Mamici de iulie-august 2005 (25)
Raspunsuri - Pagina 7

Monica-Elena spune:
Irina sora mea de exemplu a nascut la 34 de sapt si conform sapt de sarcina copilul era considerat prematur, dar era f bine dezvoltat ptr varsta lui gestationala avea 2,550 kg si 50 cm si a respirat singur de la inceput fara incubator iar in a 3 zi de la nastere era acasa cu mamica lui.Acum la 8 luni are 9,600 kg si este un copil f normal. Deci chiar daca sunt prematuri depinde f mult de copil si de cum s-a dezvoltat el in burtica. Bineinteles ca e mai bine sa stea pana la termen dar nasterea dupa 34 de sapt nu trebuie sa va sperie.
Monica si broschi din burtica
Esentele tari se tin in sticlute mici.

Monica-Elena spune:
Adriana ai luat super bine caruciorul si sacunelul de masina mai ales ca are si landou. Si eu m-am uitat astazi din nou la carucioare si am vazut ceva bun de la Cam si Neonato cu 16.000.000 lei tot asa cu landou, sport si scaunel de masina. Aici doar carutul de la Graco este 10 mil. Am inteles totusi ca Graco sunt cele mai bune.
Monica si broschi din burtica
Esentele tari se tin in sticlute mici.

Albinutzza spune:
Ati observat ca la burticutzele de martie-aprilie activitatea este mai restransa...ori au nascut si usnt ocupate, or le-a venit sorocu
Albinutzza 24+ & Luca din burtica
Traieste clipa
http://community.webshots.com/user/albinutzaa

delia grozav spune:
Imi pare rau ca ajung asa de greu sa scriu, asta pentru ca am fost singura acasa cu baietelul meu si am avut multe de facut.
Legat de ce e nevoie la maternitate, in primul rand vreau sa spun ca difera de la maternitate la maternitate.
La noi, unde e sistem rooming-in, adica bebelusii stau cu mamicile ar fi necesare urmatoarele.
Pampersi 3-4 pe zi pentru 4-5 zile pentru nastere normala si cel putin pe 7 zile pentru cezariana.
La noi la doua ore dupa nastere bebelusii se imbraca in hainute aduse de mamici. Asa ca ar fi nevoie de 3 body-uri sau camasute, si 3 costumase cu piciorus si manecute.
O sapcuta cu snururi de legat in caz ca va necesita fototerapie ca sa ii protejeze ochii.
O paturica, cel putin doua prosoape numai pentru bebe pe care sa il puneti cand e alaptat in pat.
Foarte practice sunt patratelele 20/20cm facute din mai multe straturi de tifon, pentru sters gurita cand mai regurgiteaza.
Pentru baita partiala la noi in general se foloseste sapunul nostru dezinfectant care nu am vazut sa dea niciodata alergie. Daca mamicile au samponul sau sapunul lor de bebe se foloseste acela, dar nu e obligatoriu. O singura data am vazut la un bebe o alergie urata la samponul adus de mamica.
Dupa spalare se da cu ulei fiert si racit tot de la spital dar poate fi dat si cu ulei de bebe adus de mamici.
Ar mai fi utile comprese sterile(se gasesc la farmacie) pentru sters ochisorii cu apa fiarta si racita.
Pentru fundulet e buna orice crema cu oxid de zinc.
Cam asta imi amintesc eu ca fiind necesar pentru bebelusi.
Daca am uitat ceva va rog sa ma iertati.
dede

irinabungau spune:
Monica, bineinteles, difera de la bebe la bebe, cat este de bine dezvoltat la mami in butica si cat este de pregatit de lumea cea noua... Eu imi doresc sa duc sarcina cat mai aproape de termen, chiar daca ultima luna este un chin...
Dede, iti multumim mult, se pare ca este o maternitate super cea la care lucrezi... din pacate nu peste tot este asa... La noi in Cta se naste la Spitalul Judetean, unde conditiile sunt... cele pe care le stiti ... Sunt cateva rezerve unde bebelusii stau cu mamicile in salon, dar prea putine.
Noapte buna burtici,
Irina si bebe 21 sapt.
http://photos.yahoo.com/irinabungau

blackpanterro spune:
Monica, si eu ma bucur ca am gasit carucior GRACO cu tot ce ii trebuie inclus, mi s-a parut un pret super, dar a fost la oferta.Este intr-adevar o marca excelenta.Am avut noroc altfel este 200$ sau peste.
Albinutzza, multumesc pt compliment, eu sunt foarte mandra de burtica.Sunt sigura ca o sa fie mare, mare pana la nastere ca si sotul meu a fost foarte mare la nastere(5 gk).Am vazut si eu pozica aia cu burtica doar ca este veche sa pui una mai recenta, la 25 sapt .
Fetele tot vreau sa intreb si tot uit.De ce trebuie sa aveti vata la spital?Nu sunt bune absorbantele? Mie mi s-a spus sa am un pachet de absorbante Always mari.
Bagajul nostru de spital nu va fi mare pentru ca nu voi sta acolo decat 2 zile, 3 zile la cezariana.
Adriana si Aidan 26sapt+6zile
http://pg.photos.yahoo.com/ph/blackpanterro/my_photos

lulu75 spune:
Tare harnicute sunteti la scris.
Bebelusul nostru a inceput sa ne avertizeze cand il deranjeaza ceva. Deabia astept sa se nasca.
Luminita21 saptamani
www.geocities.com/gcirceag (filmele mele pentru bebei si parinti)

palmyrah2002 spune:
Buna dimineata,burticutze !
Blackpanterro,nu stiu nici eu de unde moda cu vata...eu una nu o mai folosesc de cind au aparut pe piata romaneasca tampoanele si ma enerveaza ingrozitor gindul ca in spital trebuie sa ma supun acestei reguli.
Plus ca la noi,chiar daca te lasa sa-l imbraci cu hainutze de acasa(asa era acum 3 ani jumate,nu stiu cum mai e acum)obligatoriu cind il schimbi trebuie sa-l pui pe "cimpurile sterile" pe care ti le aduc infirmierele.
Pupicei si duminica placuta tuturor!Cristina
Dumbo jumbo 25 s si Mihnea

anis spune:
Ce fac burticile??
Am intrat si eu sa va salut un pic,ieri am umblat si eu dupa una alta,m-am ales iarasi cu hainutze pt mine...in rest am stat ore intregi pe la magazine pt bebelusi..m-am uitat dupa carucioare, patuturi.
De ex. la mag ala de pe Dacia , cu de toate sunt mai ieftine fata de alte parti,dar nu stiu de ce,de ex eu vreau sa i-au si patut de lemn si patut de voiaj in acelsi timp, dar nu mi-a placut mare lucru.
Patuturile de lemn ,masa de infasat , desi costa 17 mil , de ex patutul de lemn ,mi s-a parut lucrat f prost...si sunt firme precum Neonato ,Graco...
In rest zilele astea am fost mai bine,am inceput injectiile si parca piticii de pe creieri si-au luat si ei un pic de vacanta
AniS si bebelina mea dulce 21+
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

KULTA spune:
Buna dimineata fetele,
N-am mai scris ieri pentru ca am plecat la niste prieteni, la vreo 200km de Helsinki, o zona super. A venit primavara si la noi, aseara erau +6grade. Un aer curat si o liniste aici de-ti vine sa nu mai intri in casa. Frumoasa Finlanda, ..........vara, cind soarele nu apune deloc aproape. Acum soarele rasare la ora 5 dimineata si apune pe la 21,30. E super, numai ca ne trebuie perdele groase la geamuri pentru noapte ca altfel intri in a doua zi si nu stii cind.
Sanatate si pupici
La mine de ieri, BB a inceput sa sughita, cite juma de ora, noaptea, seara, dimineata etc.
K20s azi
Kulta graviduta si BB Daniela (15,04,2004)
Poze cu noi
"Lucrurile bune li se intimpla celor care stiu sa astepte"