Mamici de mai-iunie 2005 (45)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Luluku, multumesc ca intrebi de baietii mei. Ieri am fost la control si erau bine, au 1910 g si, respectiv, 2150g. Nu prea mai au loc in burtica si de aceea se imping si intind de burta ca de un balon.
Unul dintre ei s-a intors cu capul in sus, asa ca cezariana scrie pe mine. Speram sa nasc natural, dar nu mai am sanse.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Maria, oare bebicii tai sint constienti unul de prezenta celuilalt inca de acum din viata intrauterina? Se mai iau la cite o trinta frateasca?
Sint univitelini sau bi? O sa fie din cei identici?

www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Burtici&mid=9189&cid=14896" target="_blank">Gabitza si bebe Andrei Stefan DPN 31.05.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luluku spune:

mariamunteanu, poate mai ai o sansa...desi daca deja garsoniera e neincapatoare, oricum nu se stie.....multa sanatate baietilor si tie.....si lasa ca cezariana nu e un capat de tara, voi sa fiti bine

Pozele mele

Luluku + BB - DPN 27.06.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissu spune:

Maria sunt maricei baietii tai.......poti sta fara grija de acum si poate se hotaraste si celalalt sa se intoarca. Oricum puteai naste normal? Adica asa ai vrei nu?
Doamne cum o fi cu doi in burtica si asa maricei? Oare cum reusesti sa te misti? Cat ai luat in greutate?

Criss si 30 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

quote:
Originally posted by sperantza nu moare

quote:

Andreea, nici sotul meu nu e ortodox si totusi ne-am cununat ortodox fara probleme. Stiai ca la catolici nu e acceptata o a doua casatorie ? Mai mult, o data divortat, nu mai ai voie sa primesti impartasania ? (in schimb ti se retine din salariu taxa catre biserica).
O familie prietena - el reformat, ea catolica - au fost cununati catolic cu conditia in scris de a-si boteza copiii catolic.
Nu e critica, fiecare biserica are regulile ei, uneori invechite, dar sa nu uitam ca au fost infiintate in urma cu 2000 de ani.

pai si astea nu sunt reguli impuse de preoti/ biserica?

Ba da, aici e intr-adevar vorba de reguli impuse de ei. Regulile sunt necesare in orice institutie (si biserica e pana la urma una) si in orice forma de organizare, altfel ar face fiecare ce vrea.
Eu te-am contrazis in privinta sarbatorilor pt. ca Invierea, Craciunul si altele asemenea nu sunt inventate de preoti pt.a manipula lumea si nici nu sunt o moda. Lumii ii place sa se infrupte din cozonaci, pasca, oua rosii, miel, sa primeasca/ofere cadouri de Craciun.
Fiecare e liber sa creada sau nu, dar ma gandesc: cine nu crede in existenta lui Isus, n-ar trebui nici sa-i sarbatoreasca nasterea sau invierea. [quote]

Speranta, inseamna ca nu e nici o problema si poti face cununia religioasa absolut oricand doresti. Problema e rezolvata inainte de a fi pusa in discutie.[quote]

pai tocmai ca nu era vorba de religioasa, ca daca vroiam religioasa se putea doar cu dispensa - iarasi o chestie impusa de oameni, pai ori se poate, ori nu se poate ca nu e bine.

Scuza-ma, am vrut sa spun cununia civila. Dispensele au fost create pt. cazuri extreme, de ex. unul este bolnav si poate nu mai apuca sfarsitul postului sau cineva trebuie sa plece departe si nu se stie cand/daca se mai intoarce.

Sperantza nu moare
DPN 26 iun 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Buna fetele!
Mey -cum am o zi in care nu intru pe forum - cum o dati pe povesti despre prajituri...Sa va fie de bine ! - ca mie mi-ati facut o pofta...
Ieri am fost si eu la dr. S-a uitat pe analize si a zis ca sunt cam naspa- ca am corpi cetonici in urina, leucocite marite, si asta sugereaza infectie urinara. Si mi-a dat sa iau ampicilina - 1 la 6 ore- la mine in carticica de gravide scrie ca si ampicilina si amoxicilina (zicea Anky ca are de luat) sunt OK in sarcina. Da' el a uitat sa-mi spuna - si eu sa intreb- CATE ZILE ? Voi ce stiti- cate zile se ia antibiotic pt. infectie urinara?
Am facut si eco- deci azi intram in sapt. 36 si avem 2,6Kg. Sta tot in pelviana, cu capul sus si picioarele fix pe vezica mea - senzatiile mele vi le imaginati voi...m-a intrebat si dr. cum e cand imi trage cate un sut pe acolo In rest totul e OK si nici un semn ca s-ar apropia nasterea. Cica nici nu prea vor fi semne- din cauza pozitiei. La copilasii care stau normal- cu capul in jos- greutatea capului, din ce in ce mai mare, apasa pe col si asta incepe sa se deschida. La mine nu apasa nimic- asa ca apreciaza ca cel putin 3 sapt. mai stam bine merci. Pe 25/26 merg iar si stabilim atunci data pt. cezariana- probabil 2mai- ca atunci e de garda.

Lucas- ziceai ceva de oligo...? Eu am vazut ca e o chestie cu lichidul amniotic- oligo(hidr)amnios- ii zice si parca inseamna ca e cam putin... dar daca altceva nu a mai zis probabil ca nu e cine stie ce...

Fran si BB Patricia (?)
DPN 13 mai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Am lipsit putin cat mi-am luat fata de la scoala si ati intors lumea pe toate partile...

Cu molifta subscriu si eu la ceea ce zis mickyy( sper ca am scris corect, stau prost la memorie). La prima fata sotul era student si venea de la Academie la saptamana sau 2 cum reusea.A venit omu' acasa sa...nevasta. Eu din auzite ca oricum habar nu aveam, i-am zis de molifta si atunci mi-a trintit-o pe aia cum ca de unde pana unde trebuie sa-i dea popa voie sa-si...nevasta.Si uite asa am scapat de molifta. Acum va fi la fel tinand cont ca de cand am ramas insarcinata eu si sotul meu suntem cei mai buni colegi de apartament...Habar n-am cum mai este, doar ce-am mai vazut prin filme si....

Legat de adeverintele de Cass, m-am interesat dat fiind timpul scurt la mine si mi-au spus ca-mi trebuie bilet de internare, adeverinta din care sa rezulte ca platesc si copie dupa ordinul de plata cu care s-a platit.Fara stampile de la casa, etc...Eu sunt la OPSNAJ, casa militarilor cu sediu numai in Bucuresti. Ar fi fost culmea sa merg sa pun stampila.Oricum niciodata nu s-a pus problema stampilarii adeverintelor pana acum.

Azi mi-am luat noua pizza verde de la Hut. Buna rau, merita sa incercati. Are multa iarba(salata), branza, ceapa, ridichi, dovleci,etc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucas spune:

Fran, intr-adevar am lichid putin, dar nu mi-a zis ca ar fi o problema mare. adevarul e ca nici nu stiu ce as putea face, eventual sa nasc mai devreme.da parca am citit ca poate fi legat si de rinichi!?placenta are grad 1 spre 2 si grosime 3,14.
cu adeverintele, va sfatuiesc sa va duceti la spitalul la care veti naste la internari si sa intrebati, sau pe medic cind va duceti la consultatie. eu am crezut ca adeverinta cu stampila este numai la Polizu ( in ian. am fost acolo) da se pare ca nu, acelasi lucru e valabil si la Fundeni, Colentina si Pantelimon.
nu va faceti griji multe, ca neinternate nu ajungeti, eventual pe baza adeverintei va interneaza asa si il roaga pe sot sa umble intre timp.

Mergi la inceput

Pentru Fran si Lucas:
Daca exista exces de lichid in sacul amniotic (polihidramnioza), probabil copilul nu poate inghiti normal sau are obstructie gastrointestinala. Cand insa exista insuficient lichid amniotic (oligohidramnioza) probabil copilul nu urineaza cum trebuie si aceasta poate indica posibile probleme ale rinichilor sau tractului urinar. Medicul poate masura cantitatea de lichid amniotic in timpul ecografiei.

Criss si 30 saptamani

Mergi la inceput

S-a facut liniste pe aici gata a venit weekendul. Asadar sa aveti un sfarsit de saptamana cat mai placut si odihnitor.

Va pupa Criss si 30 saptamani

Mergi la inceput