Mamici de mai-iunie 2005 (46)
Raspunsuri - Pagina 14
Mickyyy spune:
quote:
Originally posted by crissu
Gabitzam ce sa zic...eu nu ma grabesc deocamdata ![]()
Mickyy nu pot sa cred ca tu care ai nascut-o pe Malina atat de usor si frumos ca sa zic asa sa ajungi la cutit acum. Dar cum si-a dat Radoi seama de pozitie si de circulara de cordon, ti-a facut eco? Aaaaaa si apropo de
cam pana cand avem voie? sau cum e cu chestia asta ca mie nu mi-a interzis adica nu mi-a pomenit de lucrul asta nimic.
Ce facea Andutzy e bine?
Criss si
31 saptamani
De pozitie si-a dat seama prin palpare si tuseu vaginal. Zicea ca nu-i simte capul in jos, dar tot el spunea ca e posibil ca din cauza colului foarte lung si a sarcinii pozitionate destul de sus sa se insele. Circulara mi-au descoperit-o la ecografia de luna trecuta, normal ca nu-si putea da el seama de asa ceva.
Cu
depinde de la caz la caz. Mi-a explicat el ceva acolo care's criteriile functie de care medicul iti da sau nu ok-ul pentru asta. La mine erau toata indeplinite.
Andutzy era bine, venisa sa plateasca ceva la CEC-ul de langa firma mea.
Mickyyy
(32 saptamani) si
Malina Ioana (31.03.2004)
Album Malina & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">Povestea nasterii
beatriced spune:
Buna
Sa va zic ceva funny... Doctorul meu cand am plecat din Romania imi zice printre altele ca totul este in regula cu bebe si colul este lung si tare. Toate bune... Partea distractiva este ca imi zice ca nu am voie
salbatic. Cum o mai fi si asta? Si ne tot intrebam pana am ajuns in luna a VIII-a...
hi, hi, hi
Astazi n-am avut ce face si dupa ce m-am dat jos din pat m-am apucat si am facut un chec cu multa nuca, am pus si niste stafide si niste cacao si spre uimirea mea a iesit super bun si culmea mi-a crescut.
Cum va spuneam aici in Copenhaga astia au aragaz electric si ma tem de fiecare data cand fac vre-o prajiturica...
Dar asta a iesit
...
Dupa-amiaza ma duc la piscina sa mai inot un pic ca-i face bine lui bebe...
In rest wek. placut!
34 sapt si 5 zile
beatrice
mariamunteanu spune:
Beatrice, te rog poti sa-mi trimiti si mie reteta de chec asa bun ?
Maria sapt.35
babygirl spune:
a fost cineva azi la babyexpo sa ne spuna si noua cum a fost si ce-i de gasit acolo? am aruncat o privire la mamicile de martie-aprilie si spunea cineva ca e multa mizerie si putini expozanti...:(
carolinah spune:
Crissu, legat de furia laptelui, daca e sa o faci, o faci cu toate pompele din lume. Cea mai buna pompa e tot copilul (daca e nascut la termen, adica suficient de puternic, evident). Eu am facut-o, m-a tinut vreo 3 zile si am scapat. Apoi am avut de vreo 2 ori niste noduli durerosi si numai Alina a reusit sa ma scape. Nici pompa mea electrica, nici tati nu au avut succes, si ma durea de innebuneam.
Mickyyy, si eu am nascut-o usor pe Alina si eram (sau mai sunt inca?) in pericol de cezariana pt ca acest copil a fost mereu in pelvina. Acum mie mi se pare ca s-a intors si dr a zis ca si ei i se pare la fel. Dar a zis sa mai vedem luni la eco. Si avea si esarfa de cordon la ultima eco, asa ca eu sper ca luni sa fie cu capul in jos si fara cordon in apropierea gatului, ca eu parca nici nu vreau sa ma gandesc la cezariana. Dar ca sa fiu sincera, nici nu m-as incuemta sa nasc natural un copil in pelvina. Si dr a zis ca nici ea nu prea ar fi dispusa sa ma asiste la treaba asta.
Lista am actualizat-o pana la momentul de fata (inclusiv cu mine
). Comparativele le voi trece luni cand ajung la birou unde am datele anterioare printate, ca mi-e lene sa mai caut acum din urma.
Amutza, nici noi nu am vrut sa stim ce e bebe. Nici la Alina nu am stiut pana cand s-a nascut. Fireste ca acum toata lumea ne spune ca vom avea baiat, ca doar avem o fata acasa, nu? Ca altfel precis faceam fata
...
Cam atat pt moment. In mod surprinzator, inca nu mi-a picat conexiiunea. Strange...
lina, cu Alina (12.11.02) si BB
(DPN 14.05.05)
amutza spune:
Buna burtici!
M-ati innebunit cu Baby Expo al vostru si am intrat si eu pe adresa cu B.E. si am vazut cat de norocoase sunteti. Cum de mai plecati de acolo? parca poti sa-ti cresti copilul acolo, nici nu-ti mai trebuie casa. In orice caz e super din cate am vazut eu, norocoaselor.
Apropo de desfundarea sanilor, tot asa am auzit si eu ca bebitzu o sa faca treaba asta, ca el stie mai bine. Pompita este doar pentru "muls" din cate stiu si eu.
Si ca sa ma laud si eu am facut un tort cu crema de lamaie delicios(mi s-a pus pata pe lamai de la sarcina). Dca o tinem tot asa cu laude de retete care mai de care o fim mai de graba
decat mamici de mai-iunie.
Uite mai un subiect nou
.Eu am avut candida si cat am facut tratamentul nu am avut voie sa facem
si sotul meu turba. A durat doua saptamani. Acum totul e ok. Ma gandeam dupa nastere ce o sa faca daca pentru doua sapt a facut cum a facut. Asta e. Noi sa fim sanatoase.
Va pupam fetelor cu bebici!
Amutza + bb
andrruzza spune:
Mamarutzule 

...prietenii stiu de ce![]()
mamica lui Rares(10.03.2005)
_
"Neasteptatul se produce intotdeauna"
Florentina G spune:
Aurasa, La Multi Ani pentru sotul tau!
Spune-mi si mie cum faci aluatul pentru eclere. Am facut si eu de cateva ori insa nu mai stiu exact ce ingrediente foloseam...stiu doar ca este o coca oparita...
Astazi cand m-am trezit m-am simtit ca in ziua de Craciun. Am gasit la usa un sac mare plin cu lucruri pentru bebe. Am inteles ca dragii mei colegi inca mai completeaza lista cu trusoul lui bebe, ceea ce nu poate decat sa ma bucure. Eram ca un copil mic, ma pierdusem printre pungi si pachetele!
Am primit azi aparatori pentru patut, foarte frumoase, au niste maimutoi iesiti in relief, scutece, cadita, paturici.... Si eu care abia asteptam sa merg la cumparaturi, vad ca lista mea se tot subtiaza...pe de o parte imi pare rau ca ma lipsesc de bucuria de a alege cu manuta mea fiecare lucrusor, dar stiu ca voi avea tot timpul sa fac asta mai tarzior un pic!
Gospodinelor, ce mai trebaluiti pe la bucatarie? Mai dati-mi si mie idei!
Ieri am cautat biscuiti sa fac salam de biscuiti, dar nu a fost chip sa gasesc. Am gasit zeci de modele cu graham, cu miere, sarati, diferite forme....numai din aia de care imi trebuie mie nu!
Tina si
DPN 22 mai
pozele noastre
iuliana spune:
Ca intreba cineva ce mai fac celelalte fete de pe listuta. Iacata-ma si eu pe aici...va citesc regulat, dar pentru ca voi vorbiti de echografii, programari la dr, lucrusoare pentru bebe ...ei, ma simt cam inafara, avind in vedere ca sint "veterana":) si, nu ma mai preocupa chestiile astea f. tare, mai ales ca am tot ce imi trebuie pentru Diana. Apropos de asta, prietenii nostri s-au oferit sa imi faca baby-shower si sint in mare dilema ca va trebui sa fac lista cu lucrusoarele de care am nevoie. Pai, frate, eu nu am nevoie de mai nica, dar vreau-nu vreau probabil ca va trebui sa fac o lista care sa acopere vreo 600$. Cred ca mai mult o sa iau formula si diapers, ca de astea sigur o sa am nevoie:).
Cit despre kilute puse, eu nu ma ingrijorez deloc. Io-te asa, puse 18 in 31 de saptamini, fara probleme, dar, avind in vedere ca la sarcina precedenta am pus exact dublu si am dat jos 30, nu imi fac deloc probleme.
Domnisorica din burtica e agitata, in schimb ma lasa sa dorm noaptea f. bine. Saptamina viitoare ajung la dr, dar, din pacate, nu imi face nici o echo pina la sf, deci numai una pe toata sarcina. Am si eu emotii si ma intreb cit o fi cintarind pentru ca, zice lumea, am burtica destul de mare. Eu sint hotarita sa fac cezariana si dr. mi-a spus, in caz ca totul merge bine pina la sf, ca ma programeaza in sapt 40. Om trai si om vedea. Bine macar ca nu mai prind decit vreo saptamina din iunie si cam atit, fata de data trecuta cind am nascut in iulie si erau niste calduri de te sufocai. Vad ca si vremea tine cu mine un pic si e mai racoroasa ca altfel m-am umfla toata.
poze 1,poze 2,poze 3,poze 4
Aurasa spune:
Multumesc Florentinapt. urare.
Aluatul pt. eclere :
250 ml apa, 250 g faina, un varf de cutit de sare, 125 g unt, 5 oua
Se pun la fiert apa, untul si sarea. La primele clocote (cand s-a topit untul, se adauga toata cantitatea de faina (o sa se faca un cocolos, dar sa amesteci in continuare) si se amesteca vartos pana se incorporeaza toata (luata cratita de pe foc). Cand se raceste, se adauga ouale, unul cate unul, amestecand (acum mi-a picat fisa
, cred ca-i mai usor cu mixerul).
Cand toata operatiunea este finalizata si totul e incorporat cum se cuvine, se pune in sprit sau intr-o punga de plastic taiata la colt si se fac (in tava unsa cu ulei) bastonase cat vrei de mari sau le poti pune cu lingurita si ies ca niste gogosele.
In cuptorul (incalzit) se pun 15 minute la foc iute (fara a deschide usa acestuia in cele 15 min)si alte 15 la foc mic (nu stiu sa spun in grade ca eu am aragaz de-ala romanesc care are doar mare - mic si oprit).
Dupa ce s-au copt (sunt aurii la culoare si crescute frumos). se pun pe un platou la racit. Se taie pe o latura, fara a desprinde capacelul si se umplu cu cioco, frisca sau cu ce vrea sufletelul fiecaruia. Mama face si gogosele pe care le serveste ca aperitive, umplute cu diverse salate sau icre sau paste picante. Pofta buna!
Amutza am vazut tarziu ca mi-ai cerut reteta si ti-am trimis-o pe mail (nu am gasit in profilul tau mesaje private). Ai primit-o?
Acum ca am terminat cu retetele, azi am o zi nu tocmai buna. S-ar putea spune ca m-am trezit cu fata la cearsaf (desi nu mai pot dormi deloc pe burta). Ma doare capul (inca nu am asimilat cescuta de cafea), sotzul a zis ca e prea obosit sa mergem la iarba verde (adica la tara), musafirii si-au anulat in ultimul moment venirea (bine ca nu facusem decat eclerutele si un chec tigru, tot in premiera, restul urmand sa fac azi)si ... nici nu am dormit bine (BB s-a miscat cu totul, inclin sa cred ca totusi si-a schimbat pozitia, sanii ma dor ca la inceputul sarcinii - s-or pregati de producerea de laptic pt. pitic?).
Sper ca pana mai tarziu sa-mi revin ca ma enerveaza starea asta de nu mai pot. Ce poate fi mai rau decat sa te enervezi pe tine insati?
Gata, revin mai tarziu cu o stare mai buna.
Pupici
Aurasa
UM 3.09.2004 DPN 10.06.2005