Vreau sa cumpar un teren !(3)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns RaluD spune:

Lemony, nu ai activata optiunea de PM.
Mergi in stanga ecranului, sub barometru, la Mesaje Personale, si activeaz-o.

Raluca, Emi bebelusa si bb2 din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemony spune:

Merci, am pierdut din vedere asta! Am activat-o.
Ralu, am incercat sa -ti trimit PM, dar imi spune ca nu accepti mesaje...ma depaseste...Am incercat sa-mi trimit mie si la fel imi spune. In schimb am rugat pe altcineva sa-mi trimita si am putut primi si trimite. ?????????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

oanab

Salutare tuturor!
voi posta la categ discutii generale, intrucat nu stiu la ce alta categ se incadreaza subiectul asta.
As avea si eu nevoie de niste sfaturi pentru cumpararea unui teren, la cine si unde sa ma duc sa intreb.
Am fost la notariat cu vanzatorul, actele lui sunt in regula.
Terenul este extravilan, nu stiu daca este sau nu in circuitul agricol, asta tb sa aflu. Daca este in circuitul agricol, atunci cat costa sa fie scos, si cine e mai bine sa faca asta, cumparatorul sau vanzatorul?
Unde pot afla daca sunt sau nu conducte prin teren?
Daca mai sunt si alte lucruri care trebuie verificate, si unde sa le verific...., va sunt tare recunoscatoare pentru orice sfat/idee.
Multumesc!

calibra

daca terenul este extravilan implicit trebuie sa faci trecerea in intravilan si scoaterea din circuitul agricol. taxa de trecere in intravilan n-o stiu ( parca 900.000) , oricum nu e mare, dar scoaterea din circuitul agricol e de 300% din pretul de achizitie din act .daca pretul din act e prea mic, atunci se ia de bun pretul care-l au ei la ospa pt clasa si zona respectiva nu trebuie sa scoti din circuit tot terenul ci doar cel de sub casa ( pt ca scoaterea si trecerea in intravilan se fac pe baza unui proiect) si o alee de acces.
e cam complicat si cam mult de alergat. daca vrei sa n-ai bataie de cap, terenul trebuie sa fi fost intravilan la 1 ian 1990.
pentru mai multe detalii intreaba la oficiile de cadastru, iar faza cu conductele se verifica la primarie la serviciul urbanism .

SIMONABB

sa stii ca eu am luat un teren, am trimis scrisori la toate institutiile/ firmele care ar fi putut avea conducte, cabluri pe sub el, am primit negatie de la toate, deci "liber de sarcini" si cind m-am apucat de construit am dat de un cablu de curent care alimenta un sat intreg.
DECI, metoda sigura dar costisitoate ca sa stii din start daca ai sau nu ceva pe dedesubt, iei un excavator si-l pui sa-ti sape un sant adinc de 1m, pe tot perimetrul terenului. Daca nu da de nimic, inseamna ca e OK.

Simona
http://community.webshots.com/user/simonabb

Guestus

"DECI, metoda sigura dar costisitoate ca sa stii din start daca ai sau nu ceva pe dedesubt, iei un excavator si-l pui sa-ti sape un sant adinc de 1m, pe tot perimetrul terenului. Daca nu da de nimic, inseamna ca e OK."

si poate da peste cablul de 7000 MVh care duce curentul de la Portile de Fier

relyana

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by SIMONABB

sa stii ca eu am luat un teren, am trimis scrisori la toate institutiile/ firmele care ar fi putut avea conducte, cabluri pe sub el, am primit negatie de la toate, deci "liber de sarcini" si cind m-am apucat de construit am dat de un cablu de curent care alimenta un sat intreg.

Simona

--------------------------------------------------------------------------------

Deci metoda sigura ca sa nu mai pateasca si altii e sa dai in judecata institutia care nu s-a uitat pe situatia cablurilor cand ti-a dat avizul. Sa-si ia terenul si sa-ti dea banii pe teren integral plus rata inflatiei plus cheltuielile de judecata.

"Nu recunosc alt semn al superioritatii decat bunatatea" (Beethoven)

Freia si Alexa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SIMONABB spune:

Relyana, cine-si ia teren, il ia ca sa se apuce de construit, nu ca sa inceapa un proces lung, plictisitor in care poti muri cu dreptatea in mina.

Guestus, exact asta mi s-a intimplat mie, buldoexcavatorul a sapat sant pe o bucata de teren si la un moment dat dupa ce a muscat o cupa de pamint a ramas in urma lui cablul sfisiat. Noroc ca era un cablu foarte gros cu mai multe camasi de protectie si practic i-a jupuit citeva straturi dar n-a ajuns la fire.

Metoda e cea mai sigura, bine-nteles dupa ce ceri negatie de la Petrom, Electrica, Transgaz, Conpet etc. Ca sa fii acoperit in caz ca le distrugi cabluri sau conducte, le arati hirtia in care ei cu mina lor au scris ca poti sa te apuci de construit.

Ca pret, costa undeva intre 50.000 si 100.000 lei pe metru liniar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns relyana spune:

quote:
Originally posted by SIMONABB
Metoda e cea mai sigura, bine-nteles dupa ce ceri negatie de la Petrom, Electrica, Transgaz, Conpet etc. Ca sa fii acoperit in caz ca le distrugi cabluri sau conducte, le arati hirtia in care ei cu mina lor au scris ca poti sa te apuci de construit.

Ca pret, costa undeva intre 50.000 si 100.000 lei pe metru liniar.

Simona

Adica ei (dc vad hartia aia, reiesind ca sunt vinovati) isi reproiecteaza traseul cablului ca omul sa poata construi pe terenul cumparat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYADA spune:

Buna Dixie,

Ai primit PMul meu? As vrea si eu detalii te rog.

Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

nu cu mult timp in urma am avut un subiect tot pe-aici in care intrebam cum pot sa-mi construiesc o casa pe un teren de 5,30 latime si 30 m lungime care mai are si o casa din paianta pe el cu 6 camere...ne-am razgandit, fiindca ne-am dat seama ca am investi f multi bani in casa si nu ne-ar ramane prea mult teren si camerele ar fii inguste, etc,etc...
vreau sa va intreb ...stiti cumva cam cu cat se vinde un astfel de teren?(metrul patrat sau cum) este situat in zona rahova.
gazele sunt chiar in fatza casei.
va multumesc aniticpat pentru eventualele raspunsuri

monica

http://pg.photos.yahoo.com/ph/hapciu18/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gargaritza spune:

Nu stiu cat costa mp in zona aceea dar din pacate nu cred ca se poate construi ceva pe un teren atat de ingust avand in vedere ca trebuie respectate anumite retrageri. Si din cate stiu eu cei de la primarie nu sunt tocmai cei mai intelegatori.....de la ei obtii certificatul de urbanism si apoi autorizatia de constructie....

Garga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

as mai avea o sansa...este o vecina langa mine care are casa in oglinda cu aceasta de pe terenul meu...si poate reusesc sa o fac sa vanda si ea...sa vedem...daca as convinge-o sa vanda si nu e un pret prea mare poate cumpar chiar eu si din vanzator ma trasnform in cumparator

monica

http://pg.photos.yahoo.com/ph/hapciu18/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gargaritza spune:

Asha ar fii cel mai bine sa-ti largeshti terenul. Dar ai grija ce constructie are si vecina pe teren. Te sfatuiesc sa ceri sfatul unui arhitect inainte.

Garga

Mergi la inceput