chist ovarian
Raspunsuri - Pagina 2

iarina spune:
si nu pricep din ce cauza apar nesuferitele de chisturi, imi spunea doctorita ca 1 din 8 femei are chisturi, insa se descopera intamplator, unele nu deranjeaza, prin urmare multe nici nu stiu ca le au.

numeioana spune:
si mie mi-a gasit unul de 4 mm acum un an dar n-am luat decat niste anticonceptionale si apoi nu m-am mai dus la nici un control....dar stiu ca trebuie sa ma duc.
Ioana
http://community.webshots.com/user/numeioana

adi69 spune:
Eu am facut chist ovarian dupa ce am oprit anticonceptionalele.In sase luni am pus pe mine vre-o douazeci de kg si am facut chist ovarian de 6 cm.Centimetri nu milimetri.Am facut tratament cu anticonceptionale(nu mai stiu de care ca asta s-a intamplat acum 5ani) de trei luni de zile,timp in care chistul a crescut cu un centimetru pe luna.
Am scapat de el prin operatie,avea 9cm diametru,am avut noroc de un medic de treaba care nu mi-a scos si ovarul;insa de kg in plus n-am reusit inca sa scap...nici pana in ziua de azi.
Chistul meu era lichidian,adica plin cu lichid,dar am auzit si de chist carnos....si inca ceva,daca are pana in patru centimetri se poate scapa de el prin tratamente,dupa patru centimetri insa...
De ce nu te duci la un medic homeopat sa-ti dea el un tratament?
In Iasi stiu o dr homeopata care trateaza si fibroame uterine...cu rezultate bune!Trebuie sa fie si prin Bucuresti...
Adriana

Misi spune:
Buna fetele,
si eu am avut un chist de 10 mm si am fost la doctor...mi-a dat tratament cu anticonceptionale+ polidin + zanocin pe care l-am facut 3 luni si acum am fost din nou la control si chistul nu mai este....deci sfatul meu ...mergi la doctor

verzica spune:
Salut fetelor!
Eu am descoperit ca am un chist de 75 mm in diametru, deci cam cat o portocala. Din pacate doctorul spune ca este si hematic si ca exista pericolul ca oricand sa se sparga ceea ce ma sperie foarte tare. A spus ca tebuie operat de urgenta iar operatia este cea clasica. As vrea, daca se poate, sa-mi spuneti mai multe despre aceasta operatie. Sunt destul de speriata pentru ca spune dr. ca incearca sa-mi salveze ovarul. Problema este ca pana acum putin timp n-am avut nici un simptom si inteleg ca, acest chist exista de cel putin 6 luni.

adi69 spune:
Verzica,chisturile nu prea dor..dar la miscari bruste poti avea dureri.Este periculos daca e asa mare , nu mai poate fi 'tratat"si se poate sparge sau rasuci...
E bine daca incearca sa-ti salveze ovarul,tot sau macar cat poate.
Ce inseamna hematic?
Adriana

tanti spune:
Verzica eu am fost op.clasic acum un an de un chist de 6 cm care era situat in spatele ovarului si nu mi l-au scos exista posibilitatea daca chistul acoperea ovarul sa imi scoata ovarul, dar am avut noroc, dar de ce nu te opereaza laparoscopic?acum dupa ce m-au op mi-au spus ca cel mai recomandat este op laparoscopica ca nu se formeaza aderente, iar la op calsica sunt sanse f.mari sa se formeze aderente, si m-ai este si recuperarea dupa op.care este mai grea dupa op clasica decat dupa cea laparoscopica,
Eu daca nu o sa raman insarcinata intr-un an dr mi-a spus sa ma pregatesc de o noua op de data aceasta laparoscopica sa vada daca nu sau format aderente
Sper ca nu te-am speriat si m-ai tare , dar parca ma vad pe mine acum 1 an , cand toti imi spuneau ca si daca imi scoate un ovar cea ce eu nu vroiam , tot o sa am sanse(6 luni pe an) sa raman insarcinata, deci nu dispera, daca m-ai ai intrebari iti stau la dispozitie

verzica spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri. Asa mi-a spus si mie medicul ca exista riscul de a se sparge si ca trebuie operat cat mai curand. Pe de alta parte pana nu imi vine ciclul si evident nu-mi trece nu-mi poate face operatia pentru ca acum sunt in perioada de mijloc si risc ca in timpul operatiei sa fac hemoragie.
Hematic inseamna plin cu sange. Mie mi-e mai frica pentru ca diagnosticul a fost: formatiune tumorala bine delimitata cu aspect de chist hematic ovar dreapta. Problema e ca primul medic care mi-a pus acest diagnostic mi-a spus ca este pe partea stanga. Cand i-am spus celui de-al doilea ca eu stiam ca este pe partea stanga si nu pe dreapta mi-a spus ca acum e pozitionat pe mijloc spre dreapta ceea ce din punctul lui de vedere insemna ca este mobil si ca acest lucru ar fi ok pt. ca poate salva ovarul. Cat despre dureri, ce sa va spun sunt cumplite. Ma trezesc din somn cu dureri. Durerile se pare ca sunt tocmai din cauza marimii acestui chist, tumora sau ce-o fi. Sunt super speriata si sper sa nu se intample nimic rau pana la operatie. Fac un tratament cu vitamina E si Flamexin pentru durere.