca m-a privit suveran, hmm, auzi si la asta, pai cine o sa mai tremure pe aici pe holuri si o sa plece capul spasit la trecerea lor, minunatilor oameni care lucreaza pe asa teritoriu vrajit; am eu un cui pe ei, ma iertati;

voua va doresc sa va mearga cit mai bine si bebei sanatosi si voinici sa aveti;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andy.p spune:

buna fetelor .eu am nascut prin cezariana acum 3ani si stiu ca nu evoie sa mananci nimic in ziua respectiva ,la fel si dupa pana nu iti pornesc 'vanturile'.trebuie sa bei mult ceai de chimen dupa si sa te misti cat mai repede si cat mai mult posibil .si nu nu sepoate fara sonda la pishu ptr ca operatia se face ff jos si vezica trebuie sa fie mereu goala.iar in dupa ce te trezesti la baie nu poti sa mergi
adriana iti tin pumnii si sa vii cu bine tu si bb.


laura si andy(7.04.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Eu am nascut la sfarsitul lui decembrie prin cezariana la Municipal dar nu am avut parte de clisma. Doar nu am mancat nimic din ziua precedenta, de la pranz (doar lichide).
Sonda e necesara Crissi chiar daca nu bei nimic, nimicuta pentru ca vei avea o perfuzie pentru hidratare si vei "papa" mult lichid dupa operatie. Daca te relaxezi cand ti-o monteaza nu simti mare lucru, iar dupa operatie e super utila ca e cam greu sa mergi imediat la baie. NU am facut nici o infectie urinara de la ea!

Fetelor care urmeaza sa faceti cezariana e important sa va miscati cat mai mult imediat dupa: eu am miscat (la indicatia medicului care venea sa ma controleze daca fac cum zice el) imediat dupa ce mi-a trecut anestezia picioarele, degetele si am incercat sa ma intorc de pe o parte pe alta cat de des. A doua zi am mers pe picioarele mele de la reanimare in salon si m-am plimbat mult. Este esential pentru o refacere rapida !

De asemenea moralul e important, eu am intrat cu zambetul pe buze in sala si am iesit la fel. Am avut anestezie rahidiana si am povestit mereu cu dr. si cu asistentele in operatie. Asadar moralul sus de tot, doar urmeaza un eveniment superfericit: nasterea puiutului vostru!

Gata, m-am lungit destul...
Nastere usoara !


Lali si bebe Dragos (27 decembrie 2004)

http://community.webshots.com/user/laurastoica100

"Daca ii judeci pe oameni, nu mai ai timp sa ii iubesti " Maica Tereza

Mergi la inceput