Mamici de iulie-august 2005 (22)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Buna dimineata!

Azi am dormit si noi mai mult ca ieri ne-a scos tati la o plimbare luuuuuunga pe malul Main-ului si de la atata aer curat ne-a apucat o foame aseara de am golit jumatate de frigider si am dormit muuult si bine

Briana,
sa mergi la dr. sa iti faci niste analize, incearca sa bei multe lichide, macar 2 pahare de apa pe zi si restul pana la 2l completeaza-l cu sucuri naturale, lapte, ceai, supa... Lichidele sunt foarte importante in sarcina.

Kulta,
ai grija de tine, am vazut ca azi o sa mergi la control, imi pare rau ca ai contractii asa de dureroase si dese. Incearca sa stai in pat si sa te relaxezi cat poti de mult.
Asteptam vesti de la tine astazi.

Numai bine,
Katink dulcineea mea 21+

http://pg.photos.yahoo.com/ph/catalina_secrieru/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caterina71 spune:

Buna dimineatza

Referitor la concediul prenatal: se poate lua inainte cea mai mare parte, avand grija sa ramana pentru dupa nastere cele 42 de zile minim obligatorii. Dar poti ca inainte sa iei putine iar dupa doar 42, renuntand la o parte din cele 126 de zile. Trebuiesc minim 42 dupa ca apoi sa poti intra in concediul pentru ingrijirea copilului.
Iar ca plata, in concediul de 126 de zile: se face media salariilor pe ultimele 6 sau 10 luni brute pe cartea de munca si se calc suma ce revine pe luna, din care ia 85% , se scade sanatatea si se impoziteaza cu suma cuvenita (18%) iar restul ii revine gravidei. Sper ca am fost coerenta.

Pupici burticilor, sanatate bebeilor si, bineinteles, gravidutelor

Cati si bb 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caterina71 spune:

Ce uituca am inceput sa fiu!

Am vazut patuturi pliante care au si masuta de infasat atasata (se poate da la o parte daca vrei, daca nu o lasi fixata la unul din capate). Mie mi s-a parut comod asa, dar inca nu ne-am hotarat in ce camera punem patutul, asa ca nu stim exact ce spatiu vom avea pentru patut. Dar mai avem timp sa ne gandim pana in august (sper sa nu se grabeasca bebita noastra).
Apropo de carucior: cel de la Carrefour este pentru toata perioada (0-3 ani) sau doar pentru una din perioade (adica e un landou confortabil pentru la iarna, ca sa putem plimba bebita?) Eu nu prea fac deplasari, ca sa nu oboseasca fetita, asa ca nu stiu daca vor putea vedea o oferta prea larga.

Pupici,
Cati si bb 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corbioana spune:

Neatza burtici!!! Eu m-am simtit cam rau aseara si azi ne refacem ca mami nebuna a amestecat iaurt cu pere...si ne e cam rau la burtik. Deh ce sa facem daca incercam alte combinatii decat cele stiute.

Irina si Laura va pup, multumesc de compliment, ma bucur ca v-au placut pozicile mele. Si tu Irina aratai taaare draguta si slabuta ca mamica la varsta ta, tre sa fii mandra Laura abia astept sa te vad! Irina ce bine ca ai gasit blugi faini eu tot nu gasesc pe aici. Ieri mi-am facut niste pantaloni noi negri, clasici dar cu putin elstica la burtik nu f. lat ca nu am gasit dar arata bine, cel putin la picioare arat si ei la fel.

Fetelor cu concediul prenatal si postnatal stiam si eu tot de 85% din salar dar nu stiam exact cat se mai scade si din asta si ce anume si cum se calculeaza. Stiti cumva poate tu Monica ne ajuti please! Eu incerc sa-mi impart zilele astea ca vreau sa-mi iau si prenatal cat mai repede posibil. Insa eu asa dupa mine calculez incat sa ramana 42 sau mai multe zile de postnatal, insa daca ai surpriza sa intarzie bebe cateva zile ce se intampla??? Doar nu pierzi concediul de crestere a bb??? sper...

Cat costa un patut din asta cu tot cu masa de infasat, cam le ce preturi se invarte? ca suna bine si comod de uitlizat.

Va pupic si o zi buna tuturor si mai ales sanatate mamicilor cu probleme. Kulta, Briana multa bafta si sanatate!!!

Ioana
sapt.24
http://pg.photos.yahoo.com/ph/corbioana/album?.dir=/18e2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

quote:
Originally posted by caterina71

Buna dimineatza

Referitor la concediul prenatal: se poate lua inainte cea mai mare parte, avand grija sa ramana pentru dupa nastere cele 42 de zile minim obligatorii. Dar poti ca inainte sa iei putine iar dupa doar 42, renuntand la o parte din cele 126 de zile.

Cati si bb 20+

Hai mai ca m-ai zapacit. De ce sa renunt la o parte din concediul de 126 de zile. Nu le efectuez pe toate si abia apoi intru in concediu ingrijire copil? Adica daca nu le iau pe toate inainte, nu pot sa le iau dupa? De ex. daca iau doar 10 inainte, nu pot lua 116 dupa? Ca dupa cum suna calculul banilor cred ca as lua mai mult decat se da pentru ingrijire copil, si mi-ar prinde bine.

Si sunt 10 sau 6 luni? La mine si asta conteaza, ca m-au promovat chiar inainte de a-i anunta de bb. Cine se uita pe cartea de munca zice ca am facut-o special.

Andy si 21+

http://pg.photos.yahoo.com/ph/andre_ea22/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ZenaO spune:

Buna, burtici!

Sunt o mamica de 20 de sapt si in decembrie am renuntat a urmari forumul "Asteptand un ingeras..." si am trecut la "Odiseea sarcinii...". Pe scurt - am 28 de ani si dupa 1 an de tratamente, analize si sperante au aparut 2 liniute pe testul Barza . UM 8 nov si DPN 15 aug, la 12 sapt aveam fetita, la 18 saptamani aveam baietel Ce-o fi? nu mai conteaza!Acum ca sunt in perioada roz - adica ma simt sanatoasa, frumoasa si grasa am zis sa ma socializez si eu. Bine v-am gasit!

Zina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acusor spune:

Neata!

Aveti un spor la scris... de-abia apuci sa citesti. Eu va citesc dar va scriu mai putin ca avem de lucru la servici.
Referitor la concediu de materniate, nu se scade nimic din cei 85%. Si nu se pierde nimic din cele 126 de zile daca nu le iei inainte. Poti sa-ti iei inainte cat vrei cu conditia sa-ti ramana 42 de zile dupa nastere. Daca nu le iei inainte se reporteaza dupa nastere. Am o colega care a nascut in decembrie si nu a luat nimic inainte. Doar concediul de odihna. In schimb poti sa renunti la zilele astea daca vrei. Daca ai un salariu de 4 milioane nu-ti convine sa iei 85% din salariu. Mai bine iei cei 7.800.000.

Sper ca am fost destul de coerenta.

Va mai scriu maine seara dupa ce vin de la ecografie. Poate vrea bebe sa ne spuna si ce e.

acusor 18 sapt+3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabungau spune:

Andy, daca ai salariul mare pe cartea de munca si-ti convine mai degraba sa iei cei 85% din salariu, atunci poti lua un concediu de odihna inainte de nastere (pana atunci daca ai nevoie, ia medicale...) iar dupa nastere poti beneficia cele 126 de zile de cei 85% din salariu, dupa care intri in CIC.

Pupici la burtici,

Irina si bebe 19 sapt.

http://photos.yahoo.com/irinabungau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Andreea poti sa iti iei si o zi inainte de nastere si 125 dupa. Important este sa ai cel putin 42 dupa ca sa beneficiezi de condeciu de ingrijire copil pana la 2 ani.De asta trebuie sa anticipezi f bien cand vine bebe ca pe ei nu ii intereseaza cand nasti tu asa scrie legea asa fac.
Concediu de 126 zile se plateste 85% din ultimele 10 salarii ale voastre.

Monica si broschi din burtica
Esentele tari se tin in sticlute mici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabungau spune:

fetele, Kulta a deschis un subiect nou referitor la contractiile ei, de acolo ne spune Juliafin ca este bine, a luat contact cu spitalul si se simt mai bine, si ea si bebe.

Pup,
Irina si bebe 19 sapt.

http://photos.yahoo.com/irinabungau

Mergi la inceput