Ajutor! Sa ma marit sau nu sambata?
![](images/user_woman.png)
Buna fetelor,
Va scrie mamica lui Rares care este un bebelus tare dorit si asteptat. Mamica lui insa e tare suparata, se afla intr-un moment de mare cumpana si nu stie ce sa faca. Mai ales acum ,ca trebuie sa decida pentru doi. Am o relatie de 9 ani cu un barbat pe care l-am iubit enorm. Relatia noastra a fost insa brazdata de multe indifelitati de-ale lui, toate trecute cu multe lacrimi si amaraciune. Acum un am mi-a spus ca singura solutie pentru noi 2 ar fi sa avem un bebe, ca ar fi singurul lucru care l-a motiva sa se cuminteasca, sa se aseze la locul lui. Asa ca am inceput sa fiu obsedata de ideea de a avea un bebe. Si timpul trecea, si bebe nu aparea. Si uite asa m-am chinuit un an jumate sa raman insarcinata. Parca nimic nu imi mergea in viata. Anul trecut insa in octombrie, s-a intamplat minunea si am obtinut primele teste de sarcina pozitive. Fericirea mea a fost maxima si am sperat in marele miracol. Care insa a intarziat sa apara. El si-a mentinut ritmul de viata, venea acasa din 2 in 2 nopti, pleca in we, etc. Nu are rost sa mai spun prin ce cosmar am trecut. Acum insa e hotarat sa isi asume responsabilitatea bebelului (desi eu nu i-am impus asta) si am depus actele, urmand ca sambata diimneata sa ne casatorim. Sunt disperata, pentru ca am senzatia ca imi nenorocesc viata. Si totusi asta mi-am dorit, nu?
Spuneti-mi ce sa fac. Oare cum e mai bine?
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
Parerea mea este sa iti vezi de drumul tau, deci raspunsul este nu. Probabil doare ce scriu dar consider din ceea ce am citit ca nu merita un astfel de drum. O casnicie daca nu merge ...pur si simplu nu merge devine un chin fara sens, traumatizant si invariabil se desface dupa un timp mai scurt sau mai lung. Pur si simplu nu merita. Niciodata un act nu a schimbat pe nimeni. Intr-o relatie exista sinceritate, devotament, daruire, respect, sacrificiu de sine, compromis, iubire, intelegere, vise, efort, durere, bucurie. Tu ce regasesti din aceste cateva repere? Dar sincer. In cazul in care nu gasesti macar 10 consider ca nu merita. Decizia insa iti apartine. Ceva imi spune ca ti-e frica de tine insuti, de singuratate. Stii ceva? Decat o masina proasta .... mai bine pe jos cu autostopul. Sincer si direct.
Parere personala
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
rachel owen spune:
quote:
Initial creeata de aurora77
am senzatia ca imi nenorocesc viata
aurora
Pai daca ai senzatia asta, nu o fa!
In primul rand trebuie sa stii ca pentru Rares nu vei gasi NICIODATA un tata mai bun decat tatal lui adevarat.
Apoi, nu trebuie sa te casatoresti cu acest om doar pt ca e tatal lui Rares. Dar probabil ca il si iubesti si tocmai asta complica lucrurile.
Doar tu esti in masura sa stii daca esti dispusa sa accepti acest comportament al lui o viata, pentru ca ar putea sa se schimbe sau ar putea sa nu se schimbe. E un risc pe care in numele iubirii merita sa ti-l asumi. Dar asa cum spunea Adela, faptul ca sunteti legati prin actul casatoriei nu-ti garanteaza nimic in plus.
Iti doresc sa iei decizia corecta, pentru tine, cat si pentru Rares.
POZICI:
Omuletul_meu_drag
Rici, cea mai fericita mamica
![](mamica.gif)
![](copilas.gif)
ralu spune:
Lupul isi schimba parul, dar naravul ba!!!!!!
Multa sanatate!
Ralu-mamica Ioanei si a Mariei
adusca spune:
Probabil e o cununie civila.
Cat priveste intrebarea....tu insati nu stii ce sa faci, d-apoi noi. Am inteles ca l-ai iubit enorm, si poate-l mai iubesti dar un simt iti spune tie ca ceva nu e in regula, ca ceva e putred la mijloc. Au esuat casnicii care au inceput cu dreptul, din dragoste si fermi convinsi ca-si vor fi fideli pana la adanci batranete. O casnicie ca a ta are mult mai multe sanse sa se termine prost.
Chibzuieste la rece si vezi daca merita.
Eu personal mi-am facut mari mustrari de constiinta cand am luat cate o decizie si am avut indoieli inainte, pt ca as fi putut preveni. Acum fac rar compromisuri, daca nu-s ferm hotarata, nu merg pe un drum.
Si mai gandeste-te si la varianta unui divort...ai avea destula energie? Nu ai ramane marcata?
Decizia iti apartine, normal.
Bafta
Viata e ca carosabilu'...unii vine, altii trece...
Laura _Oprescu spune:
nu prea imi place sa dau sfaturi unor persoane pe care nu le cunosc,insa tu esti la ceas de mare cumpana si ne ceri parerea deschis.
Eu cred ca e bine sa amani aceasta casatorie.In momentul in care vei spune :DA, ar trebui sa fie exact ceea ce simti, macar in clipa aia sa nu ai umbra de indoiala. Hartia aia nu a schimbat cu nimic in bine vreodata ceva care scartaie... NU te marita acum!Sa ne tii la curent ,pupici multi
Aprilie spune:
La fel si eu : NU te marita , cel putin nu acum !
Daca e sa fiti impreuna veti fi oricum, daca nu,scapi de cosmarul unui divort si al unui munte de alte neplaceri.
In conditiile date, sansa ta de a ramine impreuna cu el este foarte subtire....
N-o fa doar din ambitia de a te impauna cu o rochie de mireasa grozava ,poate si cu o nunta grandioasa.
Ceva scirtiie si tare ma tem ca lucrurile n-au sa mearga bine in continuare.
Nici nu au cum (lipsa de sinceritate,de onestitate,infidelitati,lipsa de respect si de DRAGOSTE adevarata, in ultima instanta).Pentru ca daca iubesti pe cineva CU TOATA INIMA , e cu neputinta sa-l inseli.
zepellina spune:
Decizia ta e aproape luata. O sa iti fie mai greu sa renunti dupa ce ai depus actele, dar....presimtirea ta e ft buna, adica "iti nenorocesti viata". Copilul are nevoie de liniste , caldura , multa dragoste (si intre voi). Deci, renunta, este mai greu dupa.
zepellina
vanessa ionescu spune:
e greu sa-ti dai cu parerea in ceea ce priveste viata unui om pe care nicinu-l cunosti. dar daca tot ai intrebat...
cred ca si el intr-un fel isi doreste sa se schimbe dar nu face nimic pentru asta. faptul ca si-a dorit un bebe cu tine, faptul ca acum innainte de a se naste acesta isi doreste sa "oficializeze" relatia este un semn ca ii pasa. Iar greseala cred ca a fost mai de demult facuta, cand i-ai acceptat toate plecarile si venirile la orice ora din zi si din noapte. Poate ca odata casatoriti ii va fii si lui mai greu (psihic) sa plece de acasa noaptea. dar va putea pleca ziua. Plus ca, dupa ce vei naste vei vedea ca nu o sa mai poti sa-l strunesti deloc. O sa fii prea obosita si tracasata de nopti nedormite si atunci o sa aiba iar o "scuza" ca sa plece. Acum, o vei face si pe asta pentru ca precis ati anuntat toata familia, toti prietenii si toti colegii iar la noi inca functioneaza foarte bine teama de ce zic ceilalti.
iti doresc sa fie bine, iar daca nu v-a fii, incearca totusi la un moment dat sa te rupi si sa nu persisti la nesfarsit. Cred ca e bine sa te mariti acum, nu de alta dar daca nu va merge sa nu-ti reprosezi ca nu ai incercat tot.
Vanessa, Andutu (30.07.1997)si Catalin (13.06.2004)
moni25 spune:
Nu stiu ce sfat sa-ti dau, dar incerc sa ma pun in locul tau.
In primul rand un copil nu rezolva o problema, ba aduce mai multe si asta implica muuuuuulta responsabilitate.Parerea mea e ca trebuia sa te gandesti bine inainte sa iei decizia de a te casatori cu un astfel de om, inteleg ca tu mai ai 3 zile pana la cununie si nu esti hotarata daca sa te mariti sau nu.
Poate cine stie se va intampla un miracol si copilul o sa-l trezeasca pe al tau sot la realitate.Acum daca tot ai ajuns pana aici ar fi bine sa ii mai acorzi o ultima sansa.Parerea mea
Succes!