Copil cu personalitate
Raspunsuri - Pagina 3
laurajr spune:
Aceeasi problema o am si eu cu fetita mea de 3.7 luni ; parca merge degeaba la gradi !
Dar problema la noi e ca e la gradi unde e educatoare si mama mea si ea e rasfatata tuturor ( acum regret ca am inscris-o aici dar din toamna se schimba de tot macazul ).
Si mai cred ca au fff multa energie care ar trebui arsa prin sport : cum mai creste cum o inscriu la ceva de genul asta !
Dar tot mai sper intr-o cumintire subita !!
Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura si shoricutzu' Otilia
light spune:
Corect! Corect! Corect! Fetele au mare dreptate cu sfatul pe care ti-l dau.Chiar acum o saptamana am studiat si eu putin fenomenul, desi la noi situatia e total diferita. Insa ideea e aceeasi: cum stie educatoarea sa trezeasca interesul copilului.L-am dus pe Liviu pentru prima data la o gradinita particulara doar pt 4 ore. Si o sa il mai duc doar o zi pe sapt, sau si mai rar, pe timpul verii ca sa pregatim incet incet terenul pt la toamna, sa mai scadem dependentza de mami si sa ne obisnuim cu colectivitatea. Norocul e ca pot sta si eu cu el, pana ce se va simti suficient de lejer in colectivitatea respectiva sa pot sa spun: plec si vin mai tarziu sa te iau.Am asistat la reticenta copilului meu fatza de nou, fatza de copii si fatza de educatoare. Nu voia nimic altceva decat ori sa stea la mama ori sa stea singur pe scaun sa priveasca, eu inventand diverse motive de a nu sta langa el. M-am jucat cu copii, am stat de vorba cu o doamna educatoare, mi-am mai facut de lucru.El, o tinea una si buna :'plecam!" Eu atunci, ma gandeam ca educatoarea ar fi trebuit sa faca ceva sa ii starneasca curiozitatea pentru a-l atrage de partea ei. Ce asi fi facut eu? Asi fi cautat sa vad ce preferinte are copilul si asi fi insistat pe ele, inventand diverse jocuri.Pasiunea lui fiu-meu e desenatul de masini si mutle alte vehicule. Cand educatoarea, mirata de talentul sau l-a laudat, a devenit mult mai cooperant, insa daca educatoarea nu a mai insistat pe tema asta pt a-l stimula, a revenit la bazaiala anterioara si istericale.Concluzie : trebuie sa stii cum sa faci copilul sa devina interesat de anumite activitati.Si mai cred ca fetita ta, oarecum constienta de faptul ca e mai "dotata" ca sa zic asa, simtea nevoia de un pic de admiratie din partea educatoarei. E normal, un copil trebuie laudat si incurajat in permanenta. Poate si lipsa interesului educatoarei fatza de actiunile ei, au facut-o sa devina ostila.Insa marea problema la noi in Ro este ca educatoarea e una singura si copii f.f. multi in grupa si rabdare putina.mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002)
mariamunteanu spune:
Lachione, in activitatea ta ai intalnit si cazuri de gemeni identici (monozigoti) ? Daca ai putea sa-mi spui cate ceva despre acest subiect, m-ar ajuta foarte mult. Nu vreau sa intru in sub-forumul lui Jeff, te-as intreba separat.
Maria
frunzaverde2 spune:
Eu cred pur si simplu ca ai ceea ce se numeste un "copil superdotat" (in franceza se spune "surdoué", in engl nu stiu) si trebuie sa fii mindra de ce reuseste sa faca la virsta ei.
Nu stiu cum e in Ro, in Franta ar sari citeva clase si ar lua bac-ul la 14 ani iar la facultate si-ar obtine diploma in trei ani in loc de sapte (doctorat inclus of course).
Nu fa sa i se urce la cap inteligenta, dar macar tu sa o apreciezi la justa valoare ! Iar teoriile lui taica-sau (nu e batuta!) imi reamintesc ca legea talionului ar trebui aplicata pentru toti parintii care isi ating copiii chiar si cu o palma, un tras de urechi, o insulta, ca sa nu mai vorbesc de lucruri mai grave !
------------------------
If you want to win you have to learn to be a master of the game.
Kariris spune:
Da Maria, bineinteles ca am intalnit si monozigoti si, bizigoti sau frati nascuti deodata cum le mai spun unii. Scuza-ma dar nu am inteles intrebarea, din ce punct de vedere te intereseaza gemenii monozigoti? Intreaba-ma pe PM daca vrei si daca voi putea iti voi raspunde cu placere. Laura.
Rodica P spune:
Jeff eu nu am nici un raspuns la problema ta dar nu ma pot abtine sa nu-ti spun ca fetita ta e asa cum imi imaginez eu ca trebuie sa fie un copil de 4 ani. Multi .
Rodica si Stefan-Daniel
poze o-1 an , www.babiesonline.com/babies/s/stefandaniel10" target="_blank">poze , Poze noi!
Jeff spune:
Buna fetele,
Ma simt mult mai bine si parca mult mai stapana pe situatie de cand vorbesc cu voi pe acest subiect.
Va multumesc tuturor pentru sfaturi si incurajari si mi se pare ca aveti dreptate.
Eu sunt o persoana normala, cu multe talente artistice, prind repede informatiile si lucrurile care ma intereseaza DAR taticul Annei e ceea ce se poate numi o eminenta, un om extraordinar de inteligent, poate cea mai inteligenta persoana care mi-a fost dat sa o cunosc vreodata si se pare ca Anna il mosteneste la acest capitol.
El, din fericire, a fost foarte bine stimulat la gradi si era vedeta gradinitei.
Cand era bolnav era toata gradi in doliu si educatoarele se descurcau greu: practic el tine orele, le povstea copiilor tot felul de istorii, filme de desene animate, Stan si Bran astfel incat veneau si bucataresele sa asculte.
La scoala a facut muuule prostii, era sa ramana corijent din cauza firii rebele si a prostiilor pe care le facea, dar a terminat stomatologia cu 10 pe linie, sef de promotie.
Ma gandesc ca Anna este prea inteligenta pentru grupa in care este.
Stie deja tot ce invata acolo, mai sunt poezii cu care vine de la gradi dar majoritatea le stie de acasa.
Noi am vorbit mult de tot cu ea, nu exista basm clasic sau mai putin clasic pe care Anna sa nu-l stie si saptamanal mai ocheste cate o carte de pe tarabe pe care ne pune sa i-o citim.
Ma gandesc ca daca era hiperactiva (spaima mea !!!) nu puteam sa o tinem 30 minute sa asculte pe nerasuflate carti intregi de povesti.
Eu stiu ca la varsta ei copii nu au stare (unii) si ma gandesc ca daca avea ceva patologic nici noi nu am fi putut sa o tinem atenta.
Sa raspund cuiva care m-a intrebat daca Anna invata ceva de la gradi: DA, vine cu lucruri noi, cu jocuri, ne pune sa facem gimnastica cu ea, canta, ne pune la punct cam cum vede ea ca fac educatoarele, deci de prins prinde, e clar.
Va tin la curent cu evolutia.
Pupici tuturor
lily spune:
Draga Jeff
Fii mindra de fetita, mai ales ca are un tata atit de inteligent! Felicitari ca ai linga tine asa un om! Dar nu te mai simti vinovata pt ca ea la gradi e mai neastimparata, si educatoarele nu stiu sa o atraga de partea lor, sa ii patrunda judecata ei de copil. Doar platesti gradi, nu e gratis.
Poate ca si tatal ei ar trebui sa discute cu educatoarele, sa vada ca se implica si el. Eventual sa ii spui ca gradinita numai e ce a fost, in ziua de azi copii rai sint considerati buni, si din pacate si invers.
Iar la scoala poate va mai creste , va putea altfel sa reactioneze ,desi daca invatatoarele se poarta cu unii afectuos , iar pe altii ii dispretuiesc,ii ignora, copiii simt si reactioneaza , se razbuna.
Bafta!
<<Singuratatea este o crisalida, in care sufletul se metamorfozeaza pentru a putea sa zboare.>>
Leonardo da Vinci
romana spune:
Sa-ti traiasca si sa fie sanatoasa fetita!
Din ce s-a discutat aici am ajuns si eu la concluzia ca e un copil deosebit. Si in plus cam seamana la felul de a fi cu tatal ei (asa ca sa nu se mai plinga de ea ci dimpotriva sa fie mindru).
Poate ca ar fi bine sa i se dea alte ocupatii la gradi ceva in genul extra-sarcini ca ea oricum e atenta si la ce se intimpla in sala de clasa cu ceilalti copii. Dar nu stiu in ce masura educatoarele pe care le are vor fi de acord cu asta sau vor stii cum sa procedeze.
Partea mai neplacuta , daca pot spune asa, e faptul ca-si baga minuta in canile si farfuriile celorlati copii. Aici cred ca ar trebui sa gasesti tu o explicatie logica cu tenta "senzationala" care sa o determine sa nu mai faca asta. Nu stiu ce anume , poate ca daca i-ai spune ca pesonajul "x" dintr-o poveste pe care ea o adora nu ar face niciodata asa ceva ( ex. Alba ca Zapada) deoarece s-ar supara foarte tare celelalte personaje ( piticii). Sper sa nu fie puerila sugestia, vezi ca sigur o sa gasesti tu ceva ca doar o cunosti cel mai bine.
In rest... sa traim si noi sanatosi si o sa auzim de ea peste ceva vreme , numai lucruri bune - sint sigura.
Romana, Cristian (22.06.2003), Alin (25.06.2004) si burtica de 18 saptamini
http://www.geocities.com/bebe_iunie_iulie_2003
si mail pentru poze
bebe_iunie_iulie_2003@yahoo.com
Nulla dies sine linea!