Copilasi de Aug-Sept 2003 (54)
Raspunsuri - Pagina 15
dana_ene spune:
Roisin , bine ca te-ai gandit sa ne mai dai un semn, iti dai seama ca stam acum cu gandul la tine.
pentru Mirunica cea harnicutza si cumintica, care o ajuta pe mami.
Sper ca tati e in tema si stie ca daca o fi ceva sa anunte gashca .
-------------------
Anny ! Venetia... super !
Tine minte ca vrem poze multe-multe. Tu esti cam "zgarcita" cu pozele, ai grija cum te prezinti inapoi ca te asteptam toate cu bagajul plin cu .
Felicitari pentru NO SUZI !
-------------------
Anka, spor la invatat.
Daniela si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)
ALBUMUL OANEI MARIA
mihaela_s spune:
roisin, asadar bebelina 2 e pe "vine"? Pai iti tinem pumnii daca e asa si dupa cum spunea dana-ene, vrem sa aflam vestea cea mare cat de repede de la tati!
Mihaela
Diana si Silvia
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=42663&whichpage=1" target="_blank">Tudorel are nevoie de mama lui!
Ajutati-o pe Alina sa-si implinesca visul!
bebelusi august-septembrie 2003
deliak spune:
Hristos a inviat!
Scriu si eu cu oarece intarziere,fiindca am fost plecati intr-o mini vacanta prin Moldova. De Paste nu am facut mare lucru, stiti ca a fost al meu sot la scarbiciu si dupa aia am tot primit musafiri. Vestea cea mare : DE JOI NU I-AM MAI DAT TZITZI !!!! Asta nu inseamna ca el a renuntat ,inca mai trage de mine, dar eu sunt neinduplecata. Sincer, i-as mai da ,dar nu ma lasa mama ,zice ca nu-i bine sa intorci copilul la san. Sper sa treaca cu bine peste asta,ce-i drept, nu plange prea tare,numai noaptea e mai nasol. Am plecat si eu cu al meu sot de joi pana luni si mi-am lasat copilul acasa cu mama,aoleu,bai frate asa tare am mai suferit dupa el,am zis ca nu-l mai las niciodata. Si el saracutul de cand m-am intors acasa,nu mi se mai dezlipeste din brate si ma tot pupa...
Anka - stii ca si al meu sot e din Comanesti ?
Am vazut si eu pozutele cele noi de la Viena si cele cu mica gospodina,super faine!
Am vazut-o si pe Oana si pe Miss Emma,taaaare frumusele mai sunt motatele voastre,sa va traiasca.
Felicitari pentru cei care au renuntat la Suzi,cred ca-i tare greu,eu il vad pe Darius cum cauta tzitzi si mi-e tare mila de el.
Hai ca mai scriu mai tarziu, ca acum trebe sa plec ! Pupici ci lipici!
cristinamh spune:
am revenit si noi din vacanta. hristos a inviat!
inainte sa ne punem pe povestit, incerc sa raspund la "sondaje"...
SUZY... nu se poate fara, adica o cere si o cauta... daca nu o gaseste, jeleste. le roade de
le innebuneste, asa ca de paste a primit doua nou-noute, ca sa avem la tara. celelalte erau
deja facute bucati. inca n-am incercat sa scapam de ele
BIBERON... prestam in continuare. dimineata si seara, chiar cate unul jumate cere uneori.
iar n-am incercat sa renuntam. cred ca din comoditate. daca le spala si le pregateste tati,
de ce sa ma stresez eu?! oricum, exista varianta "PAI" daca e nevoie.
OLITA... inca nu. dar azi am trecut la chiloti si pantaloni. o sa spal pana nu mai pot,
dar nu-i mai pun peste zi. trebuie sa=l deranjeze la un moment dat . azi cat a dormit n-a
facut pish, si cand s-a trezit l-am pus fortat pe olita. a urlat , e adevarat, dar a facut pipi.
cand l-am ridicat i-am aratat, ca uite, facem pish si ne ridicam. poate tine... tare as vrea sa
scap de pampersi... in schimb aseara a facut singurel pipi la wc. eeee... nu va emotionati...
ca nu e ce credeti. il dezbracase tati pt baita, andrei s-a suit pe wc sa se uite in oglinda
(lasa capacul si se suie f usor) si cocotat acolo a facut pishu... dar se cheama ca s-a suit
singur pe wc, nu??
Autan- anny, eu i-am dat anul trecut. pot sa zic ca n-a patit nimic de la el, vreo
alergie ceva... dar merita sa incerci, daca reactioneaza asa rau. exista si produse
alternative?? i-ai dat imediat dupa muscatura cu ceva?? poate are efect.
mireaf multumesc mult pt felicitarile de pe PM!!!
si nu stiu daca ai apuicat sa le zici fetelor, dar in burtica are pereche!!!fetita si baietel. ce
noroc pe alexandra, va avea si o surioara, si un fratior! eu incep sa am emotii... peste cam
4 saptamani aflu "cine" e in burtica... iris sau florin!
cam atat imi amintesc... da' am citit tot! imi pare rau ca s-au pierdut mesajele... credeam
ca n-o sa prididesc cu recuperatul.
partea a mai nasoala e ca n-am net. de duminica seara de cand am venit, dracu' sa-i ia,
scuze de expresie, pe-astia de la retea, ca m-au scos din pepeni. oricum am fost super
ocupata, duminica cu bagajele, luni cu macare, curat... azi in schimb nu mi-a mai rabdat
sufletelul si am intrat pe telefon. am incarcat pagina.... si am recuperat.
vad ca incep piticii sa vorbeasca. al meu copil in schimb ne da tot mai multe dovezi ca
stie sa urmareasca reclamele. sa le luam pe rand
-cea la orbit, cu leul... eu tot faceam ca animalu', poate-poate invata si copilul sa zica... ei
bine, a invatat. acum rage cum incepe reclama! si se uita la mine extaziat... deh, e si el
LEU, nu?!
- la sprite, cea cu impuscat ursul. dupa ce trag aia cu capacele, imediat, in locul ursului,
urla andrei, apoi cade pe spate de ras cand incep aia sa fuga.
- la tuborg, aia cand un tip scoate capacele cu ochii (stiti voi) si urla ca apucatul.... ei
bine, cum incep aia din bar sa bata din palme, urla fi-miu... adevarat urlet de victorie! (si
berea ar da-o pe gat daca i=am lasa-o!)
- la danone cremoso, cand tipa copilul dupa mami, tipa si andrei. pacat ca nu striga
"mami"
astea sunt cele la care face galagie. pe-alea pe care le comenteaza nu le mai trecem.
partea cea mai misto e ca el urla inainte sa urle aia din reclame!
si acum sa lungim mesajul... ca de... dupa o lunga absenta... mesaj kilometric
plecaram cu un rapid... dupa cum ziceam, singurul tren disponibil. care era plin ochi cu
adeptii lui bivolaru, ca de, cu ce sa se duca bietii de ei pana la herculane! asa ca trenul a
fost f. aglomerat, nici vorba sa aiba copilul pe unde se dezmorti. si cum nu era totul
"perfect", de ce sa bage ei garnitura noua??? era garnitura veche, de-aia cu 8 locuri in
compartiment! sa jelesc de dimineata, da' ce sa fac... nu mai adaug ca in severin am aflat
ca a doua zi dadeau drumul la toate trenurile. ma rog... bietul copil urla, a mai
dormit, a mai mancat, nici nu stiu cum am ajuns pana la urma... noroc ca la craiova au
coborat 2 din compartiment si am avut ceva spatiu.
cu aventuri am ajuns pana la tara, cu masina de ocazie. microbuzul cu care mergeam de
obicei era plin ochi cand am ajuns noi, desi mai era o ora pana pleca...era 12. la 1,30 era
un autobuz de calafat... cum noi mergeam doar 1/4 din distanta, soferul a zis ca nu ne ia,
ca el umple masina cu de-aia care merg mai departe! ma, am ramas ca la dentist! am zis
ca nu e adevarat, ca asa ceva nu se poate... si totusi, ne vedea cu copil, cu bagaje, dar nu
conta! noroc ca la ocazie cristi a gasit pe cineva cunoscut si in 20' eram acasa.
acolo...andrei s=a simtit de milioane. ma rog, scoatem din calcul ca s-a deranjat la
stomac. facea putin si moale de vreo 4-5 ori pe zi, de credeam ca nu ne ajung pampersii
tot sejurul. de mancat a mancat tot ce iam dat, dar de joi pana duminica i-am dat doar
orez, ca nu mai stiam ce sa-i fac!
am avut parte de zile f. frumoase, doar sambata dimineata a plouat. in rest, copilul era
mereu afara. nu descriu cum arata el dupa tavaleli...ca doar mami stia sa spele.
program...
scularea dimineata la 7-7.15. primele cuvinte ale copilului: co-co-co. drept urmare, mami
imbraca copilul si ne mutam in cotet. bietele gaini, s-au obisnuit in vreo 2 zile si strigatele
lui. nu stiu insa daca productia de oua a fost aceeasi, ca le cam alerga. stresa curca,
pusa de-o parte cu puisorii abia scosi... aia il cloncanea cand se apropia, andrei statea in
fata ei si incepea cu co-co-co... discutau !!! ratele... poveste aparte... de la ele a invatat sa
se balaceasca in galetile cu apa
pisica... pe-asta a alergat-o cat a putut. dupa doua zile, biata matza a cedat si a fatat, cred
ca sprinturile si sariturile de frica lui andrei au terminat-o. a fost incantat de cei 4 pisoiasi
fara ochisori, dar nu a vrut sa puna mana pe ei. de fapt, nici pe puii de la closca... nu a
atins nimic "mic si pufos". dar pe pisica a iubit-o mult... atat de mult ca a impartit papa cu
ea. noi ii dadusem pisicii o bucatica de chec. a apucat sarmana sa muste o data, ca s-a dus
andrei si i-a luat restul... si n-am apucat sa i-o scoatem din gura... a fost prea rapid pt
noi
cateii... a stat sa-l linga pe manute. murea de ras cand ii vedea in doua picioare topaind in
fata lui. mai rau a fost cand s-a intins si andrei pe ciment la soare langa potaie, sa
leneveasca impreuna... bot in bot . numai ca de la veterana catea a invatat altceva...
plecau impreuna pe ulita. daca iesea catelul din curte, iesea si andrei... si plecau... ori la
gradina, ori prin curtile vecinilor. ne gandeam sa punem copilului o zgarda...
"proprietatea familiei hornoiu... va rugam returnati odrasla".
a vazut baietii jucand fotbal in ulita... si-a luat si andrei mingea si a iesit sa se joace la
strada. deh... ce-i aia sa te joci in curte?!
intr-o zi mare harmalaie la spatele casei... si vecina strigand apoi pe soacra-mea... ce se
intamplase... al meu copil se dusese la gard si-l zgaltaia cu foc (de-ala de sarma).
dar nu asta era problema. ci cainele de dupa gard, care latra in disperare. andrei era cu
gura pana la urechi, incantat de isprava lui, zgaltaia si mai tare.
nu i-a fost frica de nimic un animal. pana si curcanul il facea sa rada cand se zburlea la el.
s-a cocotat pe unde a putut. asta a insemnat o tentativa de urcat in pod, pe scara. de vreo
doua ori l-am gasit in patul, la porumb, a ratat la milimetru o cazatura in beci, in schimb
la cele trei trepte din fata casei a cazut si avem in casa acum un pui de unicorn. noroc cu
bretonul, ca nu se vede.
a intors pe dos toata casa, a umblat in toate dulapurile... mai mai sa-i faca praf usa de la
cuptor lu' buni.... a spart o ceasca... in schimb tava cu pahare a scapat.
am incercat sa-l invatam sa ciocneasca oua. s-a uitat la noi, si-a studiat "mingea" si... a
ciocanit-o de podea. dar nu usor, ci l-a aruncat ca pe-o minge.si a fost f. dezamagit ca nu
sare.
la inviere n-am fost. andrei s-a culcat, ca alergase toata ziua, si noi eram franti de
oboseala. am fi vrut sa ne ducem, macar sa ne laudam in sat cu copilul..
andrei a dormit cu noi in pat. incepuse chiar sa-i placa, si eram morti de frica... daca
venim acasa si nu mai vrea in patut?! numai ca ne-am speriat degeaba, cum am intrat in
casa andrei s-a suit in patut si chiuia de bucurie. in schimb la tara ne-a terorizat. ori
dormea pe mine si-i dadea picioare lu' ta-su, ori invers... iar eu eram f. stresata, ca imi
dadea numai in burta, asa ca ma trezeam cum simteam ca se misca andrei. la asta adaugam
tipetele lui andrei, ca se trezea plangand... si acasa facea asa, dar nu era direct in urechile
noastre!
eu... am plecat cu greturi, cu greturi m-am intors. m-am luptat vitejeste cu ele, dar seara
ma doborau. si acum la fel... de pe la 5-6 seara simt ca mor.
ca progrese la tara... stim care e co-co-co, adica gaina, care nu e (m)AAC [ m nu spune, =
rata]. stim ca toate pasarile zburatoare sunt cra cra, dar nu pot reda sunetul pe care il
scoate andrei, si stim si calul, la cate plescaim frumos (stiti voi cum, nu se poate
reda)
si ca "sejurul" sa fie perfect, hotaram sa ne intoarcem civilizat cu intercity... ajungem la
gata, big surprise... IC era rezervat in intregime de aceeasi yoghini care urcau din
herculane, si nu mai erau locuri!!! sa turbez... asa ca am mai stat cu copilul o ora in gara
pana la rapid, care de data asta din fericire era garnitura noua. pana la craiova fuseram
singurei in compatiment, asa ca ne-am intins si am dormit. eu si andrei, ca tati ne-a pazit.
apoi, de la craiova pana dincoace de olt andrei s-a jucat la usa. si cu ocazia asta protestez
impotriva fumatului. nu pricep cata minte pot avea unii oameni, cand vad trei copii mici
care se joaca pe colidor sa fumeze ca turcii!! si sa nu aiba macar bunul simt de a se duce
in capatul vagonului, macar de dragul copiilor. cand oare nu se va mai fuma la noi in
locurile publice?! of of... si cand vom avea si noi trenuri ca la austrieci, cu loc de joaca
amenajat pt copii?!
eee... cu asta inchei... deja m-am intins mult prea mult pt pretentiile stomacului meu.
saracul vrea culcat!!!
Cristina 10+ si Andrei-Razvan
http://www.andreirazvan.home.ro
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
www.help4mirela.go.ro http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=47831
vilma spune:
Continure la www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=48581" target="_blank">Copilasi de Aug-Sept 2003 (55)