Copilasi de ianuarie-februarie 2004 (73)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns TatianaG spune:

Si la noi e frumos afara, ar fi pacat sa ratam zilele acestea cu soare. Inainte de masa am plecat in parc, pana sa ajungem a adormit in masina, asa ca si-a dat programul peste cap. Pe la 15 am intrat sa mancam - dupa ce afara a "rontait" paine graham, iar acum doarme din nou. Astept sa se trezeasca si iesim in parc sa se joace cu copiii.

Ramona, si Clara mananca mancare de-a noastra, ma axez pe carnea de pui si de vita si pe multe-multe leguminoase. Le condimentez bine, cu ce se poate da si ei, dar sunt mancaruri pe care doar le gusta si nu mai vrea, chiar daca sunt bune - hai sa ma laud singura. Nu vrea sa manance rosii, ceapa verde sau ridichi, desi ii dau sa se si joace cu ele, poate-poate prinde gustul lor. In schimb, mananca sos de rosii sau mancarea facuta cu suc de rosii, si in orice mancare pun ceapa.

Ieri am fost la o prietena si a ademenit-o cu niste prajituri cu crema si glazura de ciocolata; initial n-am vrut sa-i dau (prefer sa-i dau prajituri usoare, gen pandispan sau cu fructe), dar vazand cum mananca baietelul ei (de aproape doi ani) i-au trebuit si ei. Si manca fi-mea la ele, parc-as fi tinut-o flamanda de nu stiu cat timp.

Tatiana si Clara Maria (31 ian 2004)

Album Clara 1 Album Clara 2Album grup 1 Album grup 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilly spune:

Buna fetelor,

asa e, slaba activitate pe forum, dar las'ca vin ele fetele de la parinti cu bebeii cu tot Anca zicea ca sta o saptamina si Adriana la fel, de celelalte fete nu stiu nimic Tare mi-ar place sa mai avem vesti de la Saphir, Babee si Ane, Helen, Ioana si restul fetelor care nu au mai scris de multa vreme

Azi de dimineata la ora 5 fii-mea miriia de nu te puteai intelege cu ea, in final a adormit linga mine, de mult nu s-a mai intimplat minunea asta sa doarma ea cu mami ei...am incercat sa-i dau laptic nu a vrut, in final s-a linistit singurica.

Sper sa nu cobesc dar cred ca am reusit sa-i scot masa din timpul noptii, Doamne ajuta!

De dimineata am fost in parc, si la noi azi e zi fara nori, super fain.

pupicei si o seara buna!!

Emilly cu gaza ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dadi_t spune:

Bravo,Bianca! Tinem pumnii in continuare...
Eu sunt racita cobza... si ma doftoricesc la greu... Bibica parca stie ca-s bolnava si a fost cumintica foc..a dormit doua reprize de somn a cate 2 ore fiecare. Din pacate azi a stat arestata la domiciliu, desi afara a fost tare frumos...

O noapte linistita!

Tania cu Andreea(14 sept'96)+ Bianca (14 febr'04)

Poze Aprilie!

Ce nu poti controla...evita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Buna seara si de la noi. Stiu ca nu m-am tinut de promisiune si nu am reusit sa intru ieri. Dar...stiti voi, treaba. Uite si in seara asta am muncit pana acum (acasa de pe la 20) si pana la urma l-am sunat pe sefu acum (asa cum stabilisem) si mi-a zis ca nu mai poate citi azi si ca ramane pe maine.

Revenind la problemele noastre.

Emilly, descrii exact situatia noastra. Si Alex parca e o alta fetita de vreo 2 saptamani si deja nu mai e vorba de maselute (deja are 2 iesite bine). Aceleasi manifestari, aceeasi rezistenta. Am recitit Dr Spock si eu, tot la recomandarea sotului meu, si am inteles ca este specific perioadei. Insa eu simt uneori ca explodez.

Ramona, voi stati binisor cu greutatea. Alexandra are doar 9 kg (fix!) si 79 de cm. Miniona fata! Dar cu energie debordanta. Cat despre comportament, si eu recunosc ca am atins-o odata peste Pampers si m-am simtit tare vinovata (mai ales ca mama ma cam atingea cu cate o palma cand eram mica si am urat mereu asta), in plus nici nu a inteles nimic (ba chiar a ras, a crezut ca e de "jughineala" cum spunem noi). Si la noi parintii mei o rasfata rau, ei sunt sclavi pur si simplu. Bona probabil e mai severa, cu ea nu face chiar asa. Nu facea nici cu mine, insa de 2 saptamani vad ca am debvenit si eu victima santajelor ei.

Monica, am o colega care are aceeasi problema cu baietelul, ma refer la "violenta" (cred ca e un cuvant cam dur insa, ei nu stiu saracii ca doare) si nu prea a gasit leac. Ca si mine, asteptam sa treaca.

Andra, si tu incepi cu doar 10.7 kg? Pai noi la 9 kg ce sa mai zicem. Dar de energie nu mai zic nimic, vedeti doar ca ma plang.

Catalina, a mea daca scoate si cate un cuvant acolo. Ce sa mai astept sa zica? De abia o tine cu mama, tata, papa si apa. Mai cere cate ceva si mai nimereste ceva sa semene cu cuvantul. E haioasa cum zice ea la biscuiti: "bitzi". Si la pisica a zis azi "pisa". La copii spune "pii". Si cel mai mult iubeste un ditamai crocodil de plus luat de tati si pe care il striga "coco". In rest, nimic.

Tatiana, problema cu mersul in sens opus o avem si noi. Era o alta problema pe care voiam sa o discut cu voi. Iesitul in parc a devenit un calvar din mai multe puncte de vedere.

Tania, multa sanatate si nu pasa microbii.

Asta seara revin cu o alta problema. Asa cum zicea si Tatiana despre Clara, Alexandra fuge aiurea in parc. Niciodata in sens cu mine. Nu mai sta deloc in carut sau in tricicleta (fetele cu care m-am intanit au vazut cu ochii lor). La nisip o mai pacalesc, desi pleaca de acolo murdara rau. In rest alearga si alearga.

In fine, nu alergarea in sine e problema (desi e greu sa lasi lucrurile in drum si sa fugi dupa ea, si in plus e tare periculos), ci faptul ca nu se uita in urma. Degeaba zic pa sau o strig. Nu se teme sa ramana singura si fuge cat mai departe. Daca ii las avans de abia o mai prind si poate sa aiba oricand un accident. Nu prea stiu ce sa ma fac. Am urmarit si alti copii de varsta ei si nu am mai vazut la nimeni sa faca asa.

Voi ce ziceti? Dati-mi va rog o parere, un sfat. Eu una nu stiu cum rezista bona, insa eu am inceput sa evit sa ies in parc cu ea din pricina alergarilor astea aiurite.

Rox si Alexandra Maria (10.02.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

PS Uitasem sa va povestesc ca am tuns-o pe Alex la Ciufolici. E baietoi rau acum, e tunsa scurt scurt. Nu se mai putea cu parul valvoi si tuns aiurea de mine. A plans ea putin acolo, insa nu asa mult cum ma asteptam. Urmeaza sa primesc cateva poze de la finii mei si o sa le pun in album. Va anunt eu cand!

Rox
si Alexandra Maria (10.02.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonaa spune:

Hristos a inviat! Am reusit si eu sa intru pe forum. E liniste pe-aici. Dar si cand incep fetele... Noi am fost la tara, in vizite si mult pe-afara. La ultimele iesiri pe Robert nu-l intereseaza nimic decat iarba si florile. Sta tolanit in iarba si se suceste pe toate partile. E caraghios.
Cu mancarica stam destul de bine. Mananca cam de toate, ii plac fructele si legumele foarte mult. Sa-l vedeti ce mai roade la ridichi si ardei rosii. Noi avem alta problema, cu tzitzi. Acum cere tot mai des si ziua si asa nu-mi ajunge noaptea lapticul. Cred ca e vremea sa ramana fara tzitzi. Umbla prin casa si il auzi: tzatza?
La comportament are si el toane din cand in cand. Nici eu nu stiu cum sa-l iau tot timpul dar ma descurc eu cumva...

Somn usor!
Ramonaa si Robert (15.01.2004)

Poze noi de la Paste! http://community.webshots.com/user/ramonaa200

Mergi la inceput

Hristos a inviat! Am reusit si eu sa intru pe forum. E liniste pe-aici. Dar si cand incep fetele... Noi am fost la tara, in vizite si mult pe-afara. La ultimele iesiri pe Robert nu-l intereseaza nimic decat iarba si florile. Sta tolanit in iarba si se suceste pe toate partile. E caraghios.
Cu mancarica stam destul de bine. Mananca cam de toate, ii plac fructele si legumele foarte mult. Sa-l vedeti ce mai roade la ridichi si ardei rosii. Noi avem alta problema, cu tzitzi. Acum cere tot mai des si ziua si asa nu-mi ajunge noaptea lapticul. Cred ca e vremea sa ramana fara tzitzi. Umbla prin casa si il auzi: tzatza?
La comportament are si el toane din cand in cand. Nici eu nu stiu cum sa-l iau tot timpul dar ma descurc eu cumva...

Somn usor!
Ramonaa si Robert (15.01.2004)

Poze noi de la Paste! http://community.webshots.com/user/ramonaa200

Mergi la inceput

Am crezut ca nu a aparut mesajul. L-am scris de doua ori. Scuze!

Ramonaa si Robert(15.01.2004)
http://community.webshots.com/user/ramonaa200 Paste 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dadi_t spune:

Roxana, merci!Sa stii ca si bibica mea merge asa aiurea in toate directiile, zici ca e teleghidata si nu are nici o directie precisa. Doar mi se strange inima, cand o vad cum schimba directia asa de brusc, ca nu apuc sa reactionez rapid.Si se intampla uneori sa iasa direct in strada circulata de masini. Desi a inceput sa mearga de aproape 3 luni, totusi este nesigura pe mers.Tine capul intre umeri si paseste cu grija....chiar si cand fuge, parca e studiata miscarea...Ce ma ingrijoreaza insa la ea e4ste faptul ca nu a luat mai deloc in greutate de o luna. Are in jur de 9,5kg si doar 74 de cm, masurati miercuri cand am fost la vaccin. Pare in regula, este vioaie, incapatanata, ca de altfel toti vad. Ce nu-mi este prea clar este...scaunul...ea nu face...carnaciori...ci asa mai balega...tare.Tot timpul a avut scaunul de genul asta si face doar o data pe zi...Voi ce ziceti...cum este la copilasii vostri? Pediatra mi-a spus sa-i fac un coproparazitologic, dar pana ajung sa-i fac....astept raspunsurile voastre pt. comparatie.
pupici si o noapte linistita!

Tania cu Andreea(14 sept'96)+ Bianca (14 febr'04)

Poze Aprilie!

Ce nu poti controla...evita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

Daddy, in legatura cu fetita ta, daca scaunele sint cam unsuroase (ca o balega, scuzati expresia) si miros mai urit, mai ales daca nu a fost asa de cind s-a nascut ci a inceput de cind ai inceput diversificarea, ar putea sa fie sprue (celiachie)-o intoleranta la gluten, mostenita cam in 10-15% din cazuri. Bineinteles ca Giardia se poate manifesta aproape la fel si mai ales in Romania trebuie testata. Intoleranta la lactoza s-ar fi vazut de cind s-a nascut si oricum este mai "zgomotoasa" dar uneori poate apare si ca o complicatie la giardia, sprue sau alte infectii intestinale (se rezolva odata cu problema de baza).
Copiii mei faceau in general format, uneori aveau si un scaun ceva mai pastos, in functie de ce mincau. Dupa un an mai mereu aveau scaun format, ca al omului mare. Iar cind era neformat era de obicei diaree si dura o zi, maxim doua. Ce sa spun, ai mei au fost mari de cind s-au nascut (in jur de 4 kg si peste) si la fel au si crescut, asa ca nu prea mi-am dat seama daca nu luau in greutate citeva saptamini, mai ales ca nici nu-i cintaream prea des.
Forma scaunului nu este asa de importanta decit daca mai exista si alte probleme cu copilul (de exemplu, nu creste in greutate). Nu conteaza nici daca face o data pe zi sau dupa fiecare masa, atita vreme cit creste bine.

Mergi la inceput