Fibrom uterin (7)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabela spune:

Rachel, parerea mea este sa nu te apuci de hormoni (anticonceptionale), trebuie sa lasi organismul sa-si revina hormonal, mai ales acum dupa nastere (chiar daca au trecut 2 luni). SI mai ales ca ar dauna sigur, adica ma gandesc ca poate ar duce la cresterea fibromului... Dupa mine, cel mai "sfant" este sa prestati numai in zilele foarte sigure (infertile), sau sa folositi prezervativ. Ai grija de tine si de printisor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Rici,

...si eu vroiam sa-ti spun,a zis bine Gabela, nu cred ca e bine deloc anticonceptionale acum,cu problemele pe care le ai cu fibromul si dupa cezariana, sunt atat de periculoase ! Si oricum nu se iau decat la indicatia medicului,sunt atatea feluri azi, am auzit -eu n-am luat niciodata si nici nu ma gandesc, am recurs la prezervative mereu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florinini spune:

Rachel,

Parerea mea, si a multora este ca e bine sa lasi organismul sa-si revina singur dupa schimbarile masive intervenite in timpul sarcinii. Mai exista si sansa ca echilibrul hormonal sa revina singur la niste parametri cat de cat apropiati de normal. Stiu de la o doamna mai in varsta care-mi spunea ca organismului ii trebuie cam un an de zile sa revina la starea dinainte de sarcina.
Trebuie rabdare e adevarat, dar tot Dumnezeu te va ajuta sa treci peste perioada asta. Si am inteles ca in aceasta per. riscul de a ramane insarcinata este foarte ridicat. Eu daca as fi in locul tau as folosi numai prezervativ, nu as avea incredere nici in monitorizarea per. fertile si infertile.

Cumnata mea a nascut in 2003 un bebe( si ea a avut un fibrom de 6/4.5 cm nu a stiut ca-l are decat in momentul in care s-a dus la medic si a constatat ca e gravida cu un bebe de 7 sapt. si cu un altul "mutant" de dimensiunile aratate mai sus). Si dupa nastere cam la 3 sptamani fibromul aproape ca a disparut. S-a eliminat dupa nastere a zis ea, desi ala a crescut pe per. sarcini. Asta chiar ca a fost un caz fericit faci bebe si scapi si de bolovan. Chiar astazi am vorbit cu ea si-mi spunea ca a fost tare ingrijorata din cauza fibromului (ea la avut la intratea in uter, deci undeva in partea inferioara in interior), care ar fi putut impiedica dezvolatrea copilului. Dar totul a fost bine si are un Alex frumos si nazdravan, care acum e la faza de urcat peste tot. Cica se urca pana ce si pe pervazul gramului!
Biata cumnata-mea, si colac peste pupaza, dupa ce a nascut cam la 3 luni a ramas gravida, a fost disperata, nu l-a tinut, era mult prea mult ptr. ea, era speriata deoarece a avut o sarcina foarte grea cu Alex.

Florinini

Mergi la inceput

Fetelor,

Am o intrebare la voi, care ma supara tare de cam vreo 3 ore. Ma doare rau de tot in partea dreapta jos, cam in zona ovarului, dar simt ca ma inteapa si ma apasa chiar si cand pasesc, ce sa mai spun cand ma asez sau ma ridic. Este suportabila, dar enervanta, este o durere surda care persista. Ce credeti ca este? Sa fi racit, sa fie ovulatie, sa fi ramas gravida(Doamne ajuta!)...poate creste bolovanul asa tam nesamsi apasa organele din jur si implicit ovarul...

Va pup si sa nu va doara niciodata asa cum ma doare pe mine acum.

Florinini

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabela spune:

Mai mult ca sigur e ovarul, poate ai prins o usoara raceala. Si pe mine ma inteapa cand si cand, ba in dreapta, ba in stanga.

Stai asa, ca poate fi insa si apendicele, ca zici numai de partea dreapta, asta in cazul in care il mai ai. Daca te doare in continuare rau si cand mergi, si repet in caz ca nu te-ai operat pana acum de apendicita, du-te repejor la medic sa te consulte. Pa!

Mergi la inceput

Gabela

Mai am inca apendicele, m-as duce eu foarte repede la medic nu repejor, dar banuiesc ca sti si tu cum e cu medicii pe aici prin partile "noastre", trebuie sa-ti faci programare la Pasti ca sa te ia la Craciun...Daca e urgenta suna 911...(daca e sa fac apendicita) ma duc la urgenta si apoi oi vedea eu cum m-oi descurca cu plata si cu compania de asigurare de sanatate.

Toate cele bune

Florinini

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadaS spune:

Florinni,
Anumite fibroame pot da dureri chiar si atunci cand sunt f. mici.
Cauza poate fi torsionarea in jurul altor organe (daca sunt pediculari sau subserosi uneori, cu baza mica de implantare) sau daca se necrozeaza (isi "taie" singuri, din motive de fragilitate a vaselor, aprovizionarea cu sange, si intra intr-un fel de moarte a tesutului, dar din pacate reversibila (pot sa-si reia cresterea).Eu sunt patita cu necrozarea fibromului, asa ca pot da explicatii.Daca durerea corespunde cu localizarea fibromului (e in dreapta?), poate fi asta, dar nu numai.
Rici,
Normal ar fi ca in perioda de alaptare, datorita secretiei mari de prolactina, ovulatia sa fie oprita. Este se pare un mecanism pe care natura l-a inventat pt a proteja bebele nou nascut de a ramane fara lapte, deci in conditii naturale in pericol de a nu fi hranit, prin acest mecanism de suprimare a ovulatiei pe perioada alaptarii (o noua sarcina ar insemna stagnarea lactatiei)
Dar, ca orice, mecanism, se pare ca se mai deregleaza uneori...
Dar dupa cum vezi chiar din resp lui Florinni, se mai intampla sa nu fie asa, deci se pare ca nu te poti baza numai pe asta.
TOATE contraceptivele, indiferent de generatie , contin progesteroni se sinteza, deci ar fi mai bine sa nu incepi cu contraceptie hormonala, cel putin cat inca mai vrei sa urmaresti, speram toate, involutia fibromului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mioritaus spune:

Fetele m-am hotarat sa urmez un tratament cu acupunctura si homeopat la Asociatia Romana de Acupuctura.Ce parere aveti?
Multa sanatate la toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mioritaus spune:

Fetelor pentru cele care vor sa aiba BB am gasit pe net la terapii naturiste o planta de care nu stiu daca stiti :alta planta-minune este cea numita in medicina populara #65533;sculatoare#65533; (Dactylorhiza maculata).
Planta intreaga sau numai tuberculii au utilizari terapeutice, acestei plante atribuindu-i-se proprietati afrodiziace.
Este folosita de femeile care doresc sa aiba copii.
Se fierbe o planta intreaga (inclusiv tuberculii), iar decoctul obtinut este baut portionat, pe parcursul unei zile.
Planta se gaseste in regiunea montana a Vaii Teleajenului si se recolteaza in prima jumatate a lunii iunie, cand are eficacitate maxima (in special, tuberculii). 6-8 tuberculi se piseaza intr-un mojar de lemn, se pun in 100 ml tuica de casa si se macereaza timp de 12 ore (se pregateste de seara, pentru a doua zi), se strecoara prin tifon.
Are efect rapid!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim spune:

Aniversare??? un anisor...
M-am uitat pe Fibrom (1), si mi-am dat seama ca multe din intrebarile si raspunsurile noastre sunt acolo, chiar daca la vremea aceea nu pe toate ne incercau nelinistile de azi. Sa stiti ca a trecut un an de cand s-a deschis "clubul" nostru de suferinta.
Rici, numai de un an ai facut embolizarea, atat de repede ai ramas insarcinata? (dupa numai o luna-doua de la embolizare?).Inca o data: esti o norocoasa!
Gabela, Carmenus... sper sa aveti vesti bune in curand!
Bafta mare la noi toate!

KIM

Mergi la inceput