Copilasi din 2002 (9)
Raspunsuri - Pagina 14
light spune:
Hristos a inviat!Gabriela vad ca l-ati tuns pe Julian. Cum ati reusit ca al meu nu sta deloc cand ma vede cu foarfeca sau masina de tuns. Urla si tremura de frica.Corina, e vorba despre "Disciplinarea Pozitiva" editura ASCR de Adina Botin si Anca Tarau.Nu am acum timp sa va povestesc ce nazbatii a facut Liviu pe la tara, ca trebuie sa ii dau sa pape si sa ne bagam la nani.Sper ca toata lumea e sanatoasa.mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002)
HelleneC spune:
Buna fetelor!
Acum ca au trecut zilele astea pline de mancaruri, sa ne revenim, nu?
Corina, no problem, fiind o persoana activa pe DC, stai unde crezi ca ai multe de spus, nu? Probleme cu pampersul pe noapte sa zicem ca mai avem si noi, insa asta pentru ca eu mi-am propus sa il dezvat pe timpul zilei si mai departe nu am mers. Chestia e ca acum uraste pampersul si seara nu prea vrea sa il pun. De facut nu face decat rar, la cateva nopti (chiar o saptamana), insa nu se trezeste inca singur noaptea sa imi ceara. Nici apa nu bea noaptea, nici lapte decat la ora 9, cred ca eu as incerca de acum, sa se mai incalzeasca nitel! Cu mancatul, la gradi se va invata, eu nu am probleme pentru ca de regula vrea mereu ciorba, si seara de multe ori (cred ca o fac eu tare buna, de aia)! Insa gradinita in mare parte le cam rezolva pe toate! Bafta oricum!
Lucia, cand mai mergi la gradi? Cu tunsul, George a stat pentru prima data la 2 ani la tuns, dar nu am avut aparat si l-am facut cu un bic simplu... s-a jucat cu apa la greu si nu a simtit ce i se intampla, iar eu am fost super atenta, pentru ca e destul de periculos. Cu foarfecul nu vrea sa il tund, nici el, dar cu aparat de acesta simplu de barbierit vrea. Depinde de copil, cred ca zgomotul de la masina il sperie, nici George nu vrea cu masina de asta profesionista! Dar sa nu te iei dupa mine cu bicul, pentru ca nu stiu cum poate reactiona Liviu si ramai cu el tuns numai pe vreo jumate de cap!
Gabbriela, super pozele si vrem si noi in bazin!
Gabica, Laura, Dana, multumim de urari, sper ca v-ati mai odihnit!
Va pupam pe toate si ne bucuram ca sunteti bine!
Cu drag, Elena si George
Mami ”de George”
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=36561" target="_blank">Povestea_nasterii
www.babiesonline.com/babies/g/GeorgeC/" target="_blank">Poze
Anina_n spune:
Adevarat a-nviat !
Noi am petrecut fara Cristina, Pastele, ea preferand sa mearga cu mama mea la Toplita, la verisoarele ei. Si va sta timp de 1 sapt., acolo. Este pustie casa fara ea, dar stiu ca se bucura tare mult sa fie cu verisoarele ei.
Gabb, bine ii mai sade lui Julian tuns la zero ! Cred ca bazinul a fost cel mai asteptat cadou, nu ?
Aveti o foarte frumoasa colectie de jucarii si jocuri educative ! Sa le stapaneasca sanatos !
Corina, pt. a-i scoate pampersul de noapte, trebuie sa nu-i mai dai lichide inainte de culcare iar peste noapte, intre orele 2 si 3, sa-l asezi pe olita. La inceput v-a protesta dar in scurt timp ii va intra in ritm trezitul peste noapte pt. pp si va accepta sa-l asezi pe olita, asa somnoros cum e.
Noi, nu de mult am scapat si de trezitul peste noapte pt. olita. Inainte de culcare, Cristina stie ca trebuie sa faca pp, iar daca nu cere lichide nici peste noapte, nu o trece pp. Altfel, cere chiar ea sa faca pp. Cu rabdare si multa perseverenta veti reusi ! Succes !
Lucia, asteptam nazbatiile lui Liviu !
Haideti la povesti, dragi mamici !
Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002), www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19346" target="_blank">Povestea nasterii
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=46837" target="_blank">Copilasi din 2002
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=42199" target="_blank">Copii capricorn
corina iulia spune:
in primul rand va multumesc pt intelegere
LUCIA MIRELA multumim pt titlul cartii. stii cumva unde o pot gasi?
HelleneC esti tu o scumpa, dar sa stii ca ma simt vinovata pt ca as avea asa povesti frumoase sa va spundespre el si pana sa le scriu, le uit asa ca raman in pana!
imi amintesc acum o faza. cand lucrez la bucatarie vine si domnul sa ma ajute si totdeuna ma "ajuta" la spalatul vaselor. si se uda, din cap pana-n picioare! murat il scot de acolo!
ca sa evit astfel de fapte eroice incerc sa-l indepartez de chiuveta, pe cat pot
intr-o zi ii explic eu ca "acum am treaba la bucatarie, incep sa spal vasele si ca el are treaba cu jucariile lui , in camera." s-a uitat la mine suparat si mi-a spus" nu e corect" eiiiiiiiii? mami , ce mai zici?
iti multumesc si de spaft, sper sa reusim in final. dar noi suntem cu tabieturi, n fiecare seara ne uitam sa vedem ce animalut nou avem pe scutec si fara sa-l discutam nu se poate... asa ca.. zic ca nu v-a fi usor..
venim si noi la ciorba ta!
Anina_n sper sa reusim sa facem si noi la fel cum ati facut voi cu Cristna. sper sa reusim.
treba cu lichidele e delicata, pt ca al meu bea multe ichide, de regula, e drept ca seara doar lapticul (pe la 8.30 pm), dar bea multe lichide peste zi
cu trezitul peste noapte nu cred ca ar fi o asa mare problema, pt ca eu oricum il sacai cand ii schimb bluzica , ca transpiraaaaa, of, Doame cum transpira. dar daca face pana-l trezesc eu?
voi ce ati pus in pat la inceputul acestei noi experiente? am auzit , mai dmult , ca ar exista ceva ca un cearceaf mai mic, absorbant pe o parte si cauciucat pe cealalta tocmai bun pt asa ceva. stiti voi ceva? sau cum ati facut voi?
oricum, va multumesc tuturor
------------------------
Nu am bani, resurse, sperante. Sunt cel mai fericit om in viata. Henry Miller
cu drag de forum, corina
HelleneC spune:
Corina, este o patura de care povestesti tu, stiam si eu de la Gabbriela, numai ca aici nu stiu pe unde s-ar gasi ca si eu sunt interesata. Eu ma gandeam ca un nailon care nu face zgomot si o patura mai grosuta peste ar fi bune pentru inceput. Si mai ales daca tot te trezesti sa il schimbi... cred ca iti va fi usor. Stiti voi cat ma plangeam ca ce greu ne apucam de olitza si ce lipsita de sperante eram? Fetele stiu! Si am biruit in cateva zile, parca nu pot crede nici acum. Nu s-a mai scapat pe el, si la prima ora, desi are pampersul pus, cere la olitza! Asa ca vei birui!
George e si el innebunit dupa chiuvete! Sa stea sa se joace cu apa si cu paharele! Iar la mama cat sta o ajuta la spalat! Aici da drumul numai la masina si ma ajuta la scos rufele! Bucuria lor cu apa!
Nina, se pare ca s-a terminat scurta vacanta si pentru tine si te-ai reintors pe forum cu forte proaspete!
va pup si numai bine, Elena si George
Mami ”de George”
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=36561" target="_blank">Povestea_nasterii
www.babiesonline.com/babies/g/GeorgeC/" target="_blank">Poze
light spune:
Corina cartea nu am cumparat-o inca asa ca nu stiu unde ai putea gasi. Exista paturele absorbante gen pampers la Sensiblu si sunt 10 la pachet, se dau si la bucata, costa anul trecut in primavara 10.000 lei una.Elena cu gradi iar o amanam putin ca nu stiu ce sa mai zic de suparare. Cu tunsul am aflat de la Gabriela cum a procedat, l-a obosit rau pana nu a mai putut reactiona. Insa la Liviu nu stiu daca merge pt ca el e tare nervos la oboseala si daca il mai necajesc si cu masina de tuns... Si nu e genul care sa adoarma instantaneu sa zic ca profit de acel moment cand e frant frant.Sunt suparata pentru ca iar a facut febra noaptea trecuta. De fapt nu febra, ca a fost 37.7 si a scazut ziua iar acum iar are 37.6 bineinteles cu administrare de nurofen. Nu stiu ce sa ma mai fac, ca in ultima vreme nu trec 2 saptamani fara sa raceasca. Ori rosu urat in gat, ori viroza usoara. Sper sa nu se agraveze si sa mentinem sub control febra. Abia astept sa merg cu el pe 10 la homeopat poate ne mai inbunatateste sistemul imunitar ca nu se mai poate.La tara, unde ziceam si noi ca stam cu copilul la aer, ce credeti ca a facut? Tot in masina a stat. Nici nu se trezea bine ca gata la masina, la volan si da-i bataie joaca. Prea putin la nisip in curte. Noroc cu finul nostru de 8 ani care l-a mai alergat pe acolo ca nu stiu ce ma faceam cu el cu statul in masina. Socrul meu avea o remorca de Aro in curte si Liviu ma punea sa o agatz la Dacia Nova. Oricum s-a jucat frumos, a mancat foarte bine si a si dormit bustean. Insa ca tziganul la mal inainte de plecare, cand s-a trezit din somn a si zbughit-o afara la masina si probabil a fost putin transpirat, afara vant si gata viroza. Tot ce sper e sa nu ajungem iar la antibiotice. Hai sanatate multa la toti ca noi suntem mereu cu probleme, vad!Fetelor, ca mi-am adus aminte sa va intreb si pe voi. Ce stiti voi despre valori ale temperaturii intre 37-38. Ca tot povestind cu vecinele pe afara de temperatura lui Liviu, una mi-a spus ca nu e bine in jur de 37 ca inseamna febra la plamani iar alta ca stie de la medic ca e mai grav la copil sa faca temperatura intre 37-37.9 decat daca ar face 38-39. CAre o fi ideea ca eu nu pot sa imi imaginez, va dati seama ca o sa intreb si eu medicul cu prima ocazie, dar inca nu mi-a trecut prin cap o astfel de intrebare.mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41618" target="_blank">Povestea-nasterii Desenele lui Liviu
Gabbriela spune:
Fetelor, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=48120" target="_blank">Podtiti la partea a 10 - a
PS: Rog moderatori sa inchida acest subiect.
Gabbriela & www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
0 - 2 years 2 - 3 years
Opere de arte