Bebelusi de ianuarie - februarie 2005 (11)
Raspunsuri - Pagina 5
BDana spune:
Buna, mamici.Multumesc frumos ptr. raspunsurile despre imbracarea bebelului. M-am mai luminat si eu un pic, cu toate ca aici, spre deosebire de Buc. numai vara nu bate vantul iar parculetul nostru nu are nici un adapost dinspre mare si e cam curent. dar sper sa ma descurc.
Mai am o rugaminte la Oana sau cineva care are timp si chef: eu nu stiu de ce nu ma pot deloga; dau logout, imi spune logare afara cu succes dar nu ma delogheaza, ca sa pot intra cu bbdeian-feb2005. De aceea va rog sa modificati si la mine lugimea de la nastere, ca nu avea saracu` decat 51cm. Stiu ca cineva a explicat cum sa fac din carnatul de link de la poze doar un singur cuvant dar nu mai gasesc acum. Va suparati daca mai scrieti o data? Ca da... am pus poze noi si vreau sa le adaug si eu la lista de inceput.
Va multumesc mult si va doresc noapte buna.
Mamica Dana si un bebe Cristi.
Poze: http://pg.photos.yahoo.com/ph/badiladana/
BDana spune:
Ramona ai o fetita tare dulcica. Uitandu-ma la ea mi-am adus aminte de ce voiam eu fetita...Dar m-am consolat.
Mamica Dana si un bebe Cristi.
Poze: http://pg.photos.yahoo.com/ph/badiladana/
corneliaa spune:
Shobo , incearca, nu te costa nimic. Important e sa fie ml/kg si sa fie ore fixe dimineata pranz si seara.Poate-poate.
Lali, bebelul tau e frate cu fie-mea. Si ea are aceeasi problema cu semafoarele!!!!
Am pus si eu poze noi cu bebelina. Crinuta, uite-o si fara caciulita...dar noi n-avem par mai deloc.
Cornelia, Dan si Ioana-Alexandra (01.02.2005)
http://community.webshots.com/user/corneliaa100
http://www.alex.dan-cornelia.com/
RamonaS spune:
Dana, doar scoti cele 4 * eu le-am pus sa nu se deschida codul.
[*url="http://pg.photos.yahoo.com/ph/badiladana/"*]Poze[*/url*]
Ramona si Sarah (15.02.2005)
Pozici-Sarah
RamonaS spune:
Dana, acum am vazut mesajul, multumesc frumos
Ramona si Sarah (15.02.2005)
Pozici-Sarah
Leta spune:
Buna, fetelor, eu aseara m-am intors de la Oradea, am stat peste week-end fara bb q...
Dar cind m-am intors si m-am aplecat peste patutul ei m-a vazut si a inceput sa zimbeasca, apoi a ris in hohote...Mititica, nu imi poarta pica ...
Pe voi am apucat sa va citesc asa, in diagonala...
Crinutza, inca nu am inceput sa ii fac vitamina D injectabil, asta o sa se intimple pe la 4-5 luni. Iar "vaccinul - lipsa"(cel pentru hepatita) i-l vom face pe 25 aprilie, adica la distanta de mai mult de 4 saptamini de Penta...
Parul meu n-a cazut in timpul sarcinii si, cu toate ca ma asteptam sa cada dupa ce nasc, vad ca se tine tzantzos pe pozitie. Adica pe cap.
De azi am introdus supitza in alimentatia lui bb. Reteta: legumele se fierb in apa cu foarte putin ulei - se fierb pina cind apa scade la jumatate; apoi se arunca ceapa iar celalalte legume se paseaza fin si se "subtiaza" cu zeama in care au fost fierte.
Deei nu i-a placut deloc supitza, cind a simtit gustul s-a strimbat si a scuipat tot; ca s-o conving totusi, am amestecat supitza cu putin lapte si am reusit s-o pacalesc. Azi i-am dat 2 lingurite, miine ii voi da 4.
Inca mai are ceva colici, dar doar seara. O linistim cu Debridat si in situatii extreme cu foenul.
Oana, ma bucur ca Seb a zis Ma-Ma, si Deea mea zice un fel de "mama", zice inca de cind a inceput sa gingureasca, este mai mult un "maaa-meee", dar eu il iau de bun, pe post de Mama .
Va multumesc ca ati facut modificarile si la mine (in listutza), va multumesc pentru PM-ul cu parola la bbdeian-feb.
Leta si un bebe
poze noi
Want my life back...
BESTUTZA spune:
Salutare fetele
si eu cva scriu pe fuga iar ...Am fost si la biserica sa ne fixam botezul, ne-0am plimbat ieri toataa ziua ...
Azi am fost sa luam laptele care nu avenit si se organizeaza licitatie...
Maine ma duc sa depun dosarul pt indemnizatie i n Dr Taberei
Poimanine am niste treaba la cadastru, joi mergem la cumparturi si intre astea spalare, calcare, mancare ...mai subtire...
Focutza lu mama a crescut si zice dupa noi" ai" de mori de ras.. suntem topiti.. Domne cand mi-o trece ca altfel cred ca o sa ajung la 9595 caz patologic de mama posesiva
Anda,
La noi merge super bine cu diacrampul si ceaiul Cotinus...Numai seara mai avem din cand in cand...Dar la 22.30 dupa mas de searaa care are si un bibe de 90 sau 120 dormim pan la 5 dimi si e super!
Si mie imi cade parul rau de tot ..dar am tot zis ca de la oboseala ...dar saptamn viit mergem la tuns!!Ca nu se mai poate!!
kita spune:
Dragi Doamne daca nu aveti timp, vs rog sa nu cititi ceea ce postez eu acum, caci sunt blablauri scrise la nervi, ba chiar insomnie.
Daca mi se blocheaza rasnita, zau ca nu o sa plang dupa mesajul meu.
Sa nu va inchipuiti ca nu ma lasa sa dorm bebeul meu, el doarme ca un ingeras, insa masa e intr-o situatie plina de nervi.
Dar haideti sa enumar pe scurt ce am patit eu de cand am nascut si pana acum:
1.Nu mai retin daca am spus ca dupa ce am nascut, in a patra zi de lauzie a trebuit sa dau fuga la nea dr, si sa constate inflamarea cusaturii epidurale, motiv pentru care a trebuit sa faca o curatare a infectiei mai pe viu, si am luat antibiotice permise in alaptare; Apoi a trebui sa fac reveniri la ctrl. si la doua saptamani dupa nastere, ca organismul meu refuza sa absoarba firele, si abia la trei saptamani a mai inceput sa se topeasca ata, iar nodurile se tot elimina, inclusiv pana saptamana trecuta, deci la 8 saptamani de la nastere (dr. a zis ca rar vede asa caposenie:)
2.La o luna de la nastere am facut o criza de colica biliara urata, motiv pentru care am fost la urgenta, dar nu se uita nimeni la mine, caci eram lauza, si a trebuit constatare ca nu sunt probleme obstreticale, si apoi sa-mi faca injectii de calmare. Mi s-a facut si o eco, unde mi s-a spus ca am pietre dintre care cea mai mare de 2,7 cm si ca trebuie interventie laparoscopica, insa sa-mi revin dupa nastere caci nimeni nu se baga la un organism asa slabit si cu probleme de coagulare. Habar nu aveam de ditamai cariera si am facut o alta eco la particular unde mi s-a spus ca nu am nimic., motiv pentru care am inceput sa mananc si eu o supa de gaina de tara. Am mai facut o criza de bila, parca nu asa de rea ca prima, caci am tratat-o repede cu No spa, si o a treia eco, la care mi s-a spus ca nu am nimic la bila insa am cariera la rinichi. Va spun ca toate buletinele ecografice sunt parafate de dr. Acum astept sa-mi vina randul la dr.Pop, si sa vad ce zice si el:((
3.Tinand cont ca am spus ca am sau nu pietre trebuie sa tin regim
, am inceput sa coroborez ceea ce am voie sa mananc in sarcina si cu dieta, adica de o luna mananc in fiecare zi variatiuni pe aceeasi tema, insa azi dimineata am avut chef sa manac paine prajita cu masline, un iaurt dietetic danone si o felie de paine(tot prajita)cu dulceata de visine facuta in casa, si pana in masa de pranz (care consta intr-o supa de legume cu usoare urme de carne de vita) am mai bagat si niste biscuiti cu crema.
Ce credeti ca am patit?
Toxiinfectie alimentara, de sunt acuma plina, dar plina de blande pe tot corpul. Mi s-a spus ca a aparut sau de la masline sau de la biscutii cu crema caci au conservanti. Daca ma trimitea mama la cules de urzici in chiloti cred ca aratam mai bine, decat cu petele astea care se umfla si ma mananca. Ati ghicit, am ajuns iarasi la urgenta, unde s-a strambat dr, cand a auzit ca alaptez, mi-a bagat o injectie cu hidrocortizon acetatat, asigurandu-ma ca pot sa alaptez in continuare, si mi-a dat si un preparat contra mancarimilor. Bineinteles ca la ora 11 noaptea, cand m-am intors de la spital, nu il gasesti la nici o farmacie, asa ca astept sa se faca dimineata si sa pot sa mi-l prepare.
Am incercat sa dorm , caci somn am (in cursul zilei de la 6:30 cand s-a trezit Andrei, am adormit numai 25 de minute)dar m-am trezit scarpinandu-ma. Asa ca din cand in cand mai trag o fuga pe la oglinda si imi admir toate umflaturile.
L-am alaptat o singur data inainte sa-mi dau seama ce am cand m-am trezit repede din somn, cam intre 18:45 si 20:00, si nu imi dau seama cat a mancat pentru ca mai manca se mai alinta, mai plangea, insa pe la 20:15 cand a adormit atunci am observat.De trezit s-a mai trezit pe la 21;30 cand i-am facut baie si apoi l-am last cu mama mea, care a venit de urgenta la noi, si a baut ceai de fenicul (o data la 22:00, si inca o data la ora 2:00).
Sper ca diagnosticul pus de dr. dermatolog-urticarie - sa fie bun si sa nu am eu, Doamne fereste o reactie la vaccinul pentru doua luni facut acum 7 zile. I l-am facut pe cel de la stat eu, cu picaturile antipolio date pe gura.
Gata, mi-am mai usurat sufletul:))
Si ca un bonus la prin cate am inceput sa trec eu, dragul meu sot a tras si el un curent cat m-a asteptat pe mine sa nasc (caci a fost ger afara), asa ca mai ramane si el din cand in cand intepenit in pat, de sciatica, insa la el a venit de urgenta salvarea.
Va inchipuiti ce bine a fost de noi doi eu taiata mergand cracanata ca vai delume, Gabi abia cobora pana la toaleta, insa bebe era bine si cuminte. Bine macar ca stateam amandoi in pat, si radeam, de eu una nu prea puteam, insa am avut moralul bun, caci ne aminteam de ce a zis la externarea mea dr. ginecolog, cu pauza de inca 6 saptamani, dar cu cine mai frate, caci sotul meu o facea pe mosu cu mine, si il intrebam cum o sa facem si pentru o surioara....
Hai ca va pup, si somn usor la bebei.
Kita(Alina) si bebe Andrei (nascut pe 10 februarie 2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alinasalavastru/my_photos
kita spune:
Va scriu cu ce ii trec colicile lui bebe Andrei:
1. Bonisan (nu il suporta absolut de loc pe Sab, caci am incercat de vreo trei ori, a cate trei zile, uneori i le dadeam si pe amandoua insa parca mai rau ii era)
2. Colic Baby de la ErbaVita, un produs nou intrat pe piata noastra, se gaseste numai la HelpNet, este pe baza de plante si a fost recomandat de dr.pediatru, insa nu se da pe reteta gratuita, ci trebuie cumparat, cam 270000 lei costa.
3. Ceaiul de fenicul de la Humana, cel la care acum se face reclama in revistele mami sau copilul meu, nu imi amintesc acum, si care a fost distribuit in Ro de luna asta.
Shobo tu de unde ai cumparat pungi de stocare a laptelui matern?, caci eu una de cand te-am intrebat pe tine despre asta caut si nu gasesc. Cele de la Avent nu se mai fabrica, si a aparut un sistem cu pahare, insa nu aveau si capacele.Mercic anticipat.
Kita(Alina) si bebe Andrei (nascut pe 10 februarie 2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alinasalavastru/my_photos