Ati ierta?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adusca spune:

lasa c-o sa iertati voi cand o sa cresteti mari, desi va doresc sa nu vi se intample...dar ce ma uimeste pe mine e ca va bateti cu pumnul in piept asa: "nu-l iert ca m-a inselat si inseamna ca nu ma iubeste", nu va ganditi asa (desi o fata a facut-o): "il iert pt ca-l iubesc". asta nu inseamna ca poa' sa-si faca de cap, dar oricine poate gresi, si daca iubesti ii oferi a doua sansa.
Puneti pe primul plan iubirea lui pt voi. Asta denota egoism.
Si inca ceva. Daca Doamne fereste ati pati-o, cele care declara acum sus si tare ca nu ar trece peste, o s-o faca....in viata mea am vazut destule cazuri.
E adevarat ca sunt si femei hotarate, dar sunt putine. Si daca acel barbat a gresit doar o data, ea ce realizeaza? Lasa copii fara tata, ea va fi singura o perioada....apoi isi va gasi alt partener, care probabil ar face la fel.
Dragelor, aici e vorba de sentimente, nu de orgolii, razbunari si egoism.
In schimb daca barbatul isi face un obicei din asta, sau eventual s-ar indragosti de alta femeie, atunci nu mai e viata de cuplu....nu mai sunt sentimente care leaga pe cei doi (lucru cel mai important de altfel) si atunci e mai bine separarea, chiar si pt copii, ca aia mici observa tot din casa, si nu e bine sa ia lucrul acesta ca ceva normal.
Gata, ma duc la aberatiile mele

Viata e ca carosabilu'...unii vine, altii trece...

Mergi la inceput

aaaaaaaa, uitai ceva. nu doar barbatii poa' sa insele, ci si femeile. Si sunt convinsa ca daca intr-o buna zi mi s-o scula sa-i accept propunerea lu' Brad Pitt....care se roaga ca disperatul de mine de foaaarte mult timp......si am sa vreau si io sa vad cu ie, barbatu-miu m-ar ierta, atat timp cant nu ma indragostesc de marele blond....desi mai, mai...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sora2001 spune:

--------------------------------------------------------------------------------

quote:

Asa ca am ajuns la o concluzie: nu bagati mina in foc pt. nimeni.

corect .

richard-sora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelab spune:

Fetelor, v-ati gindit vreodata, ca poate noi femeile sintem cele care ii determinam pe barbati sa ne insele? Am sa va povestesc despre prietena mea , (sper sa nu citeasca si sa se supere) care se iubea la nebunie cu sotul, iar dupa trei ani de la casatorie a ramas insarcinata , a dat nastere unui copil minunat dar... a facut marea greseala ca la intoarcerea de la materitate sa-i spuna sotului, ca pentru ea acum nu mai conteaza decit copilul si dragostea ei v-a fi impartita intre el si copil! In plus, invocind in timp oboseala acumulata cu cresterea copilului si viata lor sexuala a incetat! De cite ori discutau despre aceasta ea ii spunea ca exista si ,,calorifer,, sau apa rece si s-o lasa in pace ca este obosita si n-are nici un chef!.Aceasta situatie a durat cam jumatate de an si cu ,STUPOARE,, prietena mea afla ca sotul o inseala! Crize , plinsete , vaicareli:,, ti-am facut un copil , am grija de el , te spal etc si asa stii tu sa te porti?,,. Dupa consiliul familial al celor doi ea a inteles ca de fapt ea singura l-a impins pe acest drum! Acum sint bine, sint tot impreuna si chiar fericiti , tradarea lui a fost iertata ,ea s-a schimbat total (in sensul ca stie sa-i acorde si sotului timpul si iubirea necesara), copilul a crescut fara sa simta criza prin care au trecut parintii lui.
Asadar nu va neglijati sotii si nici pe voi insine, faceti-va frumoase in fiecare zi ,ca atunci cind vine acasa de la serviciu sa gaseasca ,,o tipa bine,, care-l saruta cind vine acasa si-l asteapta ca pe un iubit! Este foarte greu sa fii in fiecare zi ,,in forma,, pentru sotul tau ,dar este foarte important- ca sa nu plece ! Chiar daca sinteti casatorite si aveti copii si o anumita virsta trebuie sa stiti sa fiti ,,sexi,, (nu vulgare) sa purtati lucruri care stiti ca lui ii plac, sau care va stau voua bine etc.Nu uitati ca ei s-au indragostit de un anume gen de femeie si trebuie sa va pastrati acest gen de care el s-a indragostit, cu toate ca in timp gusturile omului se mai schimba! Urmariti-i reactiile la tv sau pe strada cind se uita la alte femei si incercati in masura in care este posibil sa va adaptati stilului care lui ii place. Banuiesc ca stiti asa-zis-ul proverb ca barbatului ii place ca : nevasta sa fie acasa bucatareasa, in pat curva si pe strada o doamna! Cred ca aceasta spune tot! Este foarte greu sa fii toate acestea de dragul unui barbat , dar macar cite un pic din fiecare daca sintem ,vom avea un barbat fidel si iubitor alaturi de noi pina la sfirsitul vietilor noastre! Deci : daca ati descoprit ca sotul v-a inselat mai dati-i o sansa si analizati-va si voi , cautati motivele pentru care v-a inselat(sperind ca nu este un Don Juan innascut -fara remediu).
Sper, ca doar putine femei sint inselate de sotii lor pentru ca, eu inca mai cred in dragostea curata si am pretentia ca atunci cind nu mai exista sentimente din partea unuia acesta sa aiba curajul si sa spuna ,fara sa continue si sa-si insele partenerul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Nu cred ca as ierta si cu siguranta ca nu as ramane impreuna "de dragul copilului"; ce mesaj sa transmit fetitei mele? Ca e normal? Ca daca ne facem ca ploua totul e bine si frumos? Ca sa traiesti in minciuna e firesc? Ca apoi sa sufere si ea si sa accepte - daca se intampla - ca asa e normal?

Si nu cred ca barbatii inseala pentru ca noi nu mai suntem la fel de frumoase si de proaspete ca in prima zi. Si nici pentru ca nu faci sex cu ei in fiecare zi. Barbatii inseala din curiozitate, ca sa mai vada lumea, din dorinta de diversitate. Ca sa arate ca sunt macho. Ca sunt inca "pe piata".

Pentru mine este o chestie de respect. Si daca nu mai exista respect...

Gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Ce ar fi sa deschidem un subiect referitor la barbati,daca ei ar ierta infidelitatile sotiilor?EI s-ar inrebe atunci oare de a facut-o?Oare nu mai sunt atat de chipes ca la inceput,oare nu mai sunt atat de atent si ar trebui sa-mi schimb atitudinea,oare..oare...Poate sunt eu depasita de vremurile astea noi si moderne,poate am avut langa mine exemple de "asa nu se face"..cine stie?

Miha si puiul Robert

Pozele noastre

Uneori cand viata inchide o usa deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns evidence spune:

hmm, e greu de dat un raspuns clar la subiect, cred ca e vorba mai degraba de o alegere personala... uneori iertarea e buna, alteori nu... ar fi de luat in calcul asteptarile si nevoile tale fata de relatie, daca sunt implinite si inselatul e doar o calcare in strachini, sau daca relatia oricum scartaie, si inselatul e ceva "normal".
eu cred ca inselatul, chiar daca vine de la unul din parteneri in aparenta, fie ea sau el, are radacini in relatia care ii implica pe amandoi. nimeni nu inseala de prea multa fericire. sunt niste cauze. chestia cu barbatul care inseala pentru ca are asta in sange e o mare tampenie, care nu lasa loc unor solutii intradevar eficiente! o relatie trebuie sa evolueze in timp, la fel ca o planta... ori creste ori moare! sa dai vina pe cel care cauta ceva mai bun e o fuga de responsabilitate si te pune intr-o postura in care nu mai crezi ca ai un cuvant de spus!
eu prefer sa lupt cand e de luptat si sa renunt cand nu mai e foc in relatie...
si cred ca multi nu-si permit sa ierte pentru ca nu mai iubesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

adusca !

N-o sa incerc sa va explic de ce o fac, insa va garantez ca sunt multi barbati despre care ati baga mana-n foc ca nu si-au inselat nevasta si care totusi au facut-o! Brabati despre care nu numai sotia crede asta, ci si vecina de la 2 sau prietena ei cea mai buna!
Si asta n-o spun din povestile bunicii sau ale nu stiu carui machoman, ci din propria experienta. Si nu de femeie inselata! Ci din contra, desi la vremea respectiva nu inselam pe nimeni, pentru ca eram in divort cu ex-ul, si nu trebuia sa dau socoteala nimanui pentru aventurile mele de-atunci.
Nu-i un lucru de lauda, insa voiam doar sa va zic ca am cunoscut si cativa barbati casatoriti in acea perioada, care n-aveau nici un gand sa-si paraseasca sotia si care cautau doar aventuri de-o noapte. Barbati care nu se jeneau sa-i raspunda sotiei la telefon in timp ce eu eram cu ei la o cafea si sa-i explice cu seninatate ca mai dureaza putin nu stiu ce sedinta, barbati care nu s-ar fi dat in laturi de la o partida de sex pentru ca apoi sa se intoarca acasa zambitori la nevasta ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Barbati care umblau cu pozele copiilor in buletin si poate ca aveau portbagajul plin cu cumparaturile pentru masa de seara, eventual si un mic cadou pentru sotie. Si n-o faceau pentru ca ar fi avut probleme acasa cu sotia, ci doar ca sa-si dovedeasca lor ca inca mai au succes la femei, sau poate pentru ca simteau nevoia si de altceva. Am ascultat multe vorbe bune despre sotii de la oameni care erau gata sa le insele.

Acum revenind la intrebarea din titlu, inainte sa am fetita nu mi se parea un capat de tara daca as fi fost inselata, cu conditia sa nu stiu si sa nu fie ceva de durata. Acum insa vad lucrurile dintr-o alta perspectiva. Sigur as trece peste daca ar fi doar o ratacire de moment. Nu zic ca mi-ar fi usor, dar as putea ierta. Insa ceva s-ar strica iremediabil, si va fi foarte greu sa mai am incredere-n el, ori o relatie lipsita de incredere poate fi sortita esecului in timp.
Asta cred ca-i piatra de incercare, nu sa ierti, sa uiti sau sa treci peste, ci sa reusesti sa-ti recapeti increderea in cel de langa tine. Daca ai facut-o iar el nu mai calca stramb, aveti toate sansele sa o luati de la capat, insa daca nu vei mai reusi sa-ti recapeti increderea-n el mai bine-l parasesti, pentru ca lupti pentru o cauza pierduta.

Mickyyy (35 saptamani) si Malina Ioana (31.03.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

bunicul meu (Dumnezeu sa-l ierte!) a avut o amanta 10 ani de zile...bunica mea a aflat la inmormantarea lui!!! Bunicul meu era 100% pentru familie si inca o iubea pe bunica...dar a avut o amanta 10 ani...si bunica nu banuia nimic (amanta era din alta localitate...), cand a aflat, bunica mea a fost shocata rau...dar mi-a spus ca dc ar fi aflat in timpul vietii lui l-ar fi parasit cu siguranta (si tineti cont ca bunica mea are 4 clase si a fost casnica-dependenta de bunicul toata viata ei...)

Anca si Alexandra (10 nov.2003)

http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana

http://www.magnetoterapie.ro

MotoRRock editia a II-a in Ploiesti:
http://www.silverpistons.ro/mr2.html

Mergi la inceput

statistic foarte putine femei isi parasesc barbatul cand afla ca au fost inselate, si ce e mai grav, si mai putine accepta ideea ca tocmai ele ar putea fi inselate. Se bat cu pumnul in pept ca pe ele nu, si poate tocmai in acel timp partenerul o face.
si pana la urma iarta, desi inainte de asta sunt foaaarte virulente.
regret fetelor, dar asta e realitatea.
Si as vrea sa aud parerea femeilor patite, in parerea lor am incredere...nu ce cred femeile care nu au fost puse in fata faptului implinit (si va doresc din inima sa nu fiti puse), pt ca habar nu aveti ce va rezerva viata si cum reactionati in situatii limita.
Cititi mai atent prima parte a mesajului lui Mickyyy, habar nu aveti cata dreptate are.
Nu am fost in pat alaturi de cei care insealau, dar am foarte multi amici care mi se confesau.....imi ramanea mintea-n loc. Iar ele ar fi bagat mana in foc.
Ma rog, nu ma luati in seama.

Mergi la inceput