PRO-Test
Raspunsuri - Pagina 10
Vivi spune:
Subscriu si eu la acest PROTEST.
Este ingrozitor sa-ti doresti sa ai copii si sa nu ai nici un sprijin. Paradoxal, sunt chiar multe femei care se bucura si te intreaba "tot nu ai reusit??". Iti vine sa te urci pe pereti. Din cauza costurilor mari nu mai am sprijin nici din partea sotzului. Nu vezi ca nu se poate, nu mai sunt bani. Nimeni nu intelege suferintele prin care trecem. Ma lupt ca si voi, multe aspirante cu morile de vant. Am deseori momente cand am senzatia ca am pierdut aceasta batalie. Poate ca impreuna vom reusi.
De asemenea, tot pe Internet am citit ca si in Ungaria tinerii sunt sprijinti si 2 FIV-uri sunt gratuite. Totusi UNgaria nu este Germania, daca ei pot, la noi de ce nu se poate.
La noi nu se doreste. Asta este adevarul. Intr-adevar, degeaba se tzipa ca a scazut natalitatea, noi ne dorim copii, si chiar multi copii, dar nu ne ajuta nimeni. Nu vrem pomana, dar platim asigurarile si inca bani frumosi si cand ajungem la doctor trebuie sa scoti bani din buzunar si inca f multi. Si ceea ce nu s-a spus aici pe langa preturile fixe pt eco, analize si inseminari, mai trebuie sa fii atent si cu asistentele si medicii pt ca parca se poarta mai mult decat inainte.
Cred ca am scris un msg cam revoltator, dar asta este realitatea, chiar nu mai am putere sa lupt. Va multumesc voua. Chiar daca nu particip eu prea mult cu raspunsuri va citesc cat pot de des.
kiss you all
laura miu spune:
cu toata puterea inainte..
sustin acest protest si sunt alaturi de toate persoanele care desi au destule probleme nu sunt nici sustinute de cine trebuie....
au ei grija sa dea tot felul de ordonante care sa ne 'potoleasca'..
imi doresc din suflet sa se schimbe ceva si la noi in tara...poate daca nivelul de trai ar fi mai ridicat am mai elimina din cauze, stress, alimentatie mai buna, o casa si un venit mai stabil...
bravo
crisotexa spune:
Dragele mele aspirante,
imi doresc din tot sufletul ca demersurile acestea sa aiba sorti de izbanda in sufletele si in mintile celor care pot decide sa va sprijine.
Cum spunea si Maria, foarte multi nu realizeaza ce inseamna sa nu poti avea un copil. Este o durere cumplita, pe care nimic nu o poate face sa treaca. Si sa-ti dai seama ca ai mai avea o sansa, insa nu ai bani, este probabil si mai dureros.
Oricum toate aceste solutii salvatoare pentru unele cupluri (inseminari, FIV si alte tratamente) se produc cu foarte mari eforturi sufletesti. Stii din start ca poate sa nu-ti reuseasca si se realizeaza dupa o groaza de investigatii care pot dura si ani de zile, aducandu-te uneori in pragul disperarii.
Nu va imaginati ca ai bani si te duci intr-o clinica unde te investigheaza si iti spun asta-i solutia. Nu, nici vorba.
Dupa o perioada de incercari nereusite de a concepe un copil, te intrebi ce sa faci. Unde sa te duci. Mergi la un medic si-ti spune "Da-i bice!" si tu ce sa faci, ii dai. Vezi ca tot nu iese. Te intrebi, incotro sa o apuc. Intreaba in dreapta si in stanga. Ajungi la un medic care dupa luni de investigatii, iti spune sau nu ca ai ceva sau iti da niste tratamente. Ti se pare ca nu e in regula, cauti alt medic, alte solutii. Si poate intr-un final ajungi pe drumul cel bun.
Va spun asta din proprie experienta. Este cumplit. Ajungi sa nu te mai gandesti la a face dragoste pentru ca asa iti doresti ci numai pentru ca vrei din tot sufletul un copil. Si nu-i tocmai usor.
Eu din fericire acum sunt gravidutza, sarcina obtinuta in urma unei inseminari. Dumnezeu m-a ajutat, printr-o doctorita minunata la care am ajuns dupa ani de cautari. Norocul meu totusi este acela de a fi avut banii necesari pentru toate analizele si consultatiile facute de un numar de vreo 5 medici pe la care am trecut in decurs de trei ani. Nu-mi dau seama ce pot sa faca cele care nu au bani! Sa spere numai in bunul Dumnezeu!!!
De aceea consider acest protest ca mai mult decat bine venit si felicit luptatoarele care au avut curajul de a-l face si e a-l susutine!
Din tot sufletul va doresc la toate sa ajungeti mamici, caci stiu ca nimic pe lumea asta nu va umple acest gol imens din suflet!
irina_ina2000 spune:
Buna!!
M-a miscat f mult mesajul tau , mai ales ca eu sunt una din persoanele in cauza.Dupa fff multe incercari, multi ani, multi bani si sa nu mai spunem peste cate sperante a trebuit sa trecem ...am apelat la infierea unui copil.Nu sunt deloc impotriva acestui lucru dar oare nu era mai bine sa putem avea un copil macar, al nostru si poate pe urma faceam si pasul sa luam un copil sa-l infiem ca pereche a propriului nostru copil.In toti acesti ani am vazut multe cazuri disperate, multe persoane ajunse in culmea disperarii( poate cateodata si noi am fost la fel dar am rezistat).Nu pot spune ca ceasta minune care am adus-o acasa nu ne incanta si nu ne bucura( a inviat deodata pot spune pofta de viata la noi in casa ) dar...ramane un regret in sufletul oricarei sotii si anume : faptul ca nu poti sa dai sotului, celui care mereu e alaturi de tine, acel moment ,in care poate lua in brate un bot mic de carne care s-a nascut din dragoste .E dureros, ramane o viata sentimentul si nimic , niciodata nu-l va putea ameliora sau inlatura.Degeaba am dat peste doctori, zic eu minunati , daca nu am avut resursele necesare pentru a incerca pana la capat.De la un punct au ridicat umerii a neputinta si a spune ca ce a depins de ei au facut.
Nu am mai scris aici ,dar trecand prin tot acest zbucium, suferind destul ca nu am realizat acest liant al unei casnicii fericite am zis ca pe langa faptul ca spun si eu un PRO din toata inima mea si-l strig oriunde , va tin pumnii sa reusiti si sa aud ca macar pe viitor mama aflate in aceeasi situatie cu a mea au reusit acolo unde eu am esuat.
Imi cer scuze daca am scris prea multe dar sunt numai ganduri adevarate.
Irina si Alexandru
crinuta spune:
Irina draga, tu cati ani ai? Care a fost cauza pt. care nu ai putut ramana insarcinata?
Te pup
Crinuta
sofiabebe spune:
Sunt pentru pro-test!!!!!! Si eu am ramas destul de greu insarcinata si cine stie, poate va fi la fel si data viitoare; cunosc si alte persoane care incearca de cativa ani. Si trebuie sa ne descurcam singuri, vorba cuiva de mai sus, numai "atentiile" cat cantaresc! De parca ar fi un moft de-al nostru, nu o problema nationala, care , iata acum devine internationala din senin!
Doamne ajuta, poate ne ia cineva in seama.
bebe
irina_ina2000 spune:
quote:
Originally posted by crinuta
Irina draga, tu cati ani ai? Care a fost cauza pt. care nu ai putut ramana insarcinata?
Te pup
Crinuta
irina_ina2000 spune:
Buna,
motivele la mine sunt neclare inca ,adica si la Bucuresti cand am fost la Dr.Niculescu si la Iasi toate testele au fost favorabile pentru aparitia unei sarcini dar care a refuzat sa apara.Ultimul raspuns primit in Iasi a fost ca in alte tari in cazul meu s-ar fi aplicat dupa cateva luni de incercari un FIV.Cum nu au fost posibilitatile materiale pentru asa ceva am renuntat in timp si l-am adoptat pe alexandru.Nu regret deloc asta mai ales ca deja in cateva zile fac 37 de ani si consider ca totusi pentru un copil nu e bine totusi ca mama sa fie prea in varsta.
Irina
simonadinca spune:
Felicitari!
Pe cat o sa-mi stea in putinta o sa incerc sa introduc acest pro-test la Comisia de sanatate si cea pentru munca din Camera Deputatilor.
In afara de costuri ar trebui sa nu uitam de conditiile
din maternitati...???
Acum o luna am avut un eveniment fericit in familie (o nepotica) si iar am trecut prin aceleasi probleme...
Mariaa spune:
Buna Simona.Apreciez mult intentia ta de a face ceva in sprijinul acestui protest.Iti copiez aici raspunsul primit de la Departamentul pentru Analiza Insitutionala si Sociala,poate te ajuta cu ceva.
From: "Dialog DAIS" <dialog.dais@gov.ro> | This is spam | Add to Address Book
To: mariutza27@yahoo.com
Subject: raspuns
Date: Sun, 23 Feb 2003 16:06:47 +0200
Cabinet Prim-Ministru Adrian Nastase
Departamentul pentru Analiza Institutionala si Sociala
tel. 021.311.36.37
Stimata Doamna X Maria,
Va informam ca mesajul dumneavoastra a fost primit pe pagina de web a guvernului, inregistrat cu nr. 4081/DM/20.02.2003 si transmis Ministerului Sanatatii si Familiei si Ministerului Informatiilor Publice cu rugamintea de a se dispune analizarea problemei pe care o semnalati, urmand a va comunica ulterior rezultatele acestei analize.
Cu stima,
Dorina Mihailescu,
Secretar de stat