Maria ar vrea sa traiasca....
Bun gasit tuturor. As vrea sa marturisesc ca ma aflu in randul vostru datorita Mariei. E o fetita de numai 2 ani si o luna, cu o afectiune nativa, grava, a cordului. Pana acum cateva zile nici nu stiam ca exista aceasta fetita. Bunica ei a venit printr-o cunostinta la mine, intr-un ultim gest de disperare. Asa am ajuns sa 'va cunosc' si multumiri aduc prietenei mele Adina care m-a indrumat aici. Suma necesara interventiei este de aprox. 50 milioane de lei. Mai multe detalii pot fi gasite pe quasar.lx.ro
Va multumesc
Raspunsuri
adusca spune:
Adi este inginer de sistem si preda si cursuri de info in Targul Frumos. Vreau sa specific faptul ca am avut onoarea sa-l cunosc personal si stiu ce suflet minunat are. Mi-a expus cazul Mariei pe cand faceam eforturi sa popularizez cazul lui Liviu Ungureanu pe Undernet.
Am stat de vorba si am incercat sa vedem ce strategie ar fi buna sa putem ajuta fetita. Pagina Mariei http://quasar.lx.ro/pag1.htm a facut-o Adi in doua zile, a adunat toate actele medicale si le vedeti pe pagina.
Oricum asteptam orice sfat, mai ales ca suma necesara operatiei (50 milioane) nu este foarte mare.
Pe mine m-a impresionat profund asta:
" Mama, mangaie te rog ca am bubutza, te rog mama si cheam ingerashul sa pupe si sa treaca".....
Viata e ca carosabilu'...unii vine, altii trece...
iarina spune:
Nu este mare adusca....am putea sa mai incercam sa strangem cu ajutorul bazarului. Ce ziceti? Carti, Cd-uri, haine...
floarea_soarelui spune:
E buna ideea bazarului:). Intre timp am trimis si adresa site-ului Mariei la toti cei care ii cunosc, o sa incerc sa strang ceva bani de la cei din jurul meu. E o suma tare mica...dar cand esti sarman poate fi o avere imposibil de strans. Numai bine va dorim si multa, multa sanatate:).
floarea soarelui
adusca spune:
Am stat si am privit in gol o jumatate de ora inainte de a scrie acest mesaj tot gandidu-ma ce as putea sa vand. Hainele le-am donat cu sacul (Silviu va poate confirma ca nu m-am dus cu cateva doar) cartile bune le-am vandut pe vremuri la Anticariat (cand eram somera si sotul in armata de dupa facultate) acum am in biblioteca sase metri liniari de carti, dar nu cred ca titlurile ar interesa pe carva.
Citesc povestea Mariei si am lacrimi in ochi, trebuie sa fac ceva.
.... Au fost 'pasate' de la o clinica la alta, de la un spital la altul, si mereu cu aceeasi precizare: 'reveniti peste cateva luni..' Si intr=atat de lung si dureros a fost periplul, incat micuta Maria incepe a tipa numai cand zareste peretii albi ai vreunei clinici. Am inteles din spusele mamii, ca la efecturea unei proceduri Dopller, s-a constatat ca la fetita ei nu prinde anestezia. Atunci, exista un mare semn de intrebare privind desfasurarea operatiei... stiind foarte bine ca nu poti opera pe cordul deschis al unui copil, acesta constient fiind. I s-a garantat ca micuta Maria va trai sigur pana la 2 ani, ea deja implinind luna asta 2 ani si o luna; in plus, operatia trebuie facuta cat mai repede, intrucat datorita agravarii bolii <<mama Mariei relata ca aceasta in ultimele zile incepe sa se invineteasca usor in jurul guritei>> copila scade din greutate fapt care poate face imposibila operatia <<este necesara o anumi agreutate>>.
La asa ceva efectiv nu poti ramane indiferent. Oricum o sa-mi conving sotul ca pe langa atatea datorii, inca o suma donata nu se cunoaste, dar nu cred ca-i suficient.
Multumesc fetelor ca mi-ati raspuns si ca va pasa, si eu o sa popularizez cazul ei cum pot.
Eleni spune:
Salutare!
Am vorbit cu bunica Mariei si i-am spus ca maine ii voi trimite niste bani. Mi-e usor peste mana sa ajung la banca. Mi-e mai usor sa merg la posta. Voi trimite banii prin mandat postal la Targu Frumos. Stie cineva sa imi spuna ca numar de oficiu postal exista pe acolo?
Multumesc mult.
Cu drag,
adusca spune:
quote:
Originally posted by Eleni
Salutare!
Am vorbit cu bunica Mariei si i-am spus ca maine ii voi trimite niste bani. Mi-e usor peste mana sa ajung la banca. Mi-e mai usor sa merg la posta. Voi trimite banii prin mandat postal la Targu Frumos. Stie cineva sa imi spuna ca numar de oficiu postal exista pe acolo?
Cred ca este suficient daca specifici Targu Frumos, nu cred sa aiba mai multe oficii postale, ca e micut orasul.
Esti o comoara Eleni
Andries spune:
Imi pare tare rau sa aud despre un asa caz plimbat de la un spital la altul. Nu am putut sa vad nimic pe pagina Mariei, poate este browserul meu de vina, as vrea sa intreb unde (in ce oras) se va face interventia? Pentru ce sunt necesari cei 50 de milioane? Sper, sincer sper ca nu este spaga ceruta de doctor....
A fost programata interventia ?
Andries
adusca spune:
Am inteles ca banii sunt pentru un peacemaker, un stimulator cardiac iar operatia se poate face la Iasi sau la Bucuresti. Programata a fost pana la doi ani, cand operatia se putea face in bune conditii, acum Maria are 2 ani si o luna iar sansele ei de supravetuire scad de la o zi la alta, medicii dand sanse de viata fetitei doar pana la 2 ani.
Adi a promis ca o sa umble la pagina sa se incarce mai usor, dar daca doriti amanunte: telefon 0232/711390 <David Elena - bunica Mariei>
Oricum o sa revina Adi cu amanunte.
Andries, incearca doar pe sectiuni, poate vezi.
http://quasar.lx.ro/pag3.htm
http://quasar.lx.ro/dosar_medical/index.htm
adrianangi spune:
Incercam sa dam si noi o mina de ajutor, la ziar...
Avem colaborator in Iasi care sper din tot sufletul ca va lua legatura cit mai curind cu familia Mariei.
Adi, transmite-le sa nu-si piarda speranta si increderea in Dumnezeu!
http://adriana.freewebspace.com/photo.html
Adi Mihalachi spune:
Imi este greu sa exprim bucuria ce o traiesc vazand raspunsurile voastre. Nu cu mult timp in urma, am vorbit cu bunica Mariei. Era la scoala si tocmai intindea la uscat perdelele unei clase. M-a intampinat surazand cu aceeasi privire care ar fi facut-o bunica mea daca ar fi fost in viata, si tinandu-ma de mana usor, mi-a spus ca astazi a aprins candela si s-a rugat - de bucurie si de multumire, de speranta - prin primul telefon primit de la o doamna de aici. Vreau sa precizez ca in acest orasel, exista un singur oficiu - Oficiul Postal nr. 1 Tirgu Frumos <<judetul Iasi>>. Diagnosticul Mariei este " Canal atrioventricular necomplet, respectiv stenoza mitrala" As vrea sa revin spunandu-va de bucuria mamei Mariei, cu care am vorbit la telefon nu cu mult inainte de a vorbi cu bunica fetitei. Daca citisem sau auzisem despre ideea de voce luminata, ei bine, astazi am trait sa o 'vad'. Bucurie a adus in casa lor modul vostru minunat cu care ati intervenit in a indulci amarul necazului lor si iarasi ajung sa o citez pe bunica Mariei care spunea: 'Parca ingerii s-au pogorat in casa noastra'. Dintre voi bunilor, care ati scris pe marginea acestui caz, ganditi-va ca pentru acesti oameni, s-au infaptuit practic doua minuni; una prin ajutorul si sperantele voastre, iar o alta dublata si de nedumerire - si iarasi citez pe bunica Mariei " Dragutul de Dumnezeu cum face El ca oameni nestiuti si necunoscuti sa patrunda parca in casa noastra " As avea atatea sa mai adaug, despre bucuria mea - dar ma va 'certa' cu siguranta Adina <<adusca>> ca vorbesc mult, si atunci am sa ma rezum, spunandu-va ca la primul semn primit de la voi, am retrait ca in copilarie, acea unica bucurie a bradului impodobit de anul nou cu jucariile-i la poale.
Dumnezeu sa va binecuvanteze!