Maria ar vrea sa traiasca....

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Carmi spune:

Laura, eu am pus ieri dimineata banii.
Las la latitudinea ta cui sa-i trimiti,
cred ca sunt bineveniti oricarui copilas
care are nevoie. Ma bucur ca macar cu Maria
e ca si rezolvata problema. Dumnezeu sa o
ocroteasca pe micuta !

Carmi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eli spune:

Buna!
Acum am reusit sa parcurg articolul din Juranlul National. Mi-au dat lacrimile.
Mama fetei a zis ca Maria trebuie operata si la un ochisor. Si deja au foarte multe datorii facute pt tratamentul micutei. Noi, forumistii din Japonia, facem o cheta, si, daca vor fi cu totii de acord, vom pune banutii in contul deschis pt Maria sa aiba pe ce se baza in caz de ceva, mai ales ca mama ei nu lucreaza, tatal are si el probleme de sanatate.
Tot respectul pt cei care au ajutat-o, cu cat au putut, pe Maria!

_
O zi plina de bucurii, Eli & Stef
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32097" target="_blank">Nasterea broscutei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biogon spune:

As dori sa ofer niste vesti noi primite chiar de la doctorul in cauza. Mi s-a trimis acest email si il redau mai jos in totalitate. Eu nu l-am interpretat in nici un fel inca, mai astept sa se mai clarifice situatia. Pana la urma numai sper ca fetita sa obtina tratamentul necesar si sa fie salvata.

Sanatate fetitei si numai bine tuturor,
Relu

Email de la d-nul Micu si care a primit raspuns de la doctor urmeaza:

-------------------------------------------------------------

Oameni buni cu inima mare,

Am primit de la Domnul Doctor Grigore Tinica urmatorul raspuns in legatura cu situatia Larisei Maria Anton. Il atasez deoarece nu contine nimic care ar putea afecta "privacy"-ul (am scos doar adresa de e-mail a Domnului Doctor deoarece nu sunt mandatat sa o transmit).
Copia acestui e-mail ii este transmisa in bcc si Domniei Sale:

-------------- inceput mesaj de la doctor -----------------------

Stimate Domnule Dan Micu,
Sunt impresionat de cate forte pot fi declansate din dorinta de a ajuta pe cineva.Referitor la cazul Larisei pot sa va comunic ca se afla in evidenta clinicii noastre cu o boala cardiaca congenitala in vederea operatiei. A fost consultata de mai multe ori pentru a stabili momentul oportun pentru interventie. In cateva situatii copilul a fost racit sau au fost unele probleme de logistica. Sper ca la urmatoarea prezentare totul sa fie in ordine. Va asigur ca nimeni nu a pretins vre-un leu pentru interventie, materiale sanitare sau medicamente. Din cate stiu eu acest copil nu are nevoie de stimulator. Si daca ar avea nevoie- se finanteaza de Casa de Asigurari de Sanatate. In Romania avem un program de profilaxie si combatere a bolilor cardiovasculare finantat de Ministerul Sanatatii si CNASS care asigura o asistenta cardiovasculara decenta pentru pacientii bolnavi de inima. Acest program este limitat, dar reflecta starea economiei romanesti. Pacientii care nu necesita interventii de urgenta sunt pusi pe lista de asteptare la fel ca in Marea Britanie, Grecia sau alte tari. Lista de asteptare in Romania este mai mica decat in aceste tari.

O astept pe Larisa Anton la consultatia programata( nu are nevoie de bani) si sper sa pot rezolva acest caz cu succes.

Va multumesc ca ma-ti contactat si va asigur de intreaga mea consideratie

Grigore Tinica, MD, PhD,

Associate Professor, Head, Department of Cardiovascular Surgery,

Cardiology Center Iasi Bd. Carol I, 50,6600, Iasi, Romania, Europe

Telefon: 0040722216229, 0040788239399, Tel/fax: 0040232260100

----------- sfarsit mesaj de la doctor --------------------------

Sunt foarte impresionat la randu-mi de raspunsul Domniei Sale si sunt mandru ca in Romania sunt oameni care ne vor duce mai departe visurile noastre de mai ieri pe care le credeam aproape de nerealizat si in cautarea carora ne-am imprastiat in cele patru puncte cardinale.
Ii multumesc si pe acesta cale si ii urez multa sanatate si mult succes in activitatea Domniei Sale.

Nu voi face alte comentarii decat ca solicitarea pe Internet a 50 de milioane de lei este cel putin neclara si imi pare rau sa constat ca in Romania au ramas si oameni din extrema cealalta decat a Domnului Doctor Tinica.
Aceasta ne face ca in situatii asemanatoare sa procedam cu si mai mare precautie ca sa prevenim impostura. Altfel, ii pagubim pe cei care au intr-adevar nevoie de ajutorul nostru sau al altora ca noi.

Voi ruga pe Dan Mihalache sa publice pe website-ul ARC un comentariu la cele de mai sus cu multumirile de rigoare pentru Domnul Doctor Tinica. Poate ar fi oportun sa scriem si pe website-ul reclamaaaaaa despre "chestiune" cu trimitere la comentariu ARC. Ce parere aveti? Alte comentarii sau poate aveti alte noutati?

Ii rog pe prietenii nostri de la RRI sa comenteze eventual cazul. Simona draga, cand te intorci din concediu poate discutam despre asta, ce zici? (Concediu placut la Marea Egee!).

Sanatate micutei noastre Anton Larisa Maria !
Sanatate tuturor!

Cu deosebita stima,

Dan Micu
www.soothe.ca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adusca spune:

Cat de dazamagita pot fi de faptul ca dintr-o data noi am ajus imponsori si domnu' doctor Tinica un erou caruia trebuie sa i se aduca multumiri...mare om, mare caracter.
Chiar domnu doctor recunoaste in mail'ul sau: "au fost unele probleme de logistica" si "Pacientii care nu necesita interventii de urgenta sunt pusi pe lista de asteptare la fel ca in Marea Britanie, Grecia sau alte tari. Lista de asteptare in Romania este mai mica decat in aceste tari." (chiar sa fie adevarat ca suntem mai tari ca englezii? surad amar), dar oare Maria nu necesita operatie de urgenta? Diagnosticul si recomandarile asa spun, dansul se contrazice.....insa daca nu era acest motiv: "Sunt impresionat de cate forte pot fi declansate din dorinta de a ajuta pe cineva"
plus telefoanele de la prefect, senatori si deputati, oare o mai programa pt operatie?
Imediat dupa publicarea articolului parintii Mariei au fost cantactati telefenoc de foarte multi parinti care sa-i incurajeze, dar au specificat ca pe dansii o asemenea interventie cirurgicala i-a costat mult mai mult de 50 milioane de lei. Sunt convinsa ca domnul Tinica nu a cerut bani expres pt asa ceva, dar a preferat sa o amane datorita "problemelor de logistica". Se stie foarte bine si cum e cu acest "In Romania avem un program de profilaxie si combatere a bolilor cardiovasculare finantat de Ministerul Sanatatii si CNASS care asigura o asistenta cardiovasculara decenta pentru pacientii bolnavi de inima", noroc ca tot dansul a adaugat: "Acest program este limitat, dar reflecta starea economiei romanesti."
Ma intreb eu, retoric, bineinteles, daca seful clinicii, domnul Profesor Georgescu nu se retragea in curand, si domnul Tinica nu tindea la aceasta functie, oare se mai simtea asa presat de reactiile negative din presa?
Ma rog, e prea putin important acest aspect, prefer sa fie el erou si noi impostori, dar micuta Maria sa fie sanatoasa. Din toate astea doar ea trebuie sa aiba de castigat.
Cu respect, Adina.

Viata e ca carosabilu'...unii vine, altii trece...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianangi spune:

Domnule Dan Micu,
Daca mai luati legatura cu dl. dr. Tinca, va rog sa-i transmiteti ca-l rog din tot sufletul sa se ocupe de acest caz, ca un bun profesionist ce este. Atit.
Iar la intrebarile pe care vi le puneti... inca nu pot da un raspuns. Eu am editat articolul care a aparut in "Jurnalul National" si va marturisesc ca am taiat din text multe pasaje care incriminau medicii. De ce? Erau aceiasi care, cu bisturiul in mina, urmau sa o taie pe Maria...
Pe noi ne intereseaza in acest moment ca fetita sa fie salvata. Un ziarist de la "Jurnalul National" a insotit mama la spital, la toate discutiile cu medicii, si-i va acorda tot sprijinul pe parcursul operatiei/spitalizarii.
Nu faceti, va rog, proces de intentie nimanui. Nici noi n-am facut asta, desi aveam informatii... Repet, viata Mariei este cel mai important subiect acum.

P.S. Familia Mariei este credincioasa, cu teama de Dumnezeu. Sunt oameni saraci, dar n-au apelat la mila publica in viata lor. Dovada ca a altcineva a facut apelul, in numele lor... Banii strinsi pentru Maria, care nu vor fi folositi pentru ea, vor fi donati altui copil. O vom lasa pe mama Mariei sa aleaga pe cine anume va vrea sa ajute. Si vom anunta acest lucru public. Aveti incredere, totul este si va ramine la vedere!

http://adriana.freewebspace.com/photo.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmi spune:

Adusca, ai dreptate...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Buna,
Citisem si eu emailul de la dl Tinica aseara si m-am tot gandit daca sa-l pun pe site. Ma hotarasem sa nu-l pun pentru n-am vrut sa se supere toti oamenii inimosi care s-au zbatut sa stranga bani pentru Maria.
In plus nu cred ca un om care a fost macar o data intr-un spital poate crede fraza "nimeni nu a pretins vre-un leu pentru interventie".

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biogon spune:

Salutari tuturor din nou,

As vrea sa precizez ca am fost rugat sa pun acest email aici. Dar si daca n-as fi fost rugat, eu cred este bine sa stim si parerea partii celeilalte. Da, cam toata lumea stie cat de bun este sistemul medical in Romania, si chiar si in alte tari. Asta, dpdv teoretic. Cand e vorba de a fi tratat, este altceva. Deci, nu ne descurajam noi din simplul raspuns dat in acel email.

Ce ramane important totusi, impotriva apei tulbure, este ca Maria sa fie acordata ajutorul necesar. Datorita eforturilor multora dintre voi este evident ca toata situatia este cu totul altfel decat ar fi fost daca saracii oameni erau singuri. Ma rog la Dumnezeu ca pana la urma fetita sa fie operata cu succes.

Numai bine,
Relu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianangi spune:

Draga Relu,

Iarta-ma ca, neintelegind prea bine cine/cum i-a trimis e-mail doctorului, te-am botezat...
Ultimul tau mesaj a marit ceata din mintea mea. Cine te-a rugat sa pui aici mesajul dr. ? Si pentru ce?
Ca noi anuntasem deja ca ultima strigare a medicilor a fost GRATUIT.
Vor sa ne asigure, inca o data, ca-si dau interesul pentru acest copil? Le multumim.
Vor sa ne transmita altceva? Sa fie mai expliciti...

http://adriana.freewebspace.com/photo.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxi spune:

Adusca, mare dreptate ai!
Iar asta "Va asigur ca nimeni nu a pretins vre-un leu pentru interventie", hai sa fim seriosi...

Ruxi si Clara pisicuta, 19 aug 2002
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA

Povestea nasterii

Mergi la inceput