Copilasi si bebelusi de martie-aprilie 2004(52)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nedda spune:

Lavi, ma bucur ca ti-a placut ursuletul! Sa stii ca nu e nici greu de facut, nici greu de decorat si...binenteles, nici greu de mancat.
Am facut doua blaturi de pandispan, din cate 8 oua fiecare. Unul l-am facut cu cacao si unul simplu. Nu mai trebuie sa-ti spun, poti sa faci blaturile cat vrei tu de mari si cat ai tavile de mari.
Eu le-am facut pe amandoua rotunde dar daca ma gandesc bine ai nevoie doar de unul rotund. Vezi tu cum le potrivesti!
Crema am facut-o amestecand pe baie de aburi smantana lichida (ceea ce aici se cheama "heavy whipping cream" si din care se obtine frisca) cu ciocolata de menaj. Poti sa pui orice fel de ciocolata ai si proportia e cam de 200g smantana la 300g ciocolata. Am facut-o din ochi asa ca n-as putea sa-ti dau cantitatile exacte.
Blaturile le-am insiropat cu sucul de la un compot de mandarine iar fructele le-am zdrobit si le-am amestecat in crema. (Blatul din care am decupat boticul si urechile se insiropeaza pe masura ce le asezi pe "fatza ursului" si nu inainte pentru ca ar fi greu de manuit.)

Apoi am trecut la asamblarea tortului. Blatul simplu (cel alb) l-am taiat in doua si l-am umplut cu crema.
Blatul cu cacao se taie tot in doua dar lasi feliile obtinute una peste alta si decupezi intai botul si urechile. Folosesti un castron sau alt vas de marime potrivita ca sa decupezi boticul. Dupa ce il dai deoparte vezi ce-ti ramane si decupezi doua semilune cu un alt vas si mai mic.
E mai usor daca decupezi urechile din partea de blat ramasa incepand pe taietura rotunda formata dupa ce ai scos boticul. Astfel ai deja adancitura semilunei formata.
Nu stiu daca vizualizezi tu ce-ti zic eu (fiindca nu stiu eu sa zic mai bine!) dar sunt convinsa ca o sa-ti dai seama imediat cum se face cand te apuci de decupat.

Mai departe, eu am pus un strat subtire de crema pe toata "fatza" ursului (adica blatul alb umplut cu crema mai devreme) si am aplicat boticul. L-am umplut si pe el cu crema. Am asezat urechile tot umplute cu crema si apoi am acoperit tot ursul in frisca. Eventual mai potrivesti cu putin blat (din resturi) ca urechile sa fie la aceeasi inaltime (pe farfurie) cu capul.
Pentru ochi si nas am avut niste buline de ciocolata cumparate care s-au potrivit ca marime. E cel mai simplu daca gasesti si tu asa ceva. Daca nu, topesti ciocolata si o pui la intarit in niste forme rotunde, capace (nu inalte) de ceva. De exemplu eu cumpar apa de baut la bidoane care au niste capacele numai potrivite pentru asa ceva.
Nasul ursului il faci tot dintr-o bulina de ciocolata. Tai intai triunghiul din mijloc si obtii exact cele trei parti.
Sprancenele le faci tot dintr-o bulina pe care o tai pe jumatate. Apoi mai scobesti putin sa le dai forma arcuita (dar repejor fiindca se topesc in mana) si gata!

Ca idee, poti sa acoperi ursuletul si cu ciocolata (nu cu frisca) si ai un grizzly de toata frumusetea. In cazul acesta ii faci nasul si ochii din ciocolata alba sau din jeleuri colorate: intinzi jeleuri rotunde cu degetele, ca pe aluat si apoi te joci cu ele.
Tot ca idee, daca nu gasesti buline de ciocolata gata facute, topesti cioco si desenezi tu ochii, sprancenele si nasul, lasi sa se intareasca si aplici pe..urs.
(Literele tot asa le-am facut, cu cioco topita pe care le-am pus la intarit in niste forme cumparate cu alta ocazie.)

Pfiii, ce m-am lungit! Sper sa-ti fie de folos.

Daniela si papusa LARA - 7 aprilie 2004

Mergi la inceput

Hai sa-ti mai zic o idee care tocmai mi-a venit acum:
faci doua blaturi. Unul reprezinta capul, fatza cuiva (ii pui tu la sfarsit nas si ochi albastri si...mustata, daca vrei).
Din al doilea blat decupezi un triunghi care poate reprezenta un coif (de sarbatorit) si pe care il pui in prelungirea capului (adica primului blat). Triunghiul ar trebui sa fie mai mult isoscel decat echilateral ca sa obtii efectul.
Umpli cu crema si decorezi dupa dorinta si imaginatie...
Poti sa-i pui si papion sau un gulerash (pur si simplu o bucata de blat dreptunghiulara) la gat din resturile blatului folosit pentru coif. Pe bucata respectiva poti sa scrii "la multi ani"-ul. Daca nu, scrii pe coif.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraFlo spune:

Buna dimineata ! Am scris un mesaj luuuung dar din pacate inainte de cafea si ....am uitat sa-l trimit si acum s-a pierdut.
Pe scurt laudam sandalele Elenei, fraza lui Raul, ii doream spor si inspiratie Laviniei.... si observam ca Veve dintre cutii doar ne pupaceste. A... si va invitam la cafea.

Revin ...mai treaza sper.

bebelusa DARIA si mamica LAURA
Album MARTIE-APRILIE 2004

Mergi la inceput

Ce priceputa esti tu Daniela ! Si nu ne-ai spus si noua ! Eu am crezut ca tortul e cumparat ! Asa de bine arata !

Mergi la inceput

Laura, eh, tu esti draguta! Fac si eu chestii, asa, mai usoare si mai am multe de invatat.

Mergi la inceput

Unde sunteti iubitelor ? La noi ploua , e tare urat .
Cred ca la voi nu si sunteti pe la plimbare de nu apareti pe aici !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela76 spune:

Sunt si eu pe aici, dar nu prea pot sa pun mana pe taste.
Cristina e mucioasa in continuare, in plus cred ca o supara si o maseluta. Azi-noapte iar s-a trezit pe la 2:30 plangand, abia am reusit sa o alin; in final a dormit cu mine in pat pana dimineata la 8. Cred ca a fost mai bine ca am luat-o cu mine, fiindca a mai dat sa planga de vreo cateva ori, insa fiind langa ea, am mangaiat-o imediat si nu s-a trezit. Mi-e mila de ea cum se chinuie sa respire pe gura, plange in hohote daca incerc sa-i sterg nasul. De pus picaturi, nici o sansa. Ei, si o consecinta logica a acestui nasuc nabadaios este... prietena noastra: lipsa poftei de mancare. Cu greu a mancat pana la ora asta un mar si o jumatate de iaurtel.
Acum a reusit sa adoarma - de bine ce ma laudam ca inca mai doarme de 2 ori pe zi, cred ca tindem si noi doar spre un somnic.
Nedda - te admir pentru maiestria cu care ai facut tortul! Lavi - mult succes, sa faci poze, sa vedem si noi la ce "model" te-ai oprit. Mie tare mi-a placut tortul acela in forma de fluture pe care ni l-a aratat Kata mai demult.
Clau - vazut flacau chipes. Gata cu frizura de bebe, acum suntem baiat mare! Sa stii ca si lui Robert i-am admirat tunsoarea, duminica. Ma uit la parul fiica-mii si nu stiu cum as putea sa o tund, ca are 1001 de vartejuri si ii sta in toate directiile. Plus ca nu cred ca va fi chip sa atentam la ei.
Laura - cum a dormit Daria? Sper ca nu a facut la fel ca a mea. Pe aici e soare, dar bate vantul. Cu mucii nostri nu cred ca iesim pe afara, totusi.
Anca - m-ai starnit cu vaccinurile si controlul de 1 an. Trebuie sa caut si eu carnetul ala de vaccinari (stiu unde e, de fapt - cazut dupa biblioteca si nu stiu cum sa-l scot de acolo ). Ieri s-a intalnit sotul meu pe strada cu asistenta noastra si i-a spus ca o sa ne sune ea pentru programare. Vom vedea... Thea frumoasa ce mai face?

Ela si Cristina (21.04.2004)
Albumele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana76 spune:

http://pg.photos.yahoo.com/ph/dmoisuc/album?.dir=ec80&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//pg.photos.yahoo.com/ph/dmoisuc/my_photos

acum TREBUIE sa mearga!

Mergi la inceput

Buna Ela ! Imi pare rau pentru suferintele Cristinucai ! O sa se faca ea bine, ai sa vezi !

Daria a dormit neintoarsa azi noapte, ba..mint, dimineata ( 5.30) am gasit-o dormind cu fundul in sus in cealalta parte a patutului unde o asezasem eu. Cred ca dormea de ceva timp asa ( eu n-am auzit-o ) pentru ca atunci cand i-am schimbat pampersul avea genunchii inrositi.
Cu mancarea si noi o ducem tare greu; ieri i-am dat ficatei la gratar si piure de cartofi si mi-a ejectat tot ( si asa face de vreo saptamana ) asa ca tot la iaurt am ajuns. Daca s-ar putea sa manace numai iaurt ar fi cel mai bine ( asa crede ea). Iar noi n-am avut probleme de acest gen decat fffffoarte rar. Va inteleg acum mult mai bine, e groaznic sa-i faci de mancare ceva ce altadata i-a placut la nebunie iar acum sa nu manance.
In schimb am scapat de adormitul pe picioare ( chiar de vreo luna, dar mi-a fost frica sa ma laud ca nu cumva sa revina la vechile obiceiuri )

Mergi la inceput

Asa Diana acum putem vede fotografiile ! Maria seamana cu tine, nu ? Sunteti doua papusele !

Mergi la inceput