Ati intalnit fenomenul Razvan?
Raspunsuri - Pagina 2
otis41 spune:
Cunosc foarte bine genul acesta de oameni care fac pe desteptii pentru a creste in ochii profesorului, astfel la examen sa poata lua o nota mare. Sau sa creasca in ochi colegilor. E frumos sa se poarte discutii pe marginea subiectului discutat de profesor , dar nu un ahaa la nesfarsit.
Hristos a inviat!
Otilia
Lona spune:
quote:
Originally posted by slakje
Stiu ca in Romania este foarrte neobisnuit sa intrerupi ora sau cursul cu intrebari, sau daca ai ceva de zis sa zici, sau daca ai raspunsul la o intrrebare pe care profesorul nu o are, sa il spui...intr-un cuvant in Romania trebuie sa taci din gura si joc de glezne, luat notite...mie nu mi se pare normal, si cred ca e foarte rau ca asa sunt educati copiii(le e si frica sa deschida gura in clasa) de mici, nu li se da sansa sa isi dezvolte creativitatea, sa participe activ la o ora, sa taca trebuie si sa ia notite.
In strainatate e incurajat "fenomenul razvan" cum il numesti tu.Bine, nu inteleg prin asta sa monopolizezi toata ora, dar nu vad ce e rau in a participa activ la ora.Daca o peroana intreaba ceva fii sigura ca mai sunt in clasa si altii care ar avea aceasi intrebare dar nu o pun de frica sau de comoditate.
In fine...
alyah mie mi se pare ca te comporti FOARTE NORMAL, la fel fac si eu, singurul loc unde mie imi era frica sa deschid gura a fost scoala in Romania, unde doamne fereste sa intrebi ceva, nici nu se punea problema sa intrerupi somitatea de la catedra, ma duceam la scoala cu stres si 1 ora mi se parea 100 de ani, scartaitul cretei pe catedra, copiatul de pe tabla asa in prostie, dicte automat , mosneagul ala de la catedra care citea din tratat, frica de a-ti sufla nasul ca se intorceau 100 ochi deranjati spre tine, ce mai...stres cat casa.Si felul cum ne scurgeam toti pe langa pereti cand trecea cate-o somitate pe culoare, sa nu cumva sa-i luam din spatiul vital si sa ne tina minte o viatza, sa nu mai luam examnul cat om trai.
Felul asta de scoala mie mi-a lasat un gust amar.(bine , nu erau toti profesorii asa , dar marea majoritate).
In felul asta inveti, punand intrebari, participand la ora, nu e nimic rau in a fii interesat de cursul care il faci, de a participa la ora.Cui nu-i convine sa-si ia profesor particular, sa invete sa participe la ora in GRUP.Pai de-aia mergi la scoala, ca sa inveti nu?Ca sa intrebi ce nu esti lamurit, sa participi la ora, etc.
Lona spune:
Scuze, SLAKJE, am dat o comanda gresita. Recunosc perfect atmosfera descrisa de tine, asa este. Cred ca toti suntem razvani, la un moment dat. Dar ce s-a intamplat, si cu siguranta se mai intampla in scoala traditionala romaneasca, este inacceptabil. Cunosc sistemul din toate posturile, si din banca, si de la catedra, si ca mama, si din documentari profesionale. Sigur ca lucrurile merg spre bine, dar mai este nevoie de timp pentru ca sa se aseze unde trebuie, adica in beneficiul celui ce studiaza. Pana atunci, Razvan cred ca este o reactie doar, e drept cam deranjanta.
azaleea69 spune:
"Protestez impotriva botezarii fenomenului cu numele meu. Nu ma recunosc in descrierea aceasta."
Eu credeam ca acesti oameni se numesc ANDREI
AZALEEA69
danielac spune:
da am intalnit astfel de oamnei , indiferent cu s-or chema ei...
predau cursuri de calculatoare pentru adulti si va inchipuiti ca ma lovesc de tot felul de oameni... nu va inchipuiti ca ma deranjeaza cand cineva intreaba la obiect ci numai persoanele care intreaba de dragul de a se auzi...
Fetita mea este Diana-Maria, nascuta pe 24.10.2001 http://www.babiesonline.com/babies/f/fatamea
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
paginuta personala:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac