Copilul isi insulta parintii
Ce masuri ar trebui sa ia un cuplu care are o fetita de 4 ani jumatate care atunci cand nu primeste ce vrea il face pe tatic "tampit", "prost" si in toate felurile, urla, face circ si se comporta de parca ar fi innebunit?! A fost crescuta mai mult de mamica, care i-a facut toate poftele cu banii taticului care munceste in strainatate si vine rar acasa. Nu au batut-o niciodata iar daca ar face-o nu stiu cum ar mai reactiona. Ce parere aveti?
Ioana
http://community.webshots.com/user/numeioana
Raspunsuri
Emi si mami spune:
Pai ia vedeti cum ar reactiona.
Dar mamica tb sa fie de partea taticului, ca altfel e nasol.
addida spune:
Mie o data mia spus ficamea ca sint proasta, i-am explicat ca e un cuvint urit si nu vrau sa-l mai aud,si nu l-am mai auzit. Cu copii trebuie vorbit, daca o bateam pe ficame mar oare ce intelegea ea?
A mea nu i-mi urla cind spun ca nu i cumpar cea ce-si doreste, mi-a facut-o de doua ori cind avea aproape 2ani, mi-a urlat, eu am ramas la nu, mi-a repetat faza inca o data, si de-a tuncia nu sa mai repetat, din cauza ca a inteles ce inseamna cind spun eu nu.
Greseala a voastra ca i spuneti ca nu i cumparati si cind urla i cumparati: A invatat ca daca urla capata ce vrea.
lz_cecilia spune:
Am spus eu ca bataia ii rupta din Rai si am fost judecata de catre unii...Nu zice nimeni sa-i nenorocesti, dar o palma la fundic e binevenita cand e cazul. BB-ii sunt niste smecheri si iti prind cea mai mica slabiciune, asa ca nu trebuie sa lasi dupa ei. O greseala ff mare este atunci cand mama zice DA, iar tata zice NU. Pai ce sa mai inteleaga copilul ala. Nu stiu daca amu' nu-i prea tarziu, oare cum va reactiona "printesa" cand va fi scarmanata oleaca???
Imi plac copiii care merg la magazin cu parintii si se dau de pamant ca vor....
Asa ca trebuie sa fim atenti la educatia copiilor nostri, daca i-am facut!!
Pa si pusy!!
danna2002 spune:
mi se pare foarte important ca in ciuda tutror cuvintelor si a altor scene parintii sa NU MAI CEDEZE.
Stiu o familie care tot asa a inceput prin a ceda ca plangea copilul si ca nu puteau sa il vada pe unicul fiu suferind ca vrea ceva si nu are.
ACUM ARE 19 ani si isi bate bunica o fiinta la care daca te uiti te apuca mila, mama, tatal. Acuza ca da foc la casa daca nu i se dau cati bani vrea,..isi cumpara tzoale ...are cam 100 de perechi de pantaloni si tot isi mai ia...si pot sa continui la nesfarsit.
Deci acum cat se mai poate trebuie lasat copilul sa zica ce vrea DAR SA NU I SE CUMPERE ..apoi incet si cu tact trebuie stapanite si cuvintele.
addida spune:
Cecilia nu exista un lucru mai injositor decit sa bati un copil.
Bata-te cu cineva de teapa ta, care are o sansa sa se apere, nu cu un copil, el este cel care pierde. Sint foarte trista, cind aud asa ceva. Nu stiu ce aduce bataia, decit i prinde bine mamei proaste, care i-si descarca dracii pe copil.
Emi si mami spune:
Respecta, te rog, regulamentul.
On topic: fata mea este un copil cuminte, dar tot mai e nevoie s-o atingem din cand in cand. Pentru ca nu intelege de vorba buna. Si asta nu pentru ca nu e in stare, ci pentru ca nu vrea. Prefera sa faca urechea toaca si sa faca ce vrea ea, lucru care, uneori, este inacceptabil, pentru ca ii pune in pericol sanatatea.
Pe mine ma mai speculeaza, simte ca sunt mai sensibila la maraielile ei, dar cu taica-su nu are succes. Si sa vezi ce il asculta... si il iubeste mai mult decat pe mine!
Lasati-ma cu faza asta cu batutul copiilor ca ei nu se pot apara. Ba se apara! Fiica-mea avea tendinta sa muste si sa loveasca si o facea cu buna stiinta, in ciuda protestelor mele. Pana nu i-am aratat ce bine e, nu s-a potolit.
Nu ne descarcam niciodata dracii pe copil. Subliniez, NICIODATA. Si-o ia doar atunci cand a facut ea vreo prostie mare, nu atunci cand mi se pune mie pata.
Fiecare e liber sa-si exprime parerea lui pe forum. Eu mi-am exprimat-o pe a mea, altii pe a lor si nu are rost sa ne facem prosti unii pe altii.
liliac1 spune:
Nici eu nu eram de acord cu educatia prin "bataie". Asta pana a crescut Andra care nu intelege nici de "Nu-i voie!", nici de "Nu se poate!" dar si de altele. Tat-su cand ii spune, incremeneste, dar eu degeaba ma agit. Poate si vocea mai grava a tatalui face ca ea sa reactioneze. Asa ca n-am gasit metoda de a o face sa ma inteleaga...
Folosesc aceleasi expresii, aceleasi grimase, iar ea este senina...mai vine si ma mai si pupa...
Asa ca am aplicat metoda "2 palmute la funduletz" cu toate ca nici asta nu da roade.
Si pentru cei care nu inteleg..."2 palmutze la fund" nu inseamna 2 ghioage pe spate! Plus ca orice mama isi "atinge" copilul cu muuuulta mila.
Deci, nici sa-i dea "apa la moara" cum se spune pe romaneste, dar nici lasat de "capul lui". Trebuie sa i se arate calea cea buna intr-un fel sau altul. Asa ca, dupa vorba buna, explicatii, merge si-o palmutza, asta ca sa inteleaga ca nu este de gluma.
Adela spune:
quote:
Originally posted by lz_cecilia
Am spus eu ca bataia ii rupta din Rai si am fost judecata de catre unii...Nu zice nimeni sa-i nenorocesti, dar o palma la fundic e binevenita cand e cazul. BB-ii sunt niste smecheri si iti prind cea mai mica slabiciune, asa ca nu trebuie sa lasi dupa ei. O greseala ff mare este atunci cand mama zice DA, iar tata zice NU. Pai ce sa mai inteleaga copilul ala. Nu stiu daca amu' nu-i prea tarziu, oare cum va reactiona "printesa" cand va fi scarmanata oleaca???
Imi plac copiii care merg la magazin cu parintii si se dau de pamant ca vor....
Asa ca trebuie sa fim atenti la educatia copiilor nostri, daca i-am facut!!
Pa si pusy!!
Exact! trebuie sa fim atenti la educatia copiilor dar nicidecum cu bataia nu rezolvi problemele. A te face inteles prin faptul ca esti mai purternic(a) genereaza slabiciune (din partea ta desigur)! Iar tu nu faci decat sa intaresti dependenta copilului de factori externi in rezolvarea problemelor sale (sau ale tale?).
Frica ia locul cooperarii si apoi ajunge la 15 ani cand nu poti discuta cu el fiindca nu este invatat asa... el va sti doar de frica bataii si nu va "sti" sa colaboreze intr-adevar cu parintii...
Chiar daca e mic explica-i cat/cum poti de ce bine/rau sa mearga pe o anumita directie. Poate nu o sa ai rezultate imediate dar in timp va incepe sa inteleaga.
Si nu! Bataia nu e rupta din Rai, e din iad!
Adela , mamica de Julia
roxana1974 spune:
Aceasta fetita e clar ca trebuie pedepsita, insa cu bataia nu se rezolva nimic, parerea mea. Trebuie pedepsita, trimisa in camera ei, acces restrictionat la computer, jucarii, nu stiu, sa spuna cine se pricepe. E la o varsta la care se mai poate face ceva, mai tarziu, poate fi prea tarziu...
"Fiecare pasare, pe limba ei piere..."
descintec spune:
Mie mi se pare ca in cazul asta se pune carul inaintea boilor. Adica, fetita face ceea ce a fost invatata sa faca pana acum. Ea stie ca trebuie sa primesca orice cere. Nu a fost invatata sa accepte o interdictie. Un copil se educa intai, apoi se pedepseste. Patru ani i-a luat ca sa invete ca e voie orice, nu va invata ca exista "nu se poate" in doua luni. Parintii ar trebui sa ii explice, sa persevereze cu rabdare, sa nu cedeze tipetelor ei. Atat. Si asta, vreo 14 ani de aci inainte
_
Sapte dintr-o lovitura!