Cu dragoste,din IASI (13)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Fetelor,care ,cum si ce stiti sau auzit despre Waldorf?
Despre sistemul lor de predare.Ma bazaie cineva sa-mi dau fetita acolo si vreau sa aflu mai multe ,neoficial...

Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adda spune:

Pana una alta, pana iti da cineva informatii despre ce ai vrea sa stii, intra pe www.waldorf.ro.
UIte ce spun ei pe situl lor referitor la intrebarea "Ce este o scoala Waldorf?":

" Este un loc în care se încearca educarea omului în ansamblul sau, atât cognitiv, cât si artistic sau în domeniul manualitatii, armonizând procesul educational. Disciplinele scolare nu sunt privite ca scop în sine, ci ca mijloace educationale, drept pentru care nu se dau note sau calificative, elevii primind la sfârsitul clasei o caracterizare scrisa de învatator sau de profesori.

Pentru studiu nu se folosesc manuale în clasele mici: elevii folosesc informatia primita în orele de curs si toata gama de carti existente în domeniul studiat.
Disciplinele principale: limba româna/materna, matematica, istoria, geografia, biologia, fizica si chimia sunt predate în perioade/epoci de câte 3-4 saptamâni, câte doua ore pe zi.
Dexteritatile: limbile moderne, sportul, muzica, cursurile artistice etc., cât si orele de exercitiu la limba româna/materna si matematica etc. apar în continuare în orar, în mod obisnuit.
Programele diferitelor discipline sunt asemanatoare cu cele din sistemul national.

Nivelul cunostintelor este echivalent cu cel din scoala traditional#259;, la nivelul claselor a IV-a, a VIII-a si la bacalaureat."

Mie imi este neclar faptul ca nu se dau note sau calificative, ci doar aprecieri din partea profesorilor la sfarsitul anului. In acest caz, un absolvent al Scolii Waldorf cum concureaza la admiterea in facultate din moment ce nu are note? Orice facultate iti cere, in functie de profil, media celor 4 ani de liceu sau media generala la o disciplina anume...hmmmmm...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

quote:
Originally posted by adi69

Fetelor,care ,cum si ce stiti sau auzit despre Waldorf?
Despre sistemul lor de predare.Ma bazaie cineva sa-mi dau fetita acolo si vreau sa aflu mai multe ,neoficial...

Adriana

dar este waldorf si in Iasi? verisoara mea de la Constanta a avut baiatul acolo, pana in clasa a IV-a; era fain ca faceau lectiile acolo, se punea accent pe dezvoltarea personalitatii/inclinatiilor copilului; din clasa a V-a este la o scoala normala; a avut f. putine pb. la inceput, in sensul ca ei erau invatati sa vorbeasca, fara sa mai ridice mana, fara sa se ridice in picioare...
in rest - are rezultate f. bune...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralnied1 spune:

quote:
Originally posted by palmyrah2002
Astea in loc de plecaciuni si rugaminti fierbinti:te rooog cind mai afli de concerte IRIS ,"striga" si la mine!
CristinaDumbo Jumbos si Mihnea fani IRIS

OK, promit...
Ti-am zis: la Palat ei au spus de toamna asta... Dar ramane de vazut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Herra,este Waldorf in Iasi,in Ciurchi.
Adda ,am intrat si eu pe situl lor,si m-au cam bulversat informatiile de acolo.Sant si eu la fel de nelamurita ,ca si tine,de sistemul lor de "notare" si de cateva din "materii" ,cum ar fi "euritmia",parca asa ceva .De asta voiam sa aflu amanunte,eventual o mamica care-si duce acolo copilul,ma intereseaza cum s-a integrat acel copil in invatamantul normal..
Herra ,ai spus ca baietelul verisoarei tale n-a avut mari probleme,poti da mai multe detalii?

Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adda spune:

quote:
Originally posted by palmyrah2002
CristinaDumbo Jumbos si Mihnea fani IRIS

Si eu ca musca-n lapte...ma leg de semnatura Cristinei
Sa inteleg ca si Dumbo Jumbos e fan Iris (ca vad ca l-ai pus la mijloc si cum toata lumea stie ca tu si Mihnea sunteti fani inraiti...)? Si daca da, cum ti-ai dat seama?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena I. spune:

carmenp, multumesc de raspuns. m-a rugat o prietena sa ma interesez, a avut ceva neintelegeri cu cei de acolo. si eu i-am pus Ericai cercei acum doua saptamini tot la Coriolan si nu e nici un fel de problema pina acum.

Scoala Waldorf se afla pe Ciric, in sediul scolii generale nr. 5. eu am auzit multe lucruri bune despre sistemul lor predare, se pune mare accent pe activitati practice si pe pregatirea pt. viata de zi cu zi, nu asa cum facem noi (in general) in invatamintul de stat, o pregatire aproape pur teoretica. Dar despre Scoala Waldorf di Iasi nu am informatii. Si de ce sa-l mai integrezi in invatamintul normal, cind poate sa faca acolo cursuri pina intr-a douaspea?

Elena si www.kodakgallery.com/BrowsePhotos.jsp?&collid=114403852205&page=1&sort_order=0" target="_blank">Erica

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by adi69
[Sant si eu la fel de nelamurita ,ca si tine,de sistemul lor de "notare" si de cateva din "materii" ,cum ar fi "euritmia",parca asa ceva .De asta voiam sa aflu amanunte,eventual o mamica care-si duce acolo copilul,ma intereseaza cum s-a integrat acel copil in invatamantul normal..
Herra ,ai spus ca baietelul verisoarei tale n-a avut mari probleme,poti da mai multe detalii?

Adriana

Si mi se pare excelent ca elevii sint educati sa invete pentru ei insisi si nu pt. nota, asa cum fac majoritatea elevilor mei.

Elena si www.kodakgallery.com/BrowsePhotos.jsp?&collid=114403852205&page=1&sort_order=0" target="_blank">Erica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

Eu nu sunt pro Waldorf. Poate gresesc, dar am o prietena care a avut fetita la gradinita si scoala acolo pana in clasa a 4-a. Fetita foarte buna acolo,dar a muncit enorm ca sa se integreze in sist de invatamant normal. Si acum e printre primii, dar am inteles ca i-a fost foarte greu la inceput.
Din ceea ce am citit despre ei, mi-a placut mult...dar am auzit mai multe pareri avizate care nu ar fi tocmai favorabile sistemului Waldorf. Parerea mea...

Elena, bine ai revenit printre noi. Ce faceti Wk-endul asta? Paul al meu pleaca la Tg Mures, Matei e la bunici, asa ca poate ne intalnim.

Fetelor, dragutelor, ce ziceti de o intalnire in Botanica cu puiutii, daca vremea e frumoasa? Duminica???

De VEVE mai stii ceva?
Va pup,
Gabriela si baietii

Mergi la inceput

Salutare Gabi! Rusine mie, dar n-am aruncat decit o coada de ochi pe subiect! Am vazut ca s-a aniversat Otto; "la multi ani!" si din partea noastra.
Eu nu ma simt prea bine, o tin tot in raceli si dureri de spate si arat ca naiba. Trebuie sa merg sa fac niste investigatii serioase, (dar ce sa fac cu cupilu?!).
Erica si-a dat drumul la mers, dar inca nu are stabilitate, trebuie s-o urmaresc non-stop prin casa si s-o prind dupa fiecare al treilea pas sa nu se accidenteze rau.
As vrea sa ne vedem duminica. Asa o sa-l mai las pe Vio in pace sa invete pt. examenul auto.
Numai bine tuturor!

Mergi la inceput