inginere chimiste, chimiste?
Raspunsuri - Pagina 3
![](images/user_woman.png)
Mishulina spune:
Tzuchi,esti de-a mea! In ce an ai terminat? Ai prins-o pe Kriza? Ce alti profi ai avut?
Categoric poti sa te consideri norocoasa ca faci cercetare,eu una mi-am dorit asta toata viata!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
tzuchi spune:
Mishulina! Eu am terminat in 2001 si cred ca doamna Kriza inca preda! Ne-a speriat ea in anul 1, dar apoi am fost in relatii bune. Tu cand ai terminat?
Draga Oana, m-as lauda si eu bebeu daca as avea, dar deh, moleculele astea toxice inca nu-mi dau pace! Cand oi termina si eu doctoratul sa vezi ce o sa uit de ele si o sa ma reprofilez! Chiar zilele trecute ma intrebase cineva ce vreau sa fac dupa ce termin doctoratul si i-am spus ca ma fac mamica! Asa ca abia astept!
Mishulina spune:
Tzuchi,eu am terminat in 2002 si mi-am dat Licenta cu ea!Nu ma pot lauda cu relatii foarte bune,poate si pentru ca am prins-o intr-o perioada agitata...Tu cu cine ai lucrat ptr Licenta si cum ai ajuns in UK? Cu bursa? Cum e acolo? Ce tema ai la doctorat? Scuza-ma daca sunt indiscreta sau prea curioasa dar nu prea am cu cine vorbi treburi de-astea,fostii mei colegi mai toti s-au reprofilat!
Floare de Colt spune:
Eu am terminat Chimie generala(5 ani) la Universitatea din Bucuresti.
In Romania nu am lucrat in domeniu, am facut grafica computerizata pentru un post de televiziune, apoi am fost director de marketing la o firma, iar in Olanda sunt de 4 ani si am lucrat la universitate ca si chimist in cataliza, iar acum lucrez la o firma particulara unde fac cercetare in domeniul celulelor solare. Sunt toata ziua in laborator si imi place foarte mult ceea ce fac.
Va pup cu drag,
Floare de Colt
spic de grau spune:
Mishulina si Tzuchi, ma primiti in grupul chimistelor-fiziciene?
Desi poate ar trebui sa ma iau de mana cu Tata lui Toma, ca si eu tot un fel de "chimista lui peste" sunt.
Am terminat in '98 Chimie Fizica la Universitatea din Bucuresti, in 2000 Masterul in "Chimie fizica si radiochimie"..nu am practicat niciodata chimia din motive financiare.. (am schimbat meseria de chimist cu cea de "recuperator de creantze").
La Chimie am ajuns..poate din disperarea de a nu ramane "pe afara", cand am picat la Medicina (mi-ar fi placut sa fiu medic.. poate e mai bine ca nu am ajuns, ca precis nu as mai fi avut ocazia sa-mi cunosc sotzu, si ce faceam fara el si fara "Shupeta mea nervoasa"?).
I-am avut ca profi: pe madam Kriza, pe dna Antoniu (Dzeu s-o odihneasca)..pe Contineanu- alias "mister Deci" (aveam curs de 3 ore cu el, si intr-o zi ne-am pus pe numarat, eu si un coleg, "deci-i" pe care ii scotea; cand a ajuns la 300 - in numai 2 ore, am abandonat..cedasem nervos!
)..
I-am mai avut: pe dna Plosceanu (cu care am dat si licenta), pe dl Scridonesi (un simpatic, chiar daca cateodata facea niste glume mai deosebite).. pe dna Cenusa.. Nu mai stiu cum il chema pe profu' de Tehnologie (ne-a tinut pana la 1 noaptea la examen, iar dimineata la 7:30 am luat-o de la capat
).., pe dna Nicolae - ce m-a stresat cu lanturile ei
!
Hai - mai ziceti si voi! Luminita
si
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">DAVID - 11.03.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David
"Il y a des fleurs partout, pour qui veut bien les voir" (Henri Matise)
CristinaT spune:
Si eu am terminat Politehnica chimie - Silicati.
Am intrat in '89, convinsa ca l-am apucat pe Dumnezeu de-un picior... dar in decembrie dupa revolutie lucrurile s-au schimbat radical.
Nu am practicat niciodata desi am incercat, aceleasi vise spulberate...
Acum sunt studenta la Ase. In 2007 cand intram in UE voi termina facultatea, iar fetita mea va termina clasa I .
5 ani -14 februarie 2005
Mishulina spune:
Spic de grau,bifez si eu: una bucata madam Kriza (Licenta),Plosceanca la Cristale Lichide, mr. Deci-Contineanu (ne-a mancat zilele),Scridonesi-exemplar rarisim,madam Nicolae,de asemenea (nu ne ieseau colorantii la laborator si cand nu le-a iesit nici asprina doua colege au cedat nervos si au luat una de la Sensiblu si au pisat-o! Ce le-a mai dat madam Nicolae de exemplu ca au cel mai pur produs(normal)si cu un randament foooaaarteee bun!
) Pe d-l Mihailciuc l-a avut cineva? Un om deosebit..Dar pe scrantitul de Herbert Storch?
Profu de tehnologie? Sandulescu sau Udrea? Noi am facut cu Udrea!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mihaela_s/mihaela_s.jpg)
mihaela_s spune:
Vad ca in Cluj n-a terminat nimeni ca sa pot si eu sa conversez despre fostii profesori...
tata lui Toma, ai dreptate... am terminat un an dupa tine, nu stiu cum am socotit, cand scrisesem deja la o postare ca am terminat in '94!
vad ca cele care lucreaza in cercetare in afara tarii sunt multumite, bravo! Aici in cercetare am inteles ca e nasol tare, am o fosta colega si prietena buna care lucreaza la Medias la Institut si e tare dezamagita.
Mie mi-a placut mult FTUIC-ul(fenomene de transfer) insa cu IRCUS-ul si eu m-am impacat mai greu. Mi-au mai placut cursurile de Medicamente si cel de Coloranti. Lucrarea de diploma a fost la Medicamente. Dar cu Automatizarile cum v-ati impacat? Noi aveam un prof care dadea 5 pe linie, singurul 10 l-a luat seful de an care a si ramas la catedra de automatizari, era febletea profului.
Eu ar fi trebuit sa am anul trecut intalnirea de 10 ani dar din pacate nu s-a ocupat nimeni, sunt multi colegi de care nu mai stiu nimic.
Mihaela Diana si
Silvia
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=42663&whichpage=1" target="_blank">Tudorel are nevoie de mama lui!
Ajutati-o pe Alina sa-si implinesca visul!
bebelusi august-septembrie 2003
tzuchi spune:
Spic de grau si mishulina vad ca am avut aceeasi profesori, deci avem aceleasi amintiri depre profesori. Despre Conti imi aduc aminte ca aveam laborator cu el si ne-am dus si noi elegante ca aveam de predat lectia de chimie la liceu imediat dupa laborator si s-a luat de noi ca ce am venit la teatru sau la laborator? Si apoi ne-a purtat pica si ne teroriza la fiecare laborator! Iar la examen venea la mine si se uita ce scriu si imi spunea: ce-s prostiile astea, numai tampenii scrii! M-a terorizat tot examenul pina am iesit plingand din sala! Si am luat nota 10! Ciudat om! Iar licenta tot cu Kriza si Plosceanu am dat-o, iar doamna Kriza ne-a strigat: scriti numele si pronumele!
Revin si cu alte amintiri cand o sa am mai mult timp liber.
spic de grau spune:
Mishulina ma doare burta de cat am ras la faza cu aspirina! Imi aduc aminte de laboratoarele de chimie organica, cand fierbeam cate 4 ore la un colorant de ma apucau toate cele!
Sau laboratorul de analitica (in anul 2 parca), cand trebuia sa calcinam de nu stiu cate ori un amarat de creuzet, si sa tot supunem la chinuri biata proba din ea.. Un semestru intreg am tot calcinat, tratat si recalcinat biata proba. Unor colegi mai nefericiti le-au crapat creuzetele chiar pe ultima suta de metri. Saracii!
Iar mister Contineanu..La master a fost un adevarat show cu el. Cativa dintre noi ne angajasem, si din 10 cati eram in serie, doar 4 fete mai veneau la curs. Ce ne-a facut la examen! Pe mine m-a trimis in ultima banca din amfiteatru de la etajul 1 (de la Universitate), unde nu cred ca statuse careva in ultimii 5 ani, asa mizerie ce era!)..desi ma asezasem in prima banca la examen. Evident ca a inceput sa dicteze cand eu inca mai stergeam banca de praf, iar cand l-am rugat sa imi dicteze primele 2 subiecte (ca le ratasem), mi-a citit litera cu litera!! Am zis ca innebunesc!
Unei colege care l-a rugat sa o lase sa dea altadata examenul, a inceput sa ii urle (in examen, de fata cu ceilalti), ca el nu vrea sa se trezeasca ca ii vine tipa la cabinetul lui (ala din subsol), in mini-jupe, incercand sa ia examenul pe alte competente!..ca ne-a picat la toti fatza!
Si la acelasi examen, unui coleg (a carui sotie era si ea studenta la aceiasi sectie de master, si care venise la cursuri, el fiind cel care muncea in familie), i-a spus sa isi trimita sotia la el atunci cand va trebui sa ii corecteze lucrarea, ca sa "o corecteze" impreuna!.
Cu mana pe inima spun - Contineanu a fost cel mai de cosmar prof din toata viata mea!!
La tehnologie cu Udrea am facut.
In rest..m-am cam ramolit, nu prea imi mai amintesc numele profilor. Trebuie sa ma uit pe site-ul Facultatii sa imi aduc aminte.
Luminita
si
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">DAVID - 11.03.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David
"Il y a des fleurs partout, pour qui veut bien les voir" (Henri Matise)