Bagajul de spital
Raspunsuri - Pagina 2
nem spune:
Multumim Kittycat.Desi am numai 27 saptmani cred ca o sa ma apuc de facut bagajul.Intrebarea mea, fiind vara(voi naste in iulie) cu ce se imbraca bebelusul cand il scoti din spital?
Kittycat spune:
Vara imbracati bb-ul cum va imbracati si voi (aproape...). Nu uitati ca mai ales cei f mici nu isi pot inca realiza termoreglarea si astfel, daca vara ii imbracati prea gros, exista risc f mare sa se supraincalzeasca, aceasta fiind una din cauzele mortii subute a sugarului. Asa ca in iulie (luna lui cuptor, nu???
) imbracati-l cat mai subtire, cat mai deschis la culoare si neaparat cu hainute 100% bumbac (cum trebuie sa fie de altfel toate hainutele lui bb). O posibila sugestie: un body cu maneca scurta, care se incheie pe umeri si la fundulet neaparat cu capse sau o bluzita cu maneca scurta care tot asa, se incheie pe umeri cu capse; niste pantalonasi scurti, cel mult pana la genunchi, cat mai larguti pe picior; e bine sa ai niste ciorapei subtiri si scurti, bb-ei pierd multa caldura prin picioruse, unii dintre ei chiar prea multa (fetita mea, indiferent cat e de cald prin casa, piciorusele tot reci le are si poate raci; vezi atunci cum reactioneaza puiul tau); neaparat, nu uita o palariuta de soare- asta nu va trebui sa lipseasca nici cand iesiti din casa, de-abia incep sa apara prin magazine, mai ai timp. ca marime de body, cauta nr. cel mai mic, cred ca 20, eu nu mi-am putut imagina cat de mici pot fi nou-nascutii (oricum, la inceput tot o sa inoate prin hainute, asta e
; o sa vezi pe urma cat de repede ii vor ramane mici hainute care initial ii erau imense
). Nastere usoara si ma bucur daca ti-am putut fi de ajutor, macar cu putin. Orice intrebari mai ai, cu draga inima iti raspund (daca ma pricep, of course...
)
Andra,
de printesa
(15.11.2004)
Kittycat spune:
Eram sigura ca am mai uitat cate ceva, si inca lucruri importante. FFF important: sa aveti la voi o crema pt prevenirea aparitiei ranilor pe mameloane. va recomand din proprie experienta Garmastan, e cel mai bun, chiar daca e mai scump, face toti banii. Puteti incepe sa va dati pe sfarcuri cu cateva zile inainte de a naste, de 3 ori pe zi. Aopi, dupa ce nasteti, va dati dupa fiecare alaptat. Nu necesita spalare inainte de urmatorul alaptat, spre deosebire de alte unguente. Neaparat sa aveti la voi ceva de baut (nu
, ca sa va faceti curaj...
), in nici un caz carbogazos si nici prea dulce; o sa vi se faca fff sete dupa ce nasteti, mai ales ca in timpul travaliului nu aveti voie sa beti prea multe lichide, pt a nu varsa, oricum veti avea perfuzie. Un ceai bun este cel baby calm, este aromat, il puteti bea neindulcit; este ceai anticolici, il beti voi si substantele active vor trece in lapte pt bb; in plus are si efect de stimulare a lactatiei (contine plante cu acest efect). Se gaseste sub forma de pliculete, cam peste tot si e ieftin. Nu uitati aparatul de fotografiat (camera foto, cele care au; fericitelor...
); mie mi-a iesit complet din cap asa ceva si acum regret enorm ca nu am imortalizat primele minute ale printesei; toti strigau p-acolo dupa expulzie "poze! poze!" si poze, evident, ioc!
. Alte mici sfaturi: daca obisnuiti sa purtati unghii lungi, taiati-le inainte de nastere; in primul rand, va puteti zgaria f usor puiul, fara sa vreti (proprie experienta...
); dar, mai ales, pt igiena de care trebuie sa aveti grija pt pui, e mult mai bine (se aduna o gramada de mizerie p-acolo, oricata grija ati avea si oricat de curate ar parea). De asemenea, daca purtati inele, scoteti-le inainte de a merge la spital; in timpul nasterii, din cauza efortului, a transpiratiei, precum si a modificarilor hormonale care se produc imediat dupa nastere veti avea edeme (eu am avut picioarele cu muuuuuult mai umflate decat in timpul sarcinii...); plus ca, daca aveti prea multe inele sau prea mari, va vor incurca apoi cand va trebui sa aveti grija de bb. Cam atat. Daca mai mi-aduc aminte, va mai scriu.
Andra,
de printesa
(15.11.2004)
mav spune:
Foarte bine zis, Andra! Vreau sa mai adaug ceva la listuta: comprese sterile (pt sters ochisorii lui bb si nu numai) si pudra cu baneocin (pt uscarea buricutului lui bb). Foarte bun a fost si unguentul Bepanthen (atat pt pielicica/ funduletul lui bb, cat si pt eventualele leziuni ale mameloanelor).
Cat despre hainute... eu as sugera sa aveti la voi si o pereche de pantalonasi cu totul.... parca nu as vedea un nou nascut cu piciorusele asa golase, chiar daca este luna iulie... si neaparat ceva pt cap (exista si sepcutze mici-mici si subtirele, de bumbac, daca nu vreti caciulita), dar sa nu-l(o) bata soarele chiar asa rau pe cel mic/ cea mica...![]()
Vic &
Sebi (04.02.2004)
Kittycat spune:
Ai dreptate, mav cu bepanthene-ul, e f bun pt iritatiile fesiere, numai ca dupa parerea mea e mult prea scump. Se gasesc multe alte creme pe baza de oxid de zinc (cum este si bepanthene-ul), cum spuneam si intr-o interventie anterioara, care sunt mult mai ieftine si la fel de bune; cel putin in cazul meu, au dat rezultate, n-am avut probleme cu printesa. Printre ele se numara Cutaden, Reviken (acelasi lucru ca si Cutaden-ul, dar ceva mai ieftin chiar, facut de alta firma). Astea le-am folosit eu pana sa descopar ca si cei de la Sanosan au o astfel de crema, asa ca mi-am luat acum o cutie care cred ca-mi ajunge pana face printesa 70 de ani la cat de mare e cutia
.
Andra,
de printesa
(15.11.2004)
Mickyyy spune:
Mie nu mi s-a parut prea bun bephantenul, nici pentru mine si nici pentru bebe, desi daca voi vreti asa ceva puteti sa-l cereti de la medicul de familie sau de la pediatru, pentru bebelusi era pe lista medicamentelor gratuite.
Acum depinde si de spital...sunt spitale unde stai si o saptamana dupa ce nasti, si spitale unde la 2 zile de la nastere iti dau drumul. Conteaza foarte mult cat te tin acolo, pentru ca daca te tin doar 2 zile (cazul Municipalului) nu e nevoie de un listoi atat de mare. Folositi cu incredere camasile de noapte care vi le dau ei acolo, cel putin primele zile, se vor pata oricum foarte repede cu sange. La fel si pentru bebe, puteti folosi hainutele lor, aveti timp acasa sa-l imbracati cu orice hainute vreti voi.
Mickyyy
(32 saptamani) si
Malina Ioana (31.03.2004)
Album Malina & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">Povestea nasterii
adevam spune:
fetelor?
voi ati auzit cumva daca e bine sa cumperi pt bebe ceva inainte de a fi nascut?
eu am auzit ca nu e bine. Atunci ce facem?
Punem bunicii sa cumpere cele necesare?
Adevam- 23 sapt
Kittycat spune:
Eu am auzit da' nu m-am luat dupa asa ceva. Am cumparat pt bb absolut tot ce aveam nevoie(si oricum, s-a dovedit apoi ca nu luasem tot
, deh, lipsa de experienta) si chiar am avut o placere deosebita in a cumpara. Si acum am o pprintesa sanatoasa si superba. Asa ca lasati superstitiile astea naibii deoparte: daca e sa fie copilul sanatos, atunci asta n-are nimic de-a face cu superstitiile sau mai stiu eu ce.
Andra,
de printesa
(15.11.2004)