Cum facem fata tentatiilor

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by adusca
he he he, chiar asa de pofticioasa nu sunt, si io ca fumeia maritata imi lasa gura zoaie dupa Brad Pitt....adica voi l-ati da jos din pat inteleg, nu? Iaca io nu as fi asa haina, is miloasa, nu m-as indura, recunosc sfios

Viata e ca carosabilu'...unii vine, altii trece...

ahaa, te-am prins! deunazi imi tineai discursuri despre cat de fidele sunt doamnele femei si ce porci estera barbatii, mai stii? dadeai si cifre! si-acu ce faci, imi testezi reflexele? :)) si ia mana de pe Bradutzu, te rog frumos. daca vrei sa slabesti, plimb-o pe Negruta! :))

fata din povestea lui Nshiro nu prea stie de ce s-a maritat, asa cred. cred ca a facut-o sa fie si ea in rand cu lumea, si-o fi inchipuit ca il iubeste de-adevarat pe bietul om...mai e si lasha: in loc sa divorteze ca o femeie cinstita si sa se duca cu amorezu dupa aia cat pofteste, nuuu, ea tre sa ii faca pe-amandoi sa sufere. sa nu mai vb de copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viorela hoff spune:

Eu mi l-äam luat pe Kevin Costner made in Deutschland!

In legatura cu femeia aceea, pacat de copil.

Vio

"Binecuvantati copii si animalele"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns niccostea spune:

Nshiro, eu mi-as lua un concediu, daca as fi in locul prietenei tale. Poate as pleca chiar undeva doar cu sotul, macar cateva zile... Am trecut exact prin ceva asemanator (diferenta e ca eu sunt doar logodita) in iarna si mi-a trecut pur si simplu cand nu l-am mai vazut pe coleg vreo 3 saptamani. M-am intors complet schimbata si mi-am dat seama ca - de fapt - nu ma intereseaza persoana decat cel mult ca amic. E adevarat ca trebuie sa aiba si capul pe umeri si sa isi dea seama ca, chiar daca sotul i-ar accepta poate escapada, ea nu ar mai putea fi aceeasi in fata lui. Trebuie sa nu vrea sa-l insele! Asta pe ideea: daca vrei cu adevarat, poti!
Daca nu merge, poate isi cauta un alt serviciu...
In rest... eu nu as fi atat de intransigenta: poti sa iubesti un om cu toata fiinta ta si totusi sa te simit atrasa de altcineva. Pana la urma iubirea nu inseamna ca nu mai vezi calitatile celor din jur, ci ca le vezi pe ale celui pe care il iubesti mai mult decat pe ale celorlalti. Nu faptul ca te atrage altcineva denota lipsa dragostei, ci momentul in care il alegi pe acel altcineva... Iubesti pe cineva atunci cand, desi esti atrasa de altii, il alegi totusi pe cel pe care il iubesti.
Poate ca exista si ceva lipsa de comunicare intre prietena ta si sotul ei. Poate ca i-ar fi mai simplu sa-i spuna pur si simplu ca ii e dor de cel care era indragostit de ea si care o curta, care ii facea complimente. Poate ca e putin speriata de primele riduri si simte nevoia sa-si dovedeasca ei (prin intermediul tanarului Don-Juan) ca inca e atragatoare, dar asta sunt sigura ca poate sa-i dovedeasca si sotul ei. Nu e nevoie decat sa se uite in sufletul ei si sa se intrebe ce ii place la tanarul coleg si apoi sa vada daca nu cumva (si cum) poate primi exact aceleasi lucruri de la sotul ei.

Optimistul e mai aproape de Adevar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nshiro spune:

Eu nu sunt casatorita de 7 ani ci doar de 3 si nu am intalnit pana acum nici o ispita de genul dar nu stiu ce imi va veni peste 7 ani... de aceea nici nu m-am repezit sa-i dau sfaturi. Insa pana a ma casatori cred ca mi-am luat lectiile cele mai importante de la viata (indragosteli, slabeli, fluturasi, focuri de paie... sau de lemn... am iertat, am inselat, am fost inselata etc). In timpul faculatii pe cand noi iuiuiu si tralala , odata cu fiecare zi paseam intr-o noua aventura, ea alerga fuga la sotior (s-au casatorit din anul 1) si nu voia sa stie de nimic altceva. Acum inevitabilul s-a produs... au ajuns-o din urma "ale tineretii valuri" oricat a incercat sa fuga de ele... si refuz sa cred ca nu-si mai iubeste consoarta ci ca doar experimenteaza ceva nou si minunat. Incerc sa ma pun in locul ei. Daca cineva mi-ar face o curte asidua (si cu siguranta asa e, ea fiind o pragmatica ce nu se imbata cu apa rece ca mine) cum as reactiona? Chiar as ramane de fier? Chiar nu m-ar impresiona deloc? As putea rezista? Cat? De asta am si intitulat subiectul "Cum facem fata tentatiilor" si nu "Ce ziceti, sa-mi insel sau nu sotul?"
Ea mi-a povestit relativ tarziu ce i se intampla pentru ca se temea de reactia mea "vaaai fataaa!!! ai innebunit??" si ca voi incepe sa-i tin o lectie de morala cu ce se cade si ce nu. Lipsa ei de incredere nu mi-a picat bine dar am inteles-o... Cu teoria stam bine toti. Ce se face, ce nu se face... cand e vorba de pus in practica insa, cat talentati mai raman?!
Timp de o saptamana, doua, cand domnul coleg insista cu invitatiile (la un suc, o cafea) il refuza vehement insa cand venea acasa se punea pe "bolit" si nu-i mai aredea de nimic, in sufletul ei dorindu-si sa fie cu ala la cafenea si nu robotind prin casa .... Apoi mailurile de genul "Lasa-ma in pace... etc etc" le trimitea sperand ca el ii va scrie inapoi, netinand seama de rugamintile ei. Si daca se intampla sa treaca o zi , doua si el sa nu-i scrie totusi in tot timpul acesta se topea pe picioare... Si cand el revenea cu ceva de genul "Mi-am impus sa nu ma mai gandesc deloc, sa nu te mai deranjez nici macar cu un mesaj de noapte buna, am rezistat destoinic o zi, azi nu mai pot .... asa ca "Nopate buna" o ridica din nou in al noulea cer...
Ce vrea de la el? Nici ea nu stie exact.... Sa o admire, complimenteze, curteze, sa o lase in pace, sa dispara din calea ei, de la serviciul ala, sa poata merge cu el la o cafea fara a fi terorizata de gandul ca face ceva rau, sa poata insela fara remuscari , fara a se gandi ca ar putea provoca durere (desi eu sunt convinsa ca sotul ei in caz ca ar afla ar ierta-o) ....
M-a intrebat daca are 30 de ani un sot si un copil inseamna ca viata ei s-a sfarsit aici, ca trebuie sa fie bubulina bucatareasa pana la moarte? Nu are dreptul sa se bucure de ceea ce simte, sa faca ceea ce simte fara un imens sentiment de vinovatie?!

rocsana

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by nshiro
M-a intrebat daca are 30 de ani un sot si un copil inseamna ca viata ei s-a sfarsit aici, ca trebuie sa fie bubulina bucatareasa pana la moarte? Nu are dreptul sa se bucure de ceea ce simte, sa faca ceea ce simte fara un imens sentiment de vinovatie?!
rocsana

pana aici mi-a placut, parca as fi citit un roman de dragoste si, mdeh, toti lacramam la asa ceva. dar, la intrebarea asta, s-a rasculat logica in mine: adica maritisul egaleaza bubulina la bucatarie? numai atat e de capul casniciei? bucuria de a face ce simti nu tine si ea de casatorie? io zic ca face bine ca se simte vinovata. sa divorteze si-atunci e libera chiar si sa nu mai gateasca, la o adica. si sa lase copilul la sotz.

Niccostea, tu ai dreptate intr-un fel, greseala vine atunci cand o persoana alege sa abdice tentatiilor. dar asta e o greseala in treapta a doua. prima a avut loc la biserica, atunci cand persoana a jurat ceva de care nu s-a stiut capabila sa respecte. cand juri acolo ca vei fi alaturi o viata, atunci nu mai ridici okii la alt barbat in felul "ala". nu vine nimeni sa faca asa curte intensa cuiva care nu da chiar nici un semn de "okay, e voie, macar putin, macar de dragul jocului". daca vorbim de casanova profesionisti care insista taman la doamnele care par cele mai virtuoase, ei, e ac si de cojocul lor: nu merge cu vorba buna, e loc de doua palme in public sau de acuzatie de hartuire. :D daca e cineva care s-a indragostit sincer de doamna, ma repet: atractia e reciproca? atunci divort. si nu ma dau deloc maica tereza, ca ea n-ar fi recomandat divortul. dar stiu ca pacatul se face si cu gandul, nu e nevoie neaparat sa treci la fapte. fanteziile sexuale egaleaza un adulter consumat, la o adica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adusca spune:

quote:
Originally posted by niccostea

In rest... eu nu as fi atat de intransigenta: poti sa iubesti un om cu toata fiinta ta si totusi sa te simit atrasa de altcineva. Pana la urma iubirea nu inseamna ca nu mai vezi calitatile celor din jur, ci ca le vezi pe ale celui pe care il iubesti mai mult decat pe ale celorlalti. Nu faptul ca te atrage altcineva denota lipsa dragostei, ci momentul in care il alegi pe acel altcineva... Iubesti pe cineva atunci cand, desi esti atrasa de altii, il alegi totusi pe cel pe care il iubesti.

niccostea, perfect adevarat. Foarte putine femei nu au foat atrase de alt barbat, si totusi nu si-au inselat partenerul. Sau daca au avut o aventura accidentala au regretat si s-au dedicat in continuare persoanei iubite.
Probabil majoritatea dintre voi sunteti foarte tinere, cred ca asa m-as fi batut si eu cu pumnul in piept pana la 30 de ani, mai ales ca sotul a fost primul meu prieten.

nshiro, imi place mult cum gandesti (si off topic: imi place mult cum scrii...te-ai gandit vreodata sa-ti incerci talentul? Cred c-ai avea multe sanse de reusita).
Am mai scris asta si la alt subiect (conchito nu ma certa ca te dau lu' Negruta)

Psihologul german, Gisela Runte, autoarea cartii intitulate "Cum insala femeile", afirma ca, dupa ani de trai in comun cu partenerul lor, multe femei nu nu mai sint satisfacute sexual. In timpul documentarii pentru aceasta carte, a stat de vorba cu zeci de femei care au avut sau au amanti. Multe dintre ele au povestit ca, inainte de a-si insela partenerul de viata, au incercat sa discute cu el despre nevoia lor de mai multa dragoste, atentie si tandrete, dar "strigatul de ajutor" a ramas fara ecou. Barbatii, pentru ca refuza sa constientizeze problemele cuplului, resimt discutiile de genul acesta ca pe o critica la adresa lor. Sint socati, se simt jigniti sau furiosi. Urmarea a fost ca femeile in cauza au cautat rezolvarea problemei lor in bratele altui barbat. Si implicit in patul lui."

"De ce insala femeile?
Sotul le trateaza ca pe un bun deja cistigat, caruia nu este nevoie sa-i mai acorzi prea multa atentie.
Doamnele nu vor doar sex mai bun si mai incitant, vor si ca cineva sa se arate din nou interesat de ceea ce simt, gindesc si cred.
Vor sa se simta din nou iubite, admirate, curtate si apreciate.

Cam greu dupa o relatie de dooj'di ani (din care optij'pi di casnicie) sotul sa ma faca sa ma simt iubita, admirata, curtata si apreciata. Si probabil o sa-mi ziceti ca nu e cazul....am copil, sa ma gandesc la el.....dar zau io nu vad de ce bagati dom'le in discutie copilul, ca daca cumva, Doamne fereste, o sa-mi insel sotul n-o sa iau cu mine copilul, normal ca el e cel mai important din viata mea si ce e a lui e pus deoparte.
Care o sa fiti indignate, aflati ca sotul stie asta foarte bine, de multe ori am discutat cu el acest aspect, mai degraba imi permit sa vorbesc cu el decat cu oricine altcineva. Am avut o casnicie cum le doresc tuturor s-o aiba, dar rutina asta, bat-o vina, pana la urma isi face aparitia.
Sotul meu ar fi mult mai incantat de niste cartofi prajiti sau sa-i vorbesc despre ce frumos arata gardul la mosie decat niste mangaieri. Decat sa ma alinte mai bine calculeaza cata faianta ii trebuie la bucatarie. Si mare dreptate ai nshiro, daca as avea pe cineva care sa-mi faca curte asiduu si sa ma simt din nou femeie, zau nu stiu cum as proceda.......mai bine ca nu e, Brad Pitt e departe...conchita imi da peste deste daca pun labuta pe el, ghinionista sunt, ba chiar mai rau....babaciune, nimeni nu ma vre'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Fata mea, e normal ca prietena ta se simte flatata si nu ma surprinde ca insistentele lui ajung sa o obsedeze. Dar daca tine la familia ei si la copil si relatia cu pustiul de 26 ani nu promite decit a fi o simpla aventura eu zic ca e mai bine sa isi schimbe serviciul ca sa scape de tip. In plus o relatie cu cineva de la servici e nasoala. Inteleg cumva infidelitatile sotilor si ale sotiilor cind nu e nici o sansa ca sa afecteze familia sau sa se mai intimple vreodata in viata (de pilda in delegatii etc, cind intilnesti persoane pe care stii sigur ca nu le mai vezi in viata ta). Dar asta e cu totul altceva. Insistentele acelui tip care stie ca ea are familie imi arata ca tipul nu e cinstit si ca nu ii pasa de copilul ei (altminteri ar lasa-o in pace). APpoi ea vrea sa isi strice familia pt. un tip care nu o respecta si care nu ii respecta nici familia? Probabil ca pt. tip ea e numai un moft, vrea numai sa se culce cu ea si in rest nu-i pasa de nimic. Deci inca o data parerea mea e nu, nu si nu.

Mergi la inceput

da, mah, aducsca, asa e. cand inseala femeile, e din dragoste, se lasa cu drame, telenovele, jinduiri metafizice. dar cand vine vorba, cel putin aici pe forum, de barbati care isi bat joc de familie prin adulter & fantezii, atunci se schimba macazul, nu mai lacramam induiosate, nu ne mai intrebam retoric daca barbatul are dreptul sa "simta" ca in cazul aici de fatza.

deci, mi s-a pus pata pe dublul standard in judecata. ia uite cata toleranta avem pentru o femeie sedusa. ia inlocuiti "femeie" cu "Vasilica" sau "Costica", sa vedem, tot roman de sandra brown iese pana la urma? hehehehe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Inger alb spune:

quote:
Originally posted by carmita_baby

Parerea mea? Nu isi iubeste indeajuns sotul sau poate chiar deloc, poate ma insel eu insa.. Uite si eu am avut multi prieteni, niciodata nu am fost indragostita cu adevarat, pana l-am intalnit pe el 'the one for me' si de aceea imi zburau ochii mama mama.
Dar de cand l-am intalnit pe sotul meu, vreau sa iti zic ca toti ceilalti tipi ma lasa absolut rece, pana chiar si Brad Pitt
Poate vi se pare ca exagerez, dar pana si cand ma examineaza vreunul aproape ca ma infurii si nu alta. Eu am fost intotdeauna de principul prietenii vin si pleaca, sotul este pentru totdeauna!
Am intalnit si eu un neamt cand am fost sa imi vizitez prietena in Germania(am fost singura, fara sot), tipul marfa, marfa avea niste ochii, ce mai.. Bine crescut si toate alea.. Era amic cu prietena mea. Cand m-am intors inapoi in Olanda, aproape ca plangea langa tren sa nu plec. Mi-a parut rau de el, dar i-am zis ca eu am logodnic, il iubesc, cu el vreau sa fiu toata viata si cu asta basta. Iar acum ne-am casatorit si suntem super fericiti.(eu cu logodnicul, nu cu neamtul )

Mello motanelul iubit

Salvati-l pe Liviu Mihail Ungureanu!

Carmen esti de-a mea!
Nu ca sunt sfanta dar, ma cred foarte sfanta la sot!

Atat am si eu in fata lui D-zeu de spun macar, am fost trup si suflet pentru sot si sunt pana voi inchide ochii.

Am mai scris eu la alt subiect. Cand un barbat inseala mai are o scuza dar, o femeie ia trebuie sa fie stalpul familie cea de incredere si valoare in fata copiilor!

Iar, tentatile etc. se pot respinge cu incredere ba chiar jignire si lovire.

ps. scurt si la obiect!

Iar Adusca sunt sigura ca, fost doar o gluma de-a ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adusca spune:

conchita, io ti-am zis de data trecuta asta dar n-ai vrut sa ma crezi

Femeile cred ca daca o pisica fuge de acasa este din cauza lipsei de afectiune oferite. Femeile cred ca daca un caine fuge de acasa este din cauza lipsei de afectiune oferite. Femeile cred ca daca o femeie fuge de acasa este din cauza lipsei de afectiune oferite. Femeile cred ca daca un barbat fuge de acasa este din cauza ca barbatii sunt porci.

Inger alb, enotionont, induiosator

Mergi la inceput