Maria ar vrea sa traiasca....
Raspunsuri - Pagina 3
Evike spune:
Servus! Cand vine vorba de viata semenilor celor din jurul nostru, numele, varsta, ocupatia noastra sunt lipsite de importanta. Maria are nevoie de noi, nu de mine, nu de tine, de NOI. Impreuna putem sa facem ca un copil sa se nasca pentru a doua oara. Am fost dezamagita cand Adi mi-a spus ca am fost primul umar care a venit in sprijinul Mariei, nu se poate, sunt convinsa ca fiecare dintre noi putem sa oferim o sansa Mariei de a-si petrece copilaria, de a-si savura adolescenta, de a-si trai viatza. Mai mult decat suma pe care am oferit-o, dat fiind faptul ca locuiesc in Bucuresti, pot sa fiu gazda familiei Mariei pe toata durata in care Maria este in mainile Lui Dumnezeu. Haideti sa facem ca Maria sa reuseasca sa ajunga la spital, sa facem doar ce este omenesc. Sunt convinsa ca ce va fi dumnezeiesc, ne va face fericiti pe toti.
adusca spune:
vikinga, mare doamna esti, si n-o spun doar ca vrei acum sa ajuti, asa te-am perceput eu de cand am intrat pe DC.
Intr-adevar este o mare problema cu faptul ca la Maria nu tine anestezia, am inteles ca medicii i-au indicat si in aceste conditii operatia de urgenta....de fapt este singura ei sansa de a trai. Nu stiu ce metoda o sa aplice in timpul operatiei, dar probabil vor gasi ei o solutie, pt ca sigur s-au mai confruntat cu aceasta problema. Amanunte o sa aflam probabil de la medicul chirurg cand reusim sa avem banii necesari operatiei.
In legatura cu adresa cred ca Adi iti poate da mai multe amanunte, si eu tot pe aia am remarcat-o.
Numai de bine s-auzim. Adina.
Viata e ca carosabilu'...unii vine, altii trece...
Adi Mihalachi spune:
Bun regasit tuturor,
sunt dator cu amanunte si ierta-mi fie intarzierea datorata unei defectiuni a retelei. Asadar, Maria trebuia operata pana la varsta de 2 ani. Mama fetei in zbaterile ei, a ajuns sa vb la Londra cu un medic cardiolog roman. Acesta i-a spus ca operatia poate fi efectuata prin by-pass. Poate fi efectuata, in principiu si la Iasi, la prof. dr. Tinica de la clinica de cardiologie. De asemenea, in primele zile ale lunii aprilie, va trebui ca mama fetei sa mearga la acel profesor pentru a-si programa prunca in vederea unei eventuale operatii.
Despre faptul ca la ultimele investigatii, anestezia nu a 'prins;, iar medicul anestezist nu a vrut s specifice asta pe foaia de obs, e inca un mister care o tulbura pe mama Mariei. Sper alatur de ea, ca la inceputul lunii aprilie, la programare, respectiv reevaluare a situatiei sa se dumireasca si cu acest aspect. Madis ma intreba de anemie, si in adevar, ca un efect colateral al acestei afectiunii, calcemie are fluctuatii, uneori necontrolate, de aceea, micutei Maria i se da tot ce mai bun, ca fructe, carnitza de pui, citrice, banane, etc. Alimente care constiutie un lix, de vreeme ce parintii ades se multumesc cu ,..foarte putin. Mama Mariei, nu lucreaza, fiind mereu cu óchii'pe Maria, care nu are voie sa faca deloc efort, dar fiind un copil, energia si agitatia fireasca varstei de altfel, necesita supraveghere continuua din partea mamei, pentru a nu se extenua. Cel care lucreaza, e sotul Mariei, care.. la randu0i e in concediu medical, el fiind bolnav de inima <,boala de care nu am stiut pana la venirea pe lume a Mariei - citeaza mama acesteia> face tratament, si.. medicamentele stit foarte bine, nu se dau compensate. Asadar, salariul tatalui si a bunicilor Mariei merg pe medicamente si alimente. Un aspect, care inca framanta pe mama Mariei, sunt accesele de febra ale Mariei, tratate cu siropui, sau medicamente, care dupa o vindecare relativa a febrei, la revenirea ei, acestea nu mai au efect. Medicul de familie le-a prescris niste pastilute, care nu au avut efect scontat <<paracetamol>> asa ca s-a recurs la traditionalul otet de mere, combinat cu siropurile recomandate de farmacisti.
Adresa completa este:
David Elena <bunica Mariei>, sau Anton Lenuta << mama Mariei>> , str, Horia nr.1 , loc. Tirgu Frumos, Juetul Iasi. Locuiesc la casa si sunt trei familii in fapt, bunicii, familia fetei <,mama Mariei> si familia baiatului, casatorit la randu-i. Sunt oameni curati, muncitori, cu frica de Dumnezeu - care au muncit din greu si demnpentr fiecare lucrusor din casa, dar care acum sunt coplesiti si la capatul puterilor. Ultima data cand am vb cu bunica Mariei, regreta din inima ca a cheltuit o groaza de bani pentru a-si trage gaz metan la casa, daca ar fi stiut de ce boala va suferi nepotica ei.
Vreau sa multumesc din suflet tuturor celor care atat de frumos, firesc si minunat ati stiut sa aduceti sperantza si ajutor! In numele Mariei, va multumesc, si asa cum ii spuneam bunicii Mariei: " Sa dea Bunul Dumnezeu sa fie bine si o sa vedeti ce medic cardiolog vestit va deveni Maria "
Inca odata, in numele acelor ma inchin voua si va multumesc!
Laura _Oprescu spune:
dragii mei,
am o intrebare: cand e planuita operatia? am initiat o actiune la fetele din USA la sugestia lui adivio si am primit cateva raspunsuri.Indiferent de ce suma reusim sa adunam important e sa o trimitem cat mai repede. As vrea sa stiu cam cand este planuita operatia si in functie de asta sa mai incercam sa cautam resurse...tin pumnii sa iasa totul bine..
adusca spune:
Laura, stiu ca Maria este programata la un consult pe 12 aprilie la dr. Tinica de la Clinica de Cardiologie din Iasi. Exista foarte mari sanse ca la acea consultatie sa fie programata la operatie, asta daca se vor hotara s-o efectueze in Iasi.
Clinica de Cardiologie din Iasi este modernizata de curand si adusa la standarde europene, se fac si aici operatii pe cord ce se efectuau doar la Bucuresti.
Sunteti minunate cu toate, dati sperante unui copil sa traiasca.
Evike, buna mea prietena, nu se putea sa stai tu deoparte, te pupa Adina sfios pe frunte.
Doamne ajuta sa fie bine.
Viata e ca carosabilu'...unii vine, altii trece...
ruxi spune:
Maine voi pune banii la posta. Probabil ca vor ajunge pe luni.
Mai spuneti-mi ce greutate si ce inaltime are Maria, si cat poarta la piciorus. Poate se potriveste cu ce am eu si-i pot trimite cateva hainute si incaltaminte.
Ruxi si Clara pisicuta, 19 aug 2002
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA
Povestea nasterii
Adi Mihalachi spune:
Postul, rugaciunea si milostenia
Iubite cetitorule,
Ingaduie privirilor tale si da ragaz rabdarii tale a citi aceste
randuri. Nu pot acuza frazele ce vor urma ca vor fi incarcate de
intelepciune, sau ca vor constitui puncte de meditatii, in schimb, ele
reprezinta parte din trairile si perceptiile mele sufletesti - generate de ultimele evenimente cadrate in postul Sfintelor Pashte.
Totul a inceput acum cateva zile, cand am postat in sectiunea 'anunt
umanitar' - acel caz al Mariei, o prunca de doi ani si o luna, nascuta
cu un canal atrioventricular obturat, sau incomplet. In primele zile,
am primit semnale din partea unor relativ noi cunostinte, care au
ajutat dupa posibilitati - cu o naturalete si modestie in actul lor
de-a dreptul ingeresti. La un moment dat, rugata fiind una din
donatoare <si aici o pomenesc, fara voia ei, pe Evike>> sa posteze
fapta ei, reactia ei initiala a fost una de 'negare' - pur si simplu nu voia sa faca cunoscut gestul ei in mod 'bombastic', ii era suficient ca ea, Maria si Bunul Dumnezeu aveau cunostinta de asta. Si post zic eu ca a facut Evike, de altfel, cu suma pe care a donat-o, cate bunatati nu si-ar fi cumparat sa manance.... E post si e si rugaciune; ca data a fost rugaciunea nu ca insiruire de cuvinte ci, ca ganduri inaltate catre binele unui seaman. Poate ca a te ruga este in acest caz echivalent cu a-ti pasa, a-ti pasa duce inevitabil cu acea deschidere dinspre suflet catre ceilalti si de aceea ades si un gand curat, din inima daruit face poate cat toate bogatiile lumii asteia. Demult pe cand eram elev, la una din lectiile de fizica se vorbea de starea de echilibru; mecanicist erau date trei stari: echlibru stabil, instabil si indiferent. In mintea mea, am comparat reactia noastra, cu aceste 3 tipuri: iti poate pasa, sa ai o atitudine, poti oscila sau, poti fi indiferent.. In gluma spuneam deseori prietenilor mei, ca prefer ura sau dragostea, dar indiferenta ma va ucide dintotdeauna... Dar, fiziceste vorbind, acestea, in speta, stabilitatea, instabilitatea sau indiferenta sunt reactii, constituie acele efecte. Efecte la ce? sau a caror cauze? Sa existe oare o cauza universal valabila, un suport comun a tot si toate? Raspunsul ce mi l-am dat mie insumi, este aceleasi, e Dumnezeu! Acest Creator, indiferent cum ii este spus, sau cum este numit, indiferent de forma, dimensiunea sau suportul in care este expus sau pomenit - asa cum stiti, este UNIC! El este 'cauza' a tot ce este bun si frumos, iar noi suntem, sau ar trebui sa fim cel mai ades trupul si sufletul care prin fapte si sensibilitate sufleteasca sa dovedim prezenta si existenta Lui in aceasta dimensiune telurica. Nu voiesc a tine nimanui lectii de religie, stiu ca vorbele-mi sunt nevolnice, ca in structura-mi shade acelasi visator infantil pe drept acuzat de mai realistii mei prieteni, dar, in ciuda formatiei mele tehnice nu voi putea asocia niciodata sufletul, sensibilitatea, acele unde interioare care atinse, te pot ravashi - ei bine voi refuza sa pun toate acestea pe seama unei ratziuni sau luciditati algoritmice. Ieri m-am reintalnit, dupa multe luni cu o buna prietena, care mi-a spus ca nu de mult i-a murit mama.... Cand mi-a dat aceasta veste, fulgerator m-am gandit la maica mea, pe care o idolatrizez si m-am imaginat o clipa pe mine in haine cernite imbracat priveghind la capul ei... Daca moartea e considerata fortzat, ca 'fireasca' ,daca e atat de dureros sa-ti ingropi mama sau tatal, oare cat de amar si dureros e sa-ti ingropi fiul, sau fiica... si iarasi ajung la Maria noastra, sau cel putin a mea, care se zbate inca din zorii prunciei in a trai sau trece ..'dincolo'... O prietena, atee convinsa, mi-a spus: 'sa te rogi Dumnezeului tau sa o salveze' si.. asta voi si face, ma voi ruga voua, creatii ale Lui, catre acei 'oshteni ai Domnului' asa cum spunea parintele Cleopa - odihnita-i fie tzarana ... Sa-mi fi spus cineva acum o saptamana ca voi simti si redacta asa ceva lumii, probabil ca as fi suras ironic... Dar.... iata cum ideea de 'umilinta' se schimba radical, asa cum tzaranul roman care ingenuncheat, inchinandu-se Domnului Dumnezeu, in fapt el cuprinde pamantul si universul in palmele lui, asa eu .. prin Maria am invatzat ca pentru viatza, pentru OM, pentru prunci - nimic nu este prea mult, prea exagerat, sau suficient!
de aceea, iti multumesc Maria!
.. ne aflam in 31 martie, mai sunt fix 13 zile pana la investigarea si imediat operatia care va hotari dreptul de a trai, sau muri al Mariei.. drept pe care Dumnezeu il va hotari si prin noi insine...
...........................
si a fost ziua a 13-a
...........................
Laura _Oprescu spune:
..Adi, nici nu vreau sa aud despre dreptul de a muri.Maria musai sa traiasca.De ajuns doua pierderi de vieti aici pe dc.Prea mult.Toata lumea se focuseaza sa fie bine.Pana la proba contrarie ne ramane speranta ca totul va fi bine.Sa facem ce putem sa o mentinem!
Adi Mihalachi spune:
Dragii mei,
am vb de curand cu bunica Mariei. Fata de ultima mea convorbire cu ea, fata ii era luminata de speranta si bucurie. Mi-a spus ca s-a rugat in in zori de dimineata, aprinzand candela pentru sanatatea tuturor celor care au adus speranta la ei in casa, pentru minunatele doamne - Eleni si Evike, care prin sumele trimise, au cumparat cele atat de trebuincioase Mariei - hrana, medicamente si pampersi. Mi-a spus in continuare, ca fiecare banut e cu minte dramuit, ca s-a pus deoparte si pentru calatoria de miercuri la clinica de cardiologie din Iasi, pentru a stabili detaliile legate de programarea pentru operatie. De asemenea, multumiri din suflet doamnei Adriana, care a facut posibila vizitarea Mariei la domiciliu, de catre un reprezentat al presei <,Jurnalul de Iasi>. Pozele astfel facute, le-am primit prin bunavointa sus numitei doamne si le voi posta pe site in cel mai scurt timp. Multumiri sincere doamnei Laura si tuturor celor care aduc sprijin si speranta Mariei.
adi
Dan.D. spune:
Iata ca a venit momentul in care sint de folos banii din contul Cosminutei, nu sint multi,1.000.000, donati de un prieten de pe forum. Sper ca de cind ne-am interesat ultima data sa se mai fi strins ceva.Am printat azi subiectul si pagina de prezentare de pe site si le-am dus la scoala , din nefericire reactiile au fost firave,se probeaza zicala care spune ca daca nu esti tu in necaz nici nu te intereseaza, dar asta nu conteaza acum.Peste banii din contul Cosminei o sa mai punem si noi 2.000.000 pe care cel tirziu luni o sa-i depun in contul Mariei.Ce intrebare am, daca nu se string banii chiar nimeni nu hotaraste sa o opereze totusi si sa completam pe urma??Totusi timpul trece, si nu in favoare celei mici.
As fi vrut sa ajung si eu la Iasi dar ca toti stau f. prost cu timpul.
Miine mergem la Sf. Maslu cu Ileana Cosmina noastra si o sa o pomenim si pe Maria. Sa dea Domnul sa fie cu folos.
Va sarutam cu drag si Dumnezeu sa va dea sanatate si putere sa treceti peste incercarile vietii.
Pupici ingerasilor vostri si liniste.
Fam. Dragulin