Bebelusi de sept-oct 2004 (34)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

aissa, tind sa te contrazic in legatura cu laptele...asa ca sa fiu si eu acra ca tot m-am trezit cu noapte in cap si am beut vreo 3 cafele...nu vad nici o problema in a schimba laptele copilului, ba mai mult, testeaza si el gusturi noi, si ca sa complectez, eu nu i-am dat direct alt lapte, ci combinat, drept pentru care azi noapte am avut 2 masuri de Similac pentru 120 ml lapte fara vitalact.Problema mea este doar laptele vitalact si nu faptul ca am schimbat laptele.

Stefan e bine, in sfarsit a adormit, a baut ceai de chimin, am incercat sa-i dau banana cu branzica dar lui nu-i place banana si nu a vrut, asa ca i-am copt 2 mere si le-a papat rapid cu branzica calcica.Pentru amiaza am pregatit tot branzica dar de data asta cu orez si morcov, sper sa am succes cu combinatia asta si sa o manance.Lapte nu-i dau azi, de fapt nu i-as da lapte decat daca vad ca azi de exemplu nu mai are scaun deloc.Inca nu a facut de azi dimineatza, deci ma gandesc ca daca era diaree trebuia sa fi facut.Sper sa scapam cu bine si de aici am tras o invatatura...cu laptele asta de la primarie!
Acuma nu stiu daca pot sa-i dau carnita de pui...din cate stiu eu as putea, dar va mai intreb si pe voi...pentru ca tare ma tem ca nu va accepta morcovul si branza fara carnita....

In ceea ce priveste jucariile cu animalute...eu tind sa-i dau dreptate Elianei, nu ca ar afecta psihicul copilului neaparat, dar fiecare varsta are jucariile ei, pana pe la 7-8 luni cele mai indicate sunt zornaitoarele din plastic, viu colorate, bilute, cercuri, chestii dastea, cuburi, si alte minuni, si probabil ca dupa 11 luni copilul stie sa arate ochii gura si alte chestii asa ca pana atunci e bine sa-si dezvolte desteritatea cu cuburile si jocurile constructive.Asta e parerea mea si probabil asa a vrut sa zica si doctorita Elianei dar nu a stiut cum sa se exprime.

Maria Sa Stefan Speculant mic ( 19.08.2004) - POZICI
flori din gradina mea
"Maxima debetur puero reverentia" (Iuvenal) - Copilului i se datoreaza cel mai mare respect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

herra noi avem termometru de ureche dar arata temperaturi diferite de la o ureche la alta in interval de cateva secunde. Am inteles ca cel mai bun e termometrul clasic.

Banana pentru diaree si daca nu, mucilagiu de orez.

Cristina, Christian si bebe Alexia Maria (DN 02.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami-florina spune:

Buna mamici!
Revenim si noi ! Am mai pus cateva pozici!

Fetele ce stiti de Danonino? Eu i-am dat ieri un borcanel din acela micut si acum cred ca nu trebuia. Noi avem aproape 7 luni si am auzit ca se poate da. Oricum o sa intreb doctora maine, ( dar ea nu prea este de acord cu mancare din borcanele , este mai mult pt mancare facuta in casa).

Noi pana acum nu avem nici un dintisor, nu stam nici in fundulet (credeti ca ar trebui sa ma ingrijorez?), si in picioruse nici atat.

Maine o sa mergem sa facem vaccinul de 6 luni ca l-am tot amanat, dar acum ne-a trecut raceala si il putem face.

Pupici la bebici!

http://photos.yahoo.com/cami0582
Cami-florina si bebe Ben (02.09.04)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Apropo de mancarea la borcanele, mie mi se pare foarte scumpa (parere personala). Eu i-am luat un borcanel de piersici si l-a mancat dar mie nu mi s-a parut ceva deosebit. Si nici n-am observat sortimente atragatoare. Cu banii pe care ii dau pe un borcanel ii cumpar un kg de mere, portocale sau mandarine si manaca doua zile din ele sau chiar mai mult. Un mango sau un avocado costa 37.000, mai putin decat un borcanel si manaca din el trei zile. Am vazut ca un suc de la hipp pentru bebelusi de 150 ml e intre 60-70.000. Daca ii fac eu sucul din fructe ies mult mai ieftin si mai sanatos. Probabil ca voi apela la borcanle cand vom fi in vizita sau in vacanta pana atunci o sa-i gatesc singura pentru ca deocamdata am disponibilitate.

A, noi nu avem nici un dintisor si nici nu dam semne. In schimb suntem grasana.

Nu ne-a trecut candida din gurita cu bicarbonat, miercuri mergem la vaccin si cerem alt tratament. Mai nou ne curge si un ochisor.

Cristina, Christian si bebe Alexia Maria (DN 02.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Nu, ca m-am trezit cu fundul in sus, e clar. Dar tot nu tac.
Ana, draguta, nu stiu daca am mai auzit pana acum pe cineva sa spuna ca schimba laptele ca sa simta copilul alt gust. Plus ca, chiar tu ai deschis un subiect in care intrebai daca e ok sa-i dai alt lapte cand l-ai primit pe cel pe care i l-ai dat pana acum. In plus, fiecare spune aici din experienta proprie si din ce-i spune medicul ei. Mie dr. mi-a zis sa nu i-l schimb daca ii merge bine cu asta. Si eu nu am vrut sa schimb firma ci doar sortimentul si sa nu-i mai dau din cel contra refluxului ci normal. Si nu m-a lasat. Adica mi-a recomandat sa nu.
Despre jucarii sa nu polemizam. Toate avem zornaitori si animale si nu am auzit vreuna sa-i dea jucarie care se da la un an. Nu despre asta era vorba, despre varsta, ci despre posibilitatea ca, copilul sa fie derutat vazand aspectul lui fata de cel al animalului. Si discutia a deschis-o ellen nu elyana.

Cristina si Alexandra (30.09.2004)
cu printesa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Ana eu n-am zis nimic de jucarele... era vorba de Elena (Ellen). Si daca tot veni vorba, eu nu stiu daca gasim papusi pentru varsta lor... pe majoritatea scrie peste 3 ani pentru ca au diverse parti care se pot dezmembra si isi pot face rau... De ex. daca ii scoate ochii papusii si si-i indeasa in nas, sau ii inghite? Si inca ceva... eu cu pisoiu ce fac? Il dau afara din casa, ca are coada... Glumesc... sa nu va suparat pe mine!

Cami am vazut pozele... ce grasut e bebe Ben... s-a facut baiat mare.

Eliana si Elena (23.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Ana, Aissa in legatura cu schimbatul laptelui tot ce pot sa spun este ca eu i-am schimbat laptele si de 3 ori intr-o sapt. pt. ca era perioada in care nu vroia sa manance decat de la san si a trebuit sa testez vreo 6 feluri de lapte pana a acceptat ceva...
Si nu au fost probleme... Probabil nu e bine sa schimbi laptele asa cum am facut eu, dar alta solutie n-am avut...
Acum v-am spus cum a fost la noi...

Eliana si Elena (23.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NinaB spune:

ba e complet aiurea sa schimbi laptele! una e sa-l testezi pana gasesti ce-i place, alta e sa ii dai odata una, odata alta!
si laptele "de la primarie" n-are nici pe drq! poate sa nu-i placa lui bb...da` altceva n-are! s-apoi...eu stiu ca se da Bebelac nu Vitalact! l-au schimbat? sau sunt programe diferite?
jucarii sub forma de animale?acu` intzeleg de unde mi se trag "neshte treburi", de la ursul si de la dinozaurul cu care dormeam...
cat despre copilasii exploatati...traiasca protectia sociala din Romania!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

In sfarsit mai vorbesc si eu cu mamicile mele dragi!

De cand nu am mai scris multe s-au mai intamplat. Una ar fi ca de duminica Alexia mai are un dintisor si inca unul pe cale sa iasa in 2-3 zile. Deci pana acum avem 3 dintisori!
Eu de ieri am racit si imi curge nasul ca la robinet si tusesc ca un magarus. Eu cred ca am lipici la raceli!
Alexutza mea a inceput iar sa vomite cate o data pe zi de 3 zile. Mergem mai departe cu tratamentul si speram ca pana la urma sa fie totul bine. De mancat a inceput sa pape destul de bine dar cu biberonul...lingurita tot ne mananca!
Aaaa, i-am luat si noi maimutei carucior sport ieri din Cora si de abia asteptam sa iesim afara cu el....e atat de usor...hehehe. Cu bebe in el si parca e la fel de greu ca celalalt gol.

Am vazut toate pozele...dar chiar toate...hihihi. Super belesui...de fapt nu mai sunt bebelusi caci am vazut adevarate domnisoare si adevarati cavaleri.

Ce mai vroiam sa zic... Termometrul cel mai bun este cel digital ce masoara temperatura rectal.
Referitor la jucariile animalute...mie mi se par ok, i le dau bebelinei, ea le mananca si cozile si tot asa. Sunt convinsa 100% ca n-o sa fie marcata in nici un fel de asta...din contra va fi obisnuita cu ele de mica si cand va incepe sa inteleaga i se vor parea niste jucarii ca oricare altele. Si ca o paranteza am sa va povestesc eu ce mi s-a intamplat cand aveam 2-3 ani. Am fost la bunici si de teama sa nu ne ducem la animale sau sa plecam din curte ne-au repetat in continuu mie si surorii mele (mai mica cu 1 an) ca daca ne ducem la pui, curca, vitel, porc, etc o sa ne manance. Ei bine, cand ne-au luat parintii si ne-au dus la ceilalti bunici la tara nu am vrut sa ne dam jos din masina si am inceput sa urlam cat puteam de tare ca ne papa rata, gasca, porcul, catelul, etc.
Deci Alexia are voie sa se joace si cu animalute. Bebelusi nu avem decat 2 dar mi-e teama sa nu-si bage mana bebelusului in ochisori sau cine stie cum sa se raneasca desi tare ii mai plac bebelusii ca scot si sunete.

Supa Danina la inceput am facut-o din 1 morcov mic, un cartofior mic mic, o felie telina, pastarnac, o felie ardei gras si o felie ceapa. Eu am inceput cu supa goala 3 zile iar din a 4-a zi am inceput sa pasez cate o leguma in fiecare zi.

Angela, am vazut si eu copii mici in brate la cersetori pe la intersectii mai mult dezbracati pe niste geruri cumplite. Cred ca nu avem cum sa-i schimbam sau sa-i ajutam.

De iaurt...pana la 7 luni eu nu i-am dat dar vineri merg la doctora si o intreb de el. Smantana am incercat sa-i dau si nu a fost foarte incantata. Iaurtul cu fructe stiu ca nu se da si ca mai bine e sa pasezi tu fructe in iaurtul simplu.

Frosa, pai e mai mare tiganusul tau. Noi la 6 luni aveam doar 65 cm. Eu tot vreau sa mai creasca si pitica mea.

Georgiana, ufff ce greu ti-e cu Ioana bolnavioara. Sanatate multa ei si sa se faca repede-repede bine!

Ana_a, daca doar a facut scaune mai multe dar nu moi moi inseamna ca nu e diaree. Si Alexia mea are zile cand face de 5 ori pe zi si altele in care daca face o data. Atata timp cat consistenta pare ok eu nu ma alarmez si nu-i dau nimic.
Totusi cand a avut diaree doctora mi-a zis sa-i dau mucilagiu de orez si supa de morcovi si bineinteles carne, ou, ficatel fara restrictii. Laptic nu am avut voie sa-i dau.
Fructe iar nu am avut voie sa-i dau decat banana.

Deci ciorbita inseamna fiert legumele in mai multa apa cu putina sare, o lingura de ulei si la cateva picaturi de zeama de lamaie (asta daca ii place acrita bebelusului). Bineinteles ca nu pot sa-i dau legumele intregi asa ca le pasez cu mai multa zeama si iese un piure mai subtire. Paine inca nu i-am dat dar am sa intreb si doctora daca se da. Eu in piureul de legume nu adaug fainos.
In schimb ii dau bebelinei biscuiti populari in mana sa roada la ei tare ii mai plac. Mai rupe si mici bucatele din el si le inmoaie in gurita si le papa. Daca rupe o bucatica mai mare o scoate imediat afara.

Ionella3003, mi-e mi-a zis si carne de vita/vitel. Eu ii iau la borcanase vitel si ii dau si e ok.

Pufymic, felicitari pt dintisor!

Nu mai stiu ce am vrut sa scriu asa ca am sa mai revin cu raspunsuri mai tarziu.

Pupici!

Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
Alexia, de 6 luni +
Evenimentele din viata mea

Chiar daca esti pe drumul bun, vei fi calcat daca stai pur si simplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

NinaB, in Bucuresti se da Bebelac dat in alte orase se da Vitalact.
Merci pt raspunsul cu eco.

Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
Alexia, de 6 luni +
Evenimentele din viata mea

Chiar daca esti pe drumul bun, vei fi calcat daca stai pur si simplu.

Mergi la inceput