ecografie
Am 26 de ani, sunt insarcinata. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat.E prima mea sarcina si imi doresc foarte mult acest copil.
ultima menstruatie am avut-o pe 14 ianuarie . Am fost la prima consultatie pe 19 feb., doctorul mi-a confirmat sarcina in urma consultatiei cu sonda vaginala mi-a dat rezultatul: sarcina 4 s . M-a chemat la consultatie dupa 1 luna, am fost si... culmea sarcina nu se vedea la ecograf, a fost nevoie de o consultatie cu sonda..... doctorul mi-a spus ca se [poate sa fie o marja de eroare de 2sapt. eu sunt foarte ingrijorata ma gandesc sa nu fie o sarcina oprita din evolutie..... ![]()
![]()
Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi... E nevoie de o eco 3d? Mentionez cu nu am avut pb de nici un fel pe tot parcursul acesta( greata varsaturi, scurgeri) mi-am facut chiar si analizele la sange care mi-au iesit perfecte.. cu nici un fel de infectie.
Raspunsuri
rrox3 spune:
Nu te ingrijora asa repede. Putea sa masoare eronat prima data fiindca era o sarcina foarte mica, ma mir ca a detectat-o. Analiza de hormon hcg in sange cum ti-a iesit? Si dupa asta se poate data sarcina. Si repeta ecografia peste o saptamana, doua. Succes!
Roxana, Mariuca (5 ani si 8 luni) si bebe din burtica s. 35+
simodina spune:
Amyy79, la echo abdominala trebuie sa ai in primul rand vezica plina, altfel risca sa nu-ti vada nimic. Si dupa cate stiu eu sarcina se urmareste prin echo transvaginala pana pe la 12 saptamani pentru o vizualizare clara a embrionului, abia apoi se trece la abdominala...
Si ca o paranteza, a propos de echo abdominala si priceperea unora la urmarirea sarcinilor mici: eu am facut prima echo din sarcina la vreo 5sapt si vreo 3 zile, abdominal. Iar echografista, dupa ce m-a trimis sa mai beau 1litru juma' de apa si sa revin peste 30 min ca ea nu vede nimic mi-a spus sa merg repede la medicul ginecolog ca sunt pe cale sa avortez-sarcina este aproape coborata in col... Ginecologul m-a linistit, spunandu-mi ca nu vede nici o urma de avort. A doua zi m-am dus la o echo transvaginala care mi-a infirmat decolarea sacului.
Asa ca nu te impacienta!Cand ti-a facut transvaginala ti-a vazut embrionul? A detectat bataile inimii?
SIMODINA
Amyy79 spune:
Nu a detectat bataile inimii., asta ma ingrijoreaza cel mai mult. O sa ma duc din nou sapt viitoare. Medicul ginecolog mi-a spus ca embrionul trebuie sa creasca 1 mm pe zi
simodina spune:
Nu te supara ca te intreb dar la ce medic mergi? Poate ca ar merita sa ceri si o alta opinie...Eu pot sa-ti sugerez niste nume daca te intereseaza!
SIMODINA
simodina spune:
Of, iar ne-am trezit sa mergem la toaleta si nu mai putem sa dormim...
Dar hai sa-ti raspund la intrebare, desi ar fi fost bine daca puteam sa-ti dau un PM - ti-ai dezactivat cumva optiunea?
Poti sa incerci sa te programezi la CMU sau Diagnosis la dl dr Iosup sau Pop-sunt echografisti foarte buni, sau la Medicover la dl dr Albu care este si medic ginecolog si echografist bun. Pe dr Albu il gasesti la Medicover Victoriei, pe dr Iosup la CMU Unirii. Daca dai search pe net gasesti si numerele de telefon si cred ca si tarifele pt o echo ( in jur de 1,5 mil lei o echo transvaginala). De Pop si Albu stiu din auzite, de dr Iosup iti vorbesc in mai mare cunostinta de cauza.
Alta varianta este sa mergi la dr-ul Tutunaru. Este si medicul meu. Este un tip foarte destept, deosebit ca om si care isi face meseria cu placere si pasiune-eu sunt foarte multumita de el. El iti va face si echo si cu sigutanta iti va spune daca embrionul are activitate cardiaca - ai 9 saptamani de sarcina dupa calculele mele. Mie mi-a detectat bataile inimii la sapte saptamani, dupa ce cu 4 zile inainte o alta doctorita, considerata de altfel un bun medic ginecolog, mi-a spus ca nu-mi mai vede embrionul...Pentru a-ti da insa mai multe detalii imi trebuie fie adresa ta de mail fie PM-ul activat!
SIMODINA
mihaela_e spune:
si eu sunt de parere ca ar trebui sa consulti un alt medic. Am constatat ca sarcinile noastre sunt foarte apropiate (la mine UM a fost la 13 ianuarie) si am facut pana acum 3 eco abdominale iar doctorul mi-a descris in amanunt evolutia sarcinii (chiar mi-a si aratat); si ce ar fi important de precizat este ca prima eco am facut-o in data de 7 februarie si atunci mi-a spus ca este o sarcina incipienta cu semnul intrebarii...la o saptamana dupa sarcina s-a confirmat tot la eco abdominala.
Asa ca, interpretarea ecografiei abdominate depinde foarte mult de priceperea doctorului si de performanta aparatului. In ceea ce priveste eco 3D, acestea se fac de regula dupa saptamana 12-13.
Deci, fi optimista si gaseste un alt medic. Toate variantele recomandate de Simodina sunt excelente. Alege unul dintre acesti medici si vezi ce-ti spun ei. Succesi 
Amyy79 spune:
Am citit mail-ul tau Simodina. Iti multumesc mult.
O sa-i scriu domnului doctor. Iti multumesc inca o data.