inginere chimiste, chimiste?
Raspunsuri - Pagina 4
spic de grau spune:
Tzuchi - ce amintiri cu madam Kriza. La voi cum a fost examenul de Nemetale?
Tin minte ca scotea cate 6 studenti la tabla si asculta..si iar asculta. Ne-a trecut prin toata materia!
Eu am dat examenul de ziua mea. Eram verde la fatza!..
De la curs ne terorizase cu teoria lui Nenitescu, (care ii fusese prof), si de la care invatase ca din 120 studenti trebuie sa promoveze maxim 25.
Eu am avut norocul de am luat din prima, si cu 9. Dar cati colegi nu au dat RE RE RE RE RE REexaminari. Cred ca unii au ajuns la al 8 lea RE RE!
Nu mai tin minte cum il chema pe asistentul ei... M-am luat la un moment dat la cearta cu el, pe o tampenie (la anorganica), eu ii spuneam ca se poate face si in alt fel, el nu ca in cursul dnei Kriza nu scrie asa. Stiu ca i-am tipat sa aduca tratatul lui Nenitescu sa vada ca e si ca mine, nu doar ca el...Ce m-a mai frecat apoi la celelalte seminarii..of!
Cu Podina ati facut? Mi-a placut mult de el!...
Aaaa de Analiza matematica ce ziceti? Cu cine ati facut? Eu am facut cu tipul care avea cred 20 de costume, daca nu mai multe! Cursul si costumul! NIciodata la fel! Iar apoi examenul..
Voi in ce ziceai ca v-ati dat licenta?
Luminita si www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">DAVID - 11.03.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David
"Il y a des fleurs partout, pour qui veut bien les voir" (Henri Matise)
Mishulina spune:
Eu mi-am dat licenta cu Kriza si ce m-a mai "alergat" ca era vesnic ocupata si dupa o noapte nedormita in care redactam un capitol,stateam cate 1 ora-doua la usa ei ca sa se indure sa arunce o privire pe materiale timp de 10 minute si apoi zbiera la mine ca de ce nu am facut doua capitole...
Iar la examene,tot asa,durau cate o zi intreaga si am colegi care l-au luat abia in anul 4,inainte de licenta (examen de anul I)!!!
Cu Baciu a facut cineva (organica)?
ruxij spune:
Salut! Ma bucur ca a fost deschis acest subiect!
Si eu si sotul meu am terminat Chimia la Universitatea din Bucuresti, in 1995. Am avut-o la diploma pe Dna Antoniu. Eu am terminat Chimie Anorganica. Am facut masterul de un an, in timp ce am lucrat intr-un laborator de protectia mediului, apoi m-am mutat si eu la Institutul de Chimie Fizica la dna Zaharescu in laborator (chimia materialelor) unde mi-a placut foarte mult, doar ca nu puteam trai din lefurile alea si nici mari perspective nu existau, asa ca in 1999 am plecat incoace. Am terminat doctoratul in Materials Engineering, acum sunt postdoc intr-un laborator de Biologie Structurala , iar din August anul acesta voi fi profesoara la Purdue University.
Va doresc numai bine,
Lia
anaemi spune:
ma primiti si pe mine in "clubul" vostru cu toate ca sunt inca un ?Sunt anul I , dar nu la chimie.Sunt la biochimie (de la Facultatea de Biologie nu de la Chimie ),dar domeniile cred ca sunt destul de apropiate (adica facem si noi chimieeeee analitica si bioanorganica de ni se uraste ,cu profesori de la fac. de chimie) ma intreb cateodata ce caut eu la facultaea asta...oricum...macar ma puteti sfatui si pe mine ce pot face dupa facultate ca voi aveti destula experienta,chiar daca nu lucrati in domeniu
mihaela_s spune:
Bine ati venit anaemi si ruxij in clubul chimistelor!
anaemi daca faci chimie la greu atunci te primim . daca ai citit paginile ai vazut cam ce orientari avem fiecare, chimia e frumoasa dar din pacate la noi in tara foarte putin apreciata si in consecinta multi dintre noi ne-am schimbat cu 180 de grade meseria. Eu am sa regret mereu ca n-am putut sa-mi fac meseria de inginer chimist asa cum am visat .
Si tu tot la Bucuresti studiezi?
Mihaela
Diana si Silvia
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=42663&whichpage=1" target="_blank">Tudorel are nevoie de mama lui!
Ajutati-o pe Alina sa-si implinesca visul!
bebelusi august-septembrie 2003
anaemi spune:
quote:
da. In cadrul Universitatii
quote:
anaemi daca faci chimie la greu atunci te primim . daca ai citit paginile ai vazut cam ce orientari avem fiecare, chimia e frumoasa dar din pacate la noi in tara foarte putin apreciata si in consecinta multi dintre noi ne-am schimbat cu 180 de grade meseria. Eu am sa regret mereu ca n-am putut sa-mi fac meseria de inginer chimist asa cum am visat .
...adica,mai pe scurt:sa incerc sa ma reorientez?
mihaela_s spune:
[/quote]
...adica,mai pe scurt:sa incerc sa ma reorientez?
[/quote]
Hmmm, e greu de dat sfaturi in asemenea situatie...stiu si eu, poate in Buc sunt alte posibilitati de a gasi delucru in domeniu...zic si eu!
Mihaela
Diana si Silvia
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=42663&whichpage=1" target="_blank">Tudorel are nevoie de mama lui!
Ajutati-o pe Alina sa-si implinesca visul!
bebelusi august-septembrie 2003
ruxij spune:
Anaemi, eu am o scuza ca am ales la ce facultate sa dau cu putin inainte de revolutie, da' tu cum de te-ai dus la biochimie?:)) Glumesc, nu te supara:))
Sansele tale de a practica aceasta meserie sunt doar in afara tarii. Daca vrei sa ramai in tara, trebe' reorientare.
Nu am dreptate chimistelor?
CristinaT spune:
Ruxij, eu am intrat in 89. Tu?
La inceput am crezut ca e ghinion, acum nu mai cred asta... norocul si-l face omul ...
Eu cred ca ai dreptate ruxij!
5 ani -14 februarie 2005
Mishulina spune:
Anaemi,nu dispera! Eu am aflat abia pe parcursul facultatii cat de limitate imi sunt posibilitatile la absolvire,practic nu aveam decat doua variante: invatamant si cercetare,ambele "falimentare"!
La tine situatia e poate mai roz,ai mai multe posibilitati in biochimie! Eu primesc destul de des pe mail oferte pentru biolog sau biochimist la vreo firma (cateva chiar foarte cunoscute) sau vreo fabrica de racoritoare sau ambalat produse alimentare care au nevoie de controlul calitatii produselor la sfarsitul fluxului tehnologic....
Sau poate ti-ar place intr-un laborator de spital sau la o clinica medicala cu laborator propriu ca acolo se fac analize biochimice zilnic!
Sau,daca te atrage si simti ca ti se potriveste poate gasesti ceva ca reprezentant vanzari la o firma de import reactivi sau ceva de genul asta!
Eu as zice sa cauti de pe acum cate ceva,cate un jobulet part-time peste vara ca mai inveti sa lucrezi cu aparatura (moderna) de laborator ptr ca unii mai vor si experienta si eu stiu ce inseamna sa ai nefericitul statut de absolvent fara experienta!
si bafta!