aparat dentar

aparat dentar | Autor: meri-lou

Link direct la acest mesaj


Bine v-am gasit !
De mult vroiam sa ajung aici .
Am si eu o problema cu fetita mea care o sa fac luna asta 11 ani.
Cum ati reusit sa va convingeti copilul sa poarte aparat dentar??
Are toti dinti schimbati si din cauza ca maxilarul este inca mic caninul sting de sus nu a mai avut loc sa creasca normal ci a iesit unde mai sus pe gingie. Si stomatologul ne recomanda aparat dentar. Dar Andrutza nu vrea si pace ! Cum sa o conving ca e necesar ? Si spuneti-mi si mie daca au aparut probleme la purtarea aparatului .
Astept raspuns de la cineva care a trecut prin asta.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lilupep spune:

Si baiatul meu, are 12 ani, poarta aparat dentar. Spre deosebire de fetita ta el a vrut sa-l poarte, chiar a insistat sa-i pun, are destui colegi cu aparat.
Eu cred ca fiind fetita tine mult la aspect , cred ca pe acolo ar trebui sa umbli. Spune-i ca noile aparate nu se vad, se monteaza in interior si cu cat se monteaza mai devreme cu atat se corecteaza mai repede. Mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Esti putin in intarziere: Ioana a purtat cativa ani, dar s-a corectat pana la 9 ani, cand ifosele deabea incepeau. Oricum, cu mine nu prea avea spor. Exista aparate pe care nu le poarta la scoala, iar acasa sa faca bine sa-l poarte. Nu ceda, tu vei fi vinovata in ochii ei mai tarziu.

http://community.webshots.com/user/tora97

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meri-lou spune:

RUFUS si LILUPEP Multumesc frumos pentru raspuns
O sa incerc varianta ca aparat purtat doar acasa pentru inceput si DA intr-adevar ii este frica ca vor ride colegii de ea. Dar este o fetita curajoasa si sper sa treaca peste rautatile copiilor. O sa va tin la curent cu evolutia . Daca mai aveti noutati despre aparate puteti sa anuntati. Multa sanatate la copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamicaluitheo spune:

am si eu o intrebare. de la ce varsta ati pus copilasilor aparatul?



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilupep spune:

meri-lou, nu cred ca vor rade copiii de ea pentru ca sunt foarte multi copii cu aparat, cu atat mai mult cu cat aparatul nu se vede, stiu o fetita care-l poarta de anul trecut si nici un coleg nu si-a dat seama.
Cum am mai spus baietelul meu are 12 ani, i-am pus aparat din decembrie trecut iar, sambata, la control, doctorita a spus ca se observa o imbunatatire destul de importanta. Mi s-a spus ca trebuia sa-i pun aparatul mai devreme, pe la 9 -10 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Baiatul meu are 6 ani, iar dentistul lui imi recomanda sa merg la orto-dentist dupa ce implineste 7 ani. Deci intre 7 si 8 ani, se recomanda aici.

copii ca ai mei nu are nimeni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamicaluitheo spune:

quote:
Originally posted by Sanca

Baiatul meu are 6 ani, iar dentistul lui imi recomanda sa merg la orto-dentist dupa ce implineste 7 ani. Deci intre 7 si 8 ani, se recomanda aici.

copii ca ai mei nu are nimeni



la noi nu. am fost ieri la ortodont si mi-a zis ca bine am facut. a mai zis ca multe mamici duc copilasii cam tarzior, pt. ca se pot pune aparate mobile care nu afecteaza dentitia definitiva, dar corecteaza osatura alveolei care (cel putin la fimiu) este usor impinsa inainte si dintisorii de sus nu calca deloc bine pe cei de jos.

pupici si sanatate la bebici



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meri-lou spune:

Mii de multumiri Lilupep ,
Sper sa-i mearga bine cu aparatul , marti mergem sa il puna, nu a putut sa-l puna mai devreme pt. ca acel canin a cazut tirziu si a durat multisor pina a inceput sa creasca. Oricum am reusit sa o conving si o sa am grija sa il poarte pina o sa i se indrepte dintisorul.
Pupici si la Mamicaluitheo si Sanca
Mai va povestesc dupa ce il punem .
Sanatate la puiuti vostrii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miruna Enescu spune:

Buna, noi am fost chiar ieri la dentist.
Tudor are aproape 6 ani, l-a vazut doctorul in februarie cand ii cazuse primul dinte si cel de schimb ii iesise foarte in spate. Toti dintii de jos sunt inghesuiti, ceea ce nu e in regula cu dintii de lapte. Ne-a spus ca daca nu se aliniaza, ii va pune aparat dintr-acela care obliga maxilarul sa creasca si dintii sa iasa la locurile corecte. Dar ieri a zis ca dintii noi de jos s-au aranjat destul de bine, si sa mai venim peste un an, sa vedem ce se mai intampla (Uraaaa!). Asa ca depinde de cazul in parte, cred eu, nu numai de varsta copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jackie spune:

Am o mare nelamurire - si eu am fost cu fetita (6 ani) la ortodont pentru ca nu-i cadeau dintisorii de jos si a trebuit sa-i scoatem. In fine, am auzit exact aceleasi chestii, cu dintii care n-au loc, cu dintii de sus care nu calca bine peste cei de jos etc. Trecind peste faptul ca m-am ingrozit cum arata aparatele astea (pe Net) si mi-a fost clar ca la virsta asta nu sint sanse sa-l suporte, ceea ce m-a socat efectiv la doamna specialista a fost observatia ei ca nici dintii mei nu "calca" bine, drept care m-a intrebat daca nu-mi pun si eu un aparat !!! Las la o parte ca am o virsta cind nu-mi mai pun probleme "estetice", vreau sa va spun ca nu mi-a trecut in viata mea prin cap ca ar fi o problema cu dantura mea. Nu-mi afecteaza fizionomia, nu ma deranjeaza la mincat .. daca nu ajungeam la cabinet nu mi-ar fi dat prin cap ca dintii trebuie sa cada nu stiu cum. Am discutat chestia cu toti prietenii si mai toti au gurile fix la fel!
Sper sa nu dati cu rosii, dar dupa asa un sfat competent am ajuns la concluzia ca unii dentisti cam exagereaza (in cazul meu chiar rau).
Cred ca e suficient sa aiba copilul o dantura normala, iar la un astfel de aparat nu as recurge decit daca (Doamne, fereste!) apare vreun dinte chiar crescut aiurea, dar s-o chinui ani de zile ca sa aiba o dantura ca-n manualele lor, sincer nu sint dispusa!

Mergi la inceput