Mamici de mai-iunie 2005 (46)
Raspunsuri - Pagina 2
fran spune:
In clubul de slabit ma inscriu si eu dupa nastere- o sa fie cam naspa la inceput ca acum m-am obisnuit sa mananc tot ce vreau- dar ne descurcam noi cumva...
Am si eu o problema VOI CE STITI DE ERGOMET ?
In suplimentul de la "Mami" cred- Parinti si copii ii zice- am vazut un articol despre o mamica -nascuse prin cezariana- si zicea ca a pierdut laptele pt. ca a primit ergomet "pentru oprirea sangerarii". Eu ma hotarasem sa nu ii las sa-mi dea asa ceva- dar vad ca din contra voi cautati sa-l cumparati ? Pana la urma cum sta treaba?
Fran si BB Patricia (?)
DPN 13 mai
Ruxel spune:
Crissu sorry, nu am vrut sa te sperii.....dar eu sunt mai panicoasa din fire. Nu are de ce sa-ti fie frica, sunt sigura ca vei naste repede si usor ![]()
Asa este, cum zici tu, nu stiu de ce mi-e frica atata timp cat nu am trecut prin asa ceva.....dar, mi-a intrat mie in cap sa nu nasc natural, cu toate ca la prima sarcina, pana in luna 8 nici nu ma gandeam la cezariana. Dar in luna 8, medicul mi-a spus ca bb nu s-a intors si nici nu crede ca se mai intoarce si ca s-ar putea sa fie nevoie de cezariana. Eee, cum a rostit aceste cuvinte mi-a intrat in cap cezariana si sub nici un chip nu am mai renuntat.
Am toata stima pentru fetele care nasc natural.
Ruxel
http://photos.yahoo.com/ruxivisan
Luluku spune:
incredibil, sper ca nu o sa revenitzi la polemica nastere naturala versus cezariana...oricum ma bag si eu in clubul de mamici doritoare de kg mai putine
Pozele mele
Luluku
+ BB
- DPN 27.06.2005
loreen spune:
Am fost la ultima echo pe sarcina asta...numai lucruri interesante spun medicii astia. Mi-a masurat-o pe toate partile, i-am vazut si eu pasarica-grasa rau.Are o gurita mare gen Angelina Joli( sper sa fi scris bine).Capatanoasa rau-95mm, lunga la picioare -66 la femur si silueta-85 abdomen.Iar cu greutatea am ajuns la 3,000 gr.Nu prea imi vine sa cred, acum 3 sapt. abia avea 2,000 gr.A ... si mi-a mai zis ca are par de 2 dusuri ciufulit de 1,5 cm lungime.
Sincer abia astept sa o vad.Poate asta e singurul lucru care ma face sa mai am rabdare pana luni-marti...
Ergometul nu vad ce legatura are cu lactatia.La prima nastere am alaptat la 6 ore dupa nastere, iar zilnic faceam cate o fiola de ergomet.LApte am avut suficient pentru 2 copii, nu unul.
Cornelia am fost la mai multe farmacii astazi si pauza....nu au nici ergomet, nici oxitocina( pentru dilatatie). La cea de pe Tomis urmeaza sa primeasca, poate ai sanse sa gasesti pana nasti. Eu am dat niste telefoane pe la cunostiinte pentru interventii la depozit si astept raspunsuri...
Eu am luat un patut clasic din lemn, 120/60 cu tot cu saltea din miez de nuca de cocos. Nu stiu ce face asta, dar cica este ultima inventie in domeniu.
Seara buna la mamici....
Loreen, Bianca(15.10.96) si Delia 37 saptamani
Margott spune:
Buna seara, fetelor, n-am apucat sa citesc subiectul 45 inca, dar m-am uitat pe acesta.Azi am venit de la Galati unde am fost in delegatie, o delagatie destul de usoara tinand cont ca sunt de acolo, si m-am dus la parinti.
Loreen am auzit si eu de salteaua din nuca de cocos, cum ca ar fi noutate in domeniu, si m-am gandit sa cumpar si eu pt micut.Stii sigur ca este din miez caci eu am retinut ca este din par de nuca de cocos?!
Posibil sa grasesc, si miezul suna mai bine dacat parul de nuca de cocos!!!
Voi ati auzit daca este buna pt bebe? (Costa in jur de 1,8 mil.)
Inca o intrebare de nestiutoare, durflex este acelasi lucru cu relaxa?
Salteaua relaxa costa in jur de 1,3 mil.
Cam atat pe seara asta,
Pupici
Margott
A....am uitat! Si eu vreau sa ma inscriu in clubul pt slabit!!!!!!
beatriced spune:
Salutare
Cred ca nu exista mamica care dupa nastere sa nu vrea sa dea jos kg in plus, dar se zice totodata ca este si riscant sa dai jos repede daca alaptezi. Cica abia dupa vre-o 6 luni poti sa incepi o cura de slabire. Si din cate am inteles de la alte mamici, cand au ajuns acasa de la maternitate au slabit mai mult decat si-au propus deoarece au consumat multa energie cu alaptatul (daca alaptezi) si cu turele de noapte la copil, care oricum te obosesc fara sa vrei.
Asa ca vom slabi fara sa ne propunem musai. Plus ca 10 kg sunt numai din placenta, fluide, lichid amniotic si mai stiu eu ce chestii, care le dam jos la nastere.
Eu voi naste natural si in apa. Ca aici se practica foarte mult lucrul asta!
34 sapt si 2 zile
beatrice
mygirl spune:
Pana sa ajung la slabit, mai profit de momentele in care pot sa mananc tot ce doresc...la atatea kg in plus, unul nu mai conteaza. Asa ca imi descopar noi talente...in bucatarie - azi am facut orez cu lapte (delicios, superaromat) si salam de biscuiti...yummy, te lingi pe degete, nu alta. Sunt tare mandra de mine. Pana cum, tot ce am incercat mi-a iesit - tiramisu, tarta cu fructe, crema de zahar ars- chiar nu credeam ca ma pricep. Oricum, dupa nastere voi stopa ( cel putin ptr o perioada) aceste activitati, ptr ca sunt o mare pofticioasa si nu ma pot abtine la lins oalele(obicei dobandit inca din copilarie) si la degustat. Pe langa mancat, eu beau cantitati impresionante de apa - cred ca ajung la 4 litri pe zi - cred ca fata mea are o adevarata piscina in burtika. Voi beti la fel? Ca mie chiar mi-e sete. Asa ca fac de 2 ori cheltuiala cu apa in casa - o data cu apa plata si a doua cu apa de la wc (pe care-l vizitez din sfert in sfert de ora)- sunt o adevarata paguba!
Nygirl si Alexandra (35 sapt)
beatriced spune:
Buna
Si eu la fel fac cu turele la toaleta. Pai se zice ca este necesar sa bem multe lichide, in special apa. Iar in burtica nu te speria ca nu este asa piscina ca oricum le elimini. Ai grija la kg in plus, pentru ca la nastere o sa-ti fie mai dificil. Degeaba zici ca unul nu conteaza la atatea, eu zic ca are o mare importanta si la datul jos pe urma si la faptul ca te ingreuneaza pe tine... Ar trebui sa mananci mai rational... Ca vorba aia nu traim sa mancam... Dar daca tot tie pofta de ceva dulce ar trebui sa mananci un iaurt cu fructe sau cu musli, ca sunt bune si contin calciu...
Si daca tot ne faci pofta cu salamul ala de biscuiti baga si la noi reteta, poate o fac si eu de Paste...
34 sapt si 2 zile
beatrice
mygirl spune:
Beatrice, sa stii ca desi am luat destul de multe kg (cam 20), sunt foarte flexibila si fac multa miscare.Adik nu sunt foarte ingreunata si sunt convinsa ca am sa slabesc destul de repede, imi cunosc organismul. Am pus, normal, cam peste tot, dar mai ales pe burta, care mi se pare asa de maaare- cu toate astea, pana acum(si sper ca si de acum in colo)nu am facut vergeturi. Si la cat ma laud eu ca sunt pofticioasa, totusi nu mananc foarte mult - e adevarat, imi fac poftele, dar cu masura si mananc multe fructe proaspete si iaurturi. Nu sunt chiar necumpatata.
Referitor la salamul de biscuiti, reteta am luat-o tot de pe forum, de fapt am facut o combinatie din mai multe surse. Am pus la topit aprox jumatate kg de rahat taiat bucatele intr-o craticioara, la care am adaugat cam o jumatate de pahar cu apa ca sa nu se lipeasca. Cand s-a topit ca o gelatina(dar mai raman bucatiele mici de rahat) am adaugat 3 linguri de miere, 4 linguri de cacao, o sticluta de esenta de rom si coaja de la o lamaie rasa. Am luat de pe foc toata compozitia si am adaugat aprox 3 linguri de margarina. Se amesteca totul pana se omogenizeaza si se pune compozitia fierbinte peste biscuitii faramati. Am tocat la blender cam jumatate kg de biscuiti populari (asa se numesc la noi, sunt un pic mai tari) dar nu i-am pus pe toti, am aproximat cam cat intra mai bine in compozitie, sa se omogenizeze bine. Toata crema de biscuiti am pus-o pe o folie de plastic pe care am presarat dinainte nuca de cocos. Am rulat-o si am presat-o bine, am strans-o la capete ca un salam si am bagat-o la frigider. In mod normal, tb sa o lasam pana maine la inchegat - dar cine a rezistat? Dupa 2 ore am dat iama in frigider dupa ea. Nu stiu cat de explicita am fost, eu am pus totul la ochi, cum mi s-a parut mie mai bine. Mai poti adauga nucui pisate, stafide...dulceata, etc. Este un deliciu.
Mygirl si Alexandra (35 sapt)
Cornelia spune:
Mygirl, pai ultima data (si prima, de altfel
) cand ne-am vazut aratai super. Kilogramele erau mai mult pe burtica. Maine ies cu Maria (si cu mama ajutor) prin oras. Dimineata o sa facem ceva cumparaturi si de pe la 11.30 o sa fim in Tabacarie (cel putin asa sper). Poate ne vedem.
Si eu beau multa apa si de toaleta ce sa mai zic. Am ajuns sa consum un sul de hartie igienica pe zi
! Contribuie la asta si bb, care nu are de gand deloc sa imi lase vezica in pace. E jucaria lui preferata.
Va pup
Cornelia
(35 sapt.) si Mariuta (2 iulie 2003)