Mamici de Noiembrie-Decembrie 2005 (4)
Raspunsuri - Pagina 7
meems spune:
quote:
Originally posted by dordia2000
Buna fetelor! M-am intors cu rugamintea sa ma adaugati si pe mine pe listuta cu DNP 16 Nov 2002 UM 09.02.2005. Nu am mai intrat pt ca m-am speriat de vestile proaste pe care le-am auzit despre fetele care au pierdut sarcinile si mi s-a facut rau de tristete si am hotarat sa ma retrag un pic cel putin pana am o oarecare siguranta a sarcinii.
Va spun ca sunt uimita de voi, sunteti niste fete de traba si sper sa ma primiti si pe mine printre voi. Eu se pare ca am 8 saptamani dar nu am fost inca la o echo; tb neaparat sa ma duc la echo asa des? Eu sunt programata la tridimensionala pe 28 iunie si abia astept sa vad galusca si sa-i aud inimioara! Am fost la Ginecolog si mi-a spus ca e ok. Mi-a dat o serie de analize pe care le-am facut si sunt ok si sapt viitoare ma duc la control cred!
Daca am facut ceva gresit va rog sa imi spuneti pentru ca eu nu stiu nimic depre sarcini si copii! Sunt la prima sarcina si nu ma asteptam sa raman insarcinata ca aveam de gand sa ma informez inainte, dar nu am mai avut timp.
Sper sa imi raspundeti si sa ma acceptati si pe mine printre voi!
Va pup dulce!
Bine ai venit!
dordia2000 spune:
Multumesc mult pentru primire Ina si va doresc o sarcina cat mai usoara si fara simptome pentru ca am auzit ca nu sunt placute deloc!
Eu nu prea am gretzuri dar dorm de rup. Azi, de exemplu, m-am trezit pe la 7,30 iar pe la 12,30 m-am culcat si m-am trezit pe la 6,00 pm. E cam mult ni-i asa? Seara adorm dusa pe la ora 8-9 iar dimineata la 7 abia ma trezesc pt servici! Abia astept sa iau concediu sa ma trezesc mai tarziu! In rest mai am sani durerosi si nu e deloc placut sa nu te poti atinge de loc pe sani ca mori de durere! Asa ca sunteti fericite cele care nu aveti simptome! Am auzit de la o colega de servici cu burtica la fel de mare ca a mea ca ii este rau de tot si chiar este in medical de 2 sapt. ca nu poate manca nimic, varsa tot si nu se poate da jos din pat! Cred ca nu v-ati dori asa seva nu?
Mie imi e suficient de rau ca imi vine sa dorm tot timpul si ca mi-a pierit vioiciune de altadata dar sper sa treaca starea asta si sa ies la plimbari lungi si dese!
Oricum va pup pe burtici si sper sa ma treceti si pe mine pe listuta!
Pe maine!
IrinucaR spune:
Salutare fetelor!!!
Am fost la BabyExpo si mi-am achizitionat o pereche de blugi cu burtica din bumbac, caci am inceput sa ma balonez si spre sfarsitul zilei, pantalonii obisnuiti devin incomozi... A fost o experienta interesanta, am vazut o gramada de chestii care vor deveni indispensabile din momentul venirii micutului pe lume...
pe toate
IrinucaR 9+
www.irinucasisoru.3x.ro
anda77 spune:
'neata fetelor. eu mi-am facut programari la doua ecografii de-acum incolo...saptamana viitoare la Iosup (la centrul medical unirea, nu la diagnosis, ca la diagnosis nu-ti trage pe caseta), iar a 2-a programare am facut-o la sugestia unor prietene care au nascut deja. pentru prima eco morfo la 4-5 luni e bine sa mergi la dr.Pop, cica cel mai bun din tara, a fost si profesorul lui Iosup. La acest Pop programarile se fac cu cateva luni inainte ca nu este spatiu. abia mi-a gasit o fereastra in iulie ca acum se poate face programare doar pentru august, cel mai devreme. Pop este la Diagnosis, va sfatuiesc sa faceti si voi programare pentru vara.
coralia76 spune:
Buna dimineatza!
Semnez si eu condica ..ultimele zile n-am fost prezenta..am avut liber la servici iar acasa nu am net.V-am citit(am avut ceva de recuperat)..am vazut ca au aparut fete noi..bun venit si sarcini usoare si bebei sanatosi!
Joi dupaamiaza mi-am vazut bebicul la eco..e un micut(sau o micuta) de 17mm..la 7 sapt si 2 zile.As vrea sa va intreb unde as putea sa gasesc limitele in care se incadreaza dimensiunile embrionului la acesta varsta?Mi-a dat si o poza..se vedea foarte clar numai ca este inca micut..Gretzurile le am numai cateodata..dupa anumite mancaruri...acum m-am aranjat cu o raceala de toata frumusetea asa din senin..m-am trezit vineri dimineatza cu ea fara vreun semn nimic....bine ca febra nu am...sper sa scap fara vreun medicamnet...Sanii incep sa ma doara ..ma inteapa..si cam asta ar fi la mine...
Va pup!
IrinucaR spune:
In cap3pag7 am postat eu o lista cu dimensiunile si greutatile bebelului din burtica...
IrinucaR 9+
www.irinucasisoru.3x.ro
lavi02 spune:
Fetele noi, bine ati venit!
Coralia, mie dr mi-a zis ca nu se poate vorbi de retard de crestere la varsta asta, ca toti embrionii cresc la fel, ca abia dupa 20, chiar 24 de saptamani se constata ca unii au crescut prea mult sau prea putin. Ca am intrebat si eu cand mi-a zis ca are 2 cm la 9 saptamani daca e bine.
De la mine: Asa ca in perioada asta daca e viu (ii bate inimioara) inseamna ca e OK si se dezvolta. sarcina oprita in evolutie inseamna ca a murit, nu ca se dezvolta prea incet.
Dordia, daca ai fost la ginecolog, nu-ti mai fa griji, iti recomanda el ce e de recomandat.
Alexandra, in cartea mea apar mai multe referiri la icterul patologic al nou nascutului, dar nu exista un paragraf special. Zice ca daca se prelungeste este patologic, ca se trateaza de dr, ca poate fi o consecinta a unor boli de ex Toxoplasma sau a unor medicamente luate in sarcina....
Fetele, zilele astea (am trecut de 10s) era cat pe ce sa ma ingrijorez ca mi-au mai scazut greturile. In we am reusit sa fac de mancare si sa nu-mi fie greata, ba chiar sa si mananc carne. E drept ca tocata (de mine - am luat pulpa fara os, am curatat-o de toate grasimile si pielitele si am tocat-o ) si aromatizata, ca nu suport gustul carnii "natur", gratar de ex. Asa ca sambata am mancat spagetti bologneze si duminica chiftelute. Am reusit sa beau si un pic de suc de grepfruit, care inainte mi se parea insuportabil. Dar m-am linistit cand am vazut ca mi-e greata in continuare de sapunul de maini si ca era sa vomit de dimineata. [Eram ingrijorata sa nu fi patit ceva bebeul, ca cica daca moare in burtica iti trec senzatiile se sarcina] Probabil ca incet, incet, o sa-mi treaca.
Burta nu mi-a crescut absolut deloc, am aceeasi greutate ca la 5 saptamani cand am facut testul si m-am cantarit "de referinta". Data trecuta am luat 15 kg pana in final si le-am dat cam greu jos, ca n-am avut edeme, deci a fost multa grasime si putina apa retinuta. Acum target-ul meu este de 12 kile. Se mai ambitioneaza cineva cu greutatea, ca si mine? Fiind vara avem sanse. Si nefiind dificila perioada a Craciunului...
Mi-e pofta de fructe: as tot manca gem (de preferat facut de mine, din pacate e pe terminate), compot... mi-e cam cah de ciocolata dupa care ma dadeam in vand inainte. De abia astept sa apara capsunile, mai avem de asteptat vreo luna. Si ciresele, si piersicile si caisele...
La nume de copil inca nu ne-am gandit, asteptam sa vedem daca e fata sau baiat, parca nu ma pot gandi la 2 variante. Si astept sa miste, atunci o sa aiba "personalitate" pt mine.
roxica spune:
Buna dragi burtici
cum va este astazi?
la mine simptomele nu mai sint asa de evidente, or m-am obisnuit eu cu ele....
mai imi este greata..dar parca mai putin, in schimb lenea e mare si somn si trindaveala, tocmai acum cind trebuie sa ne pregatim de Sfintele Pasti
vroiam sa va spun ca eu am Rh negativ, dar dr a spus ca am avut noroc ca si alexandra, fetita mea are tot rh negativ si deci a doua sarcina este ca si cind ar fi prima....oricum ar trebui sa fac dozarea de anticorpi saptamina asta, dar cei de la singe au spus ca este totusi prea devrem ca dupa vreo 4 luni se fac dozarile..asa ca inca nu stiu ce sa fac...
la prima sarcina dozarea am inceput-o la 7 luni
e inca nu stiu in cite saptamini sint exact, ginecologul mi-a spus data probabila a nasterii 15 noiembrie, radiologul a spus 5 noiembrie...acum cind am sa ma duc la urmatorul control o sa vad ce mai spune dr ginecolog
eu mi-as dori tot fetita, imiplac la nebunie fetele asa ca , la fel ca si la prima sarcina ne-am gindit la nume de fata din prima..concluzia este ana maria, nume usor de pronuntat si pt alexandra, care are o obsesiue cu numele ana,...toate papusile ei sint ana, asa ca intr-un fel ea a ales numele surioarei ei...
daca e baiat...eu vreau vlad dar sotul inca nu s-a hotarit....om vedea
va pup
tania-z spune:
Buna dimineata!
Ina ce m-ai mai linistit! E bine sa stii ca nu esti singura nebuna - nici nu-mi vine sa cred ce obsesii pot sa dezvolt! Nu mi-ai spus cum s-a terminat povestea: "controalele" astea regulate au dus la ceva... adica ai descoperit ceva schimbari?
Cora ufffff, ce-am mai fiert! Mi-ai dat niste emotii!!!!
Bine ca sunteti bine amandoi, abia astept sa vad poza cu micutul. Sper sa am si eu una, pe 27 aprilie. Eu in continuarea nu am prea multe simptome, doar dupa ce mananc imi pica mai greu ...
Lavi ce norocoase suntem ca esti cu noi! Avem atatea de invatat din experienta ta, ca sa nu mai pun la socoteala ca, pe mine personal, ma mai calmezi...
va pup si o saptamana usoara!
Tania & Punctuletz 5+
http://community.webshots.com/album/284896936zAybVu?937
xandra28 spune:
salutare burticilor!
n-am mai intrat de vreo saptamana, am avut treburi, shi iacata ce de mesaje s-au adunat!!!
ma bucur ca ne-nmultzim pe zi ce trece... eu am um 22.02, dpn 29.11, shtiu ca mai sunt inca doua mamici cu aceleashi date!
nu shtiu sa ma inscriu in listuta voastra, poate ma ajutatzi voi
in legatura cu simptomele, eu pana la 6 sapt ma plangeam ca n-aveam gretzuri, pofte, etc... iar acuma... gretzuri non stop, foame la greu, somn la fel... asha ca avetzi grija ce va doritzi... hehehe
noi maine facem 8 saptamani, avem cam 1 cm shi inimioara bate cu 144 batai/minut
va pup dulce shi abia ashtept veshti de la voi
anda