aparat dentar

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamicaluitheo spune:

quote:
Originally posted by Jackie

Am o mare nelamurire - si eu am fost cu fetita (6 ani) la ortodont pentru ca nu-i cadeau dintisorii de jos si a trebuit sa-i scoatem. In fine, am auzit exact aceleasi chestii, cu dintii care n-au loc, cu dintii de sus care nu calca bine peste cei de jos etc. Trecind peste faptul ca m-am ingrozit cum arata aparatele astea (pe Net) si mi-a fost clar ca la virsta asta nu sint sanse sa-l suporte, ceea ce m-a socat efectiv la doamna specialista a fost observatia ei ca nici dintii mei nu "calca" bine, drept care m-a intrebat daca nu-mi pun si eu un aparat !!! Las la o parte ca am o virsta cind nu-mi mai pun probleme "estetice", vreau sa va spun ca nu mi-a trecut in viata mea prin cap ca ar fi o problema cu dantura mea. Nu-mi afecteaza fizionomia, nu ma deranjeaza la mincat .. daca nu ajungeam la cabinet nu mi-ar fi dat prin cap ca dintii trebuie sa cada nu stiu cum. Am discutat chestia cu toti prietenii si mai toti au gurile fix la fel!
Sper sa nu dati cu rosii, dar dupa asa un sfat competent am ajuns la concluzia ca unii dentisti cam exagereaza (in cazul meu chiar rau).
Cred ca e suficient sa aiba copilul o dantura normala, iar la un astfel de aparat nu as recurge decit daca (Doamne, fereste!) apare vreun dinte chiar crescut aiurea, dar s-o chinui ani de zile ca sa aiba o dantura ca-n manualele lor, sincer nu sint dispusa!



draga mea ai perfecta dreptate ca atunci cand nu sunt probleme majore nu trebuie apelat la ortodont, dar la noi este cazul penrtu ca baietelulmeu isi suge degetul inca de la nastere si dintisorii lui nu au suferit modificari in schimb alveola (partea de sus - osatura mai exact este impinsa mult in fata) asadar trebuie pus .
se vede si fara ochiul unui specialsit.....nu ii afecteaza dentitia definitiva asadar punem aparat mobil.
m-ai inteles?



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Ioana a purtat aparatul de la 6 ani ; problema ei (ca la mai toti) era ca avea maxilarul mic, in timp ce dintii cresteau la dimensiune normala, asa ca nu aveau loc si o luasera razna. Interventia nu era deci pe dinti, asa ca varsta era buna, chiar la limita (tarzie...). Maxilarul s-a dezvoltat, dintii s-au asezat singuri. S-a invatat (nu a vut de ales), l-a purtat la gradinita, iar la scoala facea pauza doar la ore. Succesul a fost asigurat, are dinti frumosi acum. Ce-i drept, am dus-o la dentist mai mult decat am fost noi toti ceilalti.

http://community.webshots.com/user/tora97

Mergi la inceput