Mamici de mai-iunie 2005 (45)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mygirl spune:

Fetelor, nu stiu ce-i cu mine, dar sunt franta de oboseala. De obicei sunt o persana f activa, azi noapte am dormit suficient, si totusi...acum sunt inca in pijamale, mi-e somn si abia ma misc. Nu-mi place deloc. Ieri am descoperit o cosmeticiana cu maini de aur! Chiar dc se stransese suficient "material", a reusit sa ma faca "fresh" fara aproape nici o durere. Sunt f incantata. Nu mai am nici un firicel...nicaieri. O sa merg de acum din doua in doua saptamani, sa fiu tot timpul pregatita - nu suport lama sub nici o forma, mai ales dc este manevrata de altcineva. Deci ne-am pregatit frumos ptr d-l doctor si am fost aseara la control. Totul este ok, colul este lung si inchis si m-a chemat dupa Pasti, pe 3 sau 4, la o noua consultatie. Se pare ca l-am impresionat, ca a uitat sa ma intrebe de kilograme (am scapat de data asta). Am vorbit si de epidurala si a spus ca-i de acord, dc copilul nu este prea mare. La eco mi-a aratat fata fetitei mele, statea cu mana la tampla, ca o ganditoare - din pacate, nu mi-am dat seama cu cine seamana sau dc are ochii albastri - dar e frumoasa foc (ptr noi, cea mai frumoasa) si tare cuminte. Am discutat cu alte fete care erau in sala de asteptare si am aflat ceva tarife - 100 euro nasterea normala, 200 cu epidurala sau cezariana + 50 anestezistul (daca nu-i programata si aduci anestezistul de acsa, la cerere, te costa 100). Destul de scump, dar cred ca merita daca scap de durere.
Cam astea sunt noutatile, eu mai lenevesc pe aici...poate prind curaj sa ies la o plimbare.

Va pup pe burtici,

Mygirl si Alexandra (35 sapt)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissu spune:

Buna dimineata la burtici,
Fetele vad ca va plangeti de insomnii....eu dorm ca un bolovan. Cand ajung acasa de la servici mananc si la somnic ca nu mai sunt in stare de nimic altceva. Amortesc si eu este adevarat si ma rotesc din ce in ce mai greu de pe o parte pe alta dar adorm repede repede.
Problema mea este cu kilogramele care de o saptamana parca au tabarat pe mine . Cred ca intr-o saptamana am luat 1 kg jumatate aproape 2. oare e normal? Eu auzisem ca acum te ingrasi mult dar nici chiar asa ca in ritmul asta............wauuuuuuuuuuuuuuuuuu. O fi si de la vitaminele Materna ce credeti? Nu ma streseaza ca ma ingras ci ca greutatea asta o sa ma incurce la nastere nu?

Criss si 30 saptamani+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Neata burtici.

Pentru fundulet (eritem fesier) ceal mai ieftin (pana in 20.000 lei) si cel mai bun e Nidoflorul. Dar sa nu abuzati, folositi-l doar cand e iritat bebelusul, in rest, folositi creme protectoare.

Cat despre pediatru, doctorita mea de familie e si pediatra, asa ca dupa ce-am nascut-o pe Malina a luat-o automat in evidenta. A venit acasa la 2 zile dupa ce-am iesit eu din spital, a controlat fata cap coada, mi-a dat primele sfaturi depsre ingrijirea si alaptarea ei si a luat-o in evidente.
Insa pe la vreo 2 luni m-au sunat de la Sanepid sa verifice daca o am inscrisa la un medic de familie, pentru ca altfel ma puneau ei automat pe listele unui pediatru.
Oricum, la spital cand am completat diverse fise m-au intrebat daca am pediatru. Stiu ca fetele care au zis ca nu au s-au trezit mult mai repede cu telefoane de la Sanepid sa intrebe daca au sau nu pediatru pentru bebe.

Mickyyy (31 saptamani) si Malina Ioana (31.03.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

'Neata !
Insir si eu aici ce am pregatit pt. spital, si daca e ceva in plus sau am uitat de ceva va rog sa-mi spuneti.Deci:

-1 pac. mare de vata (+ 1 care ramane acasa - de adus mai tarziu)
-2 pachete tampoane always night ( +1acasa + 2 mari always plus)
-1 pereche papuci
-2 camasi de noapte - mari XXL (+4 mai mici XL, L - care raman pregatite acasa de adus dupa operatie)Toate cu maneca scurta si cu nasturi in fata.
-1 capotel subtire -cu buzunare neaparat ( ca sa am unde tine bani...)+1 capotel mai gros - cu maneca lunga - asta ramane probabil in masina - daca am frisoane dupa cezariana + 1 capotel subtire acasa - de schimbat primul, dupa nastere - daca se pateaza)
- 3 perechi sosete albe
- 5 perechi chiloti albi (XXL- luati din Cora - 25.000)Stiti reclama la Bergenbier ? + 10 perechi XL - pregatiti acasa
-1 sticluta mica-mica de spirt
-1 sticluta Dalin antibacterial
-2 prosopele
-1 pachet(mic) servetele umede - Carefree intimate
-1 pachet(mic) servetele umede Dalin - pt. mine dupa operatie- am inteles ca se transpira mult
-1 sutien de alaptare - marimea pe care o port acum - de la jolidon 85B (acasa mai e pregatit unul 90 C- si cutia pastrata- daca mai e nevoie sa stie sotul ce sa cumpere)
-1 sul hartie igienica
-1 castronel mic + 1 canuta + 1 lingurita
-3 pachete batistute pt. nas
-gentuta cu cosmeticale: sapun (pt. mine- dar tot o marca de copii), pasta de dinti +periuta, pieptan, deo roll - (mai fara miros- sa nu se strambe BB)+ strugurel buze ( se usuca de la temperatura),cateva tampoane sani, etc
-alta gentuta mica cu medicamente: supozitoare glicerina, algocalmin, crema garmastan (pt. sani- deja am inceput sa o folosesc- si nu vad nici o schimbare ), crema Bepanthen- pt. iritatii la sani si la funduletul lui BB,diclofenac supoz. Acasa mai sunt pregatite - pt. BB : baneocin - pudra si crema, comprese sterile, ser fiziologic ( A gasit cineva si altfel ambalat decat in fiole ?), galactogil, ceai humana - pt. mame care alapteaza, ceai de fenicul si anason- de la plafar).
-separat intr-o punga de plastic: 1 pachet pampers newborn+1 cutie servetele umede pampers- am inteles ca asta cer la spital cum se naste copilul. Cosmeticale folosesc de la ei pana il aduce in salon cu mama. Eu am pregatit sol de spalat si lotiune dupa baie de la sanosan (niste sticloante mari) si de la bubchen- astea sunt mai mici si o sa intreb la spital pe care sa le folosesc la inceput. Tot pentru adus mai tarziu la spital am cumparat - mai tb. sterilizate- suzete si biberoane (avent), pompa de sani, sterilizator(tot avent), o lingurita moale in unghi (chicco), pompita de nas(chicco), pieptan+perie - speram sa fie nevoie- (chicco)si forfecuta de unghii (nuk). Am mai pregatit si termometre - unul de ureche de la Braun si unul mic, obisnuit de la Chicco- asta pt. acasa - daca o sa fie nevoie.
Hainutele pt. BB. l-am spalat cu dermalin baby, le-am calcat si le-am pus in pungute care se autosigileaza. Am pus in fiecare punguta cam ce am presupus eu ca o sa trebuiasca ca sa schimb complet copilul- da' nu stiu prea sigur daca m-am orientat bine...
Cam asta e. Dar cred ca depinde si de medic si de spital... Ca mie dr. mi-a promis pt. anestezie o combinatie intre rahi si epidurala- ca sa-mi poate da calmante si dupa cezariana prin tubul de la epi- asa ca l-am intrebat daca sa cumpar trusa de epi. A ras si mi-a zis ca el cand se duce la mecanic cu masina nu-i duce aluia si sculele cu care sa lucreze, asa ca eu sa stau linistita ca o sa am in spital tot ce e nevoie " sa nu ma car dupa mine cu medicamente, vata etc - desi asa se obisnuieste in Romania " Sper sa fie asa- sa nu ma fi incurajat doar- vad eu ce o fi in spital ...

Fran si BB Patricia (?)
DPN 13 mai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cloreta spune:

Buna mamicutze si viitoare mamicutze!

Ce-mi place ca mai vorbim inca si nu ne lasam pe tanjeala:)
Eu ma trezesc pe la opt fara ceva si le fac pe toate pe indelete pana plec la birou. Am hotarat ca mai vin saptamana asta cetav ore pe zi, poate mai putin vineri. Oricum vad ca se strica vrema si nu am chef sa vin pe ploaie.
Aseara mi-a luat o prietena rezultatele de la analize si a fost si cu ele la dna doctor, sunt bune toate! Joi mergem la ecografie sa vedem ce face bebe si daca intre timp nu s-a facut baiat:))))
Mai fetelor pe mine ma zapaceste lumea! La doctor, la analize sau mai stiu eu pe unde, cum ma vede vreo cucoana ma intreaba: "baiat nu?" :)))Cica am burtica tuguiata. Pai nici nu as putea sa am altfel, eu am fost destul de slaba si nici nu am luat kg decat pe la burtica si in jur aproape si sunt ingusta in solduri, unde sa se duca burta mea?!!
Aaaaa mama mi-a pus sare in cap ca babele si mi-a zis dupa ce m-am scarpinat la nas: " haha, ti-aa zis eu ca ai baiat?", mare figura si mama asta.
Dupa ce pana la eco morfologica imi intrase in cap ca am baiat - tot din cauza gurilor bombanitoare :)) - acum m-am obisnuit cu ideea ca voi avea fetita!
Joi sper sa fie raspuns final!

http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/curlycloreta/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Buna fetelor!

Cat va invidiez ca plecati la munte! Asa am chef si eu de o iesire, dar cred ca pana la iarna nu mai plecam nicaieri.

Eu nu am avut probleme cu Maria cu funduletul. Am avut o crema englezeasca f. buna, dar care nu se gaseste la noi: sudacream. E o crema de intretinere si am dat-o cu ea din prima zi. Si acum, daca mi se pare ca e putin rosie o dau un pic si ii trece imediat.

La spital au spalat-o o singura data la fundulet, in rest o stergeam cu servetele umede. Abia cand am ajuns acasa am inceput sa ii fac baita eu.

Loreen, sotia primarului a fost pediatra mea, bine pe atunci nu era sotia primarului . Nu cred ca o sa vina nimeni neinvitat la tine acasa. Trebuie intai sa o inscrii la un pediatru/medic de familie, sa le duci fisa de iesire din spital si abia apoi o sa te viziteze. La spital ti se cere numele medicului de familie. Oricum, la mine l-a completat intr-un formular asistenta beata si l-a scris gresit, deci nu cred sa aiba vreo importanta ce spui acolo.

Aurasa, nu cred c ase mai intoarce. Si eu am avut emotii acum vreo doua sapt., ca era tare agitat si burta mea era numai valuri, dar nu a reusit sa se intoarca.

Va pup
Cornelia 35 sapt. si Mariuta (2 iulie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Pana am postat eu, voi ati mai umplut o pagina!

Va pup,
Cornelia 35 sapt. si Mariuta (2 iulie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissu spune:

Cloreta pai pe mine ma enerveaza babele astea........eu chiar am o burta tuguiata si toate imi zic ca fac fetitza. Fetitza a iesit si la eco de fapt, dar mai vad acum la eco de trimestrul III daca a crescut putza sau nu.
Deci care sunt babele care au dreptate?

Criss si 30 saptamani+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Fran, la ce spital vei naste?
Ti-ai facut o ditamai lista, bravo Chiar ai fost harnicutza si le-ai cumparat pe toate? Sau este doar ce vrei sa iei?
Si cind ma gindesc ca n-am luat inca nimic...

www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Burtici&mid=9189&cid=14896" target="_blank">Gabitza si bebe Andrei Stefan DPN 31.05.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Mygirl numai euroi accepta astia? Dolarii le stau in gat?Eu am pregatit 400$ cu tot cu matracucele de pe sectie, asa ca mai mult de 200 la dr. nu cred ca dau, mai ales ca nu vrea sa-mi faca cezariana.Scarbele alea de pe sectie sa zica mersi daca le las sa puna mana pe copil...

Cornelia nu am nimic personal cu Neagoe, dar a fost imposibila cat am avut-o pe cea mare la ea. Ma chema la vaccin si apoi suna asistenta sa nu mai vin ca dr. nu iese pe ger afara din casa. Sau la o vizita era subponderala, iar la o saptamana supraponderala. A culminat cu calciu dat in mod haotic, iar frontanela fetei se inchisese prea mult la 3 luni si exista riscul de nu se mai dezvolta creierul....

Ma ia cu frisoane cand ma gandesc ca peste o saptamana, pe timpul asta s-ar putea sa fiu mamica pentru a doua oara...Cred ca si din cauza asta bat campii in mod abuziv...asa ca scuzati-mi aberatiile

Loreen,Bianca(15.10.96) si Delia 37 saptamani

Mergi la inceput