Casnica.Bine sau rau?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adusca spune:

Cele care sunt casnice si reusesc o viata intreaga sa se dedice doar familiei, ele ramanad in plan secundar sunt eroine. Munca nu este usoara si de multe ori nu ai satisfactia ei, cum zicea o fata mai sus, parca te inverti in cerc, mereu faci ceva si iarasi o iei de la capat. Nu mi se potriveste asa ceva si acum dupa 20 de ani de munca am senzatia crunta de inutilitate.
Parca aveam alt ritm cand fugeam la job si veneam franta acasa cu sacosile incarcate de la piata. Si mi se pare ca parca atunci reuseam mai bine sa am grija de casa si ai mei.
Sau poate dupa 20 de ani intr-un asemenea ritm acum am clacat psihic trezindu-ma in aceasta ipostaza si parca nu pot iesi din ea. Si nu stiu de ce ma trezesc de multe ori cu acest gand: leguma.

Viata e ca carosabilu'...unii vine, altii trece...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kittie spune:

Mey ma inscriu si eu ca tocmai am intrat in depresie.. Deci pana la cupilul meu cel drag si iubit am muncit non stop si nu intelegeam cum puteau unii sa traiasca nemuncind. Ba chiar nu vedeam munca drept corvoada.. Ma rog, facui cupilu , inainte de asta mi-am luat ceva ragaz sa ma obisnuiesc cu "statu degeaba" si cu copilul s-a schimbat putin istoria..nu mai stau chiar asa cu mainile incrucisate.. Trecand peste gatit, pe care nu-l practic eu (si chiar de l-as practica, nu ar manca dansu.. ca e mai "altfel" si nu apreciaza gatelile traditionale romanesti) si peste curatenie (pe care nu vreau s-o transform in obsesie), am ajuns la momentul in care ma uit cu drag la viata mea si ma gandesc ca numai copilashi as face si numai mama de cariera as deveni.. sau ma gandesc cu jind la zilele mele de "birou" ... Mare problema... M-as simti implinita alaturi de copilashii mei, multi! M-as simti ingrozitor si o mama ne-mama daca m-as intoarce la birou.. Pe de alta parte, atatea mame s-au intors la munca, asta nu le transforma in denaturate... Ma scuzati, incerc sa va relatez cat mai realist conflictele mele interioare...
Ce-i de facut?

mamica de ( 13oct04 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinah spune:

Cat se poate de rau. Te indobitocesti, stai pe loc, nu progresezi. Nimic. Iti pierzi increderea in tine, te delasi, pierzi din respectul sotului, te neglijezi samd.

Parerea mea.

Poze (23.08.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bijuarda spune:

Depinde de persoana eu una nu as putea sa stau acasa,sunt opersoana activa si daca as sta acasa as fi rupta de realitate,dar apreciez pe acelea care pot face asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Violetik spune:

Bine.Pina cind bine ( dar am doar 6 luni de casnicie)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adusca spune:

quote:
Originally posted by alinah

Cat se poate de rau. Te indobitocesti, stai pe loc, nu progresezi. Nimic. Iti pierzi increderea in tine, te delasi, pierzi din respectul sotului, te neglijezi samd.

Parerea mea.

Si parerea mea din pacate, adica cel putin asta mi se-ntampla mie acum. Si cica speranta moare ultima....da' ce-i aia speranta?

Viata e ca carosabilu'...unii vine, altii trece...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elenalove27 spune:

Eu casnica de 2 ani si va spun ca am ajuns sa
Astept sa creasca bebe ceva mai marisor si dupa o sa merg si eu la servici(part time ceva)ca inebunesc acasa.

Nu crede in miracole, bazeaza-te pe ele.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37862" target="_blank">A fost odata...Fat-Frumos din LACRIMA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

le admir pe cele care sunt fericite casnice fiind ...
mie mi se pare ca te transformi intr-o leguma, esti rupt de realitate si totul e un fel de rutina, gatit, curat, de dicutat poti discutata ce vezi la tv sau citesti in ziare...etc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kittie spune:

BIne, dar daca respectul sotului dispare doar pentru ca esti acasa si te ocupi de cei patru pereti si de copil,mi se pare o chestiune de educatie si un semn de intrebare de ridicat...
oricum, ma cam inspaimantati cand spuneti chestiile astea cu indobitocirea si pierderea contactului cu lumea. Lumea nu se rezuma doar la birou (chit ca asta a fost descoperirea mea dupa ce am incetat lucrul...) si colegii de munca nu inseamna ceva mai mult decat televizorul iar ce povestesc ei un rezumat al stirilor de ora 5.. Eu nu deschid televizorul in tp zilei.. de ex...

da mai spuneti, poate gasesc si pe cineva ca mine, pana la urma sinucigas

mamica de ( 13oct04 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

nu respectul sotului dispare, ci al tau fata de tine insati... nu e deloc "antrenant" sa discuti doar despre progresele bebicului sau despre cat de bine a iesit mancarea, sau desre faptul ca au aparut reduceri nu stiu unde... dar nu vreau sa supar pe nimeni, e doar parerea mea

Mergi la inceput