De ce vreau sa-l insel?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Loma spune:

Andita

Pune-te in situatia logodnicului tau, tie ti-ar placea ca el sa te lase pentru alta, sau sa fie si cu tine si cu ea?
Totusi 7 ani e ceva, si daca zici ca si acum vine cu flori, eu zic ca e un tip sensibil si te iubeste (asta daca nu are defecte mai mari) si cu atat mai mult nu merita sa-i faci asta pentru un necunoscut.

Si apoi daca platonicul stie ca tu esti intr-o relatie de engagement si totusi iti face avansuri eu nu as avea mare incredere in el, deja mie imi spune multe, parerea mea. Stii tu vorba, nu seamana vant ca sa culegi furtuna.

Mai reflecteaza

Loma

Smerenia este regina virtutilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_io spune:

conchita, slakje ...io nu poci pentru ca sa povestez , dar shtiu cum e...
loma, problema nu se pune kiar asha, fidelitatea trebuie sa fie sprijinita de alte sentimente, nu doar "pt. ca asha trebuie"...
andita, tu trebuie sa vezi repede repede ce shi cum shi pentru care din ei nutreshti sentimente mai puternice ( deshi asta nu o potzi remarca decat odata cu trecrea timpului ), shi sa te hotarashti intr-un fel sau altul...sa te gandeshti de ce a fost loc in inima ta pt. altcineva shi daca potzi si vrei sa treci peste asta ca sa ramai in continuare cu "oficialul"...sau daca nu potzi trece, iar in cazul asta, posibil sa te hotarashti pt. "platonic" sau...pt. nici unul...
e greu, e tare greu...in orice fel te vei hotari, cineva va fi ranit...totul e sa nu ieshi shi tu cu sufletzelul prea shifonat din toata povestea asta...deci, gandeshte-te la tine shi la ce vrei tu, pt. ca in final, asta conteaza...
itzi urez putere shi itzi tzin pumnii sa clarifici problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loma spune:

Ioana, eu n-am zis ca trebuie sa fie fidela pentru ca "asa trebuie", eu am presupus din start ca ei se iubesc (Andita si logodnicul) si asta trebuie sa fie un motiv major pentru a nu iti insela perechea, iar noi suntem aici ca sa o ajutam un pic, pentru ca sunt 7 ani nu sunt nici 7 saptamani si nici 7 luni.

Altfel nimic nu trebuie sa te constranga sa ramai intr-o relatie, daca iubire nu e, nimic nu e.

Ideea mea este sa fii corect, sa joci corect intr-o relatie, daca nu mai merge asta e, nu sa traiesti intr-o minciuna.

Loma

Smerenia este regina virtutilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aida_o spune:

daca e sa "metaforez" si eu: io niciodata nu am inceput o ciocolata noua, pina nu m-am spalat pe miini de aia care nu-mi mai placea cred ca din cauza ca nu-mi place dom'le sa amestec gusturile, ca dup-aia nu mai stiu daca ciocolata aia noua e buna de-adevaratelea sau si aia are cumva putin din aroma primei ciocolate .

revenind la intrebarea ta: cred ca pur si simplu nu-l iubesti "de-adevaratelea".

p.s.: se spune ca odata la 7 ani ai de trecut un mare hop, in orice relatie. si eu m-am despartit de fostul prieten, tot dupa 7 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

Si eu am patit faza cu platonicul si ghici ce s-a intamplat ne-am desptartit....dar platonicul nu l-a putut inlocui si asa m-am intors la el cu mii de scuze si promisiuni.Gandeste-te de 10 ori inainte sa fac un pas.

Sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

quote:
Originally posted by aida_o

daca e sa "metaforez" si eu: io niciodata nu am inceput o ciocolata noua, pina nu m-am spalat pe miini de aia care nu-mi mai placea cred ca din cauza ca nu-mi place dom'le sa amestec gusturile, ca dup-aia nu mai stiu daca ciocolata aia noua e buna de-adevaratelea sau si aia are cumva putin din aroma primei ciocolate .

revenind la intrebarea ta: cred ca pur si simplu nu-l iubesti "de-adevaratelea".

p.s.: se spune ca odata la 7 ani ai de trecut un mare hop, in orice relatie. si eu m-am despartit de fostul prieten, tot dupa 7 ani.

Un "pic" de eroare, daca ai sa citesti mai atenta poate ca vei vedea ca ciocolata este doar un pretext, rolul ei in poveste este cu totul altul, daca vrei un echivalent in original joaca rolul florilor eventual.
Sensul povestii este totalmente altul.
Keep in touch!

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zepellina spune:

Eu am patit asa, tot inaite de casatorie. Nu stiu ce era in capul meu. Dar nu pot sa spun ca nu mi-a placut. A ramas " platonic" si s-a incheiat totul.

zepellina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andita spune:

In primul rand, mii de multumiri pentru raspunsuri. M-au facut sa ma simt mai bine un pic, nu neaparat ca nu ma mai consider asa de ticaloasa, dar am inteles ca se mai intampla si la case mai mari...
Apoi, trebuie sa explic un pic cum sta treaba cu ciocolata (frumoasa metafora, apropo...). Asta a fost primul meu instinct cand m-am simtit prima data atrasa de platomic, sa ma manjesc cu ciocolata pe care o am, si sa uit ca mai exista alte sortimente. Cred si acum ca ar fi tinut, numai ca, vedeti voi, ciocolata mea e cam scumpa la atingere... E asa de scumpa incat, cu toate ca stam in aceeasi casa, am nevoie de programare pentru o manjire, cat de mica ar fi ea. Cu toate ca avem un pic peste 20 de ani, iubitul meu e mult prea ocupat pentru mine, vine rupt de oboseala, si degeaba ii explic eu ca nu prea ma mai simt femeie, cand trebuie sa ma rog de el sa-mi dea o bucatica de ciocolata... Stiti cat de injositor e? Asa de injositor, incat de cele mai multe ori ma lipsesc.
Asa ca, in capul meu e destul de clar ca platonicul nu ma atrage decat (trebuie sa recunosc, oricat de urat ar suna) put fizic.
Actualul logodnic a fost singurul barbat din viata mea. Si eu singura femeie din viata lui. Deci, nu pot sa nu ma intreb daca ce facem noi (rar) e asa cum ar trebui sa fie. Nu ma imaginez alaturi de platonic decat in ipostaze fizice. Si asta, cu atat mai mult cu cat si el e cu cineva de peste 4 ani, si nici el nu are de gand sa se desparta de respectiva.
si, ca sa fie clar pentru toata lumea, imi iubesc logodnicul, cu tot sufletul, il iubesc asa de mult incat prima oara cand am facut dragoste dupa ce am mi-am dat seama de "sentimentele" pentru platonic, am inceput sa plang.

Andita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns val77 spune:

poate ca nu il iubesti indeajuns

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arianaN spune:

Te-ai gandit ca poate fii vorba doar de curiozitatea de a vedea cum e cu altcineva, pentru ca esti intr-o relatie de la 17 ani cu logodnicul deci practic ai "crescut" cu el si cu ideeile lui. Eu spun sa te gandesti cum vrei sa arate viata ta in continuare fara sa te raportezi la unul dintre ei si apoi sa decizi care se potriveste modelului ales de tine, poate logodnicul, poate platonicul, sau poate nici unul.

Mergi la inceput