Bagajul de spital
Raspunsuri
deny_82 spune:
Am inteles ca sunt persoane care il fac incepand chiar cu luna a-7-a,in caz de ceva Doamne fereste sa aibe bagajelul pregatit si sa nu stea atunci in ultimul moment sa-l faca.....
Kittycat spune:
Eu aveam DPN pe 15 noiembrie, dar incepand cu 22 octombrie se putea declansa nasterea. Intai am zis ca il fac pe 22-23 octombrie, da' m-a cuprins asa o leneeee...
. E drept ca o parte din lucruri le aveam pregatite de ceva vreme pe un colt de canapea, pt ca imi treceau prin cap diverse lucruri de care voi avea nevoie si eram sigura ca voi uita dupa aceea sa le pun. de pus in geanta insa le-am pus cred cu vreo saptamana inainte de ce trebuia sa nasc, ca am zis ca se ingroasa gluma, totusi. Plus ca am zis sa-mi fac bagajul si dintr-o superstitie de-a mea
: aveam obsesia ca mie n-o sa mi se declanseze travaliul si ca va trebui sa nasc cu cezariana (de care imi era o groza teribila...). Asa ca am zis- imi fac bagajul si gata, mi se declanseaza si nasterea
. Ceea ce, evident, nu s-a intamplat, ca doar n-avea nici o legatura una cu alta: micutza tot cand a vrut ea s-a nascut, nu cand a facut mami bagajul.![]()
Andra, mami de printesa
(15.11.2004)
Cristina_C spune:
Cu o luna inainte mi l-am facut. 
Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C
Oana C spune:
Cristina,
Ce frumusel e baietelul tau
!!!!!!!! Este asa de dulce .... 
Oana C si
26 sapt
cristina_smn spune:
Eu am inceput sa-l fac din luna a 7-a, dar de terminat l-am terminat cu cateva zile inainte. Aveam o lista in care imi trecusem tot ce trebuie, ca la nevoie sa stiu ce sa iau, sa nu umblu ca besmetica. Cu o saptamana inainte am aflat ca voi naste prin cezariana, si desi stiam, am fost luata prin surprindere cand la ultimul control - era seara, mi-a spus doctotul ca a 2- a zi sa ma prezint dimineata la spital. Sa fi vazut in seara aceea ce faceam si desfaceam bagajul - mi se parea ca nimic nu este bun. Si tot am uitat ceva important - telefonul mobil.
Nastere usoara!
Cristina si bebelusul Mihaita (11.05.2004)
http://community.webshots.com/user/cristina_smn
mihaela_e spune:
Am doua prietene care au nascut una in decembrie anul trecut si iar cealalta acum 2 saptamani. Au avut o lista luuuuuuuuunga cu ceea ce trebuie sa contina bagajul de spital (incapand cu pompita de muls si buretei pt sani si terminand cu hainute pt bb - inclusiv "maruntisul" necesar pt asistente). Au inceput sa-si faca - de fapt sa-si cumpere - bagajul incepand cu luna a 5-a pentru a nu duce greul cheltuielilor in perioada nasterii. Si vreau sa va spun ca au fost singurele din salon care nu au cerut nimic de acasa, avand tot ceea ce le trebuia. Iar ceea ce continea bagajul le-a ajutat si acasa (creme si cremute, uleiuri etc), doar scutecele mai cumpara pt bb (o sa constatati cate hainute vor primi bb de la cunostinte - pe unele nu vor avea timp sa le poarte).
Deci, eu cred ca in functie de ceea ce vrei sa pui in bagaj si de ce nu si in functie de situatia financiara, bagajul poate fi inceput chiar din luna a 5-a sau din a 7-a. Oricum, trebuie sa fi pregatita, pt ca niciodata nu stii cat de grabit este bb sa vina in lume. Si daca el decide sa vina mai devreme si tu nu esti pregatita,asta inseamna teroare pt familie care va fi confruntata cu telefoane "aduce-ti-mi X" "am nevoie de Z". 
Mihaela 12+
Cristina_C spune:
Mersi, Oana C
!
Sarcina usoara si nastere la fel de usoara iti doresc!
Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C
crissi spune:
Fetelor, va rog, datzi-mi si mie linku' cu bagajul de spital.. ca m a apukat harnicia...![]()
Crissi, 33+, Dr. Nayel
crissi
laura-s spune:
Buna mamici si burtici,
desi am numai 26 sapt de multe ori ma apuca dorul de cumparaturi: ba pt spital, ba pt bebe, orice, numai sa cumpar ceva.
Pe mine m-ar ajuta o lista cu ceea ce trebuie sa cuprinda intr-adevar bagajul de spital, ca lista de aici (de pe DC) e cam lunga si nu folosesti tot.
Daca ati face o lista cu ceea ce ati folosit ne-ati ajuta mult.
Laura
http://pg.photos.yahoo.com/ph/pitilau2004/my_photos
Kittycat spune:
Pt mami: multa vata si comprese sterile (eu asta am folosit pt absorbtia lohiilor, nu sunt suficiente), camasa de naopte care se descheie in fata, chiloti cat mai lejeri (3 perechi), colac (din cel de copii pt inot, e util pt cele care nasc natural si li se face epiziotomie, e greu sa stai in sezut in primele zile, credeti-ma, un colac e super, mi-am luat cand am fost la mare), sutien pt alaptat (aveti grija la dimensiuni, sanii cresc si dupa nastere, si inca mult; ca s-aveti o idee, purtam inainte 80B, acum am 90D), tampoane pt sutien, pompa pt san (e fff utila pt desfundarea canalelor, eu nu mi-am cumparat si a doua zi l-am trimis val-vartej pe al meu sot sa-mi ia), sapun, prosop, periuta si pasta de dinti, pieptane, eventual un mic radio, niste reviste (desi, mai bine profitati si va odihniti, veti avea nevoie...), tacamuri, cana, o farfurie mica, servetele, hartie igienica, tel mobil, papuci, eventual niste supozitoare cu glicerina sau dulcolax (daca sunteti constipate
nu aveti voie sa va scremeti, indiferent de tipul de nastere; rugati asistentele cand va fac toaleta sa va puna supozitorul daca ati avut epiziotomie, eu n-am avut curajul sa mi-l pun singura), bani marunti.
Pt bebe: pampersi pt nou-nascuti, servetele umede pt sters la fundulet, crema pt prevenirea eritemului fesier pe baza de oxid de zinc (se gasesc sub diverse denumiri si evident la diverse preturi, important e oxidul de zinc), vitamina A uleioasa (in primele zile bb are pielea prin anumite zone uscata si se descuameaza, putina vit A face adevarate minuni), eventual hainute (pt vremea calda: un body, o salopetica cu botosi care se incheie in fata cu capse, ciorapei, manusi subtiri- la inceput isi baga manutele in ochi, isi trage palme cand doarme si se sperie; fetita mea a stat in spital infasata, dar era noiembrie si statea comod asa), eventual un prosopel si un sampon pt par si corp (se gasesc din acestea, 2 in 1- pt par si corp, sunt ff bune si usor de folosit, eu si acum d-astea folosesc).
Nu uitati: orice hainuta cumparati pt bb, spalati-o inainte de prima folosire.
Of, cred ca a iesit cam lunga lista, desi cred ca vroiati una mai scurta.
Si siur am uitat cate ceva. daca imi amintesc, revin. sper sa va fi fost de ajutor, cat de cat.
Bafta tuturor
si nastere usoara!
Andra,
de printesa
(15.11.2004)