Mamici de Noiembrie- Decembrie 2005 (3)
Raspunsuri - Pagina 12
pumukli spune:
Ripley la ce medic mergi? Parca ai scris odata ca la Zsigmond sau nu tin bine minte?
Esti multumita? Eu am fost la ginecologie 1 la eco si probabil iti imaginezi cum e la stat , mi-a alocat aprox 2 minute in care mi-a spus ca e ok, si pe cand am inceput eu sa-i pun intrebari deja era o alta pacienta pe masa. Nu pot sa spun ca mi-a raspuns in timp ce o consulta pe cealalta :) daca-ti poti imagina....
Asa ca data viitoare merg la el la cabinet sa vad daca e mai atent, dar la cabinet nu are asa eco performant ...nici nu stiu. Noroc ca dr de fam e o draguta si mi-a explicat cu rabdare tot si m-a trimis la vreo 12 analize, ca altfel cred ca as ajunge sa caut un al 6-lea ginecolog...
Cu RH cum stati? Inca nimeni nu mi-a raspuns in aceasta tema...
canuta-om-sucit spune:
Draga Roxee am vazut ca esti din Tg-Mures. Si eu am sa nasc acolo daca e ok totul. Ce dr. ai? Eu sunt la Mihai Emil Capalna, imi place farte mult de el si e si un bun profesionist.
aura
Morgano spune:
Pumukli,
Eu merg la mama lui, Dr. Anna Zsigmond, de cand am fost prima ara la gine, de vreo 10 ani. Dar si de el am auzit de bine. Din pacate asta e sistemul: mergi si astepti, dc nu ai noroc ca mine sa fii pacienta veche sau sa fi fost mama colega de faculta cu ea, te pune 2 min la eco, iti trage o reteta de materna si iti spune de acid folic, de care stiai deja :), si cu asta crede ca dc pui intrebari pertinente (sau esti fiica de medici) esti destul de informata incat sa te descurci si singura. Asa fac toti, si eu am crezut ca la ei este o exceptie. Dar: totusi sunt medici buni, bine pregatiti, cu experienta la Stanca - care e de luat in seama - si in plus nu ar fi asa mare coada la ei dc ar fi facut tampenii. De majoritatea am auzit numai "minunatzii", de ei mai putin. Nu dau alte nume, dar m-am razgandit cu cautatul de alti medici.
Cat despre eco, si mie mi se pare de-o generatie cu noi, asa ca am sa merg prin sapt 12 sau ceva de genul la unul tri-dimensional, vezi Dr. Dudea care e si fte bun, pentru siguranta. Daca ar fi ceva problema, s-ar vedea si la al lor, ti-am spus, sunt medici buni si eu nu as schimba. Mai este un avantaj, pe care o gramada de snoabe nu il pricep: si anume ca nasti la stanca si acolo e un intreg colectiv de medici, gine, pediatru, neonatolog, deci dc unul nu e genial, sunt restul in caz de necaz. Asa ca in toate chestiile marunte care deranjeaza, sunt multe alte avantaje de care eu tin cont. Cum spuneam, familia mea e de medici, deci as putea face o lista si sa aleg, dar intr-un final sunt multumita cu alegerea mea. Mai am o cunostinta care umbla din medic in medic si face eco la fiecare (ce nesanatos pt bebe!) in cautarea medicului perfect si unde sa nu stea la coada.
Sunt multi medici buni si poti schimba daca ai recomandari bune din mai multe parti, e alegerea ta, desigur, doar sa te informezi cu atentie!
Analizele merg joi si le fac pe toate, mai ales recomand tuturor toxoplasmoza pe care nu o prea amintesc medicii dar e fte indicat sa o faceti.
RH-ul stiu ca e cel bun la mine, dar nu mai stiu care e ala bun :))
Ma sclerozez prematur de cateva saptamani, uit unde pun acte, bani, parca sunt alta.
Ripley 9+
cristinamh spune:
io am trecut aseara de la greturi la ... si-mi juram ca nu mai fac copii... gata, ma presc... ac nu mai rezist... imi e rau toata ziua... de dimineata m-a apucat de la lapte cald... cum am simtit mirosul mi s-a facut rau. iaurt nu suport... asa ca au ramas branzeturile.
of... nu mai trec o data saptamanile astea...
Cristina 6+ si Andrei-Razvan
http://www.andreirazvan.home.ro
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
mandyksch spune:
Buna fetelor,
Nu am mai scris nici un rand de multa vreme. Am citit doar.
Zilele mele sunt cam variate, una buna una rea.Mai am greturi dar dimineata mananc cate ceva sa nu fie si mai rau.De gatit....mama , sotul si sora-mea ca nu prea pot.
Am tot citit ca luati acid folic si altele, mie nu mi-a prescris doctorita acid folic, mi-a prescris doar niste vitamine dar mi-a spus sa le iau abia dupa ce imi trec greturile.Asa ca deocamdata nu iau nimic. Am tot citit si de toxoplasmoza, multi imi recomanda sa fac acest test, doctorita mea insa nu m-a trimis sa fac analiza asta.Sunt in saptamana 11, ce sa fac?
Aveti grija de voi.
sheba spune:
Servus fetelor!
Va citesc mai des decit pot sa va scriu dar na ca las totul la o parte si scriu. Va multumesc tare mult ca m-ati trecut pe lista;ultimul CM a fost intr-adevar 19.02.2005 dar DPN-ul si sa ma bateti si nu-l stiu. Sint confuza rau desi de citit am citit despre asta. Dupa calculul meu sint in sapt 8 dar am fost vineri la eco intravaginala si doctorul ma convinge ca eram in saptamina 6 deci acum as fi in 7, cu un sac gestational de 10 mm si un embrion de 4 mm caruia i-a putut fi detectat ritmul cardiac (140 batai/minut).Iupiii!!!Cind l-am intrebat daca dupa masuratoare e virsta reala mi-a zis ca nu, ca ar trebui sa mai scad inca 2 sapt.Asa ca nu mai inteleg nimic.O sa reiau discutia asta cu el cind merg la doctor dar poate stiti voi si sinteti dragute sa ma lamuriti.
Pe urma parca ma simt si vinovata fata de fetele simpatice dar care dau la boboci.Sa stiti fetelor ca atunci cind te simti mai bine te apuca alte cele: desi mi se confirmase la prima eco sarcina ma tot intrebam daca mai sint insarcinata, ca nu mi-e rau deloc.Parca rau sau somnolenta mi-ar confirma inca o data sarcina.Deh...daca n-are omul de lucru isi face.
Va pup!
pumukli spune:
Draga Ripley , ce ma bucur ca esti asa de informata si poate imi mai spui din parerile tale. Eu sunt din Baia Mare unde mama e asistenta la chirurgie , iti dai seama ca puteam sa ma si operez fara sa apar in fise daca vroiam, dar aici parca sunt in zona crepusculara, nu cunosc pe nimeni din sanatate.E bine ca esti multumita de alegerea ta, eu merg la Dr Ona la gine 1 , poate ai auzit de el ceva si ma luminezi...nu sunt superincantata dar o verisoara de-a sotului l-a recomandat.
E asa cum spui daca mai stii cate ceva e bine ca din cele 2 minute de consultatie nu te prea edifici. Toxoplasmoza mi s-a prescris si mie , nu am facut-o inca , dar anul trecut in vara am facut-o pt ca ai mei acasa au multe pisici si mi-a fost frica... a iesit negativ, dar de atunci cine stie... Doamne feri'.
Lucrezi sau inca studiezi?
Eu lucrez dar tare as vrea sa ma scap cat mai repede ca oricum nu-mi sta capul la servici ci numai la bebeX2 din burtica.
Din cate stiu nu este RH bun sau rau ci este o problema in cazul in care difera la cei doi soti. Eu urmeaza sa fac testul pt anticorpi antiRH. Sper ca va fi negativ.
Pa, aveti grija de voi
Pumukli, 11+
GABY PLESU spune:
am si eu o intrebare. Am fost la medic, si nu s-a vazut embrionul, ci doar vezicula ombilicala. Stie cineva sa-mi spuna daca e ok? Doctorita mi-a spus sa nu ma sperii, ca e ok, ptr. 6 saptamani, dar totusi...ceva nu-mi da liniste
6+
28-Iasi
Mirela Anca spune:
Buna burtici!
Am citit tot ce ati scris dar nu am avut starea necesara sa scriu .Am completat listuta .Sper ca nu am uitat pe nimeni .Sintem 36.
ROxica si Crism va rog sa verificati listuta .Ceva este gresit la datele voastre .Nu am stiut ce sa modific .
Eu am o stare f proasta .Am inceput saptamina trecuta cu stari de plins .Gaseam motiv din orice .NU mi-a iesit piureul cum am vrut eu -am plins .A murit Papa iar am plins .pling din orice motiv .Acum am -nas infundat
- urechi infundat
- Durere de cap -de 3 zile
- stare de voma -dimineata
- Ameteala
-oboseala
12 sap.
Mirela si Cosmin 2 ani si 6 luni
http://www.cosminalexandru.home.ro
Morgano spune:
Pumukli, lucrez de la 22 de ani, de cand am terminat faculta, si acum am 30 trecute fix :) Lucrez de-mi sar capacele, dar in afara de a trai decent si de a nu ne refuza uneori anumite mofturi, nimic stralucit. Nu detaliez ca incep sa ma plang :)) mai ales de cat mai am de lucru pe maine, de ex, sau ca azi-maine ne mutam si avem de cheltuit imens sa ne aranjam o parte din casa pe cand vine bebe :)
De Ona, sincer am auzit ca e sclerozat, pe bune acuma, imi vine sa rad, dar nu prea de bine am auzit de el.
Oricum, dc nu e o sarcina cu probleme, si avem grija de noi, eu zic ca nu are rost sa ne stresam fte tare, gasim informatii pe net :)
Ripley 9+