A mai construit cineva casa?! (3)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

CristinaT, stii de ce esti intre ciocan si nicovala?! Pentru ca agentul vrea sa te convinga, dar... de unde stie el ca va fi sigur asa cum spune???!!! Eu zic ca intai sa iasa PUZ, ca sa ai o certitudine! Dupa cum ii spune si numele -Plan Urbanistic Zonal- delimiteaza intravilanul de extravilan! Asa ca mai bine astepti sa afli oficial unde a fost incadrat terenul vostru!

La gard viu chiar nu ne-am gandit, cat ar costa! Ar fi frumos, dar periculos
Tatiana, cam mare constructia in raport cu pretul cerut! Sa speram ca nu va mai creste... again!

Magda, Monica, cred ca a inflorit gradina voastra! Floricele, ceva??!!

Racushoarele Cristina& Alexia
crixia@gmail.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

Buna fetelor!
Crixia cred ca nici nu ai visat cate fete construiesc!Succes la toate!
Cu florile stau cam asa:au iesit gladilolele(5);s-au prins toti trandafirii care i-am cumparat(din Ungaria adusi) iar unul are deja boboc,nu mai stiu ce culoare ar trebui sa fie, voi cedea;am pus vreo 15 rasaduri de dalii(am cumparat eu seminte);saptamana trecuta am pus o gramada de panselutze(am pus poza cu ele la 5 zile dupa ce le-am plantat);am 3 fire de craite;4 fire de creasta cocosului pitica;ies zorelele pe langa gard;s-au prins puii de liliac alb si mov;am pus seminte de carciumarese de 3 zile sper sa iasa.Cam atat deocamdata.Cand vor inlori muscatele din terasa o sa va pun poze.Deocamdata am pus cateva poze cu flori in ghiveci.Am 51 de ghivece(10 cu muscate fixe) si 9 jardiniere cu muscate curgatoare.
pupici la toate si succes la construirea caselor

Magda si Bianca

http://community.webshots.com/user/danut1965

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Fetele care construiti, ati apelat si la un arhitect? Cam cat costa sfaturile sau ma rog un proiectul facut de un arhitect??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danilamonica spune:

Un arhitect bun.. dar depinde de arhtect ca preturile pot incepe sau incepeau de la 5$/mp construit pana la 10-15 $/mp asta anul trecut cand am inceput noi.
Din fericire arhitectul nostru a fost bun si ieftin adica la 5$/mp ca asa se ia si mai costa dupa aia si structuristul si proiect gaze, instal etc.
Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rodica P spune:

Fetelor, dar tigla din tigla, buna si ieftina de unde iau?

Rodica si Stefan-Daniel
poze o-1 an , www.babiesonline.com/babies/s/stefandaniel10" target="_blank">poze , Poze noi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Rodica P, in cazul tau tigla de tigla, adica ceramica sau beton, cred ca cea mai buna ar fi de la tine de acasa!
http://www.elpreco.ro/

Racushoarele Cristina& Alexia
crixia@gmail.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Da, Monica 5$/m e un pret relativ bun, dar ce face de banii astia? Iti face el preoiectul casei dupa dorintele tale, umbla si pe la primarie sau unde mai trebuie dupa diverse autorizatii, avize, etc, adica ce face concret?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danilamonica spune:

Pt 5 $ mi-a facut proiectul de casa si a depus dosarul pa primarie a obtinut aviz de constructie si toate cate mai trebuie, dupa care noi am demarat constructia el a venit din cand in cand si si-a dat cu parerea unde este ok,daca e bine sau nu . Pe parcurs de 1 an de zile cat a durat constructia a venit din cand in cand sau cand l-am chemat si si-a dat ok. desigur sunt unele aprobari pe care le iei singur (ex gaze, apa, curent) insa el se ocupa de cele pregatitoare pt a demara constructia.
Inainte de arhitectul nostru ne-am dus la o firma de arhitectura "cu renume" si ne-a facut un proiect cum vedeti in Casa Lux cu 3 niveluri cu sufragerie iluminata din tavanul de la pod, cu spatii rotunde , curbe, scari etc si ne crerau 8000 USD..i-am trimis frumos la plimbare ca ne faceau camere de 10-12mp ori tocmai de asta fugeam noi. La bloc am avut inghesuiala de ce sa facem la fel si la casa?

Monica


PS; intre timp e posibil sa fi crescut pretul..nu stiu acum la cat a ajuns dar am auzit ca un proiect la diversi arhitecti este cam 1500 eur-8000 eur (depinde)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca75 spune:

Noi am demarat "activitatea" pentru construirea unei case in Constanta anul trecut.
Dupa durerile de cap aferente suntem in faza in care autorizatia e pe drum si cautam constructorul cu care sa facem casa.

Am mai prins curaj vazand ce ati scris, de unele din situatiile descrise ne-am lovit deja, de altele presimt ca ne vom lovi curand.

Am o rugaminte catre cele care construiesc in zona Constantei
imi este utila orice informatie si mai ales recomandari (de bine :-) )de echipe sau firme de constructii din zona.
De preferat daca construiti sau ati construit cu ei si bineinteles daca au facut treaba buna.
imi puteti scrie si pe adresa de emai anca975@gmail.com

Va urez tuturor sa vi se indeplineasca visele....cat mai repede :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

Tatiana noi am construit de 3x200mp.Fundatia si demisolul ne-au costat 10 000 euro dar asta chiar in primul an cu euro, de atunci din pacate materialele s-au scumpit f mult chiar daca euro scade, e normal doar suntem in Romania.Doar in fundatie au intrat 440 de saci de ciment.Casa fiind f mare trebuie sa stea pe ceva solid.Parterul ne-a costat cam 8 000 euro iar etajul nu stiu sa-ti spun ca l-a zidit tot sotul meu cu inca un mester.Pretul la care se ridica o casa in rosu este in functie de materialele din care o faci.Noi am construit-o din caramida phoroterm de 38(alti fac cu de 30 dar ies peretii mai subtiri si la cat costa gazul...), am pus tigla Bramac care e destul de scumpa si am avut nevoie de 3 000 de bucati, din cauza ca tigla e f grea(4,5kg o buc) a trebuit sa punem o padure intreaga in pod pt a nu se lasa acpperisul din cauza greutatii tiglei.Noi la rosu am cheltuit 75 000 euro dar am socotit ca aprox de 15 000 a lucrat sotul meu, deci altfel ne costa 90 000 de euro.
succes la construit!

Magda si Bianca

http://community.webshots.com/user/danut1965

Mergi la inceput