Mamici de septembrie - octombrie 2005 (20)
Raspunsuri - Pagina 13
jadi spune:
Anya, colul este de 29 mm , cumnata mea care este insarcinata cu 2 luni mai mult decit mine il are de 45 mm si doctorul ei i-a spus ca e OK.
Karmenutza , analizele astea mai speciale le-am facut la Sanador, iar acum pentru repetarea testului m-a dus la Biomedica tot pe principiul sa nu merg de 2 ori in acelasi loc.
Jadi 13+
mary ilie spune:
buna burtici!!! am revenit si eu dupa o lipsa de cateva zile si ma bucur din suflet ca sunteti bine!!!
eu mi-am luat rezultatele de sange si nu prea sunt bune analizele. Am vsh in continuare foarte mare, nu stiu de ce, doctorita a zis ca nu conteaza vsh-ul in sarcina, dar o sa mai intreb. creatinina si acidul uric sunt mici, dar asta se pare ca e normal in timpul sarcinii si mai sunt si anemica, mi-a zis doctorita anemie fiziologica de sarcina, asa ca trec si eu urgent pe materna. si asa m-am enervat ca platesc asigurarile astea medicale nu stiu pentru ce, ca si materna trebuie sa o cumpar tot din buzunarul meu, ca astia de la casa OPSNAJ nu au absolut nici o gratuitate pentru gravide.
ieri am fost la Diverta si m-am documentat, am luat la rasfoit toate cartile pentru gravide pe care le-am gasit si am mai aflat cate ceva.
se pare ca hipotensiunea o facem de la anemie, de aici si durerile decap, se pare ca pe timpul sarcinii volumul sanghin creste cu ~1,2 litri si de aici anemia fiziologica de sarcina.
pentru fetele care au prolaps de valva mitrala, am aflat ca trebuie sa luam mult magneziu, cam 400mg pe zi, si sa ne vada si un cardiolog inainte sa hotaram cum o sa nastem, ca sa ne dea aviz pentru nastere normala ca se pare ca nu prea e recomandata din cauza contractiilor care nu stiu ce presiune creeaza pe vasele de sange, dar asta depinde de la caz la caz, de cat de mare e prolapsul.
hai ca inchei, cred ca v-am cam plictisit!!! Scuze!!!
va pupic!!!
mary (15 + )
codruta_grg spune:
Eu de 2 nopti numai vise ciudate si rele am. Ca pierd sange....si tot felul de din astea visez. Oare ca citesc prea multe pe net?! Asa zice sotul meu. Desi, am citit ca de la o perioada incep aceste vise.
Sper ca voi visa frumos.....
codruta_grg spune:
Mary, nu iti fa probleme in privinta VSH-ului, eu il am 15-30, iar val normala la femei: 6-12. Amandoi doctorii si cel de familie si ginecologul mi-a zis ca e normal in timpul sarcinii sa fie marit.
Codruta 19+
cge spune:
Codruta, incearca sa te gandesti la lucruri frumoase inainte sa te culci !
De visat si eu visez, si visez de la servici, deci tot chestii urate.![]()
Suntem mai impresionabile in perioada asta : sarcina, astenie de primavara.
Dar lasa ca o sa fie bine, sa stam mai mult in aer liber si o sa fie bine.
Cristina
Ioana75 spune:
mary, eu pina acum am luat Materna gratuit! Ma duc azi sa-mi iau din nou (am reteta), si iti zic daca mai e pe lista cu gratuitele.
miflore, inca nu mi-e gata listeria, ca n-am avut chef sa stau la coada la Cantacuzino sa o fac acolo, m-am dus la Sanador; va anunt eu cind pun mina pe rezultat
.
Ioana
mary ilie spune:
codruta, la mine e mult mai mare, 58\1ora si 75\2ore asa ca am motive de ingrijorare si tot caut explicatii. nu stiu decat ca inseamna ca undeva in organism am un proces inflamator in evolutie.
Ioana stiu ca la casele de asigurari civile se da gratiut medicatia gravidelor sau macar compensat, dar la OPSNAJ, asta e casa armatei nu se da nimic pentru gravide, nici o facilitate, as vrea sa ma mut la alt doctor de familie dar e cam tarziu acum si nici nu stiu unde sa merg.
eu am plecat sa gatesc, ii trag tare cu spanacul, acum cat mai e pe piata!
mary(15 + )
miflore spune:
Mary, si eu am mancat spanac ieri, cu ochiuri! Dar am mancat doar eu, ca sotul meu daca vede verde in farfurie, fuge!![]()
Tu ai ceva probleme cu valva mitrala? Te-ai gandit cumva la cezariana? Si eu trebuie sa ma duc la cardiolog sa vad ce-mi recomanda, nastere normala sau cezariana, cu toate ca eu sunt aproape sigura c-ajung la cezariana; eu sunt hipertensiva si mai am cate ceva si pe la inima...
Ioana, iti tin pumnii cu listeria, jos cu ea! Eu o s-o repet peste o luna.
Mihaela 15+
mary ilie spune:
eu am un prolaps de valva mitrala, am aflat de el pe la 15 ani, dar nu am urmat nici un tratament pana acum. cardiologul mi-a spus sa merg la echo cardiaca in fiecare an sa vad daca s-a mai modificat ceva pe acolo, dar de cand cu sarcina uite ca nu am ajuns la cardiolog, dar trebuie.
si eu cred ca tot spre cezariana ma indrept desi nu tin neaparat, ca nu e nici o fericire, dar asta este, o sa mai vedem
codruta_grg spune:
Da, Mary e mai mare decat la mine. Se poate sa fie din cauza unei infectii pe care o ai: la o masea sau ai fost racita in perioada in care ti-a luat sange. Asta mi-a zis cineva cand m-am interesat si eu de ce e marit VSH-ul.
Eu chiar ma gandesc la lucruri frumoase toata ziua si le-am interzis celor din familie sa imi povesteasca lucruri care m-ar supara. Deci gandurile astea......sunt prin mine pe undeva.
Va pupacesc
Codruta 19+