Mamici de martie - aprilie 2005 (25)
Raspunsuri - Pagina 6
mamacita spune:
Deci era asa cum v-am spus,sotul Ralucai n-a reusit sa ne transmita vestea cea mare![]()
FELICITARI,HIRORAL,SA-TI TRAIASCA kAREN SI SA TE BUCURI DE EA,ARE PARAMETRI EXCELENTI SI SPRE MAI MARE!

Multumim de incurajari,esti un exemplu!Iti dam ragaz sa-ti tragi sufletul si apoi asteptam pozici,povestea nasterii si cum te-ai descurcat cu alaptatul(subiectul la ordinea zilei
).
Adriana,de aceea ti-am si specificat toate precizarile,noi avand acelasi dpn,caci nici eu nu m-am gandit imediat la toate detaliile.Vezi si tu cum iti convine mai mult si cum poate dr.ta,cum sunt si obiceiurile spitalului(la noi in weekend mai mult nu te vede decat te vede vreun medic,si cand vine sta 5 min.si pleaca,pe cand in timpul saptamanii,chiar daca nu ajunge la contravizita,macar are program pana la 13).
Tatal meu a fost acum vreo 10 zile la acelasi magazin si tot de body-urile acelea imi spunea,era unul pe care scria "am cea mai frumoasa mamica";nu cred ca a cumparat ceva,caci stii cum sunt parintii cu superstitiile,dar sunt sigura ca nu vor disparea de acolo daca se vand bine,asa ca si eu am pus ochii pe unul![]()
gabrielaveres spune:

Felicitari Hihoral pt fetita ta sa creasca mare si voinica sa iti umple zilele numai cu momente minunate

Gabriela
cu
14 aprilie2005
Noi
mamacita spune:
Gabriela,burtiera practic nu e obligatorie,dar e foarte utila daca o suporti atat dupa cezariana,cat si dupa nasterea naturala,deci ia-ti cu incredere!
gabrielaveres spune:
Mamacita - mersi pt sfat,sincer si eu m-am gandit sa-mi cumpar,dar aici am auzit pareri si pro si contra,asa ca nu mai stiam ce sa cred. Unele cunostinte i-mi spuneau ca nu are rost sa o port ca oricum muschii se refac singuri. Dar sincer eu cred ca un mic ajutor nu le strica,ca nu mi-ar place sa raman cu burta lasata. Am degand sa fac si sport dar cred ca la inceput nu prea o sa am timp si nici chef,preferand sa stau cat mai mult cu micutul Thomi. Asa ca un mic ajutor nu o sa imi strice. Multumesc di nou pt sfat, multi
din partea mea.
Gabriela
cu
14 aprilie2005
Noi
clio spune:
Fetelor,si unde se gaseste burtiera aceasta despre care tot vorbiti?
Nicoleta si bebelusa +37
andira spune:

Hiroral, sa-ti traiasca fetita, sa fie sanatoasa si norocoasa!
Clio, am vazut burtiera si in Obor, dar am vazut pe bebelusultau.ro o centura de la Chicco, costa aproape 1 mil, si eu de-aia vreau sa-mi iau.
Au si chilot post-natal, dar cred ca centura e mai usor de folosit.
andira spune:
Mamacita, n-am vazut reportajul de care vorbesti, dar pe mine m-a amuzat alta chestie, cand am fost la controlul de 30 saptamani. Dr meu m-a pus pe pat,sa-mi faca ecografia, si in cabinet mai erau vreo 2 rezidenti si o asistenta. Dr imi pune gelul pe burta, da cu aparatul minune, si-l vad ca se intoarce zambaret spre unul din rezidenti, ditamai paluga:
- He he, te-a luat!! Bebe are 1,5 kg!
Apoi spre mine: "cat il vezi de mare, a avut 1,4kg la nastere!. Mai avem unul in schimb, o mana de om, cu 4 kile si ceva cand s-a nascut..." Eram cu gura pana la urechi, iti dai seama...
Dar 1,5kg si ceva e inca bine - parere de neavizat, binenteles.
Citeam acum cateva luni in revista "Mami" despre cazul a 2 fetite gemene, nascute prematur, si doctorii au reusit sa salveze insa numai pe una, dar care avea 600g!! Au depus eforturi enorme, munca imensa, dar totusi mi se pare ceva extraordinar, sa salvezi un copilas de 600g... Toata admiratia, mi-a ramas in cap povestea asta...
Si legat de certurile din primul an de viata, am tot avut exemple in jurul meu, dar mai mult la cuplurile care nu au avut un ajutor din afara (parinti, bunici etc). Se lasa ori cu certuri, ori cu diparitia sotului de acasa cu orele, chit ca "repara" masina din fata blocului 4-5h, sau se duce in targ sa cumpere nu's ce piese pt auto, si il uita D-zeu pe acolo....
Sunt sigura insa ca la noi n-o sa fie asa, sunt optimista de felul meu...![]()
![]()
mamacita spune:
clio,eu exact de aceea de care spune andira mi-am luat,de la Chicco,pe principiul ca poti s-o pui peste orice chilot(e destul de elastica,sper s-o pot suporta dupa operatie;daca nu,si mai tarziu putin e buna).
Am urmarit si eu stirea cu gemenele din care una avea 600 g,extraordinar,intr-adevar.
Cei de care spuneam cu certurile aveau si ajutor si sunt si tare draguti de felul lor si se impaca bine in mod normal,dar stressul de a fi parinti perfecti si responsabilitatile noi i-au apasat;s-au obisnuit apoi.Oricum,sper ca noi,daca nu sarim peste faza asta,cel putin sa fie mai scurta...
gabrielaveres spune:
[font=Comic Sans MS]Clio - eu fasa mi-am cumparat-o azi dupa ce am vorbit cu mamacita,aici se gaseste si la farmacie dar am cumparato dintr-un magazin specializat pt mamici si bebelusi,a fost mai ieftina si mi s-a parut si mai buna ca si cea din farmacie,se poate regla iar materialul mi s-a parut bun (in sensul ca e din bunbac,destul de subtire si cum aici deja sunt 20 de grade iti dai seama ce trebuie sa indur unpic mai tarziu cand se va incalzi si mai mult)a si a costat 24 de euro.Cea de la farmacie era unpic ciudata pt ca trebuia sa o trag pe cap,nu puteai sa o reglezi pe marime si era si materialul ciudat pt ca arata ca o plasa(adevarat ca pielea respira mai bine dar nu imi oferea siguranta,si ma intreb cum poate strange o plasa?).
In legatura cu certurile de dupa eu prefer sa fiu optimista si sa nu ma gandesc la ele. Iar dc sotul meu care de cand a aflat ca va deveni tatic (cea mai mare dorinta a lui)si de baietel s-a schimbat enorm avand o rabdare de fier cu mine (si inainte era rabdator dar acum a devenit si mai rabdator)e un dulce, asa ca ma bazez pe el
.[/font=Comic Sans MS]
Gabriela
cu
14 aprilie2005
Noi
lantana7 spune:
Dragele mele, eu chiar am vazut copilutzi din astia de 600 - 800g. Acum vreo trei ani,pe cind hazbandul meu facea rezidenta, a avut rotatii si intr-un spital de copii si intr-una din zile m-a dus sa vad sectia de prematuri. Doamne, saracutzii de ei, cit de mici puteau sa fie, cred ca nici nu va puteti inchipui. Noi ii vedem pe cei nascutzi la termen si ni se par mici, daramite ei. Am fost extraordinar de impresionata. Si fiindca majoritatea se nasc cu probleme medicale, unii au nevoie de interventii multiple. Asa ca va inchipuiti ca hazbandul meu, cit a facut rotatia acolo, a trebuit sa intubeze si asemenea farime de oameni. Era pur si simplu speriat cind mai avea cite un caz din asta. Pentru ca sint extraordinar de fragili si mici. Aici insa foarte multi traiesc (nu intotdeauna fara sechele), datorita aparaturii speciale pe care o au in spitale.
hai, sper ca nu v-am ingrozit cu povestirea mea.
Noi o sa avem copilutzi grasani, frumosi si sanatosi. La asta sa va ginditi acum. Pupici pentru mamici si burtici!