Tratament Endometrioza - Diphereline/Cetrorelix

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ada77 spune:

Poate va amintiti ca nu eram foarte optimista in privinta sarcinii...dar va incurajez acum, pentru ca sunt insarcinata....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenya spune:

quote:
Originally posted by ada77

Poate va amintiti ca nu eram foarte optimista in privinta sarcinii...dar va incurajez acum, pentru ca sunt insarcinata....

Felicitari!!! E o victorie extraordinara! In cite sapt. esti? Ai apucat sa incepi un tratam. naturist/homeopat, ceva? Povesteste-ne mai multe!
Ai grija de tine si de BB si sa aduci pe lume o frumusete de copilas!!!
Pupici

Ilenya
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/0;1;10726;80/st/20050524/l/26/dt/-5/k/6702/ttc.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martha78 spune:

Ada, e super ca ai reusit!
Felicitari! Ai scapat si de fiv si de endometrioza!
Ai facut si alte tratamente in afara de diphereline si duphaston?

If hope were not, heart would break.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ada77 spune:

Multumesc,
sunt in 7 saptamani.
Am tot citit pe forum despre tratamente naturiste si am inceput si eu sa fac dar ceva mai simplu. Am luat ceai de naprasnic de 4 ori pe zi cate o cana, tinctura de cretisoara, tinctura de coada soricelului si extract din mladite de zmeur. Am inceput imediat dupa ciclu si am luat vreo trei saptamani si ceva ca dupa aceea mi-a intarziat ciclul, mi-am facut testul si am continuat doar cu extractul din mladite de zmeur dupa ce mi-am dat seama ca sunt insarcinata.
Nu stiu daca asta a ajutat...dar cred ca merita sa incercati...
Eu dipherelinul l-am facut de 2 ani, tratamentul cu duphaston anul trecut, iar ultima data, decembrie 2004-februarie 2005 am facut clostilbegyt si pregnyl. Cam astea au fost tratamentele pe care le-am facut. De la duphaston am avut ceva sangerari pe la mijlocul ciclului, cand trebuia sa fie ovulatia si am constatat ca nu aveam ovulatie de aceea mi-a dat clostilbegyt si pregnyl... si medicul tocmai mi-a recomandat FIV...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pusichet spune:

salut
si eu am endometrioza, sint operata de 2 ori, prima data in 2003, a 2 a oara in decembrie 2004.
Dupa operatia din decembrie am luat duphaston, dupa care mi-a recomandat diphereline, 6 luni de zile. Am facut 5 fiole, mai am una.
Problema este ca desi fac tratament endometrioza evolueaza, in loc sa stagneze. La ultimul control, (ma duc lunar), dr. mea a zis ca au aparut iar chisturile pe ambele ovare. Va dati seama ce dezamagita am iesit de la cabinet. Am plins dar mi-am zis asta este, merg inainte.
Am incercat si un tratament naturist cu ovule cu propolos, recomandate de cineva , cica ar face minuni, numai ca durerile nu inceteaza deloc.
Acum astept sa fac si ultima fiola pe 6 iulie, dupa care merg la control, sa vad daca sint ceva schimbari.
Efecte adverse, pe linga bufeuri de caldura, fara CM din martie, nu am avut.
Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiaMaria spune:

Si eu am fost operata de endometrioza prin laparoscopie la sfirsitul lunii Ianuarie 2005, insa doctorita nu mi-a prescris nici un tratament dupa. Endometrioza imi astupase trompa stinga si incepuse sa se intinda prin uter, de unde si durerile pe care nu le mai suportam. Ma bucuram la idea ca voi avea sanse de a ramine insarcinata dupa operatie, insa nimic. Oare un tratament naturist mi-ar fi de ajutor? Ce parere aveti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenya spune:

quote:
Originally posted by pusichet

salut
Am incercat si un tratament naturist cu ovule cu propolos, recomandate de cineva , cica ar face minuni, numai ca durerile nu inceteaza deloc.

Raspuns valabil si pt. LiaMaria si celelalte fete interesate:

Banuiesc ca e vorba de ovule de la prof. V. LICIU. In cazul asta stiu ca trebuie sa iei 3 luni tratam. ca sa aiba efect.
In plus, poti face irigatii vaginale, bai de sezut si comprese cu coada calului (eu cu astea am scapat intr-o luna de 2 chisturi hemoragice, cind la alte chisturi m-am chinuit luni de zile cu alte minuni). Aa, mi-am amintit si de un tratament cu pulberi de plante care se sug sublingual. Si f. important, regim alimentar: fara carne si daca se poate si fara lactate (in special laptele e interzis), cit mai multe fructe si legume crude plus cereale.Plus vitamine si stimulente imunitare (in endometrioza e nevoie de cresterea imunitatii pt a aajuta organismul sa distrga celulele endometriozice). Nu am la mine retetele, cred ca ar trebui sa vin miine cu ele si sa pun tratamentul la nATURISTE.
Repet: la mine a avut efect pt. chisturi hemoragice, cu septari, dar cred ca puteti spera sa aiba efect si la voi.
Pupici si CURAJ!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pusichet spune:

Salut
Da, sint ovulele de la Prof. Liciu.
Am facut o luna, acum incep a2a cura de ovule.
Problema este ca nu am scapat deloc de dureri, ci sint din ce in ce mai dese, de fapt ma doare tot timpul , si se duce durerea pina la spate.
Dar, nu am ce face decit sa repet tratamentul asta naturist, pentru ca cel cu diphereline il termin pe 6 iulie.
Sper sa fie bine cindva si la mine in burtica.
va pupic dulcic
pa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanti spune:

Buna fetelor
As vrea sa nu va pierdeti speranta, am fost posesoarea unui chist de 6 cm (endometrioza pe care l-am operat) in aceasta primavara am inceput si am luat multa miere cu propolis,apilarnil si polen iar din martie am luat si Mastodynon pe care l-am luat pana la sfarsitul lui mai cand am aflat ca sunt insarcinata , acum am un bb de 7 saptamani
Eu zic ca ce am luat mi-a ajutat incercam de 5 luni si minunea sa produs
Multa bafta la toate fetele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitu spune:

Buna,

Eu am fost operata in octombrie 2003 de endometrioza. Dupa ce medicul meu m-a deschis a observat ca aveam endometrioza grad 4, toata cavitatea pelviana era plina de endometru. Durerile mele erau groaznice in primele doua zile de menstra dupa care nu mai aveam ninic.
Post opertor am luat trei luni Diphereline. Efecte adverse in afara de dureri mari de cap si bufeuri din ce in ce mai puternice nu am avut. Dupa cele trei luni de Diphereline am luat un an de zile tratament hormonal (anticonceptionale) apoi am facut un HSG si spre marea surprindere a medicului o trompa este buna.
Acum am avut trei luni de incercari dar fara rezultat, pana acum.
Ceea ce este cert este ca eu sunt convinsa ca endometrioza se poate tine in friu printr-un stil de viata sanatos. De ce? Endometrioza este o boala hormonala datorata estrogenului emis in exces de organism. Printr-o dieta, pe care eu incerc sa o tin cat mai strict (este postata pe site),incerc sa reduc posibilitatea reaparitiei acestei crude boli. Pe langa dieta mai iau si capsule de Evening Primrose Oil care au un efect foarte bun in efectele sindromul premenstrual si contin acizi grasi nesaturati atat de utili in lupta cu aceasta boala (acestia se regasesc natural in carnea pestelui gras de ocean). Cert este ca nu s-a reactivat endometrioza si speram ca vom avea si noi un bebe.
In ceea ce priveste dieta, trebuie consumate multe legume (in special mazare, fasole, linte, brocoli, ceapa, usturoi etc) si fructe dar si carne alba(pasare sau peste gras de ocean: macrou, sardele, ton). Nu este voie sa se consume lactate ci doar Live Jogurt foarte bun pentru flora intestinala. In ceea ce priveste ceaiurile, singurul bun pentru consum este cel verde care reduce dioxina din organism.
Foarte important este sa se evite toate produsele care contin faina de griu deoarece graul ajuta la eliminarea in organism a estrogenului. Trebuie evitate orice tip de zaharuri, chiar si ce le de tipul mierei si a fructozei din farmacii (zaharul trebuie luat doar din legume si fructe). Trebuie evitate toate prajelile iar uleiul este bine sa se reduca in consum si de preferat sa fie inlocuit cu cel de masline.
Este greu dar ne dorim atat de mult sa avem bebei incat cred ca o astfel de dieta este mai buna decat o groaza de medicamente.
Multa bafta la toata lumea in lupta cu aceasta boala, pupici
Gabi

Mergi la inceput