Cum facem fata tentatiilor
Raspunsuri - Pagina 7
![](images/user_woman.png)
alyah spune:
tare subiectu´ si ma refer discutzia adica... si cate filosofii mai ales de la cei doi M (adica Marius si Mircea :P )... dar nshiro le povestesti fain... io nu-s pusa pe filosofii in seara sta, dar ideea cu plecatul in concediu mi se pare interesanta, de aceea doresc sa o repet...
am fost implicata tot timpul in relatzii lungi, am avut deja vro trei, si intre timp am cunoscut persoane care ma faceau sa-mi doresc sa fiu libera ca pasarea cerului si nu intr-o relatzie serioasa... de aceea pot intelege sentimentele prietenei noastre care din anul I a fost casatorita. nu cred ca este o persoana lipsita de morala, caci daca ar fi nu ar mai sta pe ganduri...
asta e viatza... cred ca daca nu ar fi asa complicata nu ar fi asa de frumos sa o traim...
Ii doresc sa-i dea Dumnezeu intzelepciunea sa ia decizia cea mai buna pt ea si pt bb
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
conchita spune:
quote:
Originally posted by mircea42
Povestea noastra primeste, pe acest forum, indeobste sfaturile de stai-cuminte ale unor doamne. Care mai de care amorazata si respectindu-si la extrem sotul. Sa le cert ca nu pot pricepe situatia altfel a altora? Sa fac misto? Nu, pur si simplu observ ca multa lume ori nu a ajuns sa simta acei fluturi nemaipomeni]i prin stomac, ori (urmindu-si biologicul) a ajuns sa uite acea stare.
scuza-ma, dar pana la karamazov, ti-as sugera sa consemnezi aceasta concluzie ca auto-analiza, nu critica la adresa unor necunoscute, in fond. daca tie asta ti se intampla in casnicie, atunci te inteleg, iti pricep apologia tradarii si minciunii. dar nu fii lash si nu arunca matza moarta in curtea altora care o duc bine merci, si cu fluturasi, si cu romantisme, desi au inel de cununie pe deget.
mai ce moravuri catastrofale are secolul asta! a ajuns sa fie imortalizata in filosofii ieftine taman minciuna, ca fiind aia aducatoare de viata adevarata (vezi fluturasii). cand de fapt e aducatoare de Nimic. Mircea, esti in denial.
![](bandit.gif)
conchita spune:
quote:
Originally posted by mariuta
Ori... a trait astfel de fluturi si le cunoaste nulitatea.
oamenii extremelor....dar de ce sa fie fluturii nuli? e nula minciuna care se naste cand fluturii astia zboara prin gradina altuia. fluturii vin si in Adevar. Adevarul dragostei, desigur, chestie tot mai greu de inteles, dupa cum se vede.
noi vorbim despre feromoni aici, nu despre dragoste. adica taman despre biologic. acum, daca instinctul e animalic, chiar ca ratiunea n-are nici o putere. dar omu' mai are si alte instincte, cum ar fi ala de conservare, deci?
sincer, in toata povestea asta si in toate celelalte ipotecice, mie mi-e mila rau de cel inselat. lui sau ei cine sta sa-i numere durerile, sperantele inselate, noptile de chin, pierderea increderii si a inocentei? si pentru ce, frate?
io zic ca se tese prea multa filosofie in jurul unui fapt de viata absolut mizer. cand, repet a mia oara, divortul e legal si datator de libertate.
conchita spune:
quote:
Originally posted by nshiro
Conchita, dupa logica mea, maritisul nu egaleaza ci implica "bubulina la bucatarie". Si-ti dau un exemplu concret: din cele aprox. 4 ore pe seara cand amandoi suntem acasa, doua ore le petrec la bucatarie. Gatind. (cred ca as innebuni daca nu mi-ar placea sa gatesc si as face-o doar pt ca trebuie si e datoria mea de nevasta). Si nu, nu e numai atat de "capul casniciei"... raman week-end-urile cand facem curat ca se aduna, cumparaturi ca trebuie... mai un film, un somn bun, o vizita la soacra si cam gata... (normal, sunt si exceptii, cu cat mai rare cu atat mai dulci). "Bucuria de a face ce simti nu tine de casatorie" de cele mai multe ori... Intervin restrictii, retineri, renuntari. Si uite ca in loc sa puna de-un grill si-un sote (ca deh, nu se mai practica tocanita), prietena "simte" impulsul de a scoate buricu` la aer. Blugi stramti, ochelarii pe ochi si cu colegul la cafea...
si daca esti angajat la cantina, tot cu bucataria ai de-a face. pana si in adulter, mai si mananci. bucataria e fapt de viata normal, nu e strict legat de actul casniciei. nu putem supravietui fara hrana, deci tre sa gatim, scurt pe doi.
si cum ar diferi programul daca ar interveni un amant in peisaj? probabil ca adrenalina te-ar face sa termini cu bucataria si toata treaba in casa in juma de ora ca sa ajungi la intalnire :)) tot nu pricep ce e cu retinerile, restrictiile, renuntarile? pe bune, nu pricep nimic din ce vorbiti voi aici si consider ca am o casnicie cu nimic iesita din comun, perfect normala. deci, eu de ce nu inteleg ce vorbiti voi aici? tot ce se spune aici batjocoritor la adresa casniciei pe mine ma scoate din minti pur si simplu, dragilor! ca si cand numai incuiatii si aia fara suflet se casatoresc,in timp ce oamenii speciali, cu resurse sufletesti nebanuite, isi iau un amant/ o amanta.
cunosc nenumarate cupluri care traiesc dragostea conjugala in continuare ca pe o indragostire, fara sa recurga numai la senzatii tari pentru asta. pe mine ma intristeaza ca nu avem prea mult timp impreuna, asta e oful meu. nu ca am sta cinspe ore in bucatarie sau am face vizite de rutina, etc. armonia intre doua persoane are loc si la alte nivele, decat cel strict fizic. adica nu tre sa recurgi neaparat la retete dintr-astea dezlanate cu masa de bucatarie si restul...fratilor, dar voi numa cu gandul la kama sutra v-ati casatorit? asta e scuza pentru tentatia cu taurul comunal? pfiuu....dar probabil ca daca ar veni cineva si v-ar spune ca masa e bucatarie intra in rutina zilnica si ca iesirea din cotidian preferata e o juma de ora tacuta in doi, fiecare delectandu-se separat cu o carte buna, ati zice ca de fapt vorbesc despre doi amanti. si n-ati gresi: oamenii care se casatoresc din dragoste chiar asta sunt, amanti, cei mai buni prieteni, cei mai mari indragostiti. iar ce considerati voi marea si irezistibila tentatie e un fel de firimitura de la adevaratul festin posibil.
![](ispita.gif)
amuleta spune:
Da ce, frate, fluturii de la barbat nu sint destul de zburatori ? Adica de cind e de prost gust sa-ti dea barbatul fluturi ?
ruxij spune:
Daca-ti inseli sotzu' barbatii te catalogheaza drept "curva ca toate femeile". Daca nu il inseli esti proasta si nerafinata. Deh, mie nu mi se pare un semn de inteligenta sa iti inseli barbatul si sa pierzi tot ce ai, sa aduci suferinta copiilor si sotului care poate nu are vina, sa distrugi atatea doar pentru o ora de sex. Inima sau creierul nu au prea mult de-a face cu situatiile astea, ci alte organe, nu va faceti iluzii
ruxij spune:
Si inca ceva. Daca sa zicem iti lasi nevasta si te muti cu amanta, aceasta din urma se va transforma in scurt timp intr-o a doua nevasta . Si o sa apara urmatoarea amanta. La fel si cu amantii, se transforma in consorti plictisitori si uite asa apare altu' nou care iti da cu fluturi si il inseli si pe asta. Si tot asa, la nesfarsit...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Elle_seb/Elle_seb.jpg)
Elle_seb spune:
din punctul meu de vedere tentatia de a calca pe bec intr-o relatie (fie ea casnicie sa nu) vine in momentul in care sentimentele scad in intensitate sau in relatia de cuplu intervine o hiba. Problema vine de fapt din interior, cand nu mai esti pe aceiasi lungime de unda cu sotul, nu mai exista comunicare s.a.m.d. Intr-o relatie in care te simti fericita si implinita din toate punctele de vedere nu mai exista loc nici macar in imaginatie de "al doilea".
Parerea mea...
SIMONABB spune:
nu cred
te poti plictisi si de prea mult bine
http://community.webshots.com/user/simonabb
mariuta spune:
quote:
Originally posted by conchitaquote:
Originally posted by mariuta
Ori... a trait astfel de fluturi si le cunoaste nulitatea.
oamenii extremelor....dar de ce sa fie fluturii nuli? e nula minciuna care se naste cand fluturii astia zboara prin gradina altuia. fluturii vin si in Adevar. Adevarul dragostei, desigur, chestie tot mai greu de inteles, dupa cum se vede.
noi vorbim despre feromoni aici, nu despre dragoste. adica taman despre biologic. acum, daca instinctul e animalic, chiar ca ratiunea n-are nici o putere. dar omu' mai are si alte instincte, cum ar fi ala de conservare, deci?
sincer, in toata povestea asta si in toate celelalte ipotecice, mie mi-e mila rau de cel inselat. lui sau ei cine sta sa-i numere durerile, sperantele inselate, noptile de chin, pierderea increderii si a inocentei? si pentru ce, frate?
io zic ca se tese prea multa filosofie in jurul unui fapt de viata absolut mizer. cand, repet a mia oara, divortul e legal si datator de libertate.
Exact la acea nulitate ma refeream si eu. La contextul in sine al situatiei.
In acel Adevar, nu exista fluturi din astia datatori de schizofrenii, ci armonie, lumina, transparenta (asa cred eu).
In general, sunt perfect de acord cu tine.
mariuta