Mamici de Noiembrie- Decembrie 2005 (2)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CristinaTimariu spune:

gdfgfgdfgdfgd
Buna fetelor!!!!!!
sunt atat de fericita pt sarcina mea desi.....imi este rau ma doare capul si sunt foarte emotiva!!!!!!!!!!!!! oricum ma bucur si ma bucur si pt voi!
mie mi-a dat printre altele si diazepam......ce parere aveti? zice ca pt relaxarea uterului in timpul noptii pt ca ma doare destul de tare zona.... voi aveti dureri de genul?
IARDRA......haa asa ziceam si eu pana acum cateva zile ca nici o simptoma......mai bucurate de asta ca nu dureaza mult si ai sa simti "cu bucurie" toate semnele sarcinii.....eu ieri am avut primele greturi, de vreo sapt am arsuri pe gat chiar si dupa ce beau apa.... sa nu mai vb de stare de somnolenta non stop si dureri de spate:)
succes iubita!:)
va pupic pe toate si sa stiti ca numai noi ne mai putem intelege in perioada asta:)))))))))))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

monet, vezi ca ai gresit un picut cu unitatile de masura.

Mili inseamna a mia parte din ceva, iar micro a o milionimea parte din ceva.

deci 1 mg = 1000 micrograme. La gravida mi se pare ca se recomanda ceva de genul 800 micrograme, dar daca iei mai mult nu-i nici un bai pentru ca ac folic e hidrosolubil iar surplusul se elimina prin urina.

In Romania exista Acifol, acid folic de la Sicomed, care costa 10.000 cutiuta cu 30 de pastile a 5 mg. Daca iei una pe zi in primul trimestru de sarcina (si inainte cu 2-3 luni ar fi bine), e OK.

dienutagraviduta, ce poti sa faci bine e sa iei acid folic, care previne splina bifida. Asta poti sa-l iei pana ajungi la dr. Daca n-ai pierdut sarcini pana acum, nu e cazul sa iei tratamente. (Decat daca iti da dr.) Alte lucruri bune: sa nu bei alcool, sa nu fumezi, sa nu te droghezi...

bb_alinus: ai 2 variante: ori asculti de dr tau, nu iei si ai grija sa ai o alimentatie bogata in acid folic (scrie prin carti care alimente contin acid folic, stiu de ex. banana, spanacul), ori nu asculti si iei de la tine putere. Ideea e ca malformatiile alea apar la x% din femeile care iau acid folic si y% din femeile care nu iau, iar y>x. Oricum, si x si y sunt destul de mici, ca gandeste-te ca mamele si bunicile noastre n-au luat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

eu am gasit acid folic 1mg, supliment alimentar, contine AF=1mg, glucide=10mg per capsula. 45 capsule in flacon, producator arena group, costa 53.000

din ce vad la voi e mai rentabil ala de la sicomed. o sa vad daca gasesc.

Cristina si Andrei-Razvan
http://www.andreirazvan.home.ro
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Lavi merci pt raspuns parca m-am mai linistit! De fapt aici doctorii te consulta si iti fac radiografii in primele 3 luni si nimic altceva mai ales daca esti la primul bb si abia apoi intra mai in detalii!
Insa eu plec maine dimi in vacanta si nu prea mai am timp sa ma documentez asa ca daca dintre voi fetele mai stiti alimente bogate in acid folic puteti sa mi le spuneti. Eu vad ca mananc de toate, nu am greturi si nici toane, am o pofta de mancare imensa!
Va pup si aveti grija de voi!
Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

De fapt am dat o cautare pe google si uite ce am gasit:
Cele mai bune surse de acid folic sunt: brocoli, conopida, varza, fasolea verde, mazarea, cartofii, spanacul, portocalele, grapefruit, bananele, painea, laptele, salata, rosiile, morcovii, ouale, nucile, pestele
Pai astea sunt alimentele mele preferate asa ca sper sa fie ok!
De cateva zile mananc cantitati impresionante de grapefruit ca al meu sot se cruceste cand ma vede!
Voi ce pofte aveti dragelor?
Pupici,
A

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Chiar in articolul
http://www.desprecopii.com/info.asp?id=136
de pe pagina principala DespreCopii zice:

"Cele mai bune surse de acid folic sunt: brocoli, conopida, varza, fasolea verde, mazarea, cartofii, spanacul, portocalele, grapefruit, bananele, painea, laptele, salata, rosiile, morcovii, ouale, nucile, pestele."

bb_alinus!!! Mi-a mai venit o idee! In Franta, ca si in SUA, mi se pare ca majoritatea alimentelor (prelucrate) sunt imbogatite cu acid folic, tocmai in ideea asta, ca viitoarele mame sa il ia direct din alimentatie. Poate de-asta doctorii la voi nu il mai prescriu.

Cristinamh, si-asa dam o gramada de bani in perioada asta pe analize si tot felul. Si cum faptul ca e doza mai mare 5mg fata de necesarul de 0.8 mg nu strica (2 dr mi-au confirmat ca se elimina prin urina surplusul si ca sa iau linistita de 5), ... e OK cel de Sicomed. Eu am luat de la HelpNet, ieri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

Iordra din pacate, nu am simptome de nici un fel!.
Nu am greturi,somnolenta,sani mariti, nu am pofte de mincare ...nu stiu ce sa mai zic, mi-este cam frica. Pina luni, cind o sa merg la doctor, o sa stau ca pe ace. Mi-am facut aseara inca un test si a iesit pozitiv. Mi-am luat temperatura astazi dimineata si este usor marita, dar nu este neaparat un indiciu, poate sa fie asa si din cauza unei posibile infectii..
Pot burticile care au trecut prin asa ceva sa ne spuna si noua din experienta lor?
Vi s-a intimplat sa nu aveti simptome si apoi sarcina sa evolueze normal sau ar trebui sa incep sa-mi pun semne de intrebare?
Am aprox. trei saptamani de sarcina.

Multe multumiri si sarcini usoare!

Ina

Sometimes by losing a battle you find a new way to win the war.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monet spune:

fetelor, ce frumoasa ati facut listuta! mwa, sa traiti!

lavi, iertare imi cer in primul rind ca nu te trecusem pe lista cind am modificat-o zilele trecute si in al doilea rind ca mi-am perdut capu' de tot si le-am inversat pe mili cu micro hihihi. ai dreptate, microgramul este a mia parte dintr-un miligram si nu invers. deci pastila pe care o iau eu contine, printre altele, 1mg de acid folic.

eu zic bucurati-va cele care nu simtiti nici un rau sau somn, eu am trecut asa ca lebada fara nici un simptom la prima sarcina si totul a fost normal si minunat. acuma, in schimb, mor de stare de greata si somnul ma prinde in miezul zilei de nici nu stiu pe unde sa scot camasa:).

va pup si un weekend bun de tot!

mona, lia (24.04.2004) si simburelu' mic (9+)
www.seansimon.com/march2005.htm" target="_blank">PROASPETE DE MARTIE

site-ul nostru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">asa s-a nascut lia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

lavi, da stiu ca ti-ai facut temele pentru acasa, nu gluma.
Da, eu sunt aia care a stat 2 zile in pretravaliu si m-am dus de 3 ori la spital pana m-au putut opri acolo. Dar nu era alta solutie pt evitarea acestei situatii decat cezariana, iar eu cezariana am zis ca o fac doar daca e nevoie dpdv medical (nu psihologic).
In pre-travaliu nu se actioneaza aici si pana nu te dilati 2-3 cm nu esti admisa in spital.

Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Foarte ciudat ceea ce scriu fetele din SUA/Canada. Nici nu stiu, care sistem o fi mai bun: cel de acolo, unde se pune accent pe supravietuirea naturala a fatului, sau cel de aici, unde se incearca tinerea lui fortzata in viatza, desi organismul zice altceva.
Eu cred ca, pana la un anumit punct, americanii procedeaza bine, insa, ce te faci daca femeia n-are decat o banala lipsa de progesteron care, odata reglata, poate duce la dezvoltarea normala a fatului? Chiar nu se merita o interventzie usoara intru salvarea lui?
La modul asta, te potzi trezi ca pierzi o gramada de sarcini si ca nu potzi depasi pragul de cateva saptamani, doar pt ca ti se refuza anumite tratamente usoare.
Si chestia cu ecografiile mi se pare ciudata. Ma gandesc la filmele pe care le-am vazut (deh, ele au fost singura sursa de contact cu lumea americana)unde, cand se duce insarcinata la ecografie, e un maaaare eveniment ce nu trebuie ratat sub nici o forma. Acolo chiar se asteapta cu deosebita emotzie acea ecografie (banuiesc ca e vb. de cea morfologica), pe cand la noi, unde ti se face eco la fiecare vizita, nici una nu mai are un impact psihologic atat de mare.
Nu stiu care sistem e mai bun - in privintza gravidiei, ca in alte privintze, eu una il neg cu vehementza pe cel de la noi (vezi administrarea antibioticelor pt. orice prostie sau indoparea cu medicamente pt. orice boala care poate fi tratata si naturist).
Ma insel sau chiar asha merge treaba la voi, fetelor americane?

Ura!
Lordra

Mergi la inceput